Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12327) The DJ


The DJ
addikt

Sziasztok,

A családban van egy Toshiba Satellite A300 laptop ami hozzám került olyan hibajelenséggel, hogy nem akar indulni. Nézegette, próbálgattam és tényleg. Hálózatról annyit csinál, hogy felvillannak a ledek, elindul a hűtő, magas cicergő hangot ad egy pillanatig, utána azonnal leáll. Az érdekes, hogy ezt folyamatosan csinálja, tehát leáll, két másodperc múlva indulna, ODD szokásos hangja, magas frekvenciájú cicergés majd leáll és ezt ismétli folyamatosan míg ki nem húzom a töltőt.

Akkuról néha rá lehet venni, hogy elinduljon, ilyenkor el is kezdi a bootot szépen, viszont a Windows 7 betöltődése előtt lelövi magát a gép minden esetben. BIOS-ba be tudok lépni, ott nincs is baj, a Windows 7 memóriatesztjét is lefuttattam, ott se volt gond és a gép se állt le egyik esetben sem.

Szétszedtem a gépet hogy kiderítsem honnan jön ez a fura abnormális cicergő hang és a következő helyen azonosítottam: [link] Úgy hallom, hogy a bekarikázott 4 kis valami irányából jön a hang és ezek szerintem túlságosan forróak is. Valamint ha megnyomom körülöttük picit az alaplapot akkor le is lövi magát a gép rögtön. Persze az is lehet, hogy pont az alaplap másik oldalán van a bibi, addig nem akartam bontani a gépet, de egyelőre szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy van-e bári értelme foglalkozni ezzel? Megéri javítani? Lehet egyáltalán? Mi az a 4 kis bizbasz ott és miért felelősek?

Annyit még hozzátennék, hogy a cicergő hang elhalkul abban az esetben amikor a gép normálisan elindul. Amikor viszont csak próbálkozik és ismétlődően erőlködik az indulással akkor mindig hallani amíg le nem lövi magát. Plusz olyat is csinál, hogy elindul, cicereg, nem ad képet, pörög, megy 10-20 másodpercig, majd lelövi magát.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.