Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
redoxxen
kezdő
igen de semmit nem látok benne
-
redoxxen
kezdő
Ram,sdd teszt szervizben megvolt, egy teljesen új Windowst raktak fel rá, és az alaplapi kártya is ugyan azt csinálja,mint a 3090 amikor bent van, konvektor csere már megtörtént, vagyis igazából mindent próbáltam már amit tudtam, alaplap/cpu amit nem tudtam, ezekre gyanakszom jelenleg.
-
I02S3F
addikt
válasz
redoxxen
üzenetére
Próbálnod kéne
-a gépet másik konnektorban,
-1 rammal az a slotban
-1rammal a b slotban
-cpu stressz tesztet csinálni, hogy nem-e ott van a baj
-ramokra van tesztelő beépített windows alkalmazás, próbáld mind a, mind b slotban tesztelni
-ha tuningos a gép, akkor alap értékekre vissza venni a feszeket, szorzókat
-Live linux alatt is megnézheted, hogy megy (van benne log vizsgáló alkalmazás,beépítve)
-cmos reset
-Ha van uefi frissítés, tedd fel
-Manapság már szükségtelen mondani, de legyen friss a win
-smart adatokat is csekkolhatsz
-windows eseménynapló mond valami nem általánosat?
-teljes kikapcs (shift+katt a leállítás gombra) és konnektorból kihúzni, 30sec vár, majd visszadugni.Egyelőre ennyi :)
- -
redoxxen
kezdő
lényegében semmi, feladat kezelő, meg az nvidia experience, de ki vettem a kártyát, és az alap vgaval is ezt csinálja
-
redoxxen
kezdő
Üdv, vettem egy 3090-t használtan, majd be raktam a gépbe mire rá jöttem,hogy nem lesz jó mert kevés a 700w táp,vettem egy 1000w tápot, most teljesen jó,viszont a gpu használat random fel ugrál 40-100% ra és 5-10 seces fagyások vannak, bárkinek hasonló ezelőtt?
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
Hát nagyon úgy néz ki, hogy vagy CPU, vagy táp. (Alaplapra a +12V-os csatikat gondolom feldugtad.)
-
Berci14
csendes tag
Sziasztok! Leginkább cs2-ben érint ez a probléma, ahogy a képen is látszik, a proci és a videókártya is 40% alatt megy, és nincs is valami sok fpsem (ki szeretném használni a 240hz-s monitor, azért nem elég ennyi). Ha jól tudom, bottlenecknél a proci miközben 100-on pörög, a videókártya pl 40-en, szóval itt nem hiszem, hogy az a probléma. Energiaséma teljesítménycentrikuson van, mindenhol teljesítményre van állítva minden, szóval nem tudom mi lehet a baj. A monitor képfrissítése is be van állítva 240hz-re, a játékban is, illetve unlimited fps-re van állítva. Előre is köszönöm a segítséget! Proci I5 11600KF és 2x16gb 3200mhz-s ramot használok dual channelben.

-
RVR400
veterán
válasz
Paligyerek
üzenetére
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
1 hosszú, 3 rövid: Videokártya. [link] Mit raktál át másik slotba? (Viszont az egy rövid beep azt jelzi, hogy minden OK)
-
FunPro
őstag
válasz
Kelori
üzenetére
Nehéz megmondani, hogy volt-e valamikor stabil állapotban a gép. Az R5 2666-ig támogat, szóval ha együtt cseréltér ramot és procit, akkor az állapot ugyanaz maradt. Ha előbb megnézted a régi procit a kapott rammal, akkor papíron jó lehettél, de még akkor is ott van annak a lehetősége, hogy az alap konfigon már megsérülhetett az oprendszer.
A feszültségbe fölösleges belepiszkálni, lejjebb viszed a teljesítményt, nem feljebb viszed. Amit meg lehetne próbálni, hogy igazodsz a 3200-as (ha jól gondolom fury renegade) xmp-hez, ami 16-19-19, 3200 mellett. Lehet elég csak levinni 3200-ra a frekit és semmi mást nem piszkálni.
Mindenképp futtatnék memtestet, miután beállítottam az új értékeket.
-
Kelori
tag
válasz
FunPro
üzenetére
Az R5 1600 mellé kaptam a próba ram kitet is, és az csak 3200 Mhz cl 17 volt.
Ettől függetlenül szívesen teszek majd egy próbát vele hogy a mostani kitet visszarántom 3200-ra, esetleg adok neki mellé minimális extra feszt is, ha már lúd legyen kövér alapon. 1.35 helyett 1.375 voltot gondolom elvisel a DDR4 szabvány pár nap vagy hét erejéig.
-
-
FunPro
őstag
válasz
Kelori
üzenetére
Amikor ramokat cseréltél, akkor ugyan ilyen paraméterekkel rendelkező kit-el próbálkoztál?
Mert ránézésre, ez lehet félig hardveres hiba is. A processzorod elméletileg csak 3200-ig támogatja a ramot. Ha 3600-ra van felhúzva, az simán okozhat ilyesfajta rendszerinstabilítást, fájlsérülést.
Azért félig hardveres, mert vélhetőleg a hardvernek nincs fizikai baja, viszont a biosban lehet érdemes lenne megpróbálni 3200-on futtatni a ramot, hátha ez okozza a gondokat. És lehet egy tiszta windows telepítés sem ártana, stabil ramokkal.
-
Kelori
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Amennyire naprakész tud lenni : D
Nem szokásuk updateket kiadni a régebbi verziókhoz, inkább évente nyomják kifelé az újabb kiadásokat, jó borsos áron.
(mondjuk zárójelbe megjegyezve ez még 1 fokkal mindig vállalhatóbb üzleti modell számomra mint amit az adobe művel, hogy havidíjas a szoftver
)
De a kérdés lényegére válaszolva igen, teljesen eredeti, regisztrált példány -
Kelori
tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Még nem, most lefuttattam, és azt írta hogy talált hibát.
"Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them"
Ez elég bíztatóan hangzik.
Plusz felraktam egy másik audio drivert is miután a régit letöröltem.Most tesztelgetem a gépet így, ha pár hétig nem jelentkezik újra a hiba akkor remélhetőleg megoldódott a sztori. Ha továbbra is fent áll akkor először jön a linux, utána alaplap csere.
Nagyon szépen köszi mindkettőtöknek az ötleteket. Sokkal de sokkal hamarabb kellett volna itt PH-n kérdezősködnöm a dologgal kapcsolatban, 2 óra alatt értelmesebb és hasznosabb válaszokat kaptam mint random külföldi fórumokon és redditen 1 teljes év alatt
-
Kelori
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Nem tudnám 100%-ra mondani hogy mindig, de jobban belegondolva valószinüleg igen. Ha megy a gép akkor vagy spotify szól, vagy játszok, vagy youtube pörög, esetleg videót vágok vegas 14-el, szóval audio lejátszás szinte mindig pörög. Erre még nem is gondoltam. Megpróbálkozhatok egy másik realtek audio driverrel. Ha csak ennyi volt a nyűgje egész végig akkor nagyon boldog leszek de ugyanakkor lehet a mennyezeten fogok pörögni : D
-
Csorbi
addikt
válasz
Kelori
üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy ez hardverhiba. Eredhet akár egy régi/rossz/elavult/tört szoftver használatából, ami idővel felkerül az újabb telepítésre is, vagy akár egy rossz telepítési metódus eredménye is lehet.
Amikor történik, akkor mindig van folyamatban valami audio lejátszás, vagy azt nem támpontnak írtad? -
Kelori
tag
Sziasztok, végső elkeseredésemben írok ide, ha itt nem tud segíteni senki, kb feladom a küzdelmet.
Teljesen random időközönként a gépem úgy dönt hogy ennyi elég volt neki, és egy 3-4 másodperces fekete képernyős fagyás után újraindul. Esetleg olyan szokott még előfordulni hogy az éppen adott kép ráfagy a monitorra, és a zene vagy bármilyen audio ami éppen futott beakad mint egy lemez, és úgy is marad amíg nem áramtalanítom a PC-t. Ez van naponta 2-3x is megtörténik, máskor megy 1-2 hetet a PC hiba nélkül a kövi ilyen fagyásig.
Ezzel a hibával kb 2 éve élek együtt, és volt egy időszak idén év elején amikor hónapokig nem jelentkezett és azt hittem megszabadultam tőle, de most újra támad, és vele együtt az érszűkület is az agyamban.Konfig a következő:
Windows 11
Asus B350 prime plus alaplap
R7 5800X
RX 6900 XT
2x16 gb 3600 Mhz CL 16-os hyperx fury DDR4 ram kit
Samsung 860 Evo sata3 SSD
Seasonic prime gx 750 gold PSU
Két 1080p-s monitor:
A fő monitor AOC 24G2U/BK 144 hz freesync monitor, Display port-al csatlakoztatva
Másodlagos: LG 24MP59G 75 hz HDMI-velDolgok amiket ellenőriztem, próbáltam eddig:
Hőmérsékletek: minden oké, semmi nem melegszik túl, egyedül az alaplap-nak nincsenek diódái amit szoftveresen ki lehetne olvasni, ezért a VRM bordák felé direkt irányítottam egy ventit is, nehogy a kis B350-es lap 4+2 fázisa ne bírja az 5800x-et. Így tapintásra is max langyos
VGA downgrade RX 590-re
CPU csere R5 1600-ra
Másik RAM kit
Másik SSD
800 W-os kölcsönkapott chieftec táp
különböző VGA driverek próbálgatása visszamenőleg
Chipset driver frissítés
BIOS frissítés
Freesync kikapcsolása mindkét monitoron
Új DP és HDMI kábelek
AMD driverben pixel format átállítása limted rgb-re
Friss OS reinstall
Win 10 visszatelepítéseAz egyetlen dolog amire nem volt még lehetőségem, és én saját kútfőből gondolni tudok rá, az az alaplap csere. Lehetséges hogy van valami fizikai törés benne ami hőtágulás-kihűlés hatására néha crashelteti a gépet? Vagy csak szimplán valami első generációs szoftveres AM4 bug?
Létezik még valami opció amivel próbálkozni tudnék azon kívül hogy új alaplapot veszek? Kölcsönkérni nem tudok sajnos senkitől.
Még azt terveztem hogy megpróbálkozok egy linux install-al, megnézni kíváncsiságból hogy azon is jelentkezik-e a probléma.
Ha bárkinek van bármi ötlete és leírná annak előre is ezer hála és köszönet
a maradék két agysejtem épp készül a saját kardjába dőlni -
KROK640
nagyúr
válasz
Paligyerek
üzenetére
Apám... Svájcba kellene mennem szervízesnek.
-
RVR400
veterán
válasz
Paligyerek
üzenetére
Azt nem Neked válaszolta...
-
Paligyerek
csendes tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Marmint pcie csatlakozo a modularis tapbol? Megprobalom cserelni, illetve speaker is uton van.
Sajnos nem svajcban elek ahol egy ora szerviz 100-150 franktol kezdodik es akkor csak megmondjak megis mi baja a gepnek. Ezert inkabb rendeltem 110 frankert egy alaplapot ami amugy is erett a cserere hatha megoldja a problemat. A videokartyat mivel visszakuldtem igy ott buktam egy 10%ot de meg mindig nem vagyok a szervizdij kozeleben sem. Bar mivel meg mindig nem mukodik tenyleg az lesz a vege
-
Paligyerek
csendes tag
Foleg, hogy mar a ket kartya osszesen 4 slotban is jart…kizarnam ezt a lehetoseget. Marad az ssd tap es a cpu.
Amikor kivettem a CPU-t egyebkent az egyik pin minimalisan elvolt ferdulve, de visszaallitottam pengevel, illeszkedett siman a foglalatba, de ugye a hiba fent allt mar kiszedes elott is. Most mar marad a szervizbe vitel, mivel sajnos nem tudom alkatreszenkent tesztelni.
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
-
Paligyerek
csendes tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nem csavaros a huto, ez mar a belepattintos nagyobb RGB-s AMD cooler.
-
Paligyerek
csendes tag
-
Vismajor01
addikt
válasz
Paligyerek
üzenetére
Nem huztad nagyon meg a csavarokat a cpu huton?
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
Amit írtál korábban, mi történt az előző konfiggal, hogy alaplapot és VGA-t rendeltél?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Paligyerek
üzenetére
Nekem már a CPU a fő gyanúsítottam.
-
Paligyerek
csendes tag
Hazaertem kiprobaltam, hdmirol lehuzva is produkalja a tunetet, de megfigyeltem, hogyha az m2 ssd bent van akkor a boot is felvillan, ha kiveszem az ssdt csak a vga marad egve. Jelenthet valamit? A masik ssdn csak adatok vannak OP nincs, lehet arrol betudna magat bootolni, ha lenne rajta es az m2vel van baj?
Illetve CPU produkalhat ilyet? -
RVR400
veterán
válasz
Paligyerek
üzenetére
Mondjuk ez alapján érdekes a kérdéskör, hogy random rendeltél cuccokat, mikor még az alapvető hiba sem lett megállapítva. Viszont akkor első körben inkább egy cseretáppal próbáltam volna meg elindulni....
-
Paligyerek
csendes tag
HDMI kabellel van osszekotve a monitorral, eddig semmi baja nem volt. Speakert megprobalom majd hatha tobbet megtudok csipogasbol.
Illetve mint emlitettem ez az elozo alaplapnal is jelen volt tehat a vadi uj alaplapba nem hinnem hogy belekerult volna. Kartyat is torolgettem, suritett levegovel kifujva a PCIe -
HantekDSO
aktív tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
A monitorban nem lehetsz biztos, amíg egy másik gépről ki nem próbáltad. A speaker pedig hasznos lenne: [link]
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
Én szeretem a speakert, régi ugyan, de a csipogás nekem többet mond, mint a debug LED.
Milyen kábelt használsz (esetleg azzal is baj lehet, ha mondjuk display pontos, esetleg azt is megpróbálhatnád másikkal).
Esetleg nem került valami apró kosz a PCI-E slotba? -
Paligyerek
csendes tag
Speaker nincs, erdemes lenne?
A monitoron pedig kimenetelek kozott tudok valtogatni, ha bedugom tapba felvillan az AOC logo. Ki is irja, hogy no display, szerintem jo. -
HantekDSO
aktív tag
Bocs a hülye kérdésért, de a monitor biztosan jó?
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
Esetleg csipogó (speaker) nincs a gépben? Tudom van debug LED, de a csipogó szerintem jobb.
-
Paligyerek
csendes tag
Eddig egy normalisan mukodo gep volt, delutan meg bekapcsoltam mukodott, majd este hazaertem es semmi, ezert rendeltem alaplapot, vgat gondoltam elszallt valamelyik(nem tudtam tesztelni oket mas setuppal)
-
Paligyerek
csendes tag
Igen be van kapcsolva, nezegetem az osszes kimenetet a monitornak de ugyanugy fent all a problema
most nezegetem a linket amit kuldtel, probalgatom oket de nem igazan nyujt megoldast egyik sem eddig…
-
RVR400
veterán
válasz
Paligyerek
üzenetére
-
Paligyerek
csendes tag
Most kivettem az m2 ssdt hatha esetleg bootolassal lenne baj es egy masik ssdrol bootolni..ugyanugy vilagit a vga debug..
-
blp85
senior tag
válasz
Paligyerek
üzenetére
Rendesen a helyére kattan a PCI-E foglaltba, illetve rendesen be van dugva a tápkábele (ha moduláris a táp és a VGA csatlakozóba is)?
-
Paligyerek
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy alabbi config
b550-a gaming
vengeance pro 2x16gb
corsair rm850
ryzen 9 3900x
geforce 4060 eagle oc
Szooval a gep nem ad semmi kepet, perfieriak nem villannak fel, a gep felporog a ramok, cpu huto kivaloan vilagit semmi gond, de egyszeruen nem ad kepet.
Amiket probaltam: ram csere, alaplap teljesen ujonnan lett vasarolva, vga is teljesen uj (egy 5700xtvel is ugyanezt produkalta) mivem alaplap csere is volt ezert ujra lett pasztazva a cpu, egyszeruen nem jovok ra.
debug lampak kozul felvillan eloszor a ram, cpu szepen, majd a vga stabilan vilagit
kitakaritottam a gepet, atfujtam kabeleket megneztem egyszeruen nem ertem, hogy vilagithat a vga mikor most bontottam ki a dobozbol
-
I02S3F
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
például, ha több nagyfogyasztó (hűtő, sütő, tűzhely) arra a konnektorra van kötve, amire a géped.
-
FireKeeper
nagyúr
lehet első körben ott keresem a problémát, messze az a legöregebb komponens (10+ év). esetleg a lakásban elektromos hálózatban valami baki okozhat ilyesmit?
#51639 fene tudja hogy van a hálózat, elég öreg lakás, meg csak bérlem, de már évek óta ott lakom és csak pár hete kezdte ezt csinálni a gép.
-
Pferi
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nálam kb. ugyanez volt, kiderült hogy az elosztó volt valamiért haragban a gépemmel, másik elosztóval tökéletesen stabil a gép. Esetleg másik konnektorból próbáld a gépet üzemeltetni.
-
Ruszki
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Üdv!
Én próbálnék egy másik tápot, ha akkor is előjön akkor marad az alaplap. Nagyon hardver gyanúsnak tűnik. De ha teljesen ki akarjuk zárni a szoftvert akkor érdemes lenne egy boot-olható os-sel kipróbálni (Hiren's Boot CD), még egy Memtest-et is lehetne csinálni. Most ennyi jut eszembe. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
én is random lekapcsolós problémával fordulnék a topikhoz. eddig kb 5-6x fordult elő összesen, de az is 5-6-szor több, mint kéne. egyszerűen csak lekapcsol magától mintha valami védele lelőné, pár másodpercig visszakapcsolni sem tudom, utána megy tovább rendesen. egyszer fordult elő desktopon, többi esetben játék alatt, volt közte megterhelőbb játék is, de olyan öregebb is aminek minimális terhelése van a hardverre nézve. hőfokok elvileg rendben vannak, de tegnap újrapasztáztam a procit is. illetve szétszedtem és újra összeraktam az egész gépet, hátha csak valami kábel volt kilazulva. tuning nincs, egyedül a memórián van bekapcsolva az XMP. driverek, bios legfrissebb, windows 11 telepítés kb 1,5-2 éves. bármi tippet meghallgatok.
konfig
R5 5600
Corsair DDR4 2x16GB 3600 MHz
RX6700 XT (alaplapra riser kábellel van kötve)
Gigabyte B550I AORUS PRO AX
Fractal Design Ion SFX-L 650W táp (2 éves, újan vettem) -
-
tasiadam
veterán
üdv
Adott egy Dell laptop. kmode exception hibát dobott a gép. 2x16gb ram van (volt) benne, és sosem hibernálás után, hanem random jön a hiba. A probléma főleg az, hogy kiszámíthatatlan, és hetekig/hónapokig nem jelentkezik, emiatt tesztelni is nehéz.
A ramokat teszteltem, és semmi nem adott rá hibát. A ram usage sem volt több, mint 8 giga, ritkán megy és ment 10gb fölé. A 2 dimm közül az egyik zsír új volt, a másikat a laptoppal kaptuk. Most kikaptam a régi DIMM-et, a másik maradt benne.
Fast boot nem is igen van bekapcsolva, az meg ha jól tudom, akkor csak hibernálás után kéne hibát okozzon.
Valami ötlet? -
koko52
nagyúr
Sziasztok!
Még ilyet nem tapasztaltam ezért leírom, hátha más is belefut:
Platform csere, Win telepítés nélkül. SSD-k vissza, egyik gép megy másik fekete kijelző, alaplap nem dob hibakódot. Kínlódás telepítővel, semmi. Aztán lehúztam a D meghajtó SSD-t, elindult, minden ok. Visszadug, semmi. Win-es ssd természetesen az első portban, bár tökmindegynek kellene lennie. Mondom biztos ssd a ludas, átmásoltam egy másikra az adatokat, bedug, semmi. Majd mindegy alapon a tápcsatit megcseréltem, a win-es kap először, majd az ág végén a D. Az ágon ez a két fogyasztó van, nincs is más. Egyből indul, mindenki happy.
WTF??? Valaki járt már így? Én soha, a másik gépek illetve otthoni gépek is random power ágon vannak. -
Szelep
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Holnap kikapom és megnézem, hogy látni-e bármit is.
Az jutott eszembe még, hogy tápegység probléma mennyire okozhatja. Az előző esetében még el is tudom képzelni, mert az már egy régebbi darab volt. Meglepne, ha egy új esetén is pontosan ugyan az a hiba lépne fel, ugyan azon játékok esetén.
Semmi benchmark, stressz teszt esetén nem jött még elő a gond. Futott az összes probléma nélkül. Gondolom máshogyan terhelik a konfigot.
-
Szelep
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Valóban lemaradt.

Win 11-et használok, GPU cserénél DDU után ment fel az AMD driver. Platformváltásnál clean install volt az OS és a driverek is. Jelenleg minden driver, illetve BIOS is friss. Későbbi driverek esetén nem volt változás, ha DDU-val vagy anélkül update-eltem. Rendszertelenül, de előjön a hiba.
Szerk: Alapvetően azért gyanakszom a videókártyára, mert az előzőf konfigból ez az egyetlen alkatrész, ami átkerült. Plusz egy SSD, amin adatok vannak. Az új SSD-re kerüt az OS. De a hiba teljesen ugyan az volt mind a két esetben.
-
Csorbi
addikt
válasz
Szelep
üzenetére
Nem adtál meg információt az OS-t illetően: volt-e valamikor reinstall a váltogatások közt, vagy még mindig ugyanazt használod. Nincs infó arról sem, hogy az nVIDIA és az AMD driverek váltása pontosan hogyan történt. Ebben az esetben lehet, hogy egy egyszerű uninstall + DDU kombó helyrerázza az egészet. Chipset driver az AMD oldaláról is friss? BIOS szintén?
-
Szelep
senior tag
Üdv!
Adott az alábbi konfig. Benchmarkok, stressz tesztek hiba nélkül lefutnak, viszont játékok alatt már van probléma. WoW (Classic és Retail is) közben egyszerűen kikapcsol a gép. Illetve NFS Unbound közben fekete képernyő, majd egy idő után restart.
Annyi a csavar a helyzetben, hogy ez a probléma csak azóta áll fenn, mióta a 7800 XT bekerült a gépbe, előtte 1070ti mellett ilyet nem tapasztaltam. Mióta megtörtént a GPU csere, AM4 platformról AM5-re váltottam (tápegység is cserélve lett), szóval csak a GPU maradt a konstans. Ugyan úgy megvolt ez a gond az előző konfiggal is. Erős a gyanúm, hogy a videókártyával nem kerek valami. Hőmérsékletek terén nem láttam semmi kiúgrót, ami miatt esetleg lekapcsolna. Van esetleg bármi tipp, mi okozhatja? Vagy valóban VGA gond lehet?Ryzen 7 7800X3D
ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI
Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance
SAPPHIRE 21330-01-20G RX 7800 XT (Ref hűtő)
Seasonic Focus GX 750 Gold -
Vismajor01
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
Más kábelem sajnos nincs, irtam is aki eladta nekem h a dobzon ay van h 2x sata kábel de nekem csak egy van.
Mindenesetre át dugtam máshova de nem tudom mennyit ér, a satás konnektor lehetőségek egymás mellett vannak. A ventiket és az egyik HDD-t is lehúztam a satáról, de továbbra is eldobja magát.

A 24pin helyére értelemszerűen 24 pin ketté osztva, egyik fel másik lent.
Rögtön mellette van egy PCI-E ami a ketté ágazik, itt kapja a GPU a kraftot. Aztán szünet-szünet majd a CPU csati a legszélén. Fölötte egy satás.
-
jokeph
nagyúr
-
RVR400
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Vagy úgy, vagy plusz kábelt csattintasz még bele, és úgy kötöd rá a cuccokat.
-
RVR400
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Kösd át másik csatira az eszközöket, ha többszálas a táp, akkor lehet hogy valamelyik szálnak már túl nagy a terhelése.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Csorbi
üzenetére
Nem, ahhoz hozza se értem. Lazitottam a huton, nem segített. Illetve info meg, hogyha magat csapja le akkor az osszes RGB vilagit, de ha en kapcsolom ki akkor az osszes kikapcsol. 750wattnak a 6 venti meg a 360mm aio mar tul sok volt? Mindkettot satara kellett kotni, amin mar amugyis van egy ssd meg egy hdd?
-
Csorbi
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
CPU tápcsatlakozó a lapon nem lazult ki? (Ha esetleg a hűtőcsere közben megmozgattad véletlen, vagy akár ki is húztad szándékosan és nincs jól visszadugva)
Illetve a hűtő nincs túlhúzva? -
Vismajor01
addikt
Üdv!
CPU hűtőt cseréltem a gépen, illetve raktam bele 6 db ventilátort.
Természeten a cserék elött hibátlanul működött a gép.
Viszont most ha elinditom a játékot(egyelőre csak D2R-el teszteltem) akkor viszonylag hamar teljesen váratlanul, lekapcsol a gép. De úgy, hogy vissza se tudom kapcsolni, csak ha ki és vissza kapcsolom a tápegységet hátul.
Böngészéskor, fórumozáskor semmi problémája.
Amit csináltam:
Szerelés után engedélyezett SAM opciót újra letiltottam -> nem segitett
Az aliexpresses előlapi usb toldót eltávolítottam a rendszerből - > negatív
Megnéztem a hőmérsékleteket amikor lekapcsol a gép: Proci 59 fok, vga 71 fok, tehát nem hő miatti leállás
Windows logban nem ir semmit, csak h hirtelen leállás történt. köszi.Konfig,
2x8gb viper patriot 3200 ram
r5 5600
6800xt
750w gold lian li táp
Asus tuf b550m gaming plus wifi 2 alaplapBármi ötlet?
-
Bence_99
csendes tag
válasz
Bence_99
üzenetére
Sikerült egy másik táppal is kipróbálni, de ugyanúgy világít a VGA debug LED.
Ráadásul észrevettem, hogy ha a tápkábel be van dugva a videokártyába, az egér és a billentyűzet sem kapcsol be. Viszont, ha nincs bedugva a tápkábel, a ventilátor maximális fordulaton pörög.
Ezek alapján valószínűleg az alaplap lehet a hibás, vagy esetleg a processzor, bár utóbbi esetben gondolom a CPU debug LED világítana. -
Zoli54213
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
Köszönöm, megpróbálom a memtest-et. Ha az lesz, és alaplapcsere, akkor már nem éri meg javítani, nem garanciás. Hacsak nem talál valakit, aki újraforrassza / cseréli a memóriát. Sima szervíz se fog forrasztani, az fogják mondani alaplapcsere...
Hallani lehetne a ventiből is ha forró a cpu, mert maxon pörögne. Illetve a kihasználtsága is alacsony mindennek. Nincs az a tipikus, cpu vagy ssd 100%-os kihasználtság miközben alig reagál, ez a legfurcsább. Ezek tetejébe takarítottam, és pasztáztam a biztonság kedvéért.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
a maradék két agysejtem épp készül a saját kardjába dőlni
most nezegetem a linket amit kuldtel, probalgatom oket de nem igazan nyujt megoldast egyik sem eddig…
Akkor szerintem 1 ideig együtt fog ezzel élni a bordám, aztán kap win11-et, vagy még addig kap, míg kevés dologgal pakolta tele. De mivel 100%-ban cloudra backupol és ment automatikusan, ezért nem fájó, csak roppant kellemetlen.