Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#10929) Anakin007 válasza piadex2 (#10927) üzenetére


Anakin007
aktív tag

Szia!

Nem akarlak lelombozni, de szerintem jobban jársz egy új lappal, az amilo széria amúgy is rossz, ahogy van, többek között a finoman szólva hibás hűtésük miatt.
Egy barátom Amilo PA15xx -es hulladéka csinálta 2 éve ugyanezt, mint neked. Bevitte egy elég komoly helyre a pannónia utcába, de elhajtották. Korrektek voltak: előre megmondták, hogy semmilyen FuSi gépet nem vállalnak, akármi baja is van, mert javíthatatlan, max. kijelzőt vagy bill.-t cserélnek, szal ami level-1-2 -be belefér és slussz, "fekete listás". Tényleg komoly cég, kb. 1 tucat ember dolgozik ott több, egyenként sokmilliós gépekkel, szóval nem egy "garázscég". Korrektek, nem úgy, mint itt néhányan sajnos. Segíteni próbáltam, beküldtem egy itteni, PH!-s, "profi bga műhelyes meg bga gépes csillagrombolót is újragolyózom" szakikhoz, akiket ímmel-ámmal ismertem már és normálisnak tűntek korábban, meg aztán tényleg nem ma kezdték (direkt nem írok nick-et v. cégnevet, most is praktizálnak). Végülis megcsinálták, újra golyózták és jó is lett, a munkájuk minőségével tényleg semmi gond, az én pár vackomat is szépen megcsinálták korábban. Csakhogy. Kereken 2 hét múlva egyszer szólt a barátom, hogy lefagyott a vista. Kikapcs, és megint u.a., mint korábban, csak reset-elget, kép nincs. Írtam a mailt, hogy figyi már, ez van. Erre visszakaptam az infót, hogy valószínűleg tönkre ment a chip, cserélni kell. A reball vmi 12 v. 13e volt, a chip 10e + 2 hét és nem tudom már, mennyi munkadíj. Szóval alaphangon kb. 25e-be állt volna meg a gép, ami működőképesen ért akkor kb. 30-35-öt.
Bepipultam, felhívtam egy srácot (szintén PH!-s de ő csak hobbiból bga-zik, nagyon nem is hirdeti magát és bp-i), hogy nála mibe kerülne a javítás, mert vissza nem vitetem szegény cimborámmal, az tuti. Nem mondtam elsőre semmit az előzményekről (csak kíváncsiságból), csak hogy van egy ilyenem és szar. Erre ő kapásból, már telefonon felvilágosított, hogy ezt a tipust csak chip-cserével vállalná ha volt golyózva, ha nem, mert Nvidia 7600GO lakik a gépben, ami köztudott a laptopszakik körében, hogy mind szériahibás, 8400 v. 8600-as szériával együtt, ami 2010 előtti és reball esetén jó ha 1 hónapot megy még, ha egyáltalán beindul. Vagy jövőbelátó vagy nagyon korrekt, döntsd el. :)
Hogy miért nem eleve őt kerestem? Egyetemre járt még akkor és volt, hogy hetekig nem vette fel a telefont se, mert pl. ZH-ra készült, ráadásul nekünk Bp átellentétes végén lakik és csak 2-3e -el olcsóbb nála a reball, mint a fent említetteknél (ill. talán akkor még nem is volt cégük, úgy rémlik, akkoriban még egyedül csinálta a szaki, később állt össze egy másik mesterrel és csináltak céget).
Volt azóta tavaly még egy afférom, egy Asus-al. A "jós" srácot épp nem tudtam elérni (szinte szokás szerint), meg közben eltelt kb. 1 év a FuSi óta, gondoltam, megpróbálom a fentieket, mivel a munka minőségével nem volt gond, hátha.... Elvittem, megcsinálták 13-ért, északi híd reball meg volt vmi a vga-val. Ment is, elhozataltól számítva 2 hét és 2 v. 3 napig, megtudom nézni, megvannak még a privik. Nem tudom, előbb röhögtem és aztán fejelgettem a falat v. fordítva, de ez történt! Felhívtam a pannónia utcát, hogy ez van, mit lehet tenni. Erre kiderült, hogy spec. ez az asus széria is fekete listás, eleve nem vállalják, de valószínűleg északi hidas és ha az tönkremegy, követi hamar a déli is.
Ekkor fogtam az íbéjt, kemény 6USD -ért + 8USD szállítási ktg-ért rendeltem északi hidat (SIS-es szutyok) és kicseréltem magamnak egy általános ólmos hőprofillal (én is bga-zok többek között, csak nem notikat). Láss csodát, beindult! :) Még vagy már alig 3 hónap telt el azóta, de még mindig jó, pedig napi használatban van...
Szóval SZERINTEM csak nagyon átmeneti megoldás a reball, ha tutira akarsz menni, kérj chip cserét (újat, nem egy másik szarból kibontottat!)!

Ha Isten létezne, hinnék benne.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.