- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cs.Orsolya #12726 üzenetére
Ford: Szerintem az élettársi viszony egy nagy önámítás és átverése a másiknak. Mármint hosszútávon, gyerekekkel együtt. Ha még nincs gyerek, és a házasságra próbálnak a felek, akkor éljenek együtt, és évekig éljenek együtt, hogy tudják, mire lehet számítani. De utána, ha működik, nem értem, mire várnak...
A házasság egy jogi formalitás, ami többek közt gazdasági szövetséget hoz létre a házastársak között. Ha valakinek nincs szüksége erre, mert nem akar ilyen szövetséget kötni, annak miért ne lenne jó az élettársi kapcsolat? A gazdasági érdekeltség dolog nagyon megváltozott. Nem olyan ritka manapság az önállóan kereső nő, aki el tudja tartani magát, így agyagilag nem szorul rá a férfiakra. Ha azt nézzük, hogy szabályok és korlátok, hát lehet, tényleg ez kell az embernek, egy keret, ami megfogja, hogy szét ne essen. De én egyre ritkábban látom, hogy a házasság megóvna olyan sok dologtól. Csak a kollegáim közt is kapásból tudok kettőt, amelyik megcsalta a házastársát. Másképp fognak viszonyulni egymáshoz, a problémákhoz? Nekem nem úgy tűnik. Annyi válás van, én nem látom azt, hogy a házasság olyan erős kötelék lenne, mint volt.
És ott vannak a rossz házasságok, erre is számtalan példát láttam már. Amikor a házasság, vagy a gyerek az, ami együtt tartja a feleket, és közben pokollá teszik egymás életét, és sokszor a gyerekét is. Ilyen kötelékre volna szüksége a modern embernek?
Annyi rossz példát láttam már, hogy kezdek úgy tekinteni a házasságra, mint egy dinoszaurusza, ami valami folytán túlélte a meteoritot. Talán jobb lett volna, ha nem éli túl.
Hogy az élettársi kapcsolat önámítás lenne? Akkor milyen a házasság, ami szerinted önös érdekekből köttetik? Nekem úgy tűnik, hogy a házasság képes ugyanolyan önámítássá válni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
eltöltöttem néhány hónapot arabok között, nem kell bemutani őket. Apukám meg a fél életét náluk élte le, szóval vannak sztorik....
Ui. ja, és nincs több nejük, az csak iránban és szaud-arábiában van.
és mint mondtam, egy is sok -
tildy
nagyúr
válasz
De utána, ha működik, nem értem, mire várnak...
No offense, de miért muszáj hivatalos formát adni annak, hogy két ember egymáshoz tartozik?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged