Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• imyourfriend

őstag

válasz Schuby #16570 üzenetére

[link] Stabilizátor használata akkor is ajánlott. Nem mindegy hogy 300mm-es gyútávon neked 1/450-es vagy 1/160-as záridő kell. Míg utóbbihoz kisebb iso kell addig előbbihez bőven nagyobb, és nem tudsz mit kezdeni vele. A fényerő nem rosszabb de a stabilizátor hiánya és az építési minőség miatt nem igazán ajánlja senki sem ezt az objektívet. Csak végső esetben. Felőlem nyugodtan vegyél egyet, majd eljön a tél és tépjed a hajadat hogy milyen objektívet vettem, képes voltam kiadni ennyi pénzt rá? Én használok stabis telét, ahol szükséges a jó idő és napsütés és még akkor is kell iso bőven. De belegondolva ekv 600mm-en 1/600-as záridő kellene, mellette nem beszélve a minél szűkebb rekeszről és az isot is alacsonyan akarom tartani. Mivel van stabilizátor az objektívembe mely 3-4Fé körül fog, ezért tudom használni kompromisszumok mellett 1/160-1/200-as záridővel az objektívet. Amely ha 1/160 és iso800, akkor 1/600-nál már iso3200-at jelentene (azonos rekeszen). Utóbbi esetben a kép a D90 iso szintjéből kiindulva értékelhetetlen lenne számomra. Továbbra is azt mondom: Ha neked jólesik és szeretnél megizzadni a dolgokkal akkor hajrá, csak nehogy hajtépés legyen belőle.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés