- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sambenez
addikt
válasz
tobias40 #51035 üzenetére
Van openvpn kliens arra is.
-
ViZion
félisten
válasz
tobias40 #51031 üzenetére
A VPN-t úgy képzeld el, mintha egy második internetkapcsolat lenne. Szal a WAN felé tiltod a kamerákat, elvágod a nettől. De a VPN kapcsolaton át Te fogod látni. Ehhez az kell, h legyen a hálózatodhoz VPN elérés (ez van, ha jól olvastam) és az be legyen konfigolva, h lásd a belső hálót. És akinek a kamerákat megosztottad, annak is hozzá kell férnie VPN-hez.
Kamerát letiltani a tűzfalban/routerben kellene. Tailscale VPN-el ingyenesen roppant egyszerűen megoldható a kapcsolat több felhasználó között, amit Te írtál azt sajnos nem ismerem. -
noorbertt
őstag
válasz
tobias40 #51029 üzenetére
Ha te se éred el távolról, akkor más se fogja. Esetleg a kamera beállításnal is adhatsz valami 0.0.0.0. jellegű DNS beállítást is és kb megtettél mindent amit tudsz nagyobb hálózati tudás nélkül.
Én kb ennyit tudtam segíteni, saját projekteket sem bírok kivitelezni annyira nincs időm
-
noorbertt
őstag
válasz
tobias40 #51027 üzenetére
CMS gondolom az amivel elered a kamerát, ha nincs net tutira akkor mobilon 3g, 4g próbáld elérni. Ha nem sikerült és csak wifin éred el akkor jó vagy, onnantól kelleni fog egy vpn elérés és annyi. Wireguard jó irány.
Szerintem pont hogy hálózati téma mintsem smarthome
Amúgy említetted hogy családtagoknak is kellene elérés, lehet ez lesz a szívás ha vpn elérést kell biztosítani nekik. ( Ez nem jó, nem működik, mi ez az app? Letörlöm és társai
vagy épp olyan adblockert használ valaki ami vpn alapú...)
"Most akarok komolyabb rendszert venni" Ha szabad ajánlani, akkor Annke AliExpress rendelessel akár.
-
noorbertt
őstag
válasz
tobias40 #51021 üzenetére
Milyen routered van? Érdemes lenne keresni egy specifikus forum topikot neki és ott elindulni vagy akár az zinterneten megkeresni hogy az adott routerrel megoldható e a dolog.
Amúgy elveszed tőle a netet / WAN elérést és csak Lanon marad elérhető.
Utána a VPN eléri távolról hiszen az is az egyik lényege hogy távolról hozzáférhető legyen a LAN-on lévő cucc .Szerk nem értem miért ide lettél küldve
Proton vpn Nem erre való, saját VPN kellene neked. -
jézusom
addikt
válasz
tobias40 #51015 üzenetére
Miből gondolod, hogy bárkit érdekel a rendszered, főleg hogy már megbocsáss, de elég gagyi minőség. Senki nem fogja nézegetni. De az emberek 99% nak jó a gyári p2p megoldás. Régen voltak ilyen hÍrek, igen, de ezekre szokott jönni patch, vagy éppen a gyári jelszót használják, nyilván hogy úgy látják.
Az a baj, hogy eléggé egyedül vagy ezzel a problémával
Irj, ha sikerült!
[link] -
-
its_grandpa
tag
válasz
tobias40 #51008 üzenetére
Az NVR típusa segítség lett volna, pontosabban a hálózati konfig lehetőségek.
1. Az NVR http(s) portját eléred a WAN-ból VPN-en keresztül.
2. A LAN-ban egy külön VLAN-ba teszed a NVR-t és a kamerákat + VPN (more security).Ha csatlakoztál már a kínai felhőhöz, akkor ezt elolvasod [link] (ha nem, akkor is
)
-
kenand
veterán
válasz
tobias40 #9811 üzenetére
Jó tapasztalatom van vele nekem is 4-5x vettem már tőle. Ha valamit keresel rá is kérdezhetsz, nem minden cuccát listázza. Pl a Black and Decker 10.8V-os bontott aksi pakkokat és is megkérdeztem (korábban vettem tőle, és nem listázta, de volt neki) Makita 12V-os aksihoz használtam
Kínából nagyon nem ajánlott, még a megbízhatónak tűnő (töltőik jók) Liitiokala is hamis cellákat árul, az un Official Store-ban is! -
kenand
veterán
válasz
tobias40 #9806 üzenetére
Igen.
Tuya a tervező, azzal kompatibilis a Smart Life is.
Esetleg nekem Sonoffnál kapcsolódási problémánál segített a következő: létrehozol egy másik wifit és ahhoz
próbálod kapcsolni, ha megy regisztrálja magát a kínai szerverre, akkor visszaválthatsz az eredeti wifire. -
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #9800 üzenetére
Még annyi gondom lenne hogy a network lekérdezésnél minden ok,csak nem kap netet tudtommal nincs tiltva a routerben.(fura mert nem kéri a router fn és jelszót így nem is tudom neki megadni.
Pedig ez kellene mert nem a saját itthoni hálómból használnám hanem távolról is elakarom érni majd!Mit nézzek meg ez ügyben sztetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Kedvenc zene a mai napra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mobil flották
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra