- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
justaview
senior tag
Segítséget kérnék.
Az IE9-et használva sima egyszerű oldalakon borzasztó mértékben akad, a böngésző, félelmetes késéssel követi az egér kattintásokat, vagy a görgetést. Egy Youtube oldallal ez még rosszabbá válik. A legaggasztóbb viszont, hogy az IE9 használata közben rendszeresen (néha 5 percenként, néha fél óránként) lefagy a gép, elsötétül a képernyő, majd visszajön és kiírja, hogy a “grafikus chip nem válaszolt, majd újraindult”. Nagyon idegesít, hogy nem stabil a gép.
A Laptop egy Sony VAIO VPC-F21Z1E
Gyári telepítésű Win7 Home Premium 64bit -el is produkálja a jelenséget és külső Win7 clean installal is, amire a Sony drivereket feltettem, de minden egyéb Sony programtól mentes.
A processzor Core i7 2630QM, a belső grafikus processzor letiltva (hogy ez a letiltás hardveres, vagy szoftveres, azt nem tudom, de nem jelenik meg sehol)
A grafikus chip NVIDIA Geforce GT540M -- Sony oldaláról letöltött driverrel és a legfrissebbel is ugyanaz a jelenségAz IE9-ben letiltva a hardveres gyorsítást, a lefagyás megszűnik, a szaggatás akadozás látványosan enyhébb lesz, de még mindig zavaróan lassú.
Ugyanezt a 64bites Win7 Home Premiumot a desktop gépemre felrakva (ATI kártyás) tökéletesen működik minden, hasít az IE9, mint a szél.
Van valakinek hasonló gondja? Úgy érzem, a GT 540M körül van a gond, de mi lehet a megoldás? Úgy vettem észre, a probléma nem korlátozódik a Sony-ra, mert a neten több 540M-es laptop esetében panaszkodnak ugyanerre.
U.I.: 4 éve a desktop gépemmel volt ugyanez(!) a gondom. Akkor csak az NVIDIA kártya ATI-ra cserélése oldotta meg a problémát végleg. Azóta nem vettem Nvidia kártyát. El is felejtettem már az akkori problémámat, azt hittem ez egy múltbeli Nvidia driver gond volt csupán. És most, 4 év után megint ezzel nézek szembe, csak a Laptopban nem tudom kicserélni a grafikus kártyát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- MacBook Pro M2 Pro 16 // 16/512 96%-os akkumulátor
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- Lenovo Legion 5 15ACH6H AMD Ryzen 7 5800H/RTX 3060/32GB RAM/1TB SSD GARANCIÁLIS!!! eladó jó áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest