Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hobbiletolto

tag

Sziasztok!

Egy HP ProBook 4720s -géppel lenne problémám. Alapból 4részre van osztva a winchestere. 20GB rendszer partíció amin linux volt (win7 64bitest telepítettem utólag, de nem ide), 7,5 és 2,9 GBos partíciók amiken nincs szabad terület (fogalmam nincs mit tartalmaznak ezek de nem akartam bántani őket) illetve van a maradék.

Amire nekem szükségem volna egy 100Gbos rendszer partíció és egy másik a maradékból az adatoknak.

A problémám: A 20Bos partíciót ami alapból megvolt nem tudom sem törölni, sem hozzáadni a nagyobb részhez de még csak fel sem ismerik a fájlekezeő programok, így használni sem tudom. Azt írja rá hogy unallocated. Próbáltam a Win7 telepítője segítségével és Partiton magic programmal is.

Ha a nagy részt kettéválasztom, 100Gb és maradékra akkor pedig ott a 100GB használható, felment rá a rendszer, de a maradék szintén unallocated lett. Eleve nem látja az intéző sem.
    Az unallocated partíciókkal pedig nem tudom mit kell kezdeni. Nem tudom, hogy formázhatnám őket, hogy elérhetőek legyenek. Se a win7 telepítő sem a partition magic nem tudja megcsinálni, nem elérhetőek azok a lehetőségek. Ellenben a kettéosztott nagy partíció területét vissza tudom adni a 100GBoshoz nagy egésznek. Csak h. nekem nem így kéne...

Ez az első alakalom, hogy notebookra telepítek valamit és az első alkalom, hogy win7el foglalkozom, így valószínűleg amatőr dolgokra nem jövök rá. Mivel nem az enyém a gép, így nem tudok vele végtelen ideig foglalkozni, ezért kérnék gyors segítséget ha lehet.
    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák