- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
válasz
Barnahalo #17704 üzenetére
Jobban utána olvasva Adamnak igaza van.
Sehol nem találtam olyat,hogy a RAM-ok miatt
melegedne jobban a GPU. Viszont olyat igen,hogy nem megfelelő padok miatt nem feküdt fel normálisan a hűtő,és ez okozza általában a nagy hot spot.és gpu hőfok különbséget.
[link] itt mondjuk 20Cfok eltérés volt.
Ez akkor lehet.ha használtan vetted és valaki belekontárkodott,vagy esetleg annyira megkeményedtek,hogy ujrapasztázás után,már nem úgy fekszik vissza a hűtő.
Mindenesetre,ha rászánod magad próbálj puhábbat venni,és figyelj a gyári vastagságra.
Illetve a módszer miszerint,ha jobban meghúzod a hűtő csavarjait,a jobb kontakt eléréséhez,nem célravezető.Így tettem tönkre egy HD4850-et. -
Atla
senior tag
válasz
Barnahalo #17698 üzenetére
Találtam egy videót,ha minden igaz ilyen kártyád van.
A srác kicsit túlzásba vitte az alapos munka fogalmát,de benne vannak a méretek.
[link]
Azt írja a GPU-és a Blackpate közé nem kell padot rakni,gyárilag sincs,de nem igazán értem akkor ezeknél a kártyáknál a Blackplate feladata,hogy mégjobban befűtse a GPU-t?
Gigabyte tulajok esetleg? Vagy csak én látom ezt furának? -
4264adam
veterán
válasz
Barnahalo #17698 üzenetére
Nem piszkálnám, semmi baja nincs ezekkel a hőfokokkal. Kár pénzt áldozni feleslegesen.
15°C difi az RTX4070S-en is van ASUS Dual-on. Ez már UV-val
Gyári értéken meg van nekem is a 20°C.0.975V-ra lődd be és használd sok örömmel még mindig.
[Visszakerestem a 3070 vs 4060TI tesztem]
Mindenhol megvan a 10°C-nál nagyobb difi. Semmi gond 90°C alatti hotspottal.
-
4264adam
veterán
válasz
Barnahalo #17690 üzenetére
Igen, ez így nem UV amit monitorzhatsz is GPU-Z vel.
Egyenes törésnek kell lenni 0.975V vagy 0.95V-nál.
Nyomod a shiftet és bal Egér gomb közben balról jobbra kijelölöd a 0.975V melletti részt.
Rányomsz a 0.975V kockára és megnyomod a shift entert. Bepötyögöd a MHz értéket és elmented
majd benchmark és GPU-Z ellenőrződ -
Baryka007
addikt
válasz
Barnahalo #17069 üzenetére
FireStrikeban így is toronymagasan az én 12600K + 3070 kombóm hozza a legtöbb pontot... De 40e pontot szeretném megcsípni ezzel a konfiggal csak egyszer
Igen, dual biossal kicsit hosszabb lenne az e-p***nis így lehet, hogy inkább nem nyúlnék hozzá... Passz!
Csak ugye gyárilag a 12vhpwr kábelen csak 6 tyúkbélen megy nafta... Most ott van egy olyan vhpwr madzag, amin mind a 12 szál aktív... Ezáltal a tápja sincs annyira terhelve... Simán elmerném húzni 1-1 benchre 300w ig... De hát na... nem tudom, hogy a nyák hogyan viszonyulna a master biosához... Illetve azt is tudni kéne, hogy milyen memóriák kerültek ezekre a kártyákra, mert ha csak 1 típus akkor jó eséllyel elindulhat(na) a bios... de így meg sem merem próbálni, mivel fizikailag nem tudok bios-t írni... Nincs hozzá eszközöm sem...
A CPU is kellően megvolt húzva hozzá... Direct DIE- van levizezve a 12600K 5,4ghz-t bírt a benchmark alatt végig
Ez látszik ott a táblázaton is. Illetve, az is a harmadik helyezésnél, hogy ott 1x felment 2145mhz ig a vga
A graphics score is ott lett a legjobb... De CPU 5,3ghz en, meg a combined score letta legjobb... Szóval lehetne még reszelni sokat, csak jó lenne ha a vga nem limitálna le 240w nál kitolt limittel
Szerk.:Az ötödik helyezésnél 2190mhz ig is elment a GPU score, ott 39000 pontot karcolt a graphics score...
Lista -
Baryka007
addikt
válasz
Barnahalo #17064 üzenetére
És van rá esély, hogy a te kártyád BIOS-a elindul az én FE kártyámon?
Nekem ment 2150mhz en is, de csak 80% os kihasználtságnál... 100% os kihasználtságnál 2075mhz a max amit elérek... Mert pwr limitre futok... +10% kitolt limittel is...
A hűtéssel nem lenne gond, illetve a tápot is most már fullos 12pinen (vhpwr) kábelen kapja előtte meg ott a 2x8 is...
A nyákon nincs olyan jó a tápegység, mint a te Aorus Mastereden, de 1-1 benchmarkra megcirógatnám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest