Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frankie50
tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítség kellene! Egy Lenovo Thinkcentre I5-s gép, nem indul, csak egyet csippan, a ventik felpörögnek, aztán leáll, és kezdi előröl. Én a tápra gondolok, esetleg valami más ötlet? Sajnos spec táp, TFX 14/4 pines csatlakozókkal, és ilyen nincs itthon próbára. Előre is köszi a segítséget! -
Zadia
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
meg az utolsó összerakásnál vártam és hagytam bekacsolva,míg törtem a fejem,hogy hol hibáztam.
Most már utólag tudom,hogy türelmetlen voltam.
parandroid rávilágított , hogy első bekapcsoláskor a ddr5-nél lefut a memory training ez többpercig is eltarthat.
Ezt nem tudván paráztam be. szét se kellet volna szednem a gépet ennyiszer
-
Zadia
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
25 éve rakok össze pc-ket.
Végre sikerült.
Eljutottam biosig.
Hogyan tudom beállítani ,hogy a memóriák 6000MHz menjenek és ne 4800-on.
Amd expót bekapcsoltam újraindítás után is csak alap órajelen mennek.
-
shadow1901
aktív tag
Vagy az a slot, vagy mindkettő. A belső nem jó önmagában.
Nem tudom mennyi tapasztalatod van szerelésben.
CPU tápkábel a helyén van? Nincs összekeverve pl a vga kábelével?
Nézd meg, ha kiszedsz/lehúzol minden sallangot, csak a CPU tápkábel és a 24 tűs bedugva a ramokkal eljutsz-e a biosig?BIOS reset volt már? Ha igen próbáld meg a BIOSt flasbackelni.
-
Zadia
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Úgy is próbáltam. 2-vel is . Mindig a cpu dram led világít
-
Zadia
senior tag
Üdv.
Új konfigot raktam össze
Asrock B850M-X wifi
Ryzen 5 7600X
DeepCool aio hűtés
Patriot Viper Venom 6000MHz CL30
Radeon RX 7600
A következő a probléma.
EZ debug led szerint se a cpu se a memória nem működik.
Nem tudom életrekelteni. Minden vadonat új. -
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok ismét, jelezném mindenkinek, hogy megy a berendezés meló után hazajöttem betettem az elemet, tápon felkapcsol a kapcsoló és láss csodát megy, visszapakoltam a vga-t,ramokat fűrészeltem egy Aida stressz tesztet 15 percig minden stabil, köszönöm mindazoknak akik elolvasták és valamilyen módon próbáltak segíteni az ügyben. Mindenkinek minden jó kívánok!

-
Fabolous4
csendes tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Köszönöm a hozzászólásod, az a baj a szervízzel, hogy ahol én élek amúgy sem jellemző a "szakszervíz" csak inkább én úgy mondanám, hogy kontár garázsműhelyek, a másik pedig, hogy a jelenlegi országban lévő helyzet miatt korlátozva vagyok a mozgásban is úgyhogy eléggé úgy néz ki magamra maradtam.
Az áram alatt lévő kábelt csak azért dugtam rá, hogy lássam nem e a 24pines kábel valamelyik drótja tört e meg múltnyáron már volt egy 24pines kábel cserém ami megtört valószínűleg a szűkös régi gépház miatt és ez azóta cserélve volt erre a jelenlegire. -
Csorbi
addikt
válasz
Fabolous4
üzenetére
Ebből szerviz kell hogy legyen, ezt lehetetlen távdiagnosztizálni a leírtak alapján.
és azt vettem észre amikor az alaplapi 24 pines csatlakozót dugtam vissza ami két részből áll a 2x4 pines részt ha visszadugtam az alaplapon egy pillanatra felvillantak a ledes design fények, kihúztam megint vissza ugyanez a jelenség.
Jól értem, hogy áram alatt lévő tápcsatlakozót dugdosol az alaplapra?

u.i. rakd rendbe a szünetmentest, költs rá, már csak az ilyenek miatt is...
-
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok, tegnap este valamiért elment az áram pedig mostanában nincsenek tervezett áram kimaradások, a pc nem volt bekapcsolva, de ilyenkor mindig amikor elment az áram lekapcsolom a tápegységen a gombot (pedig van szünetmentes táp is bekötve de az akkumulátor már gyengén muzsikál pár másodpercen belül kikapcsol), szóval kb egy 1óra múlva visszajött az áram beakartam kapcsolni a pc-t, de nem reagál semmire a vgn-sem ég a kis led és az alaplapon sem. Amivel próbálkoztam a tápegységen szétnyitott gémkapocs segítségével két pint összezártam a 24pines csatlakozón ami az alaplapra csatlakozik felpörgött a táp és a gépházon lévő néhány cooler is ment. Kivettem már a vgt, ramokat, lehúztam minden háttértárolót, gombelemet kivettem, de semmi úgyhogy este nagy szomorúságomban úgy hagytam az egészet. Ma reggel mentem ránéztem hátha valami folytán ég a led az alaplapon, de semmi meg próbáltam a tápegységből minden moduláris kábelt kihúzni és visszadugni, és azt vettem észre amikor az alaplapi 24 pines csatlakozót dugtam vissza ami két részből áll a 2x4 pines részt ha visszadugtam az alaplapon egy pillanatra felvillantak a ledes design fények, kihúztam megint vissza ugyanez a jelenség. Kérem akinek van valami ötlete vagy tudná esetleg a hiba forrását, ossza meg segítsen nekem. Lent leírom a configot:
1. Alaplap: Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
2. Processzor: AMD Ryzen 7 2700X gyári Wraith coolerrel
3. Ram: 2x8GB HyperX Predator RGB
4. Tápegység: Seasonic SSR-650GD2 650W
5. VGA: Zotac Nvidia GTX1080 8GB AMP Extreme edition
6. NVME: Samsung 500gb 970 EVO
7. SSD: Goodram Iridium Pro 256GB
7. Merevlemez: 3.5-es 1db 1TB és 1db 2TB Western Digital Green
8. Ventilátorok: Aerocool Rev RGB Pro 3db 120mm ventilátorKöszönöm, hogy elolvastátok ezt a regényt mindenkinek szép napot kívánok!
-
válasz
AndyN84
üzenetére
Valakinek volt itt nemrég olyan hibája, hogy egy táp csatlakozóján az egyik tű/csatlakozó beljebb volt nyomódva, és nem/bizonytalanul érintkezett. 4. gen. procis gép nem mai, lehet, hogy a táp fáradt el. Szoktak még proci hűtőt és videókártya hűtőt újra pasztázni ennyi idő után. Aztán lehet, hogy csak valami alkalmi kontakthiba volt, amin segített a szét- és összeszerelés.
-
AndyN84
csendes újonc
Sziasztok, időnként előjön olyan jelenség a gépemen, hogy bekapcsolom, felvillan egy rövid időre gépen az indítás fénye, beindulnak a ventilátorok, mintha tényleg kezdene felfutni a rendszer, de leáll (másodpercekről van szó). Ilyenkor anélkül, hogy hozzányúlnék, elkezdi ezt próbálkozást ismételni újra meg újra.
Volt hogy fél évig nem volt ilyen, volt, hogy 2-3 hónap után, most viszont már egy héten belül 2ik alkalommal csinálja.
Ilyenkor ki szoktam húzni, valamint kivenni az elemet az alaplapból, és másnap ment tovább. Lehet marhaság, ez már nálam női babona.
Lejjebb küldöm a teljes setupot, megvan már minimum 8 éve a gép. Szerintetek mi okozhatja ezt a fura hibát? Köszönöm.
Intel Core i5-4690
ASRock H97M Pro4
Kingston DDR3 8GB 1600MHz
ASUS STRIX-GTX970
Kingston 120GB SSD HyperX Fury
Cooler Master N300 FSP
HEXA+ 500W PSU -
Grave_444
nagyúr
válasz
Csorbi
üzenetére
Gondoltam bootolok egy winpe-t tesztelés céljából, amíg bent volt a pendrive megállás nélkül újraindította magát.
Nincs másik alaplapom, szerintem visszaadom így, nem tudok vele mit csinálni.Amikor csak így megy kép nélkül a perifériák nem kapnak áramot, billentyűzet legalábbis kuka.
-
-
Grave_444
nagyúr
Hali!
Van egy AMD gép, Giga B550 Gaming X V2 lap + 5800X + G.Skill AEGIS 3200C16.
(Kingston M.2, Thermalright táp, RTX 3080...) Legfrissebb bios, de régivel sem ment.Első bekapcsoláskor hibátlan, elindul. Ha újraindítom vagy lekapcsolom és próbálom vissza maga a gép megy, de nincs kép, biosig sem. Csipogó sem jelez semmit.
Ha kihúzom a konnektorból (hagyom lemerülni az elektronikát) utána egy indítás erejéig megint hibátlan.Ötletek? Lehet a memória nem kompatibilis? Az alaplapi support listán ez a típus pont nem szerepel. Szétszereltem, az asztalon vannak összerakva a működéshez feltétlen szükséges hardverek.
-
Schatt
tag
ouvis Gk3 plus nem indul rendesen. N95 win11 512 sata M.2 ssd 16gb
amikor megkaptam újratelepítettem a win11-et tettem 1-2 progit, minden ment rendben 2-3napig, majd karácsonyi szünet.
Meglepetésként januárban már nem indultt el.. több külföldi fórum és videó után
: cmos reset bios fectory setting kipróbálva..... Jelen állás szerint cmos elem kivéve és az adapter bedugásával ( bekapcsoló gomb megnyomása nélkül) azonnal elindul. persze lassabban mintha megjegyzett konfiggal indulna de elindul. viszont ez a frissítések kezelése kapcsán vagy bármikor amikor normálisan ujraindulna egy gép ez csak táp ki bekapcs gomb (áramtalanít) táp be és megy. de ez nem egészséges. Találkoztatok ilyesmivel? mi lehet a hiba forrása?
köszi előre is!! -
joeid
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Nincsenek bekapcsolva...talán tényleg az SSD lesz, mert a két foglalat 2 különböző vezérlőhöz tartozik.
Rendeltem egy másik SSD-t meg egy külső házat, aztán meglátjuk.
Még 3 éves sincs az SSD és nem szoktam azért agyonhajtani, fura, hogy így megadja magát, miközben a CDI szerint 0 hiba...Azért köszi!
-
KROK640
nagyúr
-
sutyesz96
addikt
válasz
shadow1901
üzenetére
Kipróbáltam egy harmadik hdmi-vel is, és egyelőre ezzel nem jelentkezett a probléma (egy bő óra használat mellett). Korábban egy hdmi cserét próbáltam már, de érdekes, hogy pont 2 hdmi is egyszerre adta meg magát pont ugyanolyan tünetekkel. Gyakori tünet ez hdmi meghibásodásnál?
-
sutyesz96
addikt
sziasztok.
Utóbbi időben elkezdett "tearelni" a monitorom/pc-m. Nem tudok rájönni mi okozhatja, több diagnosztikát is lefuttattam már, driverekre, hardverekre nem jelzett hibát. A probléma asztali programoknál jön elő, játékok alatt egyáltalán nem jelentkezik. Van, hogy egy egyszerű Chrome tab váltásnál 1-2 másodpercig az előző tabon megnyitott weboldal tartalmának fele "ragad rá" a monitorra. De előfordul, hogy görgetés közben "fagy le" a kijelzett tartalom, és a háttérben látszódik hogy görgeti valóban a weboldalt, de a kijelzett tartalom "ráragad" a kijelzőre. Úgy jellemezném, mint a játékoknál a screen tearing jelenséget, azzal a különbséggel, hogy nálam van hogy másodpercekig tart egy ilyen "tear". Monitor hiba lehet? HDMI hiba? Valamelyik szoftverben keressem még a hibaforrást?
Konfigom:
Samsung 55MU6179(DE) 4K HD | LG 32UK550B - AMD Ryzen 5 5500 - Pure Rock Slim | 2*16GB Corsair Vengeance PRO 3600MHz CL18 RGB | Asus TUF B550M-Plus | Sapphire PURE 7700XT 12GB | WD Blue 1TB 7200RPM | Samsung 850 EVO 250GB 2,5" SATA III | Kingston NVMe 1TB M2 Pcie 4.0
Remélem érthető a probléma leírásom alapján. -
joeid
tag
Sziasztok, kellene egy kis szakmai segítség
Tegnap játszogatram (D2R). Elkezdett akadozni, megpróbáltam kilépni, de teljes fagyás.
Reset-> Nincs boot eszköz-> reset-> ugyanez.
Kikapcs/bekapcs-> indúl a rendzer.
Próbáltam csekkolni a naplót, de.megint fagyás.
Reset, reset, kikapcs stb megint idúl.
Ránéztem a Crystal disk infóval az SSD-re, semmi hibát nem mutatott, de megint fagyás.
Nézem a biost nincs ott az SSD. Ki/be ott van, fagyás.
Azétkaptam a gépet, átraktam az M2-est egy másik foglalatba, de ugyanez.Nincs külső m2 házam, és másik m2 se kéznél.
Neten legtöbb helyen azt írják döglött a vezérlő.Ötlet?
Köszi!
Alaplap: Gigabyte B550 gaming v2
Ssd: Adata M2 Nvme 512GB -
brabbitz
aktív tag
válasz
parfish
üzenetére
BIOS frissitesekwt ragd fel.
Arantalanitas alatt azt jelented hogy lehuzod/lekapcsolod a tapot?
mert ez esetben megtortenhet hogy a CMOS elem merul, nem tudja megtartani a beallitasaidat. Illetve van olyan eset is, hogy az aramtalanitas miatt azt hiszi hogy BIOS resetet akarsz, vagy csak szimplan reseteli a gepet. Sok fele anomalia lehet. A masik, hogy a ramok golden pinjeit tisztisd meg radirral, , erosen surold at addig amig ujra teljesen tisztanak nem latod. Nalam ez segitett mar sokat. -
parfish
tag
Sziasztok!
Produkál a gépem egy olyan, hogy az eddig 3200mhz-en futó ramok, éjszakai kikapcsolás után reggel mikor újra bekapcsolom a gépet, csak 2133mhz-en fut. A bekapcsolás is lassú, majd miután a biosban bekapcsolom az x-mp módot, minden újra jól működik egészen a következő áramtalanításos éjszakáig. Ami még furcsa, hogy az pump funra kötött venti (ami nem vízhűtés) az előbbi hiba megjelenése óta 100%ön pörög folyamatosan, nem lehet kontrollálni. Lehúzta majd vissza de sehogy nem reagál semmire. Talán fontos lehet, de ezt egy szállítás után kezdte el. Lerakásnál picit koppant is a gép, de ellenőrzés után nem láttam elmozdulva semmi alkatrészt. Lefuttattam egy cinebench 2024-et is és ez jobb eredményt hoz mint eddig...A hőfok viszont talán egy 2-3 fokkal magasabb. Nem értek hozzá, így köszönöm ha segítetek. -
Sawyer7733
kezdő
Hát a hálózat stabilitását nem tudom, mérgemben este szétkaptam teljesen a gépet, (táp még garis úgyhogy nem mertem szétszedni), de minden csatit jó erősen rányomtam az alaplapra. Ugyanúgy szar volt bekapcsolásnál, kivettem egy ramot, cmos reset és tökéletesen ment egy rammal. Aztán kikapcs, megint cmos reset, betettem a második ramot is és most hibátlanul megy... Dehát mozgatva sem volt a gép hónapok óta, tehát nem mozdulhatott ki a ram, se az alaplapi 2x8 pin, se semmi...tehát fogalmam nincs mi oldotta meg a gondot.
Ja meg memtest86-tal végignéztem, 0 hiba van a ramoknál.
Mondjuk az érdekes, hogy a befagyás, belassulás előtti pillanatokban eldobálta az ethernet adaptert, meg az usb-s billentyűzetet, meg recsegett a hang/vagy egyáltalán nem volt. Igazából nem látok összefüggést... Lehet nem kapott elég delejt a lap? -
majnkopf
tag
válasz
shadow1901
üzenetére
igen azt azért nyilván tudom hogy nem ragad ott másik monitoron csak próbáltam humorizálni. viszont láttam annyiféle kacinfántos bagatel hibát gépeknél hogy mindent is megpróbálok most már adott dolgoknál még ha full hülyeségnek is tűnik. mint mondtam több másik egérrel sem működik több másik usb slotban sem akár elosztóval sem. így szerintem a hardver ezen okát kizárhatjuk. egyébként fogalmam sincs mikori telepítés, nagyon régi. ritkán volt használva az elmúlt 2 évben. csak kb filmezésre hogy a tvhez csatlakoztassam meg 1-2 alapvető nem gépigényes időtöltő játékra a mentális egészségem érdekében
első körben azért "baj" az újratelepítés mert vannak rajta dolgok amiket ki kéne menteni így nem ezzel akartam kezdeni és nem volt meg a megfelelő kapacitásom eddig erre a folyamatra így gondoltam megkérdezem hátha valaki találkozott már efféle érdekességgel. külföldi fórumokon találtam dolgokat de nekem sajnos egyik sem segített. még megpróbálok valamiféle windows update-t aztán a gban féle dolgokat. utána teljes reinstall valószínűleg. a mazochizmust szeretem, már olyan dolgokon sikerült régebben is átvergődnöm hogy nem az az első gondolatom hogy reinstall
de azért köszi a tanácsokat 
-
shadow1901
aktív tag
válasz
majnkopf
üzenetére
Milyen egér? Nem a vevője romlott el? Van egy csomó típus aminek a vevőjét egy papírdarabbal ki kell ékelni aztán újra jó. Egeret ismerőnél próbáltad már?
Kurzor nem ragad másik monitoron. Az hülye ötlet volt.
gban arra gondolt, hogy indíts el egy windows telepítést. Ha ott se jó akkor HW gond. Írtam már korábban javaslatot, de inkább töröltem. Ha egy hétköznapi hitvány vírusírtó képes (volt) annyira kiírtani a dolgokat, hogy a rendszer sem indul többé, ott azért lehetnek meglepetések.
Mikori telepítés? Miért baj az újratelepítés? Használj másik egeret. Mazochista módon szerencsétlenkedsz inkább. -
gban
veterán
válasz
majnkopf
üzenetére
Oprendszer telepítőt ha indítasz, akár merevlemez nélkül, azzal megnézed, van-e egér. Elég hamar látszik, még a tényleges telepítés megkezdése előtt.
Ha van, a telepített oprendszerrel van a gond.
Ha itt sincs egér, inkább hardver gond.
Ha meg inkább hardver gond, akkor egy usb bővítőkártyával megnézném a használt oprendszered alatt. -
majnkopf
tag
válasz
KROK640
üzenetére
na megérkeztem, remélem ez valamennyire segítség lehet. próbáltam azóta hdmi-n tvre kiadni a képet, duplikálva elosztva mindenhogy hátha ottragadt az egerem
. volt egy ram cserém és bár nem konkrétan azóta csinálja de gondoltam megnézem az új nélkül visszatéve csak az egyiket aztán a másikat. aztán különböző slotokban, semmi változás. továbbra is ez a jelenség fogad hogy csak egér nincs. mikor bedugom a kurzor nem jelenik meg viszont az egér világít mind bluetooth mind vezetékes formában
[link] [link] [link]#52426 gban: na ez egy picit már kínai nekem
telepítő alatt azt érted hogy windows telepítés vagy egyéb periférikus program telepítésénél? -
Csorbi
addikt
Elolvastad és értelmezted a linkelt hivatkozást?

if your motherboard's SSID ('BaseBoard Product') is 8265, the fastest processor would indeed be the AMD A12-9800 according to Page 58, Chapter 4 of the Manual
there are HP EliteDesk 705 G3 SFFs fitted with motherboard SSID 835B. If your motherboard's SSID happens to be 835B, then you can fit it with the AMD Ryzen 7 1800X, which is a considerably more powerful processor than the AMD A12-9800
El lehet engedni a témát, a 8265-ben nem fog menni amit szeretnél. Semmi köze nincs a TPM-hez.
-
nothingface
tag
Sziasztok!
Alaplap: Asrock B650M Pro RS (legújabb bios)
CPU: AMD Ryzen 5 7600
GPU: Powercolor Hellhound AMD RX 7600 8GB
RAM: Kingston FURY Beast 2x16GB DDR5 6000
M2_1 slot: 2TB WD SN850X nvme ssd
M2_2 slot: 2TB WB SN580 nvme ssd
SATA: Samsung QVO 4TBProbléma: a gépet eddig videokártya nélkül, a Ryzen 5 igpu-val használtam, hibátlanul működött. Ha beteszem az RX 7600 vga-t, akkor az M2_2 slotban levő SN580 ssd eltűnik, a bios-ban sem jelenik meg.
Az alaplapon három M2 ssd slot van. Kipróbáltam a két nvme ssd-t az összes slotban, de nincs olyan kombináció, ahol mind a kettőt látja a gép. Tehát ha a vga a gépben van, csak az M2_1 slot-ban levő ssd látszik, az M2_2 és M2_3-ban levő nem. Ha kiveszem a vga-t, akkor újra minden rendben.
Az alaplap leírását megnéztem, de nam találtam olyan korlátozást, ami ezt a hibát okozhatná.
Próbáltam a sata ssd-t lehúzni, hátha az kavar be valahogy, de nem segített.Köszönöm a segítséget.
-
Fuel
tag
válasz
Sawyer7733
üzenetére
Nekem régen is ugyanez volt amit írtál (Kernel Power 41), AMD FM2+-al, proci csere oldotta meg.
szerk.: Rengeteget szívtam vele, ha Linux-on használod, nem jön elő ez a probléma, de egy idő után megadja magát, kb. fél vagy bő két évre rá, de addig stabil lesz minden.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Sawyer7733
üzenetére
Hali!
Hasonló nekem is van, RX 6800/R5 5600X kombo egy 750W táppal. Terheltem VGA-t, kibirja, többszöri stressz esetém is, RAM-ok pinjeit megtisztitottam, és ami közös hogy nekem is ezzel a Kernel-Power (63) hibával száll el.
Mondjuk nálam tippre az is meglehet hogy nem elég stabil volt a PBO-m. Azon finomitottam.
(Motherboard Limit/+200Mhz/ magoknal kulon-kulon CO)
Vicces az hogy nincs kékhalál, csak pl játékközben egyből fekete kép, mintha megnyomtam volna az ujrainditás gombot. -
gban
veterán
válasz
Sawyer7733
üzenetére
230-as hálózat mennyire stabil?
Tápra tippeltem volna elsőre, illetve az alaplapi csatijainál kontakthibára, de ez nem Vargáné táp.
Nézd majd meg erős terhelésnél hogy mennyire forró a 24 pines illetve a proci segédtáp csatlakozó.
Táp kondi lehetne még de gondolom nem lehet régi ez a táp. -
Sawyer7733
kezdő
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy visszatérő hibám, de lassan a pszichiátriára fognak bevinni miatta
Random befagy és újraindul a gépem, van hogy fél évente 1x, van hogy havonta 1x... tehát nem mindennapos hiba. Független a terheléstől, üresjáratban gyakoribb, játékok alatt soha, sima Chrome böngészőnél szintén gyakoribb. Megfigyeltem, hogy a lefagyás/újraindulás pillanatában (és az újraindulást követően is néha), nincs hang, mintha elszállna a hangvezérlő a lapon, vagy az ethernet adapter "kapcsol ki", vagy az usb-s vezeték nélküli billentyűzetem nem működik. Természetesen ezekről semmit nem ír az eseménynapló. Minden illesztőprogram, BIOS, windows friss. A gép nincs húzva, illetve EXPO nélkül és vele is csinálta már a hibát. Hőfokok rendben vannak. Kábelek is. Vírust sem találtam.
Eseménynaplóban ezt írja: "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
A legjobb tippem a táp. Második tippem a ram. De a tápfeszültségeket megnéztem szoftveresen, vagy bios-ban és azok rendben vannak. (Nyilván folyamatosan nézni kéne és "elkapni" pont az újraindulás pillanatában hogy van-e anomália, de mint írtam van hogy fél évig nem produkálja a hibát...)
Ramok tesztelve vannak, nem hibásak.
A gép:
-Rog Strix X670-E-E Wifi
-7800x3D
-7900XTX
-Kingston FURY Beast 32GB KF560C36BBEK2-32
-Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe
-be quiet! Straight Power 11 1200W (BN310) -
canadaa
tag
válasz
canadaa
üzenetére
Fejlődött a probléma. Eddig "csak" beállt fixen 800Mhz-re és totál lassú volt a gép. Most legutoljára a tünet az volt, hogy Firefox-ban a youtube eszméletlen lassan töltött be, alapból a gép pedig annyira nem volt lassú, viszont játék is megfagyott (de a gép nem, restart sem volt). Közben megnézem HWInfo-val és a CPU frekvencia ugrált, fel 4.9-re, le 0.8-ra és oda vissza. (Ez nem az én gépem, így csak ha szólnak nekem akkor kerülök oda).
Hőmérsékletek rendben, később mikor jó volt néztem stressz teszt alatt is és stabilan 70-80 alatt hosszú teszt alatt is, nem throttle van ilyenkor).Egy windows restart után is ez volt, akkor rápróbáltam Ubuntu live cd-vel, powertop-al néztem a magokat, semmi ilyesmi nem volt. Reboot megint windowsba és akkor meg jó volt....
Elég nehéz ezt diagnosztizálni hogy előjön a probléma utána meg nem.
Megy egy hétig rendesen a gép, utána vagy beáll fixen 800Mhz-re vagy elkezd ugrálni a frekvencia.Viszont, más miatt, de volt nálam egy Corsair RM650x táp. Kínomban kicseréltem a benne lévő Seasonic 850W-os táppal. Hátha a táp nem tud stabil feszültséget tartani és azért ugrál, most egyenlőre azzal lesz használva, kiderül előjön-e így is.
Kérdésem, hogy elképzelhető ez a helyzet? Egy táp hibától azt várnám inkább, hogy lenne egy lefagyás, teljes újraindulás inkább.
Ezen kívül van még egy i5-10500T CPU-m, majd megnézem azzal is van-e hasonló. Ha nincs akkor gondolom alaplap hiba. Elég szegényes a felhozatal ezekből a lapokból sajnos.
Igaz elég ideges leszek, ha a 10500T-vel nem csinálja. Akkor meg a CPU rossz lenne? Nem nagyon láttam még rossz procit. -
KROK640
nagyúr
válasz
majnkopf
üzenetére
"mármint úgy érted hogy alaplap ram stb ? nem vagyok fogyatékos tudom mi a konfig
" - mégse írtad le most se és a profilodban sincs.
Ilyesmi felsorolásra gondoltam :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
Samsung 980 Pro 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105
Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080)Értelemszerűen a kérdéses gép hardvereivel

Igen, néha a vírusirtók is tudtak károkat csinálni sajnos

-
majnkopf
tag
válasz
KROK640
üzenetére
mármint úgy érted hogy alaplap ram stb ? nem vagyok fogyatékos tudom mi a konfig
csak hogy pontosan te itt mire gondolsz? azért fura az egész mert A napon működött majd B napon szinte pár órával később már nem. van egy jó pár ilyen hiba fórumon de hiába csinálom ezeket szinte azonnal mintha valami letiltaná vissza miközben ugyanabban meg vígan használom az adathordozókat meg a billentyűzetet... a vírus írtással az a bajom és azért hanyagolnám első körben mert vannak olyan dolgok amik nem baj ha maradnak és abba nem nyúl bele. az eddigi összes vírusos dolgomnál (többnyire ezek a 2007es évek környékén voltak) ha én külsőleg beavatkoztam annak az lett a vége hogy nagyon sok adat eltűnt vagy totál működésképtelen lett az op rendszer -
Fuel
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Akkor azt hanyagolom, semmi sípolás nem volt, úgy ment 1.5 percet, megijedtem lekapcsoltam áramról, de be volt dugva minden és úgy ment rá a kapcsolóáram, nem adott képet, alvó üzemmódba kapcsolt a monitor, azt hittem lesül valami úgy pörgött fel minden, azután hagytam hogy had menjen vagy 5 percig, azt mondták nem esik baja, elem ki, elem vissza, azután 10-15 perc, se kép se hang.
szerk: Lehet nagy hiba volt lekapcsolni áramról, lehet dolgozott valamin, de azt láttam jónak mert kép nem volt és csak pörgött jobban fel mint valami turbina.
-
KROK640
nagyúr
válasz
majnkopf
üzenetére
Nos az olvasás elején azt gondoltam, hogy én tudom mi a baja (biztos szar!
) de a végére rájöttem, hogy az alaplap déli hídját kizárhatjuk.
Viszont baromi jó lenne a teljes konfigot leírni, mert az is lehet, hogy valami specifikus hibáról van szó.
Az jó, hogy leírtad, hogy mit tettél eddig. Egyébként a vírust sem tartom kizártnak. Külön furcsa, hogy nem mindennel csak az egérrel csinálja ezt. (ha külső winyóval, meg billentyűzettel is ezt csinálná, akkor lenne tippem). -
majnkopf
tag
sziasztok! egy viszonylag régi gépen (kb 10 éves) olyan problémába futottam hogy teszem fel szerdán frankón működött minden szépen kikapcsoltam a gépet majd csütörtökön már nem működött a bluetooth egerem de olyan szinten hogy kurzor sem volt. azt hittem lemerült az egér odatettem tölteni aznap már nem is használtam, másnap megint amikor bekapcsolom ugyanez a jelenség nincs kurzor. azóta nem érzékeli az USB periférián az egeret de sem ezt, sem egy vezetékes usb csatlakozásút se 2.0-ba se 3.0ba sehogyan sem. ugyanaz az usb port billentyűzettel tökéletesen működik, pendrive is külső winchester minden frankó. viszont többféle fajta egérrel is kipróbálva egyikkel sem de csak az egér nem... eszközkezelőben sem hozza. letiltottam újratelepítettem manuálisan, programmal. windows gyári segítséggel stb mindenhogyan, biosban ki be kapcsoltam de amikor betölt a windows egyszerűen mintha valami letiltaná. felismeri majd hirtelen el is tűnik. talán vírus? joggal merül fel a kérdés, de igazából nem volt használva, egyik pillanatról a másikra érzékelte majd utána se kép se hang.. valami ötlete van esetleg valakinek hogy a windows reinstall-on kívül erre van valami megoldás? kismillió youtube és angol fórum tanácsot végigpörgettem már de egyikkel sem lett jó. rendzser visszaállítás, windows frissítés törlése stb. mikor a perifériakezelő előjön (vagy mi ennek a hivatalos windows neve) ahol a nyomtatókat is mutatja stb. egy pillanatra felvillan majd el is tűnik
valaki futott már bele hasonló szprollerbe?
-
Fuel
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Én nem nagyon kínlódnék vele akkor, visszateszem majd a régit és ha működik akkor a bios-ba kiveszem a tpm 2.0-át, más ötletem nem lesz és utána visszateszem az újabbat, vagy esetleg szervizbe tudnák mit kéne, nem tudom megérné-e. Két darab verzió létezik, ebből a HP brand gépből, "P06 és P09 ami MT" és lehet az enyém pont nem támogatja, amúgy Win-en át frissítettem biost a "Választható frissítéseknél", nem ".exe", talán az is gond lehet, majd írok ha van valami vele, sikerült-e vagy nem és ha igen akkor hogyan. Esetleg az SSD-t formázni másik gépben és úgy vissza, vannak ötletek, majd jelzek, kivagyok idegileg.
#52414: Igen default, régi procival volt Win is. Sípolni se sípol, 15 percig csak pörgött, utána elem ki, elem vissza és ugyanaz.
#52413: Szerviz megérné, vagy azt hagyjam?
Köszönöm szépen!
Üdv.
-
gban
veterán
Ha max-on pörögnek a ventik akkor nem indul a gép egyáltalán, oprendszer betöltése közelébe se megy.
Magyarán nem tudja indítani saját magát sem, valami probléma okán, ami sok minden lehet, nem látja a procit, nem látja a ramot (ne menjünk bele hogy miért és hogy ahhoz nem nyúltál), nem látja a videokártyát, stb. -
Fuel
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Akkor gondolom vissza a régi CPU és a bios-t állítgatni? Factory-n volt minden, az gond lehet?
szerk.: úgy lett a rendszer is telepítve utána rá, UEFI, TPM 2.0, mindent magától csinált a bios, én csak a beépített VGA-t tiltottam le, de ha jól emlékeszek, csere előtt engedélyeztem, jah meg rufus-os és nem sima Win11 Creator-os, pedig jogtiszta, hivatalos oldali ISO.
-
Fuel
tag
Sziasztok!
Kicseréltem egy processzort egy HP 705 G3 MT-ben és nem ad képet, nem rontottam el semmit, hibamentes volt előtte, minden pörög full max.-on a ventilátorok, mást nem csinál, bios legfrissebb, tpm 2.0 volt, írom a specifikációkat, remélem van megoldás, elemkivétel is volt, támogatnia kéne.Alaplap: HP 8265 AMD B350
CPU: AMD PRO A10-8770 -ről, AMD Ryzen 5 1600AF
VGA: SAPPHIRE RADEON PULSE RX 550 4GB GDDR5
RAM: SK Hynix 2x8GB DDR4 2400Mhz
Táp: HP 280W 80+ Platinumszerk.: (Bios: P06 Ver. 02.45)
Köszönöm szépen!

-
Csorbi
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Nem kell ráhagyni...
-
csababarca
őstag
De béna vagyok, köszönöm.
1terás, de majd ránézek mennyi valójában és ráhagyok.
köszönöm a segítséget. -
FunPro
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Létre kell rajta hozni legalább egy partíciót a "Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen" menüpont alatt. Csak írd be a windows keresőbe.
Partícionáláskor én el szoktam hagyni 10% üres helyet, hogy ne lassuljon be az ssd. Például, ha 900 gigás az ssd, akkor csak 810 gigás partíciót hozok létre.
U.I.:
Csorbi szebben megfogalmazta
-
Csorbi
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Inicializálni kell, particionálni kell, végül formázni. Mindezt a lemezkezelőben.
-
csababarca
őstag
Sziasztok.
vettem egy nv3 kingston m2-es ssd-t.beszereltem, látom biosban, kingston ssd managert is leszedtem ott is látom.
de mint meghajtó nem jelenik meg az eddigi c:/ (ssd), és d:/ (hdd) meghajtóm mellett.mi lehet a gond?
-
heti
csendes újonc
Ouvis s1 mini pc - az RGB Lighting Control Software nem működik, az előlapról eltűnt a bekapcsolást jelző sáv. Ha tudtok javaslatot tenni, megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest