Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz concret_hp #63740 üzenetére

Ottapont. A szervezet hűtése bonyolult dolog, alkati kérdés, hogy ehhez kinek mennyit kell izzadna, és nem biztos, hogy az jár jól, aki keveset izzad, sőt. Ezzel együtt a túlsúllyal (és főleg az ezzel összefüggésben romló keringéssel) jól meg lehet nehezíteni a saját testünk dolgát. Persze ismertem én is olyat, aki még csak különösebben túlsúlyos sem volt, de 20-25 fokokban is képes volt percek alatt átizzadni bármit, nyilván ott is van valami ‘baj’ mögötte, ugyanúgy, mint a kollégáknál, akik nem győznek sál-sapkát húzni, ha 30 alá hűl az idő.

Tegnap amúgy intervallumoztam egyet, 6x1000 m gyors tempó, közte 1,5-2 perces pihenő sétával-kocogással, előtte-utána 2,5 km be-, és levezetés. Papíron csak 29 fok volt, de okosan délben mentem el, mert akkor értem haza melóból. Próbáltam árnyékban maradni, mert konkrétan fájt a napsütés. Valahol a 3-4. gyors szakasznál már nem izzadtan, mert nem volt mit. Vizet vinni persze minek, csak egy órára megyek... Nem is ment jól, értelme sem volt, és vagy egy év után először sikerült egy olyan faszányos fejgörcsöt összeszednem, amilyenek lánykoromban szoktak pár hetente elérni. Az a fájdalomtól üvöltve hányós fajta. Legalább emlékeztettem magam, hogy miért is futok, meg bevéstem a leckét, hogy a déli, tűző nap, és a kiszáradás nem játék. Persze aki ilyenkor is fázik, csinálja nyugodtan.

p

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés