- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Aktív témák
-
degu
senior tag
*Mert a legtöbbször félelem és hiányélmények tartanak össze két embert, de ezért nem vállalják fel a felelősséget, és még maguknak sem ismerik be, hogy a kapcsolat instrumentális jellegű szerepet tölt be az életükben
Ez így van. Vagy mert gyávák változtatni.*Felelmetesen jo gondolat!
Reszletezned egy picit?Megzavartal azzal a bonyolult szoval...instrumentális
Az az erzesem,hogy egy roppant fontos dolgot mondtal,de valahogy-ugy erzem-hogy nem jo helyre kerult a hangsuly?!
/Vagy gyavak vagyunk szembenezni azzal,hogy gyengesegbol tul nagy kompromisz
szumot kotunk?/ -
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #12791 üzenetére
qrva meleg van, meg megyunk majd delfinariumba (fel kettokor intezzuk ma), es addig mar nem akartunka partra kijonni. Igy is kozelitek a rak szinehez, pedig csak egy napot voltam kinn.
Ma neteyem egy orat, es szerintem tobbet a heten nem valoszinu hogy leszek.Lettek pisyok jo kepek. AAAA iszonyat olcso bulgaria, koktelozunk rendesenVan benne jocskan alkohol
Tegnap kicsit piasan elmondtuk a pina colada elso szavanak magyar jelenteset egy bolgar sracnak, tuti megjegyezte
Nem bantam meg absozlute , hogy eljottunk. -
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #12768 üzenetére
Ezem is felt, hogy kipakolok mindent -majdnem meg is tettem, de csak azt hoztam ami az enyem volt, mivel o semmit nem hoyott kb a kapcsolatba- felt, hogy viszem akocsijat , meg a motorjat is.. mondom miert vinnem, nem az enyem. Mindent amit o vett a koyosbe otthagytam nala, hat nem sok minden volt, az tuti.
Jahm a hazassagrol: elhiszem a melylelektant, szeretnek is olyat. De egyszer, nem tobbszor.
jahm, vannak tokjo bolgar pasik...
De snorkelre total alkalmatlan a hely
Tegnap majdnem elkapott ket meduza
-
-
7
addikt
válasz
Cs.Orsolya #12787 üzenetére
Dehogynincs. Három.
Ellenkező nemű kiadással meg nekünk tetszik.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #12784 üzenetére
feltétlenül.
ha vesz nekem kék dzsonnit minden nap, és hoz nekem csajokat is, akkor lehet róla szó... -
fokukac
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #12780 üzenetére
ugyanmár, sörre mindenkinek van pénze...
ha van pénze kék dzsonnira, akkor már azt mondom, oké -
7
addikt
válasz
Cs.Orsolya #12780 üzenetére
Indy 4, hogy csak egy referenciát mondjak?
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
lorcsi
veterán
biztos 18 ?
Megérkeztünk egy felkapott szórakozóhelyre és kezdetét vette a nagy buli. Fergeteges volt, bent tömeg, agytompító „zene”, részegen vonagló emberek, kint friss levegő és okádó józanodók. -
Bub0rek
tag
válasz
Cs.Orsolya #12775 üzenetére
Nekem a pasim szokta mondani:mennyasszony...hozz egy sőrt a hűtőből!
-
Kokkantas
senior tag
válasz
fordfairlane #12772 üzenetére
Ennek örömére elkezdtem egy Undead Warlockkal is játszani.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
elmoraan (r) #12774 üzenetére
Akkor Tartsd a vonalat...
Ez pont illik a társasághoz.U.i.: A menyasszonyt az előbb direkt írtam két n-nel, a mennyei asszony-ra asszociálva, csak elfelejtettem jelezni.
-
elmoraan (r)
aktív tag
Csak azért, hogy ez a téma se maradjon filmes bölcsesség nélkül, van egy "about relationships" címkéjű beszólás ott, ahonnan a többi jött:
"Maggie, happiness just wasn't part of the job description back then. You tried to find a helpmate to keep the cold wind and dogs at bay. Happiness just wasn't part of the equation. Survival was."
Ez ma már nincs, ennélfogva mindenki azt csinál, amit akar. Aztán meg sír a szája.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nem a ceremónia, hanem a mennyasszonyi állapot, illetve a feleség hozta lélektani állapotok miről szólnak, és ebben a házassági ceremónia, a "királyi esküvő" képe mit testesít meg, annak szentségévek, és tisztaságával, aminek ideálképe él mindannyiunkban, míg össze nem töri azt a hétköznapi realitás.
Ford: Ez nagyon kedves volt
-
Kokkantas
senior tag
válasz
fordfairlane #12753 üzenetére
Ez jutott eszembe erről:[link]
-
7
addikt
válasz
Cs.Orsolya #12768 üzenetére
Mesebeli esküvő alatt az idealizált, de egyesek számára még megvalósítható ceremóniát érted?
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fokukac #12763 üzenetére
Ez már régen nincs így. A mai joggyakorlatban már korántsem ítélnek oda mindent csak a nőnek. Még a gyerekek miatt sem. Amúgy, ennek kivédésére találták ki a házasság előtti vagyonszerződést.
Ugyanakkor felmerül bennem egy kérdés: ha egy férfi attól retteg, hogy a nő, akit élete párjául választ, az végül kizsebeli, akkor igencsak elgondolkoznék azon férfi helyében, hogy milyen nőt is tart élete párjának!
Tildy: Majd elmesélem egyszer, hogy a mesebeli esküvőknek mi a mélylélektani háttere, és miről szólnak pontosan. De ez egy tanulmánnyi anyag.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cs.Orsolya #12760 üzenetére
Nem ad stabil alapot, de több dolog megfontolására késztethet. Több keret és korlát, amikkel bánni kell. És innen indultunk ki alapvetően.
Kíváncsi volnék, hány olyan kapcsolatot mentett meg ez a kötelék, amit érdemes volt megmenteni. Vicces, hogy előzőleg a többnejűség "kockázataira" akartad felhívni a figyelmet. Fokukacnak igaza van, egy is több a soknál.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #12760 üzenetére
de elválni legalább jó drága...
(fizetni az ügyvédet, a 'zasszony meg viszi a lakást meg a kocsit, meg a közösen szerzett vagyon nagy részét...)
-
Viszlát
addikt
válasz
fordfairlane #12748 üzenetére
Annyi rossz példát láttam már, hogy kezdek úgy tekinteni a házasságra, mint egy dinoszaurusza, ami valami folytán túlélte a meteoritot. Talán jobb lett volna, ha nem éli túl.
A házasság manapság jellemző tartalmát tekintve abszolút meg tudlak érteni. Ha félreteszem a hitem, s szimplán végiggondolom, miért fontos számomra a házasságkötés és miért várom azt a pillanatot, amikor a Földön élő rengeteg nő közül egyre azt mondhatom, hogy Ő az én feleségem, akkor mindig oda lyukadok ki, hogy ez egy olyan dolog, amit racionális és materialista hozzáállással nem lehet sem megfogni, sem megérteni.
Persze vannak akik rögtön azt mondják, hogy a birtoklási vágy dolgozik az emberben, de azért ennél jóval többről van szó. Azt hiszem minden visszavezethető a családra. Azt tapasztalom, hogy azok az emberek, akik minden porcikájukkal tiltakoznak a házasság intézménye ellen, többnyire rossz családi háttérrel rendelkeznek. Szokták azt is mondani, hogy könnyű neked, jó családból jöttél, de ez sem fekete és fehér. Persze, sokat számít, viszont azért nem vagyok hülye, tisztán láttam/látom, hogy mennyi munkába és erőfeszítésbe kerül szüleimnek a házasságuk fenntartása, azon felül, hogy szeretik egymást 34 év után is.
Nagyon röviden, szimplán arra vágyom, hogy egyszer nekem is meglehessen az, ami nekik megvan.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fordfairlane #12754 üzenetére
Nem ad stabil alapot, de több dolog megfontolására késztethet. Több keret és korlát, amikkel bánni kell. És innen indultunk ki alapvetően.
Tildy: Nem kerül szinte semmibe összeházasodni (max. új iratokat készíteni, ha van névváltozás is). A hagyományoknak megfelelő lagzit ülni, és felhajtást csinálni belőle kerül pénzbe. Hmm?
Az anyakönyvezetőnek pénz? Ilyet még nem hallottam. -
tildy
nagyúr
válasz
Esmein #12755 üzenetére
Vagy inkább tud-e. Csak utána van az a kérdés, hogy akar-e. Elég kevés nő közül válogathatsz ilyen szempontból, nem sok ilyesmivel foglalkozó hölgy van.
Na sok sikert a kiscsajhoz, mindent bele!
Orsi: gyűrűk, poharak, pénz a teremért, pénz az anyakönyvvezetőnek, stb...
-
Wolverine
félisten
válasz
Téves. Bármelyik kaszttal elboldogulok ingame, de egy Hello Worldöt nem tudnék lekódolni semmilyen nyelven
-
Esmein
nagyúr
válasz
már csak az a kérdés, hogy a kisasszony akar-e velem együtt kódolni
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cs.Orsolya #12752 üzenetére
Én azt nem értem, ha jól megy az együttélés, mi a gond a házassággal?
Én meg azt nem értem, mi szükség van rá. Stabil alapot jelent(het)? Hol, kiknél?
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fordfairlane #12748 üzenetére
Hmm, nem voltam pontos: a hosszú évekig való együttélés olyan, mint egy házasság, csak önbecsapásokkal, hogy ez nem azzal a felelősséggel és elköteleződéssel jár, mint a házasság. Mindkét formula lehet jó, vagy rossz. Mindkettőt lehet jól, vagy rosszul csinálni. Én azt nem értem, ha jól megy az együttélés, mi a gond a házassággal? És ennek semmi köze az emancipált, magáról gondoskodó nőhöz. Ha köze van hozzá, pláne önámítás az együttélés.
Yeti: Én egy relista, kiábrándító vadállat vagyok. Semmi szépérzékem nincs, és a finomságokhoz egy tahó bunkó vagyok. Ne csodálkozz azon, hogy nem tudom, mi az, hogy romantika!
-
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #12747 üzenetére
Múltkor szobatársam kiakasztottam a a romantikával kapcsolatos véleményemmel....
Egyáltalán mi számít romantikusnak?Közös kódolás ?
Orsi: Pénzbe kerül, meg időbe. Meg egyebek.Lehet van akinek többletet ad, de ez nem triviális. De még mindig nem értem , miért kell , hogy összekötődjön a kettő.
-
7
addikt
válasz
"U.i.: Olyan romantikusak vagytok!
Pedig lehetne a Várkertben sétálgatni, és...
"
Látszik, hogy neked feleannyi érzéked sincs a romantikához, mint nekünk, Orsi kedves
@válasz: Pedig alig egy betű választja el a romanikától.
@kukuc: Ez akkor ciki, ha ő még csak most tizennégy
@ford: Wow!
<--- tessék, mégsem tudok kódolni
@tildy: Dehogy! Gyertyafénynél Turbo Pascal programsorok suttogása egymás fülébe.
-
fokukac
nagyúr
válasz
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cs.Orsolya #12726 üzenetére
Ford: Szerintem az élettársi viszony egy nagy önámítás és átverése a másiknak. Mármint hosszútávon, gyerekekkel együtt. Ha még nincs gyerek, és a házasságra próbálnak a felek, akkor éljenek együtt, és évekig éljenek együtt, hogy tudják, mire lehet számítani. De utána, ha működik, nem értem, mire várnak...
A házasság egy jogi formalitás, ami többek közt gazdasági szövetséget hoz létre a házastársak között. Ha valakinek nincs szüksége erre, mert nem akar ilyen szövetséget kötni, annak miért ne lenne jó az élettársi kapcsolat? A gazdasági érdekeltség dolog nagyon megváltozott. Nem olyan ritka manapság az önállóan kereső nő, aki el tudja tartani magát, így agyagilag nem szorul rá a férfiakra. Ha azt nézzük, hogy szabályok és korlátok, hát lehet, tényleg ez kell az embernek, egy keret, ami megfogja, hogy szét ne essen. De én egyre ritkábban látom, hogy a házasság megóvna olyan sok dologtól. Csak a kollegáim közt is kapásból tudok kettőt, amelyik megcsalta a házastársát. Másképp fognak viszonyulni egymáshoz, a problémákhoz? Nekem nem úgy tűnik. Annyi válás van, én nem látom azt, hogy a házasság olyan erős kötelék lenne, mint volt.
És ott vannak a rossz házasságok, erre is számtalan példát láttam már. Amikor a házasság, vagy a gyerek az, ami együtt tartja a feleket, és közben pokollá teszik egymás életét, és sokszor a gyerekét is. Ilyen kötelékre volna szüksége a modern embernek?
Annyi rossz példát láttam már, hogy kezdek úgy tekinteni a házasságra, mint egy dinoszaurusza, ami valami folytán túlélte a meteoritot. Talán jobb lett volna, ha nem éli túl.
Hogy az élettársi kapcsolat önámítás lenne? Akkor milyen a házasság, ami szerinted önös érdekekből köttetik? Nekem úgy tűnik, hogy a házasság képes ugyanolyan önámítássá válni.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fokukac #12740 üzenetére
Nem mondtam, hogy mindnek van több neje. Amúgy is, én csak egy tanmesét írtam az adott cikkre vonatkozóan. Ráadásul, olyan kultúrkörből származó tanmesét, ahol bevett szokás a többnejűség. Többet nem is akartam mondani ehhez a témához.
A házasságosdi meg továbbra elvi kérdés. Van aki, gyakorolja, van aki gyakorolta, és van aki gyakorolni fogja, de egymásét sosem ismerhetjük meg igazán. Tehát, marad puszta elvi kérdés, saját okosságokkal, és igazságokkal, és sztereotípiákkal. Részemről itt le is zárnám.U.i.: Olyan romantikusak vagytok!
Pedig lehetne a Várkertben sétálgatni, és...
-
7
addikt
válasz
Esmein #12741 üzenetére
Aham. És tervbe van véve valamelyik?
@kukuc: Vagy úgy. Tehát nem ettek pizzát, ez az egyik. De mi a másik? Írta, hogy együtt aludtak, de te meg azt kérdezted, együtt voltak-e. Most akkor külön aludtak együtt? Vagy csak lemaradtam valamiről?
@tildy drága: Természetesen! Mi mást? El tudsz te képzelni a pizzázásnál jobb dolgot? ;)
-
fokukac
nagyúr
válasz
eltöltöttem néhány hónapot arabok között, nem kell bemutani őket. Apukám meg a fél életét náluk élte le, szóval vannak sztorik....
Ui. ja, és nincs több nejük, az csak iránban és szaud-arábiában van.
és mint mondtam, egy is sok -
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #12729 üzenetére
Szerintme élettársi kapcsolatban is lehetnek korlátok, szabályok, keretek, kötelezettségek . Sőt.
Viszont én most pont a szabadságot élvezem, azt, hogy megtehetek bármit, amihez kedvem van, és ha korlátozni akarnak és az nekem nem jó, akkor fogoma korlátot, arrébb rakom és továbbmegyek
Sőt, ezáltal pozitívabb is vagyok, ami egyéb téren sis meglátszik
A házasság a nevéből fakadóan gazdasági szövetség. Mindig is az volt.
Ez elég szomorú.Én csak emiatt nem mennék férjhez, sőt lélekben el is ítélem...
Mert a legtöbbször félelem és hiányélmények tartanak össze két embert, de ezért nem vállalják fel a felelősséget, és még maguknak sem ismerik be, hogy a kapcsolat instrumentális jellegű szerepet tölt be az életükben
Ez így van. Vagy mert gyávák változtatni.Én azért kiváncis lennék, hogyha nem magyaráznák a lánygyerekek fejébe a "herceg fehér lovon", nomeg majd egyszer te is csodaszép fehér ruhában menyasszony témát, akkro vajon vágyódnának-e utánna? Kötve hiszem.
Fura mert fiúgyerekekbe szerintem nem "verik" ennyire bele ezt a házasságos témát
viszlát: orsi szavaiból ezt vettem ki, hogyha van már közös gyerek, sok év együttélés, szeretetteljes kapcsolat , akkor szinte kötelező , hogy házasság is legyen ...Lehet rosszul jött le.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nem "kell". Pusztán racionálisan "túlélőbb".
Másik oldalról, pszichológiailag szükségszerű az a nyomás egy embernek, hogy szabályok, kötelezettségek kötik, mert csak ezek között képes a fejlődésre. Az emberek nem képesek másképpen igazán szabaddá válni csak úgy, ha nyomasztod őket a korlátokkal, szabályokkal, kellekkel, és kötelezettségekkel.
Ha szabadon magára hagysz egy felnőtt embert, keretek nélkül az egója túlburjánzik, és végleg tönkreteszi az életét. Ha egy gyereket megfelelően és egészségesen nevelsz éntudatra és természetességre, ill. ezek összehangolására, akkor képes lesz felelősséget vállalni, és úgy alkalmazkodni a természetes törvényszerűségekhez, mint ok-okozati feltételrendszerhez, hogy abban a szabályozottság, ill. korlátok nem jelentenek majd terhet neki.
A tudat alapvetően úgy működik, hogy ha nem vagy képes arra, hogy önként felelősséget vállalj önmagadért és az életedért, és elfogadd a korlátokat, akkor bele fog kényszeríteni olyan keretekbe, amikben végtelenül szenvedsz, és óriási tehernek érzed majd azt. Egy ilyen korlát lehet pl. a magadra utaltság, de lehet egy megromlott házasság is. Nem azon múlik, hogy összeházasodsz-e, avagy sem. A házasság a nevéből fakadóan gazdasági szövetség. Mindig is az volt. Hogy mellé egyéb kötöttségeket is szívesen vállaltak fel emberek, így lelki társságot, vagy baráti szövetséget, vagy utódlási biztosítottságot, az megint hagyományokon múlik, és kultúra függő.A fő kérdés számomra az, miért van együtt két ember, miért élnek együtt, és mit akarnak ebből kihozni. Ha mindenki őszintén adna erre választ, igen csak meglepődnének akár önmagukon, akár a másik válaszain. Mert a legtöbbször félelem és hiányélmények tartanak össze két embert, de ezért nem vállalják fel a felelősséget, és még maguknak sem ismerik be, hogy a kapcsolat instrumentális jellegű szerepet tölt be az életükben. A szerelem és a szeretet megfelelő biztonsági alapokat szolgál ahhoz, hogy ez a szövetség hosszútávúsági illúziókat keltsen a két félben. De ami miatt létrejön maga a kapcsolat, és az abban való elköteleződés, csupa önös érdekről szól. Ezért nem értem, hogy ha valakik tudnak egymással élni, miért nem vállalják fel, hogy szükségük van egymásra ahhoz, hogy könnyebben boldoguljanak az életben, és a gyerekeiknek is olyan feltételrendszert alakítsanak ki, amely majd az ő életüket is megkönnyíti.
Ilyenek miatt tartom önámításnak, és a másik becsapásának a hosszútávú élettársi viszonyt, pláne közös gyerekekkel együtt.
Igazából nincs jelentősége. Az én értékrendem nem igazán modern civilizáció-kompatibilis. -
tildy
nagyúr
válasz
De utána, ha működik, nem értem, mire várnak...
No offense, de miért muszáj hivatalos formát adni annak, hogy két ember egymáshoz tartozik? -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fokukac #12722 üzenetére
Az éjjel közepén már ne várj tőlem túl sokat...
Szerintem a többfeleséges arabok azért élnek tovább, mert eleve ezerszer barátságosabbak, kedvesebbek, nyitottabbak mind egymással, mind az idegenekkel, mint az európai emberek. Ezért nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak is. Ha meg gondjuk van egymással, nem köntörfalaznak, hanem spontán, ahogy kijön belőlük. Anno Marokkóban csupa meglepetés volt az, ahogyan bántak velünk. Ugyanakkor, nagyon nagy csibészek is, mert az üzleti szabályokat, az adott szót, és egyéb anyagi vonzatú kérdéseket igen érdekesen kezelik. Vigyázni kell velük, mert két másodperc alatt behúznak a csőbe, ha kell.
Röviden, sokkal természetesebben élnek és viselkednek, mint az agyonszabályozott európaiak. Ráadásul nem szennyezi az agyukat a sok hülye önmegvalósító, egohízlaló baromság...Ford: Szerintem az élettársi viszony egy nagy önámítás és átverése a másiknak. Mármint hosszútávon, gyerekekkel együtt. Ha még nincs gyerek, és a házasságra próbálnak a felek, akkor éljenek együtt, és évekig éljenek együtt, hogy tudják, mire lehet számítani. De utána, ha működik, nem értem, mire várnak...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #12709 üzenetére
a mese vége lemaradt, hogy így lettek a 'zarabok b.zik.
amúgy meg feleségnek még egy is sok, nem hogy többUi. "engedéje" - jááááájjjeznagyondurvavolt...
Uui. Lmo: hülye vagy
-
Kokkantas
senior tag
válasz
fordfairlane #12715 üzenetére
Az semmi, de lefogadom, még internet sincs ott. Tényleg kibírhatatlan lenne.
Főleg azért, mert, ha nincs net akkor WoW sincs...
-
Esmein
nagyúr
Megismertem egy piszok aranyos kiscsajt
(nem az aláírásomban lévőt) -
fordfairlane
veterán
válasz
Cs.Orsolya #12713 üzenetére
Nem jött le, hogy mind az összes nőnek külön házat, háztartást, családfenntartást kell vásárolni.
Ha egyszer a mese a szexről szól, mégis hogy várod el, hogy ne az jöjjön le?
S hogy a nők se maradjanak ki. Valahol keleten, a Mongol-fennsíkon élnek olyan törzsek, ahol nagyon kevés nő van, így egy nőre több férj jut, és így osztják meg a házasélet közös terheit. Kíváncsi volnék, hányótok volna képes más férjekkel osztozni az asszonyotokon...
Az semmi, de lefogadom, még internet sincs ott. Tényleg kibírhatatlan lenne.
Egy modern civilizációban a túlélést már egy válás sem támogatja, ergo én betiltanám, és rákényszeríteném a felelőtleneket, hogy egy életre viseljék köteles terheiket, ha egyszer anno már így döntöttek.
Ma nagyon gonoszka vagyok, hehehe.Ezt könnyű kivédeni, sokan a mostani házasságot is túl elkötelezőnek tartják, nekik találták ki az élettársi formát. Legyél gonoszabb!
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fordfairlane #12710 üzenetére
Nem jött le, hogy mind az összes nőnek külön házat, háztartást, családfenntartást kell vásárolni.
Azaz anélkül nem adják hozzád a nőt, amíg nem garantálod, hogy el tudod tartani őt és a családját. Az arabok nem mormonok.
Más oldalról, a mormonoknál a korábbi feleségek engedéje is kell a házasságötéshez.S hogy a nők se maradjanak ki. Valahol keleten, a Mongol-fennsíkon élnek olyan törzsek, ahol nagyon kevés nő van, így egy nőre több férj jut, és így osztják meg a házasélet közös terheit. Kíváncsi volnék, hányótok volna képes más férjekkel osztozni az asszonyotokon...
Alapvetően minden szokás kérdése. A legtöbb szokás pedig a túlélést szolgálva alakult ki.
Egy modern civilizációban a túlélést már egy válás sem támogatja, ergo én betiltanám, és rákényszeríteném a felelőtleneket, hogy egy életre viseljék köteles terheiket, ha egyszer anno már így döntöttek.
Ma nagyon gonoszka vagyok, hehehe. -
fordfairlane
veterán
válasz
elmoraan (r) #12711 üzenetére
Háromnál már tényleg fellép a csoportjelenség, akkor abbahagyják az egymásra fújást, összefognak, és kinyílnak!.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
fordfairlane #12710 üzenetére
Háromnál már tényleg fellép a csoportjelenség, akkor abbahagyják az egymásra fújást, összefognak, és kinyírnak.
Orsi: ezt a trükköt Sub Bass Monster is megénekelte:
"Na lehúztam a krimóba, s a haverok már vártak,
Ők adták a tanácsot, de ugyanígy jártak.
Csak annyit kérdeztek: sör, vodka vagy kisleó?
A sorrend pont frankó, csak sok legyen és úgy a jó." -
fordfairlane
veterán
válasz
Cs.Orsolya #12709 üzenetére
Lehet ott rontották el, hogy csak kettő feleségük volt. Háromnál már talán fellép valami csoport jelenség, ami pozitív irányba viszi a dolgot.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
fokukac #12705 üzenetére
Álljon itt egy nagyon szép arab tanmese erre válaszul. (Csak hogy a meseterapeuta oldalamat is villogtassam kicsit, hahaha)
Két barát és négy feleség
„Milyen szép is az, ha két felesége van az embernek” – áradozott egy férj a barátjának, miközben békésen üldögéltek vízipipájuk mellett a kávéházban. Hímesnél hímesebb szavakkal dicsérte a változatosságot, valamint annak gyönyörűségét, mikor két virág annyira másképp illatozik. A másik egyre tágabbra meresztette a szemét. „Barátomnak olyan sora lehet, mint a Paradicsomban – gondolta. – Miért ne élvezhessem én is két feleség mézének ízét, ahogyan élvezi a barátom minden éjszaka.” Nemsoká ő is vett magának egy második feleséget. Ám amikor a nászéjszakán meg akarta osztani vele az ágyat, az új hitves mérgesen utasította vissza: „Engem hagyjál aludni, és bújj csak szépen az első feleséged mellé. Nem leszek harmadik kerék a kocsihoz. Vagy én kellek neked, vagy a másik.” A férj vigaszt keresendő, ment volna az első feleségéhez. De mikor be akart bújni mellé az ágyba, ez is pörölni kezdett: „Velem ugyan nem hálsz többet! Ha másik feleséget vettél magadnak, mert én már nem vagyok elég jó, akkor eridj szépen őhozzá.” A férjnek nem volt más választása, távozni kényszerült saját házából, és a közeli mecsetbe ment, hogy ott találjon pihenőhelyet magának. Ahogy imádkozó tartásban megpróbált elaludni, zörgést hallott maga mögött. Igen elámult, mert a jövevény nem más volt, mint jó barátja, aki olyan lelkendezve mesélt neki arról, hogy milyen öröm is két feleséggel élni. „Hát te minek jössz ilyenkor ide?” – kérdezte csodálkozva. „A feleségeim nem eresztenek maguk mellé! Hosszú hetek óta van ez már.” – „De akkor miért mondtad nekem azt, hogy nincs szebb dolog, mint két feleséggel élni együtt?" Amire barátja röstelkedve válaszolt: „Olyan egyedül éreztem magam ebben a mecsetben, és szerettem volna, ha itt van velem egy barátom is.”
(Nossrat Peseschian: A tudós meg a tevehajcsár. Keleti történetek - nyugati lelki bajok.) -
fokukac
nagyúr
és még egy :
[A poligámia a hosszú élet titka] -
fokukac
nagyúr
A témához kapcsolódva...
Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest