- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 2
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Nagyon kéne a piacvezető weblapokat csináló izé.
Sok minden van benne,a legújabb modell.
És kéne hozzá egy progi amit csúnya gonosz bácsik csináltak(és nénik),hogy a csóró júzer is használhassa ezt a tüneményt.
Annyit elárulok,hogy ha az XM-et visszafelé olvasod,megvan a verzió.
Ha vkinek +van egy adattárolóra égethetné lézer technika alkalmazásával.
A többit emilen.Ez jó :) Remélem, valaki veszi a lapot
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Hold egy kicsit ezoterikus, kicsit érzékeny, nagyon lelkes, minden témában tájékozott (lol) ex-rendőr volt. Körülbelül egy hónap alatt lett godlike!, ha jól emlékszem... de mások talán pontosabban tudják :)
-
KovacsUr
addikt
Feltételezem (bár nem írtad), hogy a Sobig (Sobiq) nevű férget kapod... Ha jól tudom, a B változata küldi a microsoft.com-ról a leveleit.
Itt olvashatsz róla bővebben: [L]http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=58906[/L]
Egyébként nem ''küldözgeti'' senki, mert automatikus -ahogy szinte minden hasonló...Nem egészen ez, de valami variánsa. Annyira átlátszó volt, hogy azt hittem, magánakció...
-
KovacsUr
addikt
Khmm... Ki az a lúzer, aki ''void.hdsnet.hu (CSABA)'' címről próbálgat support@microsoft.com néven vírusos e-mailt küldözgetni nekem? Már jött három, köszi, nem kérek többet
-
KovacsUr
addikt
Van még hová fejlődni... pld.
A M D A t h l o n X P 1 7 0 0 + , E C S K 7 S 5 A l a p ,
A ''másikon'' már ilyet is láttam. Nálunk nem fordulhat elő ilyen gyerekes viselkedés. :DDD -
KovacsUr
addikt
Az is te voltál? :) Rád jár ma a rúd... Próbálj valami hardveres topicot nyitni
-
KovacsUr
addikt
Nah, footy-t én kértem meg, hogy írja le, ha gondolja. Nem is értem, mi ezzel a gáz. Ez itt a Fáradt Gőz, ha nem tévedek..?!
Meg én jövőre -ki tudja- talán az ELTEn leszek pszichológus-hallgató, hadd gyűjtsem már a tapasztalatokat... (és a pácienseket!;])
Bár kívánok nyitni, de miért lenne gáz egy álmos-topic, hm?Ami azt illeti, van már néhány...
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=9372[/L]
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6557[/L]
(Remélem, ez az álom nem ide való... :DD)
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=10442[/L] -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Peliscan:
Naszóval az a visszatérő álmom (kb 1 hétig tart,(mármint nem megálmodni hanem úgy amúgy időtartamra),hogy a szüleim 4-5 napon keresztül idegesítenek kis apró hülyeségekkel amit már nem nagyon tudok elviselni és az 5ödik nap valamilyen összejövetel van amin ottvan minden ember akit ismertem és akkor is volt valami hülye beszólás.Ekkor én felálltam az asztaltól(ami übernagy volt nemtom hogy fértek el annyian.Na mind1) nyugodtan kimentem a konyhába aztán 1 kb 20centis száblyával visszamentem az asztalhoz és álltam a késsel és amikor suhintottam 1-et a késsel felébredtem.
Valaki erre az mondta ,hogy amikor álmodtam nem tudtam,hogy az csak 1 álom...
Hm...Hohó, ez fog aztán jól kinézni a Magyar Nemzetben!
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Én inkább Rogot hiányolom mostanában, bár remélem csak szabadságon van. :)
Egyébként nem akartam ennek új topikot nyitni, de nem tudja vki, miért áll le a Total Commander letöltése, ha ftpzek és a háttérben töltést választom. Teljesen kiszámíthatatlan, van úgy, hogy több filet és leszed, de a jellemzőbb, hogy pár mega után, egyszerűen megáll, és nem megy tovább (mindig file szedése közben). Csak a megszakítás és a töltés folytatása segít. Más letöltőprogikkal nincsen semmi gond, az ftp szerver is jó.
Én mégis ragaszkodom a TC-hez, mert átláthatóbb számomra, de ez a megállogatása már nagyon bosszant. Szóval minden ötlet welcomed!Nincs auto resume TC-ben. Szerintem ennyi az egész. Használj valamit, amiben van. :) Bulletproof, ...
Tényleg, Rog hol lehet? -
KovacsUr
addikt
Én nem vagyok túl jó C-ben... valaki más nincs online, aki jobban ért hozzá? Pld. [mvy eléggé képben van, ha jól tévedek
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
[L]http://sinfest.net/d/20030418.html[/L]
-
KovacsUr
addikt
Köszi, de sajnos ez sajnos túl sok fícsört tartalmaz; francért sem tudom megtalálni, hogy hogy dobjam össze a cuccot. :(
Soksok órám meg nincs most a megismerésére, pedig jónak látszik.
Nincs vmi olyasmi, amint pl a Smacker (RAD Video Tools) amibe aszondom, hogy a ''deb001-deb112'' fájlokat fűzze egy AVIba..?
(különben azóta már megoldottam, csak érdekelne, hí máskor is kell, akkor ne kelljen először .bik-be, majd ebből .aviba tömörgetni.)Itt még ennyi sem kell:
- berakod a fájlokat egy könyvtárba (gondolom, már ott is vannak... :DDD)
- File/Open... kiválasztod az első BMP-t
- Bejelölöd a ''Load additional segments'' kockát
- OK
- Aztán meg elmented, mint AVI
Esetleg beállítod a tömörítést, frame rate-et... -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
ROFL, ez a hónap vicce...
Le akartam iratkozni egy spamet küldözgető ''listáról''... a válasz:
''This is the Postfix program at host mail4-ny2-R.bigfish.com.
I'm sorry to have to inform you that the message returned
below could not be delivered to one or more destinations.
[...]
The Postfix program
<unsubscribe@************.com>: host **.***.**.** said: 505 5.0.0
Your Domain Was Blocked Due To SPAM''
:)) :DD -
KovacsUr
addikt
gyerekek.... most vettem egy Logitech Cordless Wireless Desktop Deluxe Optical-t (billentyűzet & egér)
és éppen az ágyamból írok :))
mindenkinek ajánlom! a szoftverei is zsírok....
EGY hátránya van: nincsen rajta Power OFF gomb.... Sleep és Wake up egy azon gombon de van, viszont nem tudom kikapcsolni egy gombbal :)
BEST BUY!Borzasztó... :)
Ikon:
C:WINDOWSSYSTEM32TSSHUTDN.EXE 0 /DELAY:0 /POWERDOWN
+valami billentyűparancs neki, aztán jól van, nem? :)
----
Vagy ha ez nem működik,
[L]http://www.budja.com/shutdown/[/L] -
KovacsUr
addikt
Ajjaj... Parci aláírásában a ''RI/OS R2 FOREVER'' szöveg szerepel. Ez vajon azt jelenti, hogy örökké marad az R2, és mégsem lesz R3? :DDD
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Nézzük csak...
[L]mailto:t-vel.kezdodo@valahol.com[/L] -
KovacsUr
addikt
LOL... hwsw.hu:
''Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül c forráskódja kommenttel?
Egy oldalas elég, max. tömbbel való bűvészkedés kéne. Ha nem adom be, ugrik a félév. Előre is kösz!
[aláírás]'' -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Ja, ez a godlike!-kór... Én gondoltam, elmegyek addig kajálni, de nem vitt rá a lélek :DDD
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Megint leállt a PH!, mi? Mi van ezzel?
-
KovacsUr
addikt
Itt meg le van tiltva a port... :( Próbálhatnék valami http-tunnelling utilt felrakni, de lusta vagyok
-
KovacsUr
addikt
Megköszönném, ha valaki alkalomadtán törölné a [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=12487[/L] #9-est ("e;-t írtam " helyett...)
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Ja, mert azt küldtem, hogy ... . --. .. - ... . --.
Gondoltam, megértitek ezt is :) -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Eh... Tegnap látványos füstfelhő kíséretében leégett a tápom. Vettem újat (DTK-t), szerencsére úgy tűnik, minden épen maradt.
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
ACDSee-ből én is a 3-ast használom. De WinAmp-ból sem a 3.xx-et... azért örültem, mert ez a 2.xx széria
-
KovacsUr
addikt
Ühöm, értem. Én eddig is használtam hozzá VidAmp plug-int (videoklipek a playlistben, jee), úgyhogy kíváncsi leszek, ez jobb-e.
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Csak nekem új, hogy megjelent a WinAmp 2.9 beépített AVI, ASF, MPEG videó-lejátszással, multimédia-adatbázissal?
-
KovacsUr
addikt
Hát nemtom, ez már szoftver- és nem etikai probléma...
Szerintem alapvetően ott a gond, hogy a fórum és az egész moderálási rendszer egy alapvetően kis, normális közösségre volt kitalálva -aztán ebből lett egy 6000+ létszámú ''szörnyeteg'', aminél már óhatatlanul előfordul, hogy -khm.- nem megfelelő agyi kapacitással rendelkező egyének is belekerülnek... Kérdés, hogy hogyan lehet ezt legalább csökkenteni?
Volt szó korábban regisztrációkor alkamazandó szűrőkről, meg IQ-tesztről -de azt hiszem, hogy semmiképpen nem kellene már egy emberről a feliratkozásakor azt feltételezni, hogy rossz. Kapjon mindenki esélyt, aztán idővel ha úgy tűnik, hogy nem igazán idevaló, akkor meg lehet/kell tőle válni. Ez az a furcsa eset, amikor nem a prevenció a célravezető... Elvégre ha egy x ember azért jön ide, mert mondjuk lefagy a gépe és gyors segítséget vár, akkor nemigen fog mindenféle szűrőkön végigbukdácsolni, hogy feltehesse a kérdését...
És ahogy Te is mondod: nagyon alacsony az ilyen őrültek száma (meg az esetlegesen miattuk kizárásra kerülő normálisoké is), így fölösleges ''globális'' megoldást keresni. Ahogy mondtam is: lokálisan, az szigorúan adott illetőre vonatkozóan kell a döntést meghozni -és kész. :) Igaz, hogy ez az egész inkább elvi vita, úgyhogy majd a legközelebbi találkozón megbeszéljük... :DDDIQ-teszt? LOL
Ezt ki javasolta? Csak nem twollah? :DDD -
KovacsUr
addikt
Dehogynem, természetesen más szintekről van szó itt... De én már jártam úgy, hogy nem tudtam belépni valahová más hülyesége miatt. Nem tetszett. Esetleg úgy meg lehetne oldani, hogy ha ban van az IP-n, és be akar lépni az illető, akkor kapna egy címet, ahol szólhatna, hogy nem ő volt a gonosztevő, aki miatt a ban keletkezett, és erre (mérlegelés után) kapna logint, hm? Nem hiszem, hogy olyan sok embert érintene a dolog, szóval valószínűleg évi két-három eset kezelhető lenne így
-
KovacsUr
addikt
De ezt eldönthetik azok, akik látják az IPjét, nem? Arról nem is beszélve, hogy mondjuk mi az, hogy ''többen használnak''? Pl. ha egy Vikszer, egy Gikszer és egy Pixar nevű fórumozó jön ugyanarról az IPről, de más *nem*, akkor vajon érdemes nagyon mérlegelni, hogy lehet, hogy az egyik közülük ''normális''? Még elméleti szinten sem arról volt szó, hogy mondjuk ki kell zárni az összes sulinet.hu domaint... :) Viszont máshogy nemigen lehet megállítani, attól tartok...
És akkor megint az a kérdés, hogy melyik a fontosabb: többezer normális fórumozó viszonylagos nyugalma vagy az, hogy egyetlen normálist esetleg véletlenül kizárnak? Egyébként ne hidd, hogy nagyon távol áll a véleményünk ebben egymástól, mert én is ellenzek mindenféle hatalmi önkényt -de azt hiszem, hogy ez most egy egész tisztességes kétharmados határozat lenne... :)Szerintem az fontosabb, hogy hogy egyetlen normálist esetleg véletlenül kizárnak. Ez hasonló a halálbüntetéses témához (inkább éljen száz gyilkos, mint hogy megöljünk egy ártatlant).
-
KovacsUr
addikt
és ha én válaszolok? :)
én a magam egyszerű modján 2 eljátszott (tehát összesen 3) lehetőség után parkolópályára állítanám az illetőt. IP-címestől együttSzerintem a fő gond éppen a dinamikus IP-cím... Különben egyetértek
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
[L]http://slovakia.org/sk-faq.htm[/L], idézet :DDD
-
KovacsUr
addikt
Na jó !!! Kérlek had kezdjek egy újjat, új névvel képpel !!! Abban rendes leszek
!!! És kérlek akkor majd vegyétek úgy hogy csak egy rossz álom volt DJ Mixer Pro !!! Köszönöm !!!Vigyázz, le ne leplezd magad valahogy !!!!!!! Oké ???? :)
-
KovacsUr
addikt
Ha már angolul, akkor clear, de még inkább delete... de minek? ''Hát magyarok vagyunk, nem?'' ©Király Linda :DDD
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Huhú, ezt nem hiszem el!
microsoft knowledge base-ben:
It is important to set the jumpers and cabling according to the role of the hard disk (for example, master or subordinate)
Már a 'szolga' sem politikailag korrekt :DDD -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Hát ez k*rva jó :DDD
-
KovacsUr
addikt
Ehhh... Mixer megint ámokot fut :)
[L]http://prohardver.index.hu/rios2_uzenetek.php?from=12110[/L] -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Ez volt már itt? Micsoda ötlet :)

[L]http://www.mitsumi.de/english/produkte/pc_mascot.shtml[/L] -
KovacsUr
addikt
Nem semmi ez a Belinea... Öt sorban négy hiba :D
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=11041[/L] -
KovacsUr
addikt
Ezt láttátok?
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=11437[/L] #27
:DD :DD :DD -
KovacsUr
addikt
Ha a gitár húrjainak analóg rezgéseit már a gitár testében, az ott elhelyezett elektronikával külön-külön digitalizáljuk,
ettől még lesz áthallás, csak ezzel a módszerrel nem muszáj bennehagyni. Berezeg a többi húr ugyanúgy, de ha akarod, nem kevered be -
KovacsUr
addikt
mekkora szep nem van ma!!!
ma pont 26 eve indult utjara egy mokas project. egeszen pontosan este 8:02-kor.
azota toretlenul zajlik. na jo ez nem igaz, voltak kisebb buktatok, meg nagyobbak is, de sikeresen vette az akadalyokat. neha filmbe illo fordulatokkal uszot meg egy egy lehetetlen helyzetet. es most meg is tart. sot, ha minden jol meg meg is eri a 26.-ik evforulot...
a mai idezet-ferdites: ''77-ben megszulettem, boldog volt a kismama, en voltam a vilagon a leggyonyorubb kisbaba..'' :DD
ego-rulz!:P
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
mekkora szep nem van ma!!!
ma pont 26 eve indult utjara egy mokas project. egeszen pontosan este 8:02-kor.
azota toretlenul zajlik. na jo ez nem igaz, voltak kisebb buktatok, meg nagyobbak is, de sikeresen vette az akadalyokat. neha filmbe illo fordulatokkal uszot meg egy egy lehetetlen helyzetet. es most meg is tart. sot, ha minden jol meg meg is eri a 26.-ik evforulot...
a mai idezet-ferdites: ''77-ben megszulettem, boldog volt a kismama, en voltam a vilagon a leggyonyorubb kisbaba..'' :DD
ego-rulz!Boldog születésnapot, rog!

-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Kezdem úgy érezni magam, amikor először (és utoljára) életemben valami olyan IRC-hálózatra tévedtem, ahol sulinetesek voltak... :(
-
KovacsUr
addikt
Bocsánat, ha nem tetszik a modorom megváltoztatom, mert nem akarom hogy
utáljanak!!!!
Na most akkor mi van? -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
No, ha ez így megy tovább, márc. 15-ére stílszerűen 1848-49 hozzászólásom lesz... :)
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
:)
Egy-két gyöngyszem:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=11214[/L] -
KovacsUr
addikt
Hülye ez az NVidia... ezt írták nekem:
Buy $100 of merchandise and get a free NVIDIA T-shirt. While supplies last!
Fizessek a reklámjukért, és aztán örüljek, hogy én is reklámfelületté válhatok? Ehhe -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Juhé! Most látom, hogy (állítólag) 2004-re megjelenik az American McGee's Oz.
Ha fele olyan jó, mint az Alice, lesz egy jó hetem :)) -
KovacsUr
addikt
Esetleg lehetne úgy megírni a hozzászólás-modult, hogy a ''muszály''-t rögtön javítsa ''muszáj''-ra, ilyenek
-
KovacsUr
addikt
Te Den!
Ha annyira zavar a memória alapozó topik miért nem törlöd a francba az egészet.
Még jó, hogy én nem vagyok moderátor. Mert akkor az ijen topikok a /dev/nul igen mély süllyesztőjében végeznék amint észrevettem :)
Szigort még plíz, mert máshogy nem megyInkább az a durva, hogy egyik RAM-os témában sem a RAM a téma
-
KovacsUr
addikt
Hírdetés az apróneten:
''Eladó egy CD- NYITÓ, amivel annyi CD- t tudsz szerezni, amennyit akarsz! Az üzletekben, a csipogóboxokat lehet vele leszedni, a többi rajtad múlik! Egy ilyen eredetileg 120 ezer környékén van de itt ennek töredékéért megkapod! Gondolj bele kb. 7 CD- és visszahozta az árát! Ha érdekel írj! ''
Baaaz :(Nem hiszem el... és nem is próbálja rejtegetni, megmondja a frankót
Lehet, hogy ez csali? Provokáció? -
KovacsUr
addikt
Gonosz vagy Polesz. Csak nem ignorált twollah.
Kíváncsi vagyok itt a fórumon mit kezd velem :)
Más:
Képzeljétek egy emberke akinek írtam emilt, megtiszteltetésnek vette, hogy egy őstag személyesen ... Szóval, hogy írtam neki.
Így néztem -> 8O
Gondoljatok bele Hold is őstag :DDÉs nem éreznéd megtiszteltetésnek, ha kapnál tőle egy aranyos kis levelet? 2 megás aláírással például? :DD
-
KovacsUr
addikt
Mi a fene... újabban mehet itt a warezelés? [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=10673[/L]
-
KovacsUr
addikt
[L]http://www.yayhooray.com/thread.php?id=2484[/L]
könnyesre röhögtem magam -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
edem
winyos topikban ezek mind te voltal? :)))
''(#13) dON't hAcK! válasza tomcs (#7) üzenetére
Válasz | Email | 2003-02-27 16:53:18
dON't hAcK!
(fanatikus tag)
Én úgy gondolom, hogy itt mindössze arról van szó, hogy néhány száz mega kevésbé tűnik fel az embereknek, mint néhány giga, nem?
dON't hAcK élt, ...
(#12) Ádám főnöke válasza tomcs (#7) üzenetére
Válasz | Email | 2003-02-27 16:51:47
Ádám főnöke
(újonc)
Szerintem régen az egy-két száz megás eltérés nem szúrt annyira szemet, mint manapság ez a 4-5 gigás ''lenyúlás''.
Hol írjam alá?
(#11) Edem válasza tomcs (#7) üzenetére
Válasz | Email | 2003-02-27 16:50:20
Edem
(őstag)
Szerintem azért mert régen csak pár száz megás eltérésekről beszélhettünk, de manapság már több giga hiányt szenvedünk el.
Ahogy a francia mondja: ''Comme ci, komcsi''.''Hát istenem, Ádám egy kicsit skizo :D
-
KovacsUr
addikt
Lehet hogy igazad van, de azt lásd be, hogy
1. OEM progit eladni _nem_ ugyanaz, mint lopott kocsit alvázszámot átütni;
2. eladott OEM CD<>másolt CD: utóbbi kiesett haszont jelent; sosem volt és sosem lesz EREDETI.
Az más lapra tartozik, hogy OEM CD-t el lehet-e adni, és hogy jogtiszta marad-e az eladás után: szerintem igen mások szerint nem. De a fenti két dolog más kategória, és nem én kevertem bele a témába...Egyetértek. Én sosem mondtam mást, ha megnézed. A törvény meg nem vélemény kérdése -- lehet, hogy etikus eladni az OEM CD-t, de nem vitatéma, hogy törvényes-e. (Másik érdekes epizód, hogy a legtöbb ilyen jellegű (''egyoldalú'') szerződés eleve nem érvényes Európában...)
-
KovacsUr
addikt
Na még utoljára, mert emellett nem tudok szó nélkül elmenni...:(
Baromira nem ugyanaz...:( Utálom hogy ilyen példákat hoztok fel...:O
1. Én nem lopok el senkitől semmit sem, nem károsítom meg az előző tulajt, és a biztosítót sem (ellentétben a(z) (ál)gépkocsi-lopással). A kiadónak semmivel sem származik kára abból hogy eladom. Variációk: a/ eladom, b/ elajándékozom, c/ porosodik a fiókban stb. Egyik esetben sincs a kiadónak _plusz_ bevétele; én _megvettem_ a progit: a hardverrel került a birtokomba... Csúnya lenne egy rókáról több bőrt lehúzni...
2. Itt arról van szó, hogy (szerinted) akkor jogtiszta a cucc, ha hardverrel együtt kerül a birtokodba. Legyen (vitatom, de legyen). Most akkor ha én _elajándékozom_ a havernak, akkor ő bűncselekményt követ el ha használja azáltal, hogy nincs a birtokában a hardver?!? Nem hiszem... Itt a következő a képlet: _elvileg_ a hardverrel együtt használható, igaz? Hogy igazolod _bárkinek_ hogy jogtiszta?!? Ott a serial. Leellenőrzik, kiderül hogy hardverrel együtt adták el. Kérhetik a hardvert bemutatni? Nem. Akkor?!? Ez olyan mintha az igazolná egy kocsi ''eredetiségét'' hogy van rajta 2 színes lufi. Kötelező a lufikat a kocsin tartani? Nem. Akkor mi igazolja a kocsik ''eredetiségét''? Semmi... Maga a ''kocsi'' (azaz a CD) + a serial number. Ennyi.Sokunk szerint ez lenne a logikus, de mégsem így van. A törvényeket nem mi alkotjuk. Most mit csináljunk? Az egész vita már régen elvi síkon zajlott, szerintem abban mindenki megegyezett, hogy neked és a vásárlónak nem lesz ebből az üzletből kellemetlensége. Vannak olyan dolgok a jogrendszerben, amik nem tűnnek logikusnak, de együtt kell élni velük.
-
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Ebben megegyezhetünk... :)
Más: ismeritek a Kempelen Farkas Hallgatói Informatikai Központot? Most iratkoztam be, nyugis helynek tűnik, internet sebes, kellemes félhomály... Jó hely -
KovacsUr
addikt
Befejezésképp Crion figyelmébe:
What if my product doesn’t have an End User License Agreement (EULA)?
The EULA is an important part of your software product and should always accompany legally licensed software. ... If you purchased your software from a store, through a mail-order catalog, or even from an individual, and a EULA did not accompany the product, you may have purchased illegal software.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 2
- (téma lezárva)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Villanyszerelés
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Drón topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 MAX 32/1TB 32 GPU Astro (Dobozos, 16 ciklus 100% akku)
- Apple Watch Series 11 GPS + Cellular 46mm fekete, magyar, 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ MacBook Pro 14" M2 Pro 16 GB - 512 GB GAR ÉS jótállás!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Legion Pro 5 - 16IRX10 - i9 14900HX - RTX 5070 - 32GB - 1TB
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest