Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1731) Partz válasza Joshi (#1730) üzenetére


Partz
senior tag

Pedig ebben semmi meglepő nincs, ez egy Lg w-oled panel volt. Magas fényen egyszerűen jobbak az lcd-k, de nem a technológia miatt, hanem az rgb pixelstruktúra az előny. Mivel az oled tévék wrgb pixelstruktúrát használnak, a fényerő növelésével nő a fehér rásegítés. Ezzel együtt csökken a színtér, ez ilyen egyszerű. Amit demóztak annyi történt, hogy egy oled panelt olyan magas fényerőn használtak, ahol normál esetben már bekapcsolna az ABL. Ez egy teljesen normális demonstráció volt a két paneltechnológia között. Fordított esetben, ha ugyanezt sötét környezetben csinálják feketék mellett, az oled hülyére veri az lcd-t. Ezt meg az Lg szokta mutogatni.

Igazából azért becsapós ez, mert olyan magas fényerő mellett amit demóztak nem használod a tévét, főleg ha kalibrálod, beleértve a hdr kalibrálást. Egyedül ebben a módban van előnye az ilyen típusú lcd-knek, de ott is inkább a kép kis felületű csúcsfények színpontos megjelenítésénél. Meg persze azt is látni kell, hogy a mai filmes tartalmak mekkora része használja ki ezt a fajta előnyt.

De ott a Sony. Idén már náluk is lesz a kínálatban oled tévé, így is a csúcs készülékük a Z9D marad. Ebben a videóban, teljesen normálisan indokolja ezt Phil Jones.

CES-en látottak alapján, én 1-2 évet adok és az Lg is átfog állni rgb pixelstruktúrára az oled tévéinél. Valószínűnek azt tartom, hogy a passzív színszűrőket fogják váltani quantum-dotosra.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.