Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Sokat ne várj az OC tól.
-
Biga123
addikt
válasz
Hellboy2387
üzenetére
2500K : Launch Date Q1'11
Bahh már 14 éves. Van élet 9800X3D alatt is
Azért CP ben biztos lesznek vastagon cpu limites helyek ahol szenvedni fog. -
Biga123
addikt
válasz
Hellboy2387
üzenetére
És mindezt egy 2500K val.
41 fokos , úristen

Azért ezt még teszteld játékokkal is, hogy stabil e , de szerintem szép eredmény
Itt a topicban is találsz még SP eredményeket összehasonlítás gyanánt (jellemzően 4K optimised) -
Biga123
addikt
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Ez sima lég TUF.
Ettől jobbat kell mennie a vizesnek
Bár a TDP limit megfogja
Az enyém belenyal a 260W ba.
Mondjuk ezt a 2010/8000 MHz et 0.943V on tudja![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Biga123
addikt
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Superposition nál a VGA számít , jóformán irreleváns a CPU .
Viszont ha gyárilag vizes akkor adjál neki egy kis uv-t meg + MHz-eket gpu ra és memóriára is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

SP a memóriát meghálálja (2010/8000 nálam) -
Biga123
addikt
Jól értem , hogy vettél egy javított kártyát , ami 2 év alatt meghalt amit újra megjavított az eladó ami újra meghalt 2 hónap után, te meg még ajánlgatod is az embert?
Nem kötekedés tényleg érdekel.
Az én 3070 TUF om hiba nélkül megy már több mint 3 éve úgy hogy használtan vettem.
Ezek is beestek már 100 alá amúgy HA n. -
Biga123
addikt
válasz
dezfafara81
üzenetére
Szvsz egy egyventis
kártyánál ez teljesen normális.
Még a 2 és 3 ventisek is tudnak ennyire "melegedni" de ez a hőfok még messze van attól amitől parázni kellene. -
Biga123
addikt
MX4 pasztával újra kenve. (vastagon)
Az eddigi legjobb eredmény. Mind hőfokilag mind pontszámban.
Remélem nem kell megint pasztázni, pár hónap múlva. -
Biga123
addikt
Megint elmásztak a hőfokaim, de most fotóztam.

Újrapasztáztam, vastagon, megjavultak a hőfokok. SP 59/69 fok.
Hova tűnik a paszta? (MX4) -
Biga123
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
[Win]+[Shift]+[S] Nekem jobban bejön.
-
Biga123
addikt
Megőrült az AB nálam.
Eddig 868mV mellett a z 1920MHz re állított curve alatt szépen beállt 1935MHz re a gpu.
Újrapasztáztam a zsugát, és most ugyanezen beállítások mellett 1965MHz ig is felugrik 881mV mellett. Az oké h jobb lett a hőmérséklet kb 3-4 fokkal és jobban akar boostolni de a feszt ne tolja már feljebb önkényesen. -
Biga123
addikt
Arra tud valaki megoldást mért "pislant" egyet a monitorom boot után?
Betölt a desktop , és utána fél másodpercre elmegy a kép majd vissza.Vagy találkozott esetleg más is ezel a jelenséggel?
-
Biga123
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Gyorsba át is pasztáztam de csak valami hokkendáré paszta volt itthon , ez megoldotta, de kell keresnem valamit ami tovább bírja , nem szeretném félévente pasztázni.
Szal tippeket tapasztalatokat elfogadok. TG t nem veszek még1x az tuti.
Amúgy nem is volt kiszáradva , hanem mintha kidolgozta volna a mag szélére az anyagot, szal elég furi. Valami sűrűbb nem száradós pasztát kellene keresnem. -
Biga123
addikt
Nem vagyok boldog.
2023 márciusában padoztam pasztáztam a kártyát akkor ilyen eredményem volt:
Most futtattam megint egyet ellenőrzés képpen:
Elvileg minden körülmény megegyezik de ez most így elég durva , konkrétan rosszabb mint padozás előtt. Gondolom a padok (gelid) ennyi idő alatt nem mehetnek tönkre, ilyen gyorsan kiszáradt volna a TG paszta ? És ha igen akkor felmerül a kérdés mit kéne rákenni ?
De ez hogy 1 évet nem bír ki ez a vicc kategória. -
-
Biga123
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
Baromi érdekes ez a dolog, se az arctic se a noctua oldalán nem találom az értéket.
Arctic:
"ARCTIC made a conscious decision not to specify any values for the thermal conductivity of its thermal paste and thermal pads, because many manufacturers invent, artificially inflate or embellish this value. Thermal paste has a thermal conductivity of 1 to 4 W/mK. Values outside of this range, such as 12.5 W/mK, are at odds with the truth.
Many competitors quote values above 4 W/mK to suggest better performance. This often leads to false expectations and dissatisfied users.
ARCTIC offers its customers innovative thermal interface materials at the best possible price-performance ratio instead of relying on manipulated performance data." -
Biga123
addikt
válasz
Remington
üzenetére
karmaresz -nél 4-6 perces mérésről beszélünk és annak az átlagáról.
pendre54 nél meg hosszabb táv volt.
Szal almát az almához. De így ebben a formában semmi értelme.
De az első mérésében látszik h nem vette vissza az órajelet a gpu, és azért 40 W, a másodiknál már igen és be is esett 20W ra . A pillanatnyi fogyasztás.Amúgy meg baromira azt kellene nézni mi tekeri a vgat ez mindenkinél más lehet.
Mert ha teszem azt meg van nyitva egy böngésző és abban valami használja a vga t akkor mindjárt magasabb lehet a fogyi, vagy elég egy animált desktop wallpaper , vagy bármi.
De idle simán oké lehet a 40W ha olyan pillanatot fogsz ki .karmaresz: Ezt figyeld inkább h alapjáraton visszaveszi e a feszt/frekvenciát, ha igen, nincs gond.
-
Biga123
addikt
válasz
karmaresz
üzenetére
Az UV s eredményed szvsz rendben van .ha nem süvít közben üveghangon akkor szerintem megtartható. Esetleg mehetsz még leltebb fesszel ha bírja .
Itt az én 3070 TUF eredményem, szintén 3 ventis , elég jó hűtéssel.
Idle nekem 25-30 W ot kajál.szerk: a gyári beállítást meg el kell felejteni, mindenkinek túlfeszeli alapból.
-
Biga123
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Arra van tipped h pl W3 ban mért nem tudom a framegent beaktiválni?
Van valami trükkje ?
Reg file beimportálva a 2 db dll odamásolva ahova kell.
De inaktív a játék menüjében a frame gen még mindig .
Ezzel próbálkozom. -
Biga123
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Akkor teljesen ok. Kb felesleges is szétszedni. Én még kicsit csiszolnék az uv n , frekit feljebb vinném.
-
Biga123
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ja akkor ok, de a hőfokok kicsit magasak.
Nálam 1945MHz 868mV mellett, szal úgy még valid is lehet.
De mindezt olyan 64 fok körül teszi maxban játékok alatt. 3070 TUF
Ennyivel gyengébb lenne az FE hűtés?
Friss pasztát neki, szvsz a padozás annyira nem indokolt a +10 fokos HS miatt, az még frankó.
-
Biga123
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nagyon furi.
Ahogy Raymond is írja nem szokták maguktól visszavenni a feszt (ennyire meg főleg) , ezért kell az UV.
Én tolnék rá egy bios frissítést , biztos ami tuti.
Ha semmi változás, padozás pasztázás. -
Biga123
addikt
válasz
Achy88
üzenetére
Sajnos a 3as szériánál nevezhető a silány padozás szériahibának, már az újaknál is , nem is beszélve egy használt esetleg bányát látott példányról.
Ha nincs garid/csavarmatricád, ártani nem fog egy friss paszta . Esetleg padozás mert pl a ti ok memóriái hajlamosak melegedni. De azt is meg tudod nézni pl egy gpuz vel elvileg 3070 ti tól már van szenzor a memóriában. -
Biga123
addikt
Raktak RT-t a plague tale requiembe ? Újra kell játszam ?
-
Biga123
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Azabaj h én is kipróbáltam ezt a Witcher 3 alatt de ott nem segített, mondjuk az más tészta mert ott egy dx11 es játékot szuszakoltak át DX12 re .
Csak reménykedtem hátha. -
Biga123
addikt
válasz
rup1u5
üzenetére
A legegyszerűbb amúgy , ami nekem bevállt.
1. curve editor megnyit.
2. AB ben adsz neki annyi negatív frekit h alatta legyen a görbe legmagasabb pontja a cél frekinél.
3. kiválasztod a cél feszt és feltolod a kívánt frekire (most ugye ez a legmagasabb pont a görbén.
4. nyomsz AB ben egy apply -t. Így a legmagasabb pontot fogja kiegyenesíteni. (utána mented, tolsz a ram on stb)
Így nem kell kijelölgetni meg hasonlók, meg bill kombókkal bohóckodni, ami nekem az esetek nagy részében nem is működött. -
Biga123
addikt
válasz
Puma K
üzenetére
Értem de nem is az a lényeg kié a kép (csak te raktad be ) hanem h nem ugyanaz a szög.
Ezért csalóka lehet.
Ha megnézed amikor fektetve fotózta a srác akkor csak a nyák széle látszik.A backplate egyáltalán nem.
Mikor talpon volt a ház akkor meg kicsit felülről van lőve a kép ezért nem lehet megmondani mennyire is lóg a kártya.
Ergo így almát a körtéhez. -
Biga123
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Nálam baromira felülről megy a tápkábel és elég hosszú.
Csak arra akartam utalni h sajnos a jelenség él és virul kinél jobban kinél kevésbé.
Simán lehet nálad is lóg fél - 1 cm -t a kari sarka , csak nehéz megmondani h akkor tulképp hogy is kéne állnia.
Abból a képből ezt nem lehet megmondani. -
Biga123
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
áhá értem tehát dlss 3.1.1 az nemegyenlő a DLSS 3 - 1.0.7.0 val
kicsit belekavarodta de így már ok. -
Biga123
addikt
Érdekes h max 9600 körüli pontot látok a 3070Ti al. 9000 -et meg az én 3070 em is hoz, az kb 6-7% + de cserébe drágább és lényegesen többet fogyaszt. Ár-érték / fogyasztás -teljesítmény arányban a 3070 eléggé el van találva.
-
Biga123
addikt
válasz
Apone33
üzenetére
Witcherben. RT off vagy DX11 ben van ennyi fps ? BTW a 4650 MHz az már pbo +200 as freki lesz, valszinüleg auto pbo beállításon megküldte a lap. De curve optimizerrel lehet még faragni a hőmérsékleten ahogy előbb is írták.
Én is sokat vaciláltam de végül nálam 5700X lett a 3070 mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

MX4 pasztával újra kenve. (vastagon)
de a lényegen nem változtat)

Most futtattam megint egyet ellenőrzés képpen:
Elvileg minden körülmény megegyezik de ez most így elég durva , konkrétan rosszabb mint padozás előtt. Gondolom a padok (gelid) ennyi idő alatt nem mehetnek tönkre, ilyen gyorsan kiszáradt volna a TG paszta ? És ha igen akkor felmerül a kérdés mit kéne rákenni ?