Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz deadwing #14497 üzenetére
Hát akinek annyira finnyás a szeme, hogy 8000 FPS kell neki, annak úgy is van pénze überfasza i7-re, 1080 SLI-re meg 120-144 Hz-s monitorra, és nem ilyen topicokban kérdezheti, hogy mennyire lesz optimális a régebbi processzora egy 1070 mellett...
There is no war. Only the harvest.
-
Archttila
veterán
válasz deadwing #14532 üzenetére
Csak nem 300A volt az a celeron?
A 333mhz-es bootolt ilyen 550mhz kornyeken 2.3 volton! (bizony) de sajnos a Q3 mar megfagyott alatta
Akkoriban egy Asus V3400 TNT 16MB VGA volt a gepembe. (geforce meg nem letezett) memories...
Na de vissza a jelenbe[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
TTomax
félisten
válasz deadwing #15331 üzenetére
Pedig van...
NVIDIA has 3 types of SLI bridges:
Standard Bridge - 400 MHz Pixel Clock and 1GB/s bandwidth
LED Bridge - 540 MHz Pixel Clock
High-Bandwidth Bridge - 650 MHz Pixel Clock
Ezt az új hidat csak a Pascal támogatja.A másik kettőt az összes SLI képes kártya.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
ooloo
őstag
válasz deadwing #15463 üzenetére
Köszönöm a választ ... megnézem mennyiért adható el a 4690 es sima proci .
Vettem egy DELL monitort 2560 x 1440 es felbontással . Mondanom sem kell , hogy a mostani 960 as kártya már kevés hozzá .Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
FLATRONW
őstag
válasz deadwing #18319 üzenetére
Abban az esetben tényleg nincs értelme, de nálam 4 darab 12 voltos ágra van felosztva a táp. Mondjuk az én esetemben is egy 12 V-os ág 18A bír, tehát bőven beleférne, főleg úgy hogy az alaplapról is kaphat áramot.
Azonban szeretem szétosztani a terhelést.[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz deadwing #20328 üzenetére
melyik részére is? Ha on vagy ha off?
Nálam nincs bekapcsolva soha, had szaladjon ameddig bír... Kivétel talán egy játék volt, az a mad max, mert azt 4K-ban toltam fix 60 al, azt is azért, mert így szinkronban volt a hz az fps-el.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
brd
nagyúr
válasz deadwing #20330 üzenetére
Ott van az, csak inkább csak kevésbé zavaró. A latency pedig olyan, hogy sok játéknál nem probléma, mert semmit nem számít (vagy nagyon keveset). Pl. én GTA5-öt simán játszok VSync-kel, mert a lövöldözős részeken kívül sehol nem zavar. A mikroakadások (mozgásfázisok össze-visszasága) viszont nagyon, amelyeket teljesen eltüntet, így inkább a lövöldözős részekre benyelem a magasabb latency-t. Ugyanakkor a FPS játékokban kizárólag a kikapcsolt állás az elfogadható számomra (esetleg még a Fast Sync szóba jöhet), persze minél magasabb FPS és kijelző képfrissítés mellett.
The only real valuable thing is intuition.
-
addikt
válasz deadwing #20328 üzenetére
Ez egyedül multi fps-re orientàltakat zavar. Ez csak egy kisebb rèteg. A kèpszakadás sokkal zavaróbb. Èn is szoktam pvp-zni gta 5-ben, egyàltalán nem zavar hogy sync be van kapcsolva. Nem is értem ezt a brutàl szintű latency-t amiről beszélsz. Sosem tapasztaltam. Igaz, nem is CS:GO-ztam versenyszerűen. De ott nem is az a lènyeg, hogy szép legyen meg làtvànyos.
-
Agyzuzo
addikt
válasz deadwing #20330 üzenetére
Nálam iszonyatos mértékű screen tearing van ha nincs bekapcsolva a Vsync. Egyedül akkor szűnik meg ha driverből bekapcsolom (nem adaptívra, hanem ON-ra). A screen tearingtől meg falra tudok mászni, rohadtul zavaró, inkább benyelem azt a picike latency-t.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Lézerparaszt
őstag
válasz deadwing #20668 üzenetére
Egyébként hogy működik ez a dolog? Van egy SLI profil ami minden kártyához működik, vagy minden kártyánál külön csinálnak SLI profilt? Mert elég lenne nekem annyi infó is hogy megy az SLI például gtx 970-en vagy akármilyen kártyán, csak hogy tudjam hogy megy és nem csak az van hogy egyre kevesebb játék támogatja. Guglin megnéztem, egyik azt írja megy szépen, másik azt hogy nem támogatott. Ezért jöttem ide, hogy személyes tapasztalatot "halljak"
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
zozoz1
aktív tag
válasz deadwing #20789 üzenetére
A gáz az hogy ugyan azokat a problámákat produkálta az összes Inno3D.
Elöbb szemetelte a képet. Majd bekockázott, és belehalt. Resettel/újraindítással megoldódott, de újra kezte a szemetelést stb. Szerintem VRAM-okkal volt a gond, de sosem közölték velünk. Elvitték és hozták a cserét. Annyit mondtak hogy általában az Inno3D-vel mindig is több gondjuk volt, sok a gariztatás. A GB-okkal semmi gondunk nem volt.
Ennyit tudok mondani.Ez még nem jelenti azt, hogy nálad ezzel a sorozattal gond lenne....
[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz deadwing #21308 üzenetére
Ez nagyon igaz. Szerintem évente felesleges váltani. 2 évente vagy 3 ha van rá keret és akkor már élvezhetőek a játékok meg össze is gyűlik annyi játék amivel el lehet lenni egy ideig. Ha nagy ugrás van grafikus teljesítményben vagy valamiért kell a nagyobb teljesítmény akkor persze lehet váltani.
[ Szerkesztve ]
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
wildpig
tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz deadwing #21640 üzenetére
Hát, passz, a Gainward oldalán ott figyel a Dual Bios felirat, a kisebb kártyáknál is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
warcat
veterán
válasz deadwing #22118 üzenetére
Ha jól tippelem, amazon.de-t sasolja, ahol a PC-KING ment be 36 euróval az amazon alá,közvetlenül amazon.de-től vásárolva már pár napja is 532€volt,de ha Mo.-ra rendeled rámegy még 7% áfa,szállítás ingyenes.
Ez a PC-KING eladó viszont nem szállít Magyarországra[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Laraxior
titán
válasz deadwing #22121 üzenetére
Szar. Ezért lett áttervezve az 1080Ti hűtője. Az már 2,5 slotos. Állítólag jobb.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
TTomax
félisten
válasz deadwing #22271 üzenetére
SLIre a felsö kártya mindenképpen AIO-s legyen,még hálás leszel ezért a tippért.Az alsó kb mindegy,meg két AIO-t nehéz elhelyezni.
(#22273) hackeeeee
Ott se a pasztával van a baj,hanem azzal hogy nagy a távolság a kupak meg a die között,amikor kikerül a fekete ragasztó a kupak alól sokkal közelebb is kerül a diehoz.Csak ezt mindenki elfelejti,és azt gondolja hogy a paszta hoz ennyit.GPU-n még annyit sem hoz a paszta mint sokan gondolják.Ahol ,akinél sokat hozott csere után ott nagy valószinüséggel már a hütö sem volt rendesen fenn.GPU-ra egyébként majdnem a legjobb nálam az MX2,nem azért mert a leghüvösebb hanem mert két év után sem szárad ki.Procira MX4.Nem jelent annyit a paszta mint sokan gondolnák,egy alap MX4hez képest ha pár Cfokot hoz akkor sokat mondok.Maga hütö a szük keresztmetszet a legtöbb esetben.
Én biztos nem raknék CLU-t gpura mert conductive,cpu kupakon még ahogy de amióta nincs kupak a gpukon kb orosz rulett.[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz deadwing #22278 üzenetére
Más megoldás pedig csendes müködésre nincs.Bár ha ez nem szempont akkor meg kb mindegy.
-
KveZ
tag
válasz deadwing #22295 üzenetére
Nincs vele baj. Én nagyon sok lapot és kártyát mostam vele. Alkonek tényleg kíméletesebb, de nem is olyan hatásos. Nem fogja megmarni. Van benne nyomás is okádja ki az anyagot és úgy egész hatásos. A legvégső az ultrahang, de az durvább jóval.
Azért a használata után érdemes kiszárítani, hogy kimenjen a BGA-ból. Gyantát is oldják ezek, olyan sokáig mosni nem érdemes.[ Szerkesztve ]
-
KveZ
tag
válasz deadwing #22301 üzenetére
Szépen elpárolog. Ritkán van olyan, hogy amit kimos az kiül a felületre. Matt fehéres lerakódás lesz rajta. Azt bővebb alkohollal le szoktam mosni és olyan, mint az új.
Eddig nem volt vele baj. Régen, mikor a csap alatt mostuk volt 1-2 eset, amikor előjött a coil noise utána.[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz deadwing #22439 üzenetére
Pedig szerintem teljesen jó, a tuning sokat számít ezért lehet különbségeket látni. Az alap pontok alap vga-kal nagyon hasonlóak ha megfigyeled. És igen segítene ha mindenki extreme 1080p-s presettel csinálná. A proci pedig tényleg nem számít az látszik...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz deadwing #22540 üzenetére
Nem is kell elkezdeni, de azért manapság nehéz kisajtolni folyamatos 60-nál többet a mai játékokban. Megbeszéltük már itt párszor. Nem a direkt magas fps-re kihegyezett játékokról beszélek, mint a Doom, Overwatch, CSGO vagy a BF.
Aki naprakész játékokkal játszik oda szerintem a 60 Hz elég, max egy 120, de szerintem sok is az. Aki meg TV-n játszik annak a 60 fps/Hz is már luxus, bár az új 4k TV-k nagy része szerintem 60 Hz-es ebben nem vagyok biztos, sajnos mikor mi vettük nem néztem eléggé utána.
[ Szerkesztve ]
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
MaidenFan
tag
válasz deadwing #22579 üzenetére
Futtatom már talált is 9et van közötte ami Nvidia könyvtárban van de Kaspersky activatort is megtalálta, Nvidia könyvtárat találta meg először. Gondolom mindent le kell takarítani ha lesz olyan opció
Remélem megoldja a problémámat és természetesen megnézem majd a GPU figyelőt is
Végzett minden jelentést le kell takarítani vagy csak amit kijelölt?[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz deadwing #23341 üzenetére
1070-en szerintem korrekt a +100 GPU, viszont simán kezdhet +300 RAM-al, mert nálam pl. +460 is megy (bár itt is szeretném látni az ECC számlálókat, hogy tényleg hibátlanul bírja-e, de AMD-nél az volt a tapasztalatom, hogy ha megjelentek a javítható hibák, akkor pár órán, vagy legfeljebb napon belül jött uncorrectable=fagyás is, ez pedig még nem fagyott meg így).
(#23342) Bale_E
Ja, szerintem is hülyeség ez a "vízzel X fok a normális" (az utóbbi 10 évben sokszor kaptam már ilyeneket különböző, inkább léghűtőkre jellemzőhöz közeli CPU hőfokokra [persze szanaszé feszelve linpack alatt...], hogy "azt a vizet akkor ki kell dobni" és társai). Bár nekem is csak passzív víz miatt jön össze 1070-en az 50-55 fok, ha hosszú folyamatos terheléstől átmelegszik a viz+radi (az >50 inkább csak benchmark-al, mintsem Vsync-es játékkal).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hálózati / IP kamera
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest