Hirdetés
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
Istvan2020
üzenetére
Igen, olvastam róla már korábban én is. De a jelek szerint az enyém jó csillagzat alatt született. Kopp-kopp...
-
Vigneau
félisten
válasz
Istvan2020
üzenetére
Miért, mi a baj vele? Az EVGA-m is Hynix-es és eddig még nem romlott el.
-
Vigneau
félisten
válasz
bandika0626
üzenetére
Van az úgy. A lényeg, hogy működjön. Idővel meg tudsz picit fejleszteni az alapokon, ha úgy érzed. Ha jól csal a memóriám, ez már AM4 MoBo, ugye?
-
Vigneau
félisten
válasz
bandika0626
üzenetére
Igen, működnie kell benne.
-
Vigneau
félisten
Egy kis Cinebench 2026.1.0 az RTX 3060 Ti-men (850mV/1785MHz):

Annyira nem izzasztotta meg a vasat... -
Vigneau
félisten
válasz
dezfafara81
üzenetére
Szerintem simán tolhatnál neki egy kis UV-t, amennyiben nem lépted még meg a dolgot.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Gondolatébresztőnek berakom.
-
Vigneau
félisten
válasz
GST_Leslie
üzenetére
Legutóbb ilyenről az RX 6xxx topikban olvastam...
-
Vigneau
félisten
válasz
Mclovin
üzenetére
Mindig is érdeklődve követtem nyomon ezeket a kártyákat, csak a feláruk torpantott meg végül a vételtől. Amikor még könnyedén cseréltem Prolimatech MK-26-ra a gyári hűtéseket, azok a kártyák is igen jó benyomást tettek rám hőmérséklet és zaj terén. Persze a kiterjedésük egy másik történet, de valamit valamiért.
-
Vigneau
félisten
válasz
Darko_addict
üzenetére
Örülök neki, hogy megoldódott a probléma. Manapság már a VGA ventik sem úgy bírják az ipart - vagy segített a bányászláz is -, mint régebben.
-
Vigneau
félisten
válasz
Istvan2020
üzenetére
Erről tudtam, de nálam eddig még ilyet nem tapasztaltam.
-
Vigneau
félisten
válasz
Istvan2020
üzenetére
Szia! Közel egy éve van a birtokomban egy ilyen példány. Milyen problémára gondoltál?
-
Vigneau
félisten
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szia!
Pl. az esetemben az EVGA külön vezérli a két ventijét a PrecisionX-szel. Amennyiben van gyári programja a Zotac-nak, kukkants rá, hátha. De én is amondó vagyok, cseréld le a ventit.
Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Igazi játékosoknak? Csak BF után el ne kezdjétek kihúzgálni egyesével őket...
-
Vigneau
félisten
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az ABIT-ot szerettem én is, de sajnos nem kezelték körültekintően a vagyoni helyzetüket.
Talán idén olvastam a PH!-n, hogy valakik újra feltámasztották a brand-et.
-
Vigneau
félisten
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Gondold el, nekem az első nVidia-m (GeForce 2 MX) meg pont az volt. Aztán azóta nem is hallottam a márkáról...
-
Vigneau
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Remekül tudsz üzletelni.
Ilyen gyorsan megunta az új tulajdonosa?
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Pontosan így van. Viszont a 750mV-hoz már a max. adható -500MHz kell, különben bejön a korábban is taglalt parazita feszültséglépcső.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
BaJaZo
üzenetére
A jelek szerint továbbra is marad nálam a sláger az (ASUS) RTX 4070 (DUAL), de még egy darabig nem rohanok megvenni. Valamint megvárom, milyen lesz az RX 7600 XT. Anno is elcsábított az RTX 1050 Ti után a piros oldalra az RX 6600. Persze utána meg csak visszatántorogtam a zöldekhez egy RTX 3060 Ti-vel. Meglátjuk, most mi lesz...
-
Vigneau
félisten
válasz
Istvan2020
üzenetére
A Gelid puhább verzióját szokták általában ajánlani, amennyire olvasgattam.
-
Vigneau
félisten
válasz
Istvan2020
üzenetére
Gondolom, ezzel a videóval sem vagy sokkal előrébb...

A szövegezésben sajnos nem láttam technikai adatokat.

-
Vigneau
félisten
válasz
Istvan2020
üzenetére
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
Angie™
üzenetére
A gravitációval és a gyengébb anyagminőséggel sajnos nem tudsz mit csinálni.
Ami meg a kitámasztást illeti, sokan szimplán egy guszta tiplit használnak, a belé helyezett csavarral pedig lehet finomhangolni a kívánt magasságot.
Mellesleg ezeket a kártyákat visszavette az eladója, vagy még azzal is vesződnöd kellett?
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Köszönet itt is érte!
Viszont kíváncsi vagyok, a hivatalos gyári oldal vajon mikor teszi majd fel? Ott még mindig a Beta4 van fent.
-
Vigneau
félisten
válasz
Viktor77
üzenetére
Pontosan, ha két lépcsőt ugrik felfelé a boost Time Spy alatt a tesztek előrehaladtával, az még normális, amennyiben stabil marad a beállított feszültség.
Nekem viszont nem fagyás szokott fellépni, hanem kockásodik a kép. Legutóbb két driverrel ezelőtt kellett egy lépcsőt visszalépnem, mert addigra hatékonyabbá tette az nVidia az aktuális drivert.
Pontszámban is némileg látszódott ez a korábbi eredményhez képest - annak ellenére, hogy 15MHz-cel kevesebb volt a frekvencia.
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Elég sűrűn jönnek a betak, mi történt itt? Aztán csak jön majd a final is.
Viszont de jó lenne, ha hasonlóképpen tudnám alulfeszelni az RX 6600-at, mint az RTX 3060 Ti-t. Sosem voltam Adrenalin/MPT/MCT párti. Lustaság, berögzültség, stb...
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
ferinéni
üzenetére
Szia!
Meg kellene nézned, milyen hőmérsékleten kezdi. Nem kizárt, hogy épp a silent mód határán van és hol felpörgeti, hol leállítja egyből. Ilyenkor nem árt manuális ventiprofilt csinálni pl. Afterburner-ben.
Ha mégsem ez a baj, akkor nézd meg a ventirögzítő csavarokat, néha ott is szokott gond lenni.
Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
motown5l
üzenetére
Amennyiben VBIOS-ról van szó, a Gigabyte már korábban is adott ki frissítéseket a VGA-ihoz. Olykor a frekvenciákhoz nyúlt, vagy módosított a ventilátor görbén, esetleg lazított a VRAM időzítéseken.
Javaslom, menj fel a gyártói oldalra és olvasd el, mit írnak az új VBIOS-ról. Ha pedig nincs elég infó, akkor pedig írj egy rövid e-mail-t a support-nak.
-
Vigneau
félisten
válasz
Viktor77
üzenetére
Ha folyamatosan mennek, akkor nem lesz kattogás. Viszont csak a Precision X tudta külön vezérelni a két ventim, az Afterburner-ben - még - nem találtam ilyen opciót. Utóbbiban 40%-ra állítottam az alap fordulatot, ekkor 470RPM-en pörögnek, nincs hangjuk. Viszont 43°C helyett csupán 32°C lett a GPU idle hőmérséklet.
-
Vigneau
félisten
Pontosan, én is így csináltam a törpe EVGA RTX 3060 Ti-mnél. Plusz meg kell húzni a csavarokat a ventik rögzítésénél. Esetleg a műanyagkeret és a borda közé valami amortizációra alkalmas anyagot berakni, ha továbbra sem csendesedne el - erre nálam szerencsére nem volt szükség.
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nekem eddig a -300MHz vált be. Talán az egyik általad megosztott forrásban olvastam a -290MHz-et. Azt kerekítettem fel százzal osztható értékre, így könnyebben megjegyeztem.
Utána pedig az eredeti görbeértékhez képest az adott feszültséghez beállított, +200MHz alatt tartott frekvencián eddig stabilnak mutatja magát a rendszer.
-
Vigneau
félisten
válasz
Biga123
üzenetére
Ennél szebben én sem tudtam volna leírni.
Amit én tapasztaltam:
Pont a görbe legmagasabb pontja az, ami a lépcsőzést okozza. Ha az nagyobb értékű, mint kiválasztott max. boost érték, akkor lép életbe idővel a magasabb feszültség. Ehhez jön még hozzá, hogy a frekvencia curve a melegés közben is elvándorolhat.RTX 3060 Ti esetében -502MHz a max. csökkenthető érték.
-
Vigneau
félisten
válasz
rup1u5
üzenetére
Az én módszerem a következő:
1) Kezdésnek -300MHz a GPU frekvenciának az Afterburner-ben;
2) Kiválasztom a számomra szimpatikus feszültséget (jelen esetemben 850mV-ot), majd ahhoz igazítom a frekvenciát (kitapasztalva max. + 200MHz a curve-hoz képest), majd Apply.Amennyiben nem nyomok -300MHz-et a finomhangolás elején, akkor az alacsonyabb feszültségű profilnál léphetnek fel lépcsőzetes anomáliák az Afterburner curve-jében pár újraindítást követően.
Ezt pl. Time Spy esetében lehet könnyen észrevenni. Sajnálatos módon 1-2 lépcsővel ugrik a megszokott boost. Ráadásul vele együtt akár 100mV-ot is emelkedik a 3D feszültség, hiába van beállítva egy fix érték.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Rég tapasztaltam már, hogy egy újabb driver-rel csökken a tuninggal elért stabil frekvencia. Most ez jött össze az 528.24 telepítésével az EVGA RTX 3060 Ti-m esetében. Time Spy-ban vissza kellett léptetnem egy boost lépcsőt. Így 850mV mellett 1800Mhz a max boost-om. Máskülönben kockás lesz olykor a kép a teszt során.
-
Vigneau
félisten
A 20 centis EVGA 3060 Ti-m sem egy tuningbajnok, de legalább igen kevés helyet foglal el. A fülemhez "lőttem be" a ventilátor karakterisztikát, a GPU feszültséget és hozzá a frekvenciát.
850mV mellett 1815MHz-es boost-tal fut le szépen a Time Spy. A mag 67, míg a Hot Spot 78°C-os, a ventik pedig nem lépik túl a 2000RPM-et. 160W-nál megáll a VGA fogyasztása is.
FHD-ban játék (GTA V és CMS 2018) alatt a mag 55-57°C körül izzad, a ventik pedig elvannak 1500RPM alatt. Nekem ennyi bőven elég.
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Marketing mindegy, hogy jó vagy rossz. Csak az a lényeg, hogy legyen. Még jó, hogy nem petíciót írt ki. Vagy gyűjtsünk neki, mint Isaura kiszabadítására.
-
Vigneau
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nagy kedvencem ez a jelenet is.
BÚÉK minden kedves topiklakónak!
-
Vigneau
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nézd meg a kihallgatást, a Mens Rea után lesz.
De ha van a Dutyi Diliben is, akkor arra is jobban ránézek.
-
Vigneau
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen, én is beáldozom a tempót némi nyugalomért cserébe...
Régi motoros vagyok MSI Afterburner terén. Hiába no, próbálkoztam Smart Doctor-ral, GPU Tweak-kel, Precision X-szel, Trixx-szel és Adrenalin-nal is az évek során, de a végére mindig az Afterburner-nél kötöttem ki...
Jelenleg 850-900 mV között kísérletezgetek és saját ventilátorvezérlést választottam inkább a hektikus gyári helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- Android szakmai topik
- Formula-1
- Parfüm topik
- Házimozi belépő szinten
- Renault, Dacia topik
- Filmgyűjtés
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest