Új hozzászólás Aktív témák

  • gyerpi

    aktív tag

    egy kis főzőcske de okosan :DDD
    Bali:

    Knédli:
    hozzávalók :
    1/2 kg félgrízes liszt, 1/2 sima liszt, 1db élesztő, 1/2 liter tej, 1 tojás, 1 evő kanál olaj, csipetnyi só

    langyos ( mert ha felforr nem kel meg a tészta) 1/2 l tejben a széjjel keverjük az élesztőt, hogy ne legyen görcsös, utánna ráöntjük a 1/2 kg félgrízes és a 1/2 kg sima lisztre, beletesszük az 1 db tojást ( a héját nem :DD ), addig kell átdolgozni - dagasztani amíg a tészta nem fog ragadni a kezedre ( esetleg lisztet is kell hozzá adni, hogy ne ragadjon a tészta a kezedre )
    utána hagyni kell kelni a tésztát ( melegen tartva letakarva pl. kispárnával) kb. 40 perc - 1 óra,
    utána megformázzuk (kis hosszúkás cipó formákat csinálunk - úgy hogy majd elférjen mikor főzzük)
    gőzön 15 percig főzzük ( 1 fazék benne víz tetejére tiszta törlő rongyot kötünk erre tesszük a nyers tésztát és letakarjuk másik edénnyel )
    ez nem tudom hány adag, de gondolom 1 kg lisztből jó pár adag knédli kijön úgy hogy a liszt mennyiségén lehet változtatni - a tejet, tojást, élesztőt, étolajat úgy bele kell rakni ahogy írva van
    jó étvágyat
    ha valamit nem értetek írjatok ha tudom elmondom :DDD

Új hozzászólás Aktív témák