Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sevcsa
újonc
Sziasztok!
2015 áprilisban vettem egy Acer Aspire Switch 12-t. CoreM processzor van benne, passzív hűtéssel. Már a legelejétől fogva fennállt az a probléma, hogy időnként leállította magát a gép. Egyre többször. Leggyakrabban a töltő bedugott állapotában, de töltő nélkül is többször előfordult. Felraktam a Core Temp-et, elkezdtem figyelni a CPU hőmérsékletét, és bizony magas. Egyetlen böngészőablak futásakor is rendszeresen felment 80, 90 fok fölé. Majd el is érte a 95 fokot, ami a CoreM maximális hőmérséklete, és akkor jött a leállás. Aida64-et is felraktam, CPU stress teszt futása közben mindkét mag 88-92C között mozog, érdekes módon ezt akármeddig futtattam 95-re nem ment fel. Teszteket olvastam róla, ugyanezzel a teszttel 76C-nál nem értek el többet.
Ok, megy vissza garanciális javításra. Acer szerviz Csehországban van, de viszonylag zökkenőmentesen megy a dolog, futár viszi, futár hozza, egy hét múlva vissza is kaptam. Kicserélték az alaplapot processzorral együtt. Első dolgom volt ismét elindítani a Core Temp-et, és legnagyobb megdöbbenésemre ugyanolyan magas hőmérsékleteket mértem, mint előtte. Felraktam még két hőmérséklet figyelő progit (RealTemp, HWMonitor), +AIDA64 is, mindegyik ugyanazokat az értékeket mutatja. Nem vártam meg megint a leállást, hívtam a szervizt, hogy maradt a probléma. Másnap vitte is vissza a futár. Beraktam a dobozba egy printscreenelt képet is, amin látszik a három hőmérséklet-figyelő 90C körüli értékeket mutatva.
Egy hét múlva hívtak, pár kérdésük volt a hibával kapcsolatban. Hogy milyen programmal néztem, meg ilyesmik. Három hét után ma kaptam vissza a laptopot. Nézem a szervizközpont jelentését: "Nem tudtuk előidézni a hibát". Van még egy papír, amin az áll, hogy minden teszten megfelelt. Vagyis javítás nem történt. Természetesen ugyanolyan magas értékeket mérek most is. Leállás még nem volt, a 95C-t még éppen nem érte el, de 92-ig már felment. Gondolom egyik programot sem indították el a szervizben, hiába hagytam kinn nekik az asztalon a parancsikonokat hozzájuk, és hiába csatoltam a képet. Elhiszem, hogy leállás nem volt nekik, de azt nem akarom elhinni, hogy ezek normális hőmérséklet értékek. Vagy én vagyok a hülye? Már nem tudom mit csináljak. Most várom, hogy leálljon a gép.
Az még hozzátartozik, hogy elég gyorsan változik a hőmérséklet. Ha elindítom a stress tesztet, egy másodperc alatt felugrik 90-re, ha leállítom, pár másodperc alatt leesik 60-ra. Ha elindítok valami másik progit, megint felmegy aztán lemegy. Rejtély számomra miért változik ilyen gyorsan. Bármi hasznos tanácsot szívesen fogadok. Előre is köszönöm!
Üdv,
sevcsa
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Óvodások homokozója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14"- 16" - M5/M4Pro/M4 Max - Rendelhető!
- Thinkpad E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 4GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Pyttawrx