Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14649) nephatum


nephatum
csendes tag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert nálam megállt a tudomány.
Jöjjön a sablon elsőre:

Gép pontos típusa: Lenovo Y700 ACZ (AMD TURBO QUAD Core FX-8800, 8 GB RAM, AMD Radeon R9 M385 4GB GDDR5 + RADEON R7 DUAL CROSSFIRE, 120 GB SSD + 1 TB HDD)

A vásárlás dátuma: 2016.07.13

Oprendszer: WIN10

Javítva nem volt.

Hiba leírása: Kettő problémám is van. A gép képes CrossFire funkcióra, de elvileg ki van kapcsolva, legalább is a GPU-Z azt jelzi, hogy available (disabled). Őszintén szólva, soha nem használtam még sem SLI-t, sem CrossFire-t, így nem tudom, hogyan kell ezt kapcsolgatni stb, de zavaró, hogy kikapcsoltnak jelzi. A legfrissebb Radeon driver van fent. Google-t bújva láttam képeket, hogy a Catalystben és a Crimsonban is van opció a CrossFire-re, de nálam ott sajnos nincs semmi. Bármiféle tanácsot, megoldást elfogadok.

A másik probléma, ami még égetőbb mint a CrossFire, az nem más mint a kurva magas ping. Két játékkal szoktam leginkább játszani, az egyik a Guild Wars 2, amit ha beállítok legmagasabb grafikai beállításra, 6000 lesz a pingem és élvezhetetlen lesz a játék de néha low-on is ugyanez, a gép pedig bírja, fixen 50-60 fps-el. A másik a World of Warcraft, ahol szintén hatalmas pingekkel küszködöm (nem, nem törtszerver, hogy esetleg a szerver lenne rossz). Torrenten keresztül is 600kb/secig megy a letöltési sebességem, nem tovább. Wifi-n nyilván nincs teljes sávszél, de az előző laptopomon simán tudtam a 30Megás nettel 1,5-1,7 MB/secel tölteni. Pingeltem több weblapot is, sokszor horror 2000-3000 volt a válaszidő. A gépben az eszközkezelő szerint egy Realtek 8821AE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC neveztű cucc van, amihez a legfrisebb drivert használom. Itt megjegyezném, hogy nem töltök közben se pornót, se semmi egyebet. Nagyon úgy érzem, hogy a gép a ludas, mivel a barátnőm aki mellettem ülve nyomja a WoW-ot, Guild Wars 2-öt, semmiféle hálózati problémát nem érzékel, nála stabil 14-15ös ping van.

Köszönöm előre is.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.