- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HantekDSO
tag
válasz
Otto Flick #51999 üzenetére
Nézd meg az eseménynaplót.
-
Otto Flick
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a gép játék közben lefagy és utána semmire sem reagál a pc, csak bekapcsológombbal tudom kikapcsolni.
Videókártyára tippelek, hogy túlmelegszik de csak tipp. Néha 1 hétig nincs gond, aztán egyszercsak ismét előjön a hiba. Hogy tudnám kideríteni mi okozhatja a hibát? Esetleg van bármi ötletek?
Köszönöm!
Ez a konfigom (2019 óta használom)
ASUS TUF Z390-PLUS GAMING
I9 9900KF
32GB 3000MHz Kingston Predator
Coolermaster MasterLiquid ML360R RGB
2TB 860 QVO SSD
500GB SSD
MSI GTX Gaming 1080Ti 11GB
Be Quiet Silent Base 801
BE Quiet Straight Power 11 750W -
azerdmate
újonc
PCX -ben kértem BIOS updatet (next gen CPU-ra) Ennyi volt
-
azerdmate
újonc
Sajnos nincs csere… A GPU használatban volt (teszteltem)
Többi új, egyedül a PSU használt, amit nem teszteltem. -
azerdmate
újonc
Sziasztok!
Összeraktam egy új konfigurációt, de sajnos nem sikerült elindítanom, és szeretném kérni a segítségeteket.
A jelenlegi alkatrészek:
Alaplap: ASUS ROG Strix B650E-F
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 2x16 GB
GPU: RTX 3070
Tápegység: Corsair RM850x
Minden alkatrészt bekötöttem, és áram alá helyeztem a gépet. Az alaplapon a LED csíkok világítanak, tehát van áramellátás. Amikor azonban megpróbálom bekapcsolni a gépet, a tápegységből hallok egy halk kattanást, de semmi nem indul el. Ha újra megnyomom a bekapcsológombot, már a kattanást sem hallom, csak csend van.
Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget! -
kirk01
tag
válasz
F.B.I. #51989 üzenetére
Szia!
Hasonló cipőben jársz mint én!
A startup logo-t nem is látod?
Esetleg még próbáld ki, hogy ssd nélkül mit csinál.
Ha csak American Megatrends felirat van ekkor is, akkor véleményem szerint bios vagy alaplap hiba állhat fenn. Ha garos a lap küld vissza és ha teheted válassz egy jobb pl. B550 chipset-es lapot!Üdv: Kirk
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Adott egy teljesen új konfiguráció: Gigabyte A520M K V2 rev 1.1 alaplap, Ryzen 5 5600X, 2x16Gb G.Skill Aegis 3200 MHz, 1 Tb Fury M2 NVME, RTX4060, Corsair RM650.Bekapcsolás után, csak American Megatrends felirat, semmi más a képernyőn.
Ami volt, memóriák egyenként, ki - be, cmos reset, elem ki - be helyezéssel, VGA is kijött előtte.
Alaplap hiba lehet vagy a BIOS régi és nem ismeri a procit (cpu support szerint alapból tudnia kell)?
Ne agyaljak, küldjem vissza az alaplapot és másik típus? -
kirk01
tag
Sziasztok!
Egy eladásra szánt "félkonfigot" raktam össze (ami előzőleg még működött), hogy leteszteljem az eladni kívánt alkatrészeket (alaplap/proci/ram), viszont a gép nem indul be, pontosabban az alaplapon lévő CPU/RAM/VGA/ led-ek egymás után felvillannak a VGA led-ig, de nem ugrik át a BOOT led-re és nem tudok így a BIOS-ba sem belépni. Az állapotjelző led-ek villogása ciklikusan mindig lefut akár a végtelenségig is, de nem kapcsolódik fel a BOOT led. Ilyenkor csak a power gomb 4mp-ig való nyomásával lehet leállítani a gépet
Amiket próbáltam:
Ramok kiszerel egyesével berak/csak egy rammal próbáltam minden slot-ot, CMOS reset, elem kiszerel egy egész éjszakára, Reset és Power gombok egyidejű nyomása 10mp-ig majd rendszerindítás, ssd-vel és nélküle / merevlemezzel, VGA másik PCI foglalatba rakva,Amit viszont eddig elértem:
a reset és power gombok 10mp-ig való nyomása után az Aorus rendszerindító képernyő bejön, de nem lehetséges kiválasztani egyik billentyűvel sem a DEL: Bios Setup / F9: System Information / F12: Boot Menu / END: Q-Flash lehetőségeket és nem történik semmi (rendszerindítás sem). Ilyenkor az alaplapi állapotjelző led a VGA-nál világít. A billentyűzet világítása működik a numlock led bekapcsol. A billentyűzet másik gépen tesztelve működik.Az alaplapon a legutolsó még működő BIOS F66-os volt. Emlékeim szerint egyszer még működő korában előfordult hasonló hiba (talán bios frissítést követően?), de akkor a reset és power gombok többszöri 10mp-ig tartó nyomása után egyszer csak kiírta, hogy a fő bios nem működik ezért visszaállítja a biost a backup-ból. Ezután még évekig működött a gép.
Alaplap: Gigabyte Aorus M B450
Proci: AMD AM4 2600
RAM: 16GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury CL18 (2X8GB)
16GB ADATA XPG GAMMIX D20 DDR4 3200MHz CL16 (2X8GB)
SSD: Adata 256Gb
VGA: Radeon 5450 (tudom őskövület, de a teszteléshez megfelel)
Táp: BeQuiet SystemPower 9 500WAz interneten szétnézve hasonló vagy ilyen Gigabyte alaplapoknál többször előforduló hiba ez, de sehol sem találok megoldást rá. Nekem alaplap vagy bios hibának tűnik...
Előre is köszönöm a válaszokat:
Kirk
-
ace05
senior tag
Videóvágás, renderelés + játékra vettem. Garanciás. Egyenlőre a következőkre gyanakszok: A házra és pasztára.
A ház egy Sharkoon dg 7000. Szerintem nem valami jó ennek az airflowja. A ventik úgy voltak beállítva, hogy elől szívja be, a cpu hűtő, meg a hátsó ház hűtő, tolja ki magából a meleg levegőt. Régóta le is akartam cserélni
A paszta meg több mint 2 éves mx4, de nem volt kibontva.Hogy megoldjam, rendeltem mx6-os pasztát, meg egy Phanteks Eclipse g500a házat. Remélem ez megoldja.
-
jimpo
senior tag
Egyébként érdemes hőfokokkal kapcsolatban a topikjába benézni, rá kérdezni.
De a az tuti magas, főleg ha egy mesh előlapos házban van. Nem Silent ventilátor profillal, ha mellette semmi sem terheli a processzort.
Nekem soha nem volt főképp munkára való processzorom... Az 5800X3D is meleg, de nem ennyire. Azonos CPU hűtővel.
-
jimpo
senior tag
Azzal a hűtővel hűvösebbnek kellene lennie, már ha levételre került a talpról a fólia. Illetve nem szisszent el valamelyik hőcső. A pasztát nem kell sajnálni, ne egy rizs-szemnyit.
Milyen házban van egyébként, illetve mennyi és milyen ventilátorral? Azok fordulatszáma, pörögnek rendesen?
BIOS resetelve, nullázva lett? Mert az tud még galibát okozni...
Mivelhogy a PBO kilövésére került, már szinte felesleges volt váltani. Bár nem említetted mire használnád, mondjuk tárgy szempontból annyira nem téma...
Remélem legalább új vagy legalábbis garanciával vásárolt....
-
ace05
senior tag
Találtam egy átmeneti megoldást. Az energia sémát, kiegyensúlyozottra állítottam. Azon belül a maximális processzor teljesítményt 99%-ra. Letiltottam a PBO-t a biosban. Ez bevált, lement 50 fokra. De ez nem kóser szerintem akkor se. Holnap még megpróbálkozom a win 11 újratelepítésével, de nem fűzők hozzá sok reményt.
-
ace05
senior tag
Vettem egy Ryzen 5900x processzort. Lapom Asus Tuf x470. Frissítettem biost, vettem hozzá Thermalright Peerless Assassin 120 SE cpu hűtőt. Ha jól van minden megcsinálva mi az optimális hőmérséklete nyugalmi állapotban a cpunak, levegő hűtővel? Most 60-70c környékén ugrál.
Gondoltam, hogy melegebb lesz mind az előző Ryzen 5 2600-m, de itt valami nem kóser.
Már 2- szer többféle metódussal, jelenleg középen van a paca, újra pasztáztam. Mx4-es pasztát használok. Le van rendesen szorítva a hűtő.
Megpróbálkoztam undervolting-al. a PBO-nál a biosban a Curve optimizer-nél, minden magra, az optimizer sign-t negatívra, optimizer magnitude-ot 20-ra állítottam. De semmit nem hatott.
Ryzen Master nem tudom feltelepíteni, instalation failed hibával eldob. Több mindent kipróbáltam internet alapján, semmi se sikerült.Mi lehet a probléma?
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Valaki találkozott már event viewerbe olyan hibával hogy Metadata Stagning failed. ? Ha igen ez mire utal?Illetve jelentős hiba vagy figyelmen kivül lehet hagyni? Köszi a választ.
-
adamkaa777
senior tag
annyi update hogy a lapon a boot pirosan világít
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok !
A mai vettem új tápot illetve gépházat ,beleraktam akonfigot, viszont ahogy elndítom a gépet csak a bios menüig jutok, lehetséges hogy az okozhat problémát hogy a 2 db ss-dt megcseréltem az alaplapban ?( egyiken volt a windows), -
katokacaj
tag
Sziasztok, kérdésem lenne.
Van egy gen3 (pcie3) ssd a gépemben és vettem bővítésnek egy gen4-es kártyát (az alaplapomon egy pcie3 és egy pcie4 slot van) viszont telepítéskor realizáltam hogy gen10es processzorom nem fogja tudni olvasni a gen4-es slotot.
Mivel visszaküldeni nem tudom a kártyát (ráragasztottam már a passzív hűtőt) ezért az egyetlen opciónak az tűnik hogy kiveszem a régi kártyát a gen3 slotból és átteszem az újat a helyére, így bővülök 512-ről 2Tb-ra de buktam a régi kártyát és újra kell installálni mindent. (Gigabyte b560m alaplap, 1 db gen3 chipset és 1 db gen4 cpu slotja van csak)
Aztán eszembe jutott hogy visszafele kompatibilitás van, tehát mi lenne ha a gen3mast áttenném a gen4-be, az újat meg a helyére, így végülis mind2 ssd-t meg tudnám tartani proci upgrade nélkül? A kérdés az, hogy a gen10 procim (i5 10400f) tudná-e olvasni a régi kártyát a gen4 slotról vagy egyáltalán nem, mert a slotot sem látja? -
vacs
veterán
válasz
Csorbi #51970 üzenetére
Ajánlott ingyenes Windows programok topikban találtam a Defraggler-t.
A win beépített töredezettség mentesítőnek azért nem hittem, mert ez egy házi szervernek használt gép és az egy mappában lévő részeket egymás után szokta lejátszani a tv, de újabban nem, minden rész után megállt.
Miután lefutott a Defraggler utána megint jó lett a lejátszás.
Na? -
vacs
veterán
Helló.
Defraggler appal csináltam Win 11-en töredezettség mentesítést és feltűnt, hogy ssd-nek látja a hdd-ket (írja a felugró ablakban és a bal felső sarokban is látszik)!
Miért lehet ez és hol/hogyan tudom hdd-re állítani?A win lemezkarbantartó szerint 3% töredezett a D meghajtón, a Defraggler szerint 31%!
Melyik "hazudik"? -
Pferi
senior tag
válasz
Greybos #51960 üzenetére
Ha a lemezkezelésnél problémás egy partíció törlése, én a következőt ajánlom:
Windows Gomb + R billentyűkombináció után írjuk be, hogy diskpart, majd enterrel (vagy OK-ra kattintva) futtassuk.
A feljövök ablakba írjuk be, hogy list disk, majd enter. Ez kilistázza az elérhető lemezeket.
Keressük ki a listából, hogy hányas lemezen van a törlendő partíció. Majd ezt válasszuk ki a következő paranccsal select disk lemezszám (pl.: select disk 2 a kettes lemezt választja ki)
Írjuk be, hogy list partition, majd enter. Ezzel a paranccsal ellenőrizhetjük, hogy tényleg az adott lemezen van-e a törlendő partíció. Nézzük meg milyen szám szerepel az adott partíció mellett majd válasszuk ki a select partition partíciószám (pl.: select partition 1 kiválassza az 1-es partíciót)
Most nincs más dolgunk,mint hogy töröljük a partíciót. Ezt a delete partition override paranccsal tehetjük meg. Enter lenyomása után törlődik az oem partíció.Ma is használnom kellett, egy laptopból kiszedett rendszer SSD-t kellett lecsupaszítanom, kezelés/lemezkezelésben nem sikerült.
-
Greybos
újonc
Hello. Valaki tudna segíteni?
Valamiért létrejött magától egy D meghajtó és ezért a régi most E meghajtó néven van ami nagyon nem jó. A lemezkezelésnél meg nem is látszik csak a C meg az E meghajtó így törölni és átnevezni sem tudom. Mit csináljak?????
Összesen csak egy $WINRE_BACKUP_PARTITION.MARKER nevü fájl van benne.
Képek mellékelve. -
redoxxen
kezdő
Hali valaki találkozott már a következővel? Rendszerindító lemez hiba jelző led ég, nem ad le semmilyen képet, majd egyszer el kapja a fonalat akkor le adja a képet, ramok ki be rakva egyesével, újra rakva az ssd másik gépben.
-
Frod
addikt
válasz
roseA580 #51954 üzenetére
Szia.
1150-es nincs semelyik általam nézett boltban (Alza, Ipon, PcX), de a Google szerint úgy általában sehol sem. Ami azért nem meglepő, tekintve az Intel már a 15. gen-nél tart.
Használttal nem akarok foglalkozni, érhető okokból, hisz akinél van, valószínűleg hasonló korú lehet, mint az én megboldogult lapom.#51956 HantekDSO
Igen, ezt az egyet láttam.
Talán ha egy 20-assal kevesebb, akkor lehetne miről beszélni. -
Frod
addikt
Ha van valaki aki szintén nem szereti, amikor egy történetnek az elejét hallja, de nem tudja meg a végét, akkor itt hagyom az infót, hogy végül a lap döglött meg - mivel viszont 12+ éves a konfig, és ilyet már nem kapni (Intel 4. gen, socket 1150) így papírnehezéknek itthagyta a cpu-t és a ramokat is.
A táp, mint kiderült működőképes. -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Adott egy hp prodesk 600 g5 sff asztali gép. Nem régen érkezett, még visszaküldhetem, de előbb kérdeznék, mert amúgy jó konfig.
Az integrált videókártyával használnám, 2 DP port van rajta, 1.2-es. 1440p-s monitorra kötöttem. Ha DP-DP kábelt használok, olyan, mintha táp problémája lenne a monitornak, persze nincs.
Ha DP-HDMI, vagy DP-HDMIkonverter-HDMI kábelt használok, semmi baja. Ma vettem egy másik DP kábelt, ez 1.2-es, a másik 1.4-es, de ezzel is csinálja ezt a fura dolgot. Csináltam róla videót, úgy jobban látszik. Halk a felvétel, de a hangszóró is pattan egyet. A végén persze kikapcsolt a monitor, azért sötétetedd el, ez kb 3-5mp-ig tart, utána visszakapcsol, de pattog. [link]
Laptoppal tesztelve jó minden, nincs gondja.
Mi lehet ez? -
Frod
addikt
Sziasztok.
Adott egy öreg (12 éves, LGA1150) konfig, aminek péntekig semmi baja nem volt, amíg délelőtt a gyerkőc neki nem esett a power gombnak, hát így folyamatosan nyomogatva, felváltva a reset-tel. Nejem, hogy orvosolja a bajt lezárta hátul a táp (CoolerMaster GX550) kapcsolóját.
Azóta a gép a következőt csinálja:
Áram alatt világítanak az alaplapi ledek (a vga-ra csatlakozó két 6-pines csatinál is zöldek), azonban a gép nem reagál a bekapcsolásra, a ventik nem pörögnek fel, az alaplapi hangszóró egy mukkot sem szól.
Cseréltem az alaplapi elemet, hátha, de sajnos nem segített.
A csatlakozásokat megnéztem bent, amennyire látom minden jónak tűnik, meg hát nem is lett mozgatva semmi, szóval nem ott keresném a hibát.
Próbáltam hard reset-et (áram nélkül 30mp-ig nyomva, stn), és az alaplapról lehúzva a 2 pint összeérintő-indítós tippet, sajnos nem vált be semmi.
Attól félek, hogy vagy az alaplap vagy a táp megadta magát.13. kerületben megbízható szerviz esetleg, ahol nem megy rá ingem-gatyám egy őskövület konfigra
Köszi előre is.
-
Grave_444
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
Grave_444 #51941 üzenetére
De le van terhelve, a linkelt képen OC-s a cucc, +400 MHZ és all-core, naná hogy bekéri.
Nálam ez ilyen, full alap, ha akarnám se tudnám piszkálni, a lapom nem támogatja a BCLK OC-t.
Játék alatt boostolgat szépen, és nagyon max 60 fok, de itt nálam hüvős van (15-18 fok), tehát melegebb környezetben bizti kevés lenne a gyári hűtő.
SC2 multi alatt tipikusan 25-30W-ot kér. -
marcellx
csendes tag
Sziasztok.
A gépembe most cseréltem tápegységet de utána nem akar elindulni. 4 rövid sipolás után nem csinál semmit. Mi lehet a baja?
ASRock h97 pro
Intel i7-4790
Msi GTX 1080
FSP Hyper m500 ról lett most lecserélve egy Seasonic GX-750re
Előre is köszi a segítséget -
Bogember1
csendes tag
Remeljuk
-
Bogember1
csendes tag
Nem dőlt fel a gép, mindent kiszedtem a gépből és vissza, de viszont gépház nélkül nem próbáltam ki.
-
Bogember1
csendes tag
Ja még +-ba annyi, higy a ventillátorok normálisan működnek.
-
Bogember1
csendes tag
Sziasztok!
A gépem nem ad képet és a perifériák se világítanak kivéve a mikrofont. Már évek óta ugyan azt a gépet használom eddig semmi baja nem volt, de viszont sikerült véletlen valahogy úgy belekönyökni a gépház elejébe, hogy ez történt. És nem nem idegből könyököltem bele, hane ahogy álltam fel az asztaltól és fordultam meg figyelmetlenségből
miután ez megtörtént 1x-2x újraindult a gép de már a fent leírt problémával. Szétszedtem teljesen a gépet, újra összeraktam, bios elemet kiszedtem, ramolat is megnéztem egyesévelstb. Alaplapi hdmi bemenettel is próbáltam képet behozni de azzal se sikerült vajon elszálhatott az alaplap?
videókártya fénye világít és az alaplapé is. Processzor meg még tavaly lett vásárolva sose volt gond vele.
alaplap: Gigabyte b450m Gaming
proci : Ryzen 7 5700X
vga: Amd RX5600XT
ram: 2x16GB hyperx fury 3200MHZ
táp 600W Cooler master elite v3
ház meg valami Zalman S3 -
jokeph
nagyúr
válasz
semetka #51922 üzenetére
Ha vigasztal, az 5600X-em is hasonlóan melegedett a gyári hűtőjével, tuning (PBO) szóba sem jöhetett.
Ryzen 7-esekről származó Wraith PRISM RGB már megfogta, alap használat mellett.
Kell rá egy közepes torony, vagy egy combosabb top-flow lég azt jó lesz.
Bár, egy kisebb (240/280)-as AIO sem ördögtől való ( ha a ház is támogatja).
A 12/13/14 gen "K"-s procikat szigorúan "Z"-s lapba téve, finomhangolni kell (nem "Z"-s lapban korlátozottak a hangolási lehetőségek), mert anélkül kb semmi hűtés nem helytálló. -
semetka
őstag
válasz
jokeph #51921 üzenetére
Köszi a képet, legalább látom mire számíthatok. 12600-ast akarok/akartam venni de elbizonytalanodtam most hogy ezek ilyen melegek. Tudom hogy "K"-hoz nem jár de nem is akarok olyat venni mert pl nem tuningolok. De hogy egy K nélküli is ennyire forró. Nyáron akkor mennyire megy fel egy 30 fokos szobában. Ott már a gyári hűtő is pörög és hangos is. Nekem ez a gép 30 fokban is csendes, 1500-1600on megy a venti.
-
jokeph
nagyúr
válasz
semetka #51920 üzenetére
i5-12400f, gyári hűtővel, 24 óra plussz mérés:
Ez a gép nekem hűvös helyen van, 15-18 fok van, max 20 fok néha.
Ha egy 23 fokos szobában lenne, valszeg ez is melegebb volna, 25 fokos szobában jó eséllyel meg lehetne izzasztani 80 fok fölé is.
A "K"-s procikhoz nem is adnak gyári hűtőt, felesleges lenne.
Már az i3-7350k-mhoz sem adtak... -
thebigK
addikt
sziasztok!
most dobtam össze egy msi pro h610m-g ddr4 meg egy i3 14100f kombót (gyári intel hűtő, lapon már a legfrisebb bios), és valami nem oké, a proci kis terhelés után már pikpakk 80 fok fölé ugrál. Hűtőt többször átnéztem, látszólag teljesen jól van rajt, 2féle pasztát is próbáltam, friss win11. Bármi ötlet? El nem hiszem, hogy ezek normális hőfokok -
siska93
csendes tag
Mivel Garis volt így Ipon-ba vissza vittem s ott azt mondták jó pár hét után hogy "minden rendben " van vele.. Valószínűleg nem akarták garizni, de most újra vissza viszem
Mondta a srác hogy akkor az egész gépet át kéne nézetni, mondom jó rendben vissza hozom az egészet mert mindenre van garancia és tőletek vettem. Nagyot nézett
-
blp85
senior tag
válasz
callmeakos #51913 üzenetére
Lehet semmi baja sincs. Nekem is volt, hogy elsőre nem kapcsolt be összerakás után a gép (semmi életjel), ezzel a rövidre zárásos módszerrel beindult, után már semmi gondja nem volt évekig.
-
siska93
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő config:
MSI MPG Z690 EDGE WIFI | i7-12700K | ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360 RGB | G.SKILL 32GB Trident Z Royal | MSI GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X Gaming X Trio | WD 2TB | WD 4TB | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Samsung Evo Plus 1TB | Samsung 980 Pro 500GB | SEASONIC Focus Plus 850 Platinum | MSI Optix G273QF |
S egyszerűen magától ( netezés közben avagy játék alatt ) nagy fekete kép, ventik felpörögnek. Nincs tuningolva semmi, egyenlőre nem is volt.
Esetleg valaki találkozott már hasonlóval?
Újra telepítettem már nem segített rajta.
Előre is köszönöm. -
callmeakos
veterán
válasz
shadow1901 #51911 üzenetére
És basszus a csavarhúzós dolog működött. Köszi a tippet. Valami baj lehet a ház front panel csatlakozójával (ennek egybe van az összes pinje - pwrsw, front panel led, restart stb..) és valamiért nem adta be. Az volt még a fura hogy legelsőre az összes rgb felkapcsolódott, onnan tudtam hogy kap áramot, utána viszont teljes süketség volt és semmire nem reagált.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
callmeakos #51910 üzenetére
Bekapcsoló/reset gombok csatijai a helyükön? Nincsenek felcserélve? Csavarhúzóval sem indul?
Táp magában indul?
Kábelek a tápon is a megfelelő helyre lettek dugva? -
callmeakos
veterán
Üdv.
Most raktam össze életem első gépét. Régebben csináltam alkatrészcseréket mikor még volt PC-m, de most volt az első, amikor teljesen az alapoktól raktam össze a gépet. A lényeg: mielőtt beraktam volna a házba a lapot, megnéztem hogy oké e a rendszer. Amint csatlakoztattam a tápkábeleket minden fasza volt, még a biosba is benéztem, minden rendben volt. Viszont amint kész lettem a teljes össeszerakással, meg se nyikkant a gép. Átnéztem a kábeleket, csatlakozókat, minden a helyén volt, de semmi életjel. Az igazsághoz hozzátartozott, hogy mikor beraktam a gépbe a lapot, elfelejtettem leföldelni de nem nyúltam direktbe a laphoz, igyekeztem a hűtőt ragadva betenni. Ennek ellenére tippre az alaplap lesz a ludas, de gondoltam bedobok egy kérdést, hátha tud valami okosabbat mondani. -
nanofocus
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Frissen összerakott gép nem indul. Az alaplap látszólag nem kap áramot. A PSU hibát azt hiszem kizárom, mert paperclip teszttel elindul.
Komponensek:
AMD Ryzen 9 - 7900X
GIGABYTE B650 GAMING X AX V2
G.SKILL Trident Z5 Neo 6000MHz (AMD EXPO) 32GB
Sapphire 7900gre - NITRO+
Seasonic - FOCUS GX 750
Samsung - 990 PRO 1TB
ARCTIC - LIQUID FREEZER III 420 A-RGB AIOAmik próbálva lettek:
- Csak mobo rákötve semmi más,
- Minden rákötve
- 1 memóriamodul
- CMOS elem ki/be
- power switch rövidzárElmélkedések: A CPU jól van berakva, az AIO jól van rajta. VGA jól benn van a PCI foglalatban. A CPU 2x4 pin power mellett ezen a MOBO-n van még egy 2x2 pin is, bár azt nem tudom bedugni, nincs hozzá kábelem. Lehet kevés a kakao? Esetleg rüvidzár?
Előre is köszönöm az okfejtést.
-
paprobert
őstag
válasz
MilánNov20 #51905 üzenetére
XMP bekapcsolása nélkül, és 1 RAM modullal próbáld.
-
MilánNov20
újonc
Sziasztok a problémám a következő! Időközönként egyfolytában kék halálozik a gépem a vicc az hogy mindig más a leállási kód! Ha nem csinálok semmit kék halál ha megpróbálok valamit csinálni kék halál! De van mikor gondol egyet és egyáltalán nem történik semmi órákon át! A gép:
AMD Ryzen 5 3600x 3801Mhz
ROG Strix B450-F II Gaming
Corsair Vengeance LPX 3200Mhz 2x16gb
AMD Radeon RX 5700XT
Win 11
SSD : Samsung 870 Evo 500 gb
HDD : WDC WD10EZRZ 00HTKB0 1000GBÖsszegyűjtöttem párat!
Amit eddig csináltam:
Újratelepitettem a gépet !
Ramokat át tettem más slotokba!
Minden drivert le frissitettem!
BIOS frissités is megtörtént!
Előre is köszönöm a segitséget! -
zozek
tag
válasz
shadow1901 #51903 üzenetére
Az megszokott sebességhez kèpest,kb. 10-ből 3 alkalom.
De jövő héten ráérek,majd kicsit jobban belemerülök. -
zozek
tag
válasz
shadow1901 #51901 üzenetére
Pl. AMS2 pálya betöltés sokáig tart,nem mértem le még. De DBZ fighterz-nél is tapasztaltam mikor ketten játszunk és karakter választás után a "vs" töltőképrnyő ideje érezhetően megnőtt.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
jencsikdani #51899 üzenetére
Nekem laptop produkál hasonlót (sokkal régebb óta). Én a használt linuxra gyanakodtam eddig, (berohad valami a leállítási folyamatba) de gondolom neked nem az van. Felvillan a bill világítás (amúgy driver miatt nem is működik ilyenkor látom csak), majd elalszik, a bekapcsoló gomb alatt mindig világít így az marad is úgy, meg a villanykörtés led az elején. Nekem is úgy kell néha leállítani. Sem a kora, sem a gyártó, semmi más hasonló nincs a kettő eszközben, csak a hiba. Én reprodukálni nem tudom, teljesen random. Neked minden leállítás ilyen? Ha van valami LED vezérlő próbaképpen lehúznám akkor is előjön-e?
#51900 zozek
Honnan tudod, hogy lassú? Van amikor gyors? Mennyi a különbség? Ha mindegy melyik drivera teszed, hogy segítene egy másik eszköz? Egy rendszerindítás után hányszor indul el a játék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged