Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szat8
tag
válasz blackfly #15783 üzenetére
Szerintem megoldható HA-n belül is, history stats sensorral.
Utána pofás diagramot is lehet neki csinálni mini graph card segítségével. -
GoZoL
senior tag
válasz blackfly #16096 üzenetére
Honeywell nekem is számításba került. De nekem azért nem szimpi mert ami a T6r wifis nem tud zónázni, az ATP922 pedig drága és nem integrálható sehova.
(#16094) lupus_l Nincs régi helye mivel ez lenne az első és csak RF-es megoldás jöhet számításba, nincs vezeték a kihúzva a kazán és a szoba között. Relé és kazán az mehet vezetéken mivel egymás mellett lenne, a termosztát rész akkor működik rádiófrekvencián ahogy írod. A fórumot megnézem.
Kazánokkal lehet gond, kompatibilitás probléma? Openthermes csatlakozási lehetőség van (Hajdú kazán). -
LouiS22
veterán
válasz blackfly #33056 üzenetére
Pontosan mit szeretnél elérni? Ezek "csak" nyitni és zárni fogják a szelepet (és ez meg is jelenik pl. Lovelace-ben: kis tűz ikon jelzi az on állapoto). A hőmérséklet részt végképp nem értem (kérlek segíts): milyen gyakorlati jelentősége van annak, hogy 23 fok után 24 fok lesz, vagy van közte egy 23.5 fok? Nem fogod érezni, nem tudsz közte különbséget tenni.
Valami azt súgja, hogy az alábbira lenne szükséged: [link]
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Andras6800
senior tag
válasz blackfly #33056 üzenetére
Szia,
én tado honlapról rendeltem anno: https://www.tado.com
Jobb felül van bevásárlókosár.
Amikor még én vásároltam a settemet 2020-ban akkor működött úgy is, hogy venni kellett egy Radiator thermostat starter kitet (Kell Saját Internet Bridge) és egy Extension kitet. Extension kit kapcsolja a kazánt. Állapotokat nekem közöl saját tado appal meg HA-van is.
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
tradeelek11
aktív tag
válasz blackfly #33059 üzenetére
"Inkább a szelep állapot jelentés hiánya a probléma, mert ahhoz lehetne kötni a kazán indítást, leállítást."
Szerintem ne ahhoz állítsd hanem hőfokhoz, mégpedig ha lehet ne a beépítetthez
hanem külsőhöz. Nálam a kazán indítás- leállítás és a TRV nyitás zárás is hőfok alapján történik.Vagy azt használd amit LouiS22 kollega belinkelt vagy pedig itt nagyjából leírtam,
[link]Tisztelettel
-
-
koala69
tag
válasz blackfly #33698 üzenetére
Szia - erre a celra jo amit linkeltel, az esp32-ben van BT, igy pl esp-home fw-el ossze tudod gyujteni az adatokat. Ha Kinabol rendeled, akkor sem lesz lenyegesen olcsobb, plusz varni kell ra par hetet....
Alternativa lehet, - ha a kornyezet megengedi, - hogy hasznald a annak az eszkoznek a BT adapteret, amin pl a HA-et futtatot / RPI3B+, laptop stb/ -
fo_di
őstag
válasz blackfly #34021 üzenetére
egy input_number, amit egy automatizálás pörget: ha egy ablak closed-ról open-re vált, az input number értékét növeled, ha egy ablak open-ről closed-ra vált, csökkented
egy másik automatizálással ha az input number áthalad egy adott értéken, akkor megcsinálod, amit akarsz (pl a termosztát off állásba, vagy legalábbis mondjuk 15-16 fokra áll) -
Gabail
csendes tag
válasz blackfly #34028 üzenetére
Ha szeretnél még1 szintet lépni, nézz utána a [HA bayesian] integrációnak is!
-
hombember
csendes tag
válasz blackfly #35597 üzenetére
Csinálsz rá egy template sensort (azzal kb. amúgy is azt csinálsz, amit csak akarsz).
Minta:
- name: "All AC power"
unit_of_measurement: "W"
device_class: power
icon: mdi:transmission-tower
state_class: measurement
state: >
{{ states('sensor.workroom_ac_s_plug_power') | float(0) + states('sensor.livingroom_ac_s_plug_power') | float(0) }} -
Degeczi
nagyúr
válasz blackfly #39256 üzenetére
Ezért is praktikus, ha van ezekhez egy-egy input_select pl. "üres", "mos", "készen" státuszokkal, az üzenetküldés triggere pedig az, ha ez "készen"-be megy át (aminek persze az a feltétele, h "mos" státuszban legyen, ÉS ekkor essen le a fogyasztás adott ideig egy küszöb alá. Ez pedig nem fog megtörténni újraindítás során, hiszen akkor mondjuk "üres" státuszban van)
-
-
daninet
veterán
válasz blackfly #44788 üzenetére
Általában azt csinálják az emberek, hogy külső adatbázisba rakják HA által gyűjtögetett dolgokat és grafanával csinálnak hozzá mindenféle kimutatást.
De Grafana szerintem nem túl kezdőbarát, mire olyan lesz amit szeretnél növesztesz pár őszhajszálatMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
dbius
veterán
válasz blackfly #46404 üzenetére
Én is erre jutottam, említettem is itt korábban. Lehet egyszer átállok zha-ról, majd akkor megnézem a firmware frissítést, zha alatt nincs ilyen opció. Mivel nincs folyamatosan bedugva semmi az adott konnektorba (kvázi csak router funkciót lát el) így annyira nem zavar. Szerencsére ez az egy darab van belőle, több nem is lesz
-
koala69
tag
-
BlackJack21
tag
válasz blackfly #52449 üzenetére
Még nem próbáltam BT-re visszaállítani a hőmérőt ( nem volt rá időm), de itt lennének az instrukciók.
-
vampire17
addikt
válasz blackfly #53646 üzenetére
Ariston CLAS One Bridgenet protokolt hasznal. Ezt a Tado V3/V3+ tudja gyarilag, ha kesz megoldast szeretnel. (Az X már nem, az only OpenTherm)
A BridgeNet lenyegeben egy Ebus protokol, amiben sajat parameterek is meg vannak hatarozva. Igy az Ebusd vel is tudsz csatakozni: https://github.com/john30/ebusd
ha barkacsolos vagy, akkor lehet venni ilyen ebus adaptert, amivel direktben a HA-hoz csatlakoztathato a kazan:
https://adapter.ebusd.eu/v5-c6/index.en.html
Mint emlitettem , a bridgenet egy kiterjesztett ebus, ezert be kell configolni meg, hogy tudja a te kazanod kezelni. Erre un. csv fajlok vannak, ez az ami neked kell:
https://github.com/wrongisthenewright/ebusd-configuration-ariston-bridgenet
Tovabbi alternativa egy gyari wifis Ariston termosztat (pl Ariston Cube S NET) es ez a HA integracio: https://github.com/fustom/ariston-remotethermo-home-assistant-v3
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz blackfly #53680 üzenetére
vannak reszletesebb csv fajlok is Aristonhoz, pl: https://github.com/ysard/ebusd_configuration_chaffoteaux_bridgenet
Szet kell nezni githubon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bittorrent topik
- Házimozi haladó szinten
- DIGI kábel TV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic