Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flex176
újonc
Hello, új vagyok az oldalon, és annyira nem is vagyok jártas a pchez de értek hozzá, csak nem profi szinten. De mivel már 2 hónapja küzködök a problémával, segítséget kérek tőletek. Az lenne a probléma hogy amikor terhelés alatt van a pc, random újraindul, gondolom amikor eléri azt a magas hőfokot. Game közbe szokta ezt csinálni, mert másra nagyon nemhasználom a gépet. Elvittem a szerelőhöz is, de rosszabb lett mint volt, mert a 16GB RAM helyett csak 8GB RAM-mal kaptam vissza a pc-m. 2 slot rossz lett az alaplapon, megprobáltam minden slotot, es a 4-ből 2 nem jó, mert nem adott képet a monitor. A ramoknak semmi baja. De ezenkívül még itt áll a probléma, de már tettem rá Windows 7-et is, de ezzel csak mégjobban melegszik. YT videók által már mindent megpróbáltam. Arra gyanakszom hogy hardveres problémája lesz, mert 1 éve megvan, de a gond csak 2 hónapja kezdődött. Game közbe akár 80-85 fokra is felmegy.
A pc:
CPU: i7-860 2.80 GHz
RAM: 16GB (7,97 használható) DDR3 668 MHz (game-re jó, gondom soha nem volt vele)
Alaplap: ASUSTeK P7H55-M/USB3
VGA: nVidia Geforce GTX 1050 Ti
Táp: Cooler-Master RS-700-ACAB-B1 700W 80+
SSD: SanDisk 500G 465GB
Segítsetek kérlek mert már kikészülök tőle, ami a kezemre jött megoldás, mindegyiket kipróbáltam. Köszönöm a segítséget!
Ma csináltam aida64-essel tesztet külon-külön, majd egyszerre, és max hőfok az 93°C volt. Azóta most megpróbáltam pár db game-t, és most nem indul újra és 60-70°C-on fut a proci. De sajnos újra előfog jönni, mert ezt már többször eljátszotta hogy pár napig jó izzasztás után, utána meg kezdődik minden előlről..
-
Yasuomain69
újonc
Sziasztok, meg soha nem fordultam senkihez segítségül de most tanácstalan vagyok. Kezdem is az elejéről egy kis bevezetés, nekem 0-24 ment a gépem sokszor 30-60-90napokat, sosem volt semmi baj mert mert is lehetne normális szellőzés van a gépházban. Majd pár napja még fekszem az agyamba és hallom, hogy leálnak a ventik gondoltam hogy windows update majd próbálom indítani és semmi, itt megijedtem mi lehet. Majd vártam egy picit hogy felébredjek és neki állok megkeresni mi lehet a baj, de nem jövök rá elég érdekes hogy még az alaplapon a dísz világítás sem működik, és semmire nem reagál. El kezdtem szét szedni és rá probalni mi lehet a baj, hiába minden semmi. Jelenleg ott tartok hogy csupasz a lap és csak a 24pines csati van bedugva, most adott a lap egy kis életjelet, hogy kéri a CPU táp ellátást azaz piros led a csatinál, de azt is megkapta majd újra semmi életjelet nem ad, pont megláttam egy pendrive mit veszíthetek vele rá próbálok tudok-e biost frissíteni (a jelenlegi ami rajta van azt próbáltam rá) és sikerült ami elég furcsa, a 3 hiba led semmit nem "mutat". A billentyűzet világít ha rá dugom, telefonom 3mp-ig jelzi hogy kap töltést majd abba marad. Valakinek valami ötlet?
Ami van a gépben:
alaplap asus x570-f
Táp egy fsp 650 goldos Táp (fsp650-80egn)
CPU r5 3600
Igazából innentől lényegtelen de itt van
Gpu rx6500xt
Crucial ballistix ramok 3600mhz cl16
512 Crucial ssd m.2 -
Cranium
tag
Sziasztok, egy ideje már szenvedek a következő problémával: kékhalálozik a gépem, és újraindul. Néha sokáig nem csinálja, néha meg folyamatosan, teljesen random. A következő szerepel a kékhalálnál:
Leállási kód: VIDEO TDR FAILURE
Hibajelenség nvlddmkm.sysÚjratelepítettem a drivert, de ugyanúgy folytatja. Redditen olvastam hogy a Physx a VGA-n legyen, ne automatikusan, de ugyanúgy előjön ez a jelenség. Valahol azt írják, hogy lehet a videókártyám döglik be. De közben van, hogy csomót játszok a League of Legends-el, és semmi kékhalál. Ötletem sincs már, mit csináljak.
Konfigom:
CPU: DualCore Intel Pentium G4600, 3600 MHz
VGA: Geforce GTX 1050
RAM: 2x4 GB G Skill Aegis F4-2400C15-4GIS
TÁP: FSP HEXA+ 400 WA videókártyám hőmérséklete 40-60 C fok között van.
-
lm83
őstag
válasz
Submarine
üzenetére
Köszi,
Monitoron vga, hdmi, csati van, kártyán dvi, hdmi.
Eddig egy dvi-hdmi kábellel volt kötve. Reggel kicseréltem egy hdmi-hdmi-re.
Eddig jó volt, de az előbb megint volt, hogy egy pillanatra eltűnt a kép, aztán visszajött egy teljesen zöld képernyő egy pillanatra, aztán pár msp után visszajött a rendes kép.
Hát így mint kiderült nem a kábel lesz a hibás sajnos. -
Submarine
senior tag
Üdv!
Feltételezem csatlakozó oxidáció a fennforgás oka.
Ebben az esetben, talán elég ha legközelebb megmozgatod a kanóc valamelyik végén a dugót. Ha ez beigazolódik, és kiszürhető hogy monitor avagy kártya csatlakkozó felé a ludas, áramtalanított állapotban kellene kontakt sprayt alkalmazni. Megkockáztatom, inkább a kábel felé matatnék. Remélhetőleg. Esetleg valami fizikai ráhatást is lehetne gyakorolni.
Remélhetőleg nem komolyabb a baj, bár ebben az esetben ilyesmi nem igazán segítene. -
lm83
őstag
Sziasztok,
Kis segítség kellene.
Ma gondolt egyet a gép elkezdett villogni a képernyő.
Mármint elment egy-két másodpercre, aztán visszajött, ezt egy párszor, amire gyorsan újraindítottam.
Bekapcsolás után rózsaszínes árnyalatú lett a kép. Kihúztam a kábelt a monitorból, majd visszadugtam és rendben volt.
Este egy villanás után váltott át ilyen rózsaszínesre, kábel kihúzás visszadugás után megint jó lett.
Mivel lehet a baj? Kábel-monitor-kártya hármas gondolom a ludas
-
Sziasztok,
A gépem egyik pillanatról a másikra kikapcsolt, böngészés közben, nem futott semmi terhelő progi és túlmelegedés sem történt. Lekapcsolás után se kép se hang. Alaplap se világított. Táp ki-bekapcsra egyet villannak az alaplap színes ledjei de ennyi, nem kapcsol be a gép. Mindent lehúztam, úgy se.
Nem tudom hogy táp vagy alaplap hiba, hogyan tudnám tesztelni? Sajnos semmiből nincs itthon teszt alkatrész.
Másik tápkábellel másik konnektorba dugva is u.a.Lian Li Lancool II Mesh Black | Be Quiet! Pure Power 10 500W Modular | Gigabyte Aorus B550 Elite V2 | AMD Ryzen 5 5600 | Be Quiet! Pure Rock | 4x8GB Corsair Vengeance LPX | GIGABYTE GeForce RTX 3060 TI Gaming OC Pro | Samsung Evo 850 SSD | Crucial MX500 1TB SATA | WD1002FAEX | WD20EFRX x 2 | Acer Predator XB253QGPbmiiprzx | DELL P2419H | Keychron K4 Wireless Mechanical | ROCCAT TYON WHITE
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok!
Van egy integrált cpu-s alaplapom (ASRock N3150-ITX). Alapból egy libreelec volt rajta, de elkezdett random kifagyni (tehát kép megáll és semmire nincs reakció). Néztem egy memtestet, az rendben volt. Felraktam egy lts ubit, hátha ott látni fogok valamit. Kern.log/syslogban nincs semmi, kifagyás pillanatában proci 50%on, memória is kb 3/4-ig. Ötlet esetleg valakinek mit lehetne még megnézni? (csak böngészőn megy az hbo, azon kívül semmi nem fut) -
zka79
tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom akadt, hogy háttértárat cseréltem az asztali gépemben és azóta nem tölt be a Windows.
A rendszerem egy M.2 ssd-n van.
Az alaplapom egy ASRock X470 Fatal1ty Gaming K4.
De mielőtt újra teszem a gépet inkább megkérdezem, hátha van valakinek egy jó megoldása erre.
Köszönöm!
-
-
Sziasztok!
Én teljesen kifogytam az ötletekből, de hátha valaki esetleg találkozott ilyesmivel:
Adott az adatlapomon lévő konfig, amihez vettem egy GTX 780Ti ref. modellt. Beraktam gépbe, nem indul, vga debug led világít, 1 hosszú 2 rövidet sípol. Elvittem haveromhoz kipróbálni, ugyanez. (szintén msi mortar lapja van ha jól rémlik)
Először táphibára gyanakodtam, illetve, hogy a vga megmakkant miatta. Előbbit cseréltem (Seasonic Focus GX 550-re), utóbbit elküldtem egy helyi kollégának (mivel abban a hitben voltam, hogy hibás a kártya), nála hibátlanul működött, tesztelte is 1-2 órát.Ma visszajött a kártya, ismét be a gépbe, és ismét ugyanaz a hiba. A régi kártyam, egy GTX 960, az továbbra is hibátlanul üzemel benne.
Van valakinek valami ötlete? Én mindenképp az alaplapra gyanakszom, esetleg valamilyen BIOS beállításra. BIOS a legutóbbi, nem beta bios.
-
kenwood
veterán
válasz
üzenetére
Egy 65 wattos proci alatt teljesen lenyegtelen a VRM.
Nem veletlenul gyartjak ezeket a lapokat a H61 ota.Nagyobb lapot akkor veszunk,ha valamilyen csatlakozo, vagy technologia kell, ami csak azon van, nem azert,mert gyorsabb lesz tole a 10400.
A single channel valoban nem idealis,de ezt irtam is. -
Top cat
addikt
válasz
üzenetére
Két USB3-al próbáltam, nem ment.
Egy ilyennel ment zokszó nélkül. Van egy másik ugyanilyen, amiben biztos más vezérlő van, mert azt sem komálta.
-
Cheif
tag
válasz
üzenetére
Úgy csináltam, benne volt a videóban amit Top Cat linkelt.
Villognia kell vagy folyamatosan világítania a lednek az alaplapon ?
Én a videóból azt vettem ki, hogy villognia kellene, meg a pendirvenak is. De pár másodperc után a pendriveon a led nem világított, az alaplapon pedig folyamatosan világított nem villogott. -
Cheif
tag
válasz
üzenetére
Igen, végignéztem a videót, mielőtt nekikezdtem, de sajnos nem sikerült
ahogy a videoban mondja, hogy ha csak pár másodpercig villog akkor valami nem oké, nálam pont ez volt, villogott pár másodpercig, utána csak folyamatosan világítottEzek után is világít a vga led az alaplapon, de hát ha nem is sikerült a frissítés akkor..., mondjuk csak a vga.
Bár eddig is volt olyan, hogy néha csak a vga, néha a CPU és a VGAVagy nem világít semmi, de kép akkor sincs
-
törölt tag
32GB-nál ne legyen nagyobb és a dedikált USB2-es portba dugd. Tökmindegy, hogy a pen egyébként 3.0 szabványú. Az alaplap miatt van az USB2, mert azt a csipset és a BIOS natívan bírja kezelni élből. Alaplapi USB3-nál lehet kóc, ha nincs alapból támogatva, mert a lapon másik vezérlő kezeli.
Akkor is megy a frissítés, ha a gép össze van rakva. Nem kell szétszedni.
-
Top cat
addikt
Lehet, hogy BIOS frissítés kell neki, pláne ha B2 steppinges a proci.
Az 5600X-nek, 7C94v18 verzió kell legalább. -
törölt tag
válasz
kenwood
üzenetére
A hűtetlen és gyenge VRM! Singe channel-lel meg saját tapasztalat alapján 30-40% teljesítményt simán lehet bukni.
Benchmarkokban meg szintetikus tesztekben néhány percig tényleg jöhet olyan eredmény ami jó lapoknál mehet órákig is. CB R20/23 nem mérvadó ezekben az esetekben. A CPU-Z bench sem.De lehet ott valami driver eltökülés is, mert a procinak azért 60%-ig a VGA-nak 70-80%-ig fel kéne mennie minyima...
Így együttesen pedig CPU limit szaga van a dolognak, pedig erről szó sincs.AMD driver is lehet szar, nem az első eset, de mások is szórtak már ki fos drivereket és BIOS-okat is.
-
Cheif
tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet, elvileg mindent jól csináltam, de mégsem működik.
Alaplap: MSI MAG B550M mortar
CPU: ryzen 5600x
VGA: Powercolor Red devil 6700 xt
TÁP: MSI MPG A750GF 750W moduláris 80+ Gold
RAM: 2x8GB Kingston fury 3600
Az alaplapon a hibajeleknél világít a VGA.
Kikapcs, bekapcs, világít a CPU+VGA
Van valakinek ötlete, hogy hol rontottam el? -
dsr
senior tag
válasz
üzenetére
Nem izzad , egy Arctic toronyhűtő van tajta
Azt elismerem , hogy az alaplap egy hibás budget döntés volt annó, a ram pedig a bővíthetőség miatt lett single, viszont 1060 alatt is ez a lap és ram volt és nem voltak ilyen anomáliák, meg benchmarkokban a cpu is és vga is hibátlanul teljesít 100% kihasználtság mellett. Játékok alatt meg zavaróan kevés az fps. -
-
dsr
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy vettem egy új videókártyát, (Rx6650xt , előtte gtx1060 volt) de minden játék fps droppol vele brutálisan bármit is próbálok és alig 40%on használja a cpu-t is és a gpu-t is a rendszer, kivéve 1-2 AMD-s címet, viszont nenchmarkok alatt tökéletes pontokat hoz.
A gép:
Msi h510m-a pro
I5 10400
1x16gb Gskill 3200mhz (cpu lock miatt 2666mhz)
1x m2 500gb sansung ssd
1x sata 500gb samsung ssd
Corsair CV 550w
165hz 1080p monitor HDMI-vel összekötve (lehet DisplayPort jobb lenne, de még nem szereztem be)
Volt már windows újratelepítés , minden youtube tutorialt kipróbáltam, vga oc/uv, driver basztatás , de semmi sem hozott javulást, már ott tartok hogy visszaviszem és veszek inkább egy 3060/3060ti-t……Valakinek lenne esetleg ötlete , hogy mi okozhatja?
Előre is köszönöm!!!
-
Top cat
addikt
válasz
Risci69
üzenetére
A VRM, a proci foglalat mellett balra, a kis fekete kockák melletti IC-k.
A déli híd, lent jobbra, a gigabyte feliratú borda alatt van.Kölcsön tápot nem tudsz szerezni? Attól, hogy a mostani működik, még nem biztos, hogy jól működik.
-
Risci69
újonc
Igen, ezt csinálom pontosan sajnos, pendriveról bootolom a telepítőt, hdd ki van húzva amin a windowspm van, ssd t dugtam be helyette és ugyanúgy miután bebootoltam pendriveról a telepítőt winsows logónál lefagy, próbáltam több usb - be is bedugni, haveromnál ma délelőtt ugyanez a telepítő működött
-
Risci69
újonc
válasz
tserrof77
üzenetére
Az a baj lefagy rögtön a windows telepítő indításnál, így nem tudok másra sem telepíteni, hiába dugom be az ssd - t mondjuk winyó helyett, egyszerűen nem tudom elkezdeni a telepítés folyamatát, windows logó bejön és lefagy a gép
ha simán winyóról bootolom be akkor meg el se jutok windowsig, alaplapom logója bejön, biosba még be tudok lépni, utánna kiírja hogy felkészülés a javításra és szintén lefagy
-
Risci69
újonc
Sziasztok!
Még idén februárban új processzort és videókártyát tettem a gépembe, azóta néha néha előfordult hogy random leállt a gépem és újraindult, néha böngészés, néha játék közben totál random időközönként, volt hogy hetekig nem csinálta.
Tegnapi napon megtörtént ez a leállás 3 - 4 alkalommal is, azóta a gépem lefagy bootolás közben, mikor az alaplapom ikonja feljön(előtte kiírja hogy felkészülés a javításra). Próbáltam újratelepíteni, de windows telepítő is lefagy mikor bejön a windows jel. Próbáltam másik helyre tenni a lapot, haverom ramját is betettük az enyém helyett a gépbe, ugyanez a probléma.alaplapom: gigabyte b360m
processzor: i5 9600kf
videókártya: inno3d 1060 6gb
táp: corsair vs550 -
Top cat
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
hanem azert, mert nem is tudja, hogy o tette tonkre. O csak annyit lat, hogy fizetett valamiert, ami nem mukodik, es biztos benne, hogy mar akkor sem volt jo, amikor atvette
így megy ez, a 10 000 000 informatikus hazájában.
A csávót meg csak hagytad elpályázni?
#47544 peterdonka
Szívesen! Melyik verziót raktad fel? -
peterdonka
csendes tag
válasz
peterdonka
üzenetére
Közben megtaláltam hogy kell pendriveról frissíteni a biost. Köszi még egyszer a segítséget Top cat!
-
-
kenwood
veterán
válasz
csilike
üzenetére
Ha beszereles elott lerakja a szonyegre, ami fel volt toltodve, vagy megcsuszik a csavarhuzo,es elnyir valamit, vagy micro atx helyett megy a normal atx,es olyan helyen hagy bent tavtartot,ahol nincs lyuk, rossz tapegysege. Sok hasonlo dolog van,amiknel ugyan nagyon nagyon kis valoszinuseggel,de meghalhat a lap. Ezt az emberek tobbsege nem is tudja, tehat o nem azert hozza vissza a lapot, mert szeretne ram haritani a sajat hibaja anyagi felelosseget, hanem azert, mert nem is tudja, hogy o tette tonkre. O csak annyit lat, hogy fizetett valamiert, ami nem mukodik, es biztos benne, hogy mar akkor sem volt jo, amikor atvette. Egyesetem volt, ahol egyertelmuen mas tortent. Eljott a srac egy P67 Sabertooth lapert. Mondtam neki, hogy nezze meg a foglalatot, mert nagyon konnyu a labakat elhajlitani, ami draga mulatsag. A srac ugy megnezte,hogy belenyult,elferditett 30-40 pint. Mikor kozoltem vele, hogy ez a lap addig igy nem fog mukodni, amig kb. 10k-ert le nem cserelik a foglalatot, akkor jelezte, hogy neki igy nem kell,es tavozott
-
csilike
újonc
válasz
kenwood
üzenetére
Egyrészt újonnan vettem a lapot, így egyértelmű volt, hogy én voltam balfék. A procit innen vettem, és a cpu debug led világított....ráírtam a csávóra akitől vettem a procit (metalbambi) és rendkívül segítőkész volt, vállalta is hogy befejezi a gépemet :)
Sajnálom hogy vettél már vissza alaplapot amit a vevő cseszett el, de én nem csinálnék ilyet :D amíg nem egyértelmű hogy ki okozta a bajt vagy mi a helyzet meg mi a baj egyáltalán, addig hatalmas köcsögség ordibálni meg mérgeskedni meg negatív értékeléssel fenyegetni...neten viszont sok a seggfej ez igaz :( szóval a tanulópénzt azt én, azaz pontosabban anyuci apuci fizeti (érettségire kaptam gépre pénzt, szóval nekem lesz kevesebb végül) -
Top cat
addikt
válasz
peterdonka
üzenetére
A debug led mit mutat?
Lehet, hogy BIOS frissítés kell neki. Az 5700G, a 7C94v18-as verziótól támogatott.
-
peterdonka
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
A probléma az, hogy fekete képernyő fogad a számítógép indításakor. Egy új gépet állítottam össze és bekapcsolás után mindig fekete marad a monitor.
Ryzen7 5700G
Gtx 1060 3gb
Mortar B550M alaplap
Samsung ssd 980
Termaltake toughram 4000 mhz memória
Táp be quiet 550W -
kenwood
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Valahol el kell kezdeni,kerdes, hogy ki fizeti a tanulopenzt.
En vettem mar vissza aprostol olyan alaplapot,amit az erkezese elott szereltem ki a napi hasznalatban levo gepbol. A lap a visszavetel utan nalam sem indult,a vetelarat visszazfizettem, kulonben negativ ertekelessel,kitiltassal kellett volna szembeneznem. Azota a sufniban rohad. Talan 1-2 ezer forintert el is lehetne adni a harmincezres lapot hibasnak. -
csilike
újonc
válasz
KROK640
üzenetére
Ott szúrtam el, hogy először csináltam ilyet. Kevés volt a hely, borzalmas minőségű elforgó, menetet megtalálni képtelen alaplapcsavarokkal, jobb híján eléggé vastag szárú csavarhúzóval ráadásul betegen, bedugult és fájó füllel szereltem.
Sok ideig tartott és bele is zavarodtam sokszor, zavaromban meg ki be szerelgettem az alaplapot mert mindig volt valami ami miatt ki kellett venni.
Lehet hogy rá kellett volna bíznom másra az összeszerelést, de ki akartam próbálni legalább egyszer mindenképpen, mert elméletben nem bonyolult... Köszi nektek a segítséget.
-
KROK640
nagyúr
válasz
csilike
üzenetére
Fura ez, mert a mai lapok (főleg az MSI (ami büszke a katonai szabványaira) és a Giga (ami Ultra durable) ) nagyon ellenálló cuccok, elhagytuk már a 90-es évek végének magától is megdöglő cuccait, vagy a 2000-es évek elejének rosszul összeszerelt/megkarcolt cuccainak az az azonnali és észrevétlen elhalálozását. Sokkal bolondbiztosabbak és ellenállóbbak már a cuccok, nyilván sokmindent ma sem bírnak ki, de jóval nehezebb ma elrontani egy alaplapot mint pl 20 éve.
Lehet, hogy valahol pont az volt a balszerencséd, hogy egy belépő cuccot vettél, ami nem védi magát semmitől, nem sok rétegű, esetleg kiterjedtebb garanciás. Lehet, hogy egy csoda X-es lappal nem futsz ebbe bele.
Gyűrűt meg ilyesmit meg érdemes (sőt, kötelező!) levenni szerelés előtt.De ha nem tudod, hogy hol szúrtad el, akkor inkább az legyen a tanulópénz értelme, hogy olyanra bízod aki csinált már ilyet...
-
-
Elfhalf
csendes tag
Helló!
Eddig működő gép (Lenovo ThinkStation D20), normál leállítás után nem indul.
Indításnál a procik ventilátorai 1-2 másodpercre felpörögnek,
a ház és a GPU ventilátor, meg a táp ventilátor megmozdul,
a billentyűzet NumLock ledje felvillan és más nem történik.
Az ATX csatlakozót levéve a power pin "rövidre zárása után a táp üzemel.
Memóriák, HDD, SSD lecsatlakoztatása után és egyenként vissza helyezése után sincs változás
Segítségeteket kérném! Előre is köszi! -
csilike
újonc
válasz
Top cat
üzenetére
De a szerelő tudott rá windowst telepíteni, meg minden :D Lehet hogy valami szoftveres gond lesz, vagy nem tudom.
Szétszedtem amúgy már, nem kellett kivennem az alaplapot és nem is akarom, mert nagyon pocsékak a tartócsavarok.
Szóval szétszedtem, kiszedtem procit visszatettem az egészet, ugyan ez. Nem nagyon változott semmi.
Ha van még valami tipped megpróbálom megoldani, ha nem sikerül, hétfőn megy szervízbe és ha tudom mi volt a baja meg fogom írni. -
Top cat
addikt
válasz
csilike
üzenetére
Az is lehet érintkezési hiba miatt. Ha szétszeded nézd meg, hogy paszta nem került e a foglalatba, vagy a proci lábaira.
De mielőtt szétszeded próbáld ki, hogy kiveszed a házból és az asztalon működik e.
Volt már rá példa, hogy több távtartó volt becsavarva és összezárt valamit az alaplapon. -
-
Top cat
addikt
válasz
csilike
üzenetére
AMD-nél előfordul, hogy nem érintkezik minden láb rendesen, ezért szokták kicsit megmozgatni ha nem indul. Az alaplap debug ledje is a proci felé tereli a gyanút.
Ellia
Mindegyik proci csak egy félképp tehető bele a foglalatba. Belemegy ugyan máskép is, de ahhoz már nagyobb erőt kell kifejteni.
-
csilike
újonc
Bizony, am4-es proci, nem nagy ördöngősség..csak hát életem elsője.
Win10 van a gépen, semmi secure boot-ról nem tudok :(
Videokártyám van egy régi 7 éves, de az új táp tápkábelei nem passzoltak teljesen, nem akartam az új tápot elrontani. Egyébként a videokártyáról tudom, hogy akitől vettem, nála működött..de lehet hogy valami driver kompatibilitási probléma. MSI afterburnerben beállítottam a max hőfokot 77 fokon, nem hiszem hogy ettől lehet a boot probléma. Abban a pár órában amíg ment max 35%-on pörgött a kártya. -
csilike
újonc
válasz
Top cat
üzenetére
Ja, én is rájöttem később, hogy hiába dugtam az alaplapra...
Az a helyzet hogy nem akarom szétszedni a gépet, túl vastag a csavarhúzóm és macerás..
Én tettem bele a procit, én is gyanakodtam arra hogy rosszul van benne, de mit lehet azon elrontani? Belehelyeztem a foglalatba, rácsuktam a kis drótkallantyút.
Lehet hogy a procihűtőt szorítottam rá túl erősen? Ilyen rugós a szorító szóval van egy kis mozgástér, de jó erősen rácsavartam. -
csilike
újonc
Heló
Innen vásárolt dolgok:
Gigabyte gtx 1080 TI turbo
Amd r5 3600x proci
Coolermaster mwe gold 750w táp
Újonnan vett dolgok:
Msi b550m-a pro
16gb g.skill 3600MHz RAM
Kingston m.2 ssd 1tbSzóval össze lett rakva a masina, és első bekapcsolásnál villogott valamelyik debug led (akkor még nem láttam melyik) a monitor mutatott valami életjelet, tehát kiírta hogy no signal, és ennyi. Perifériák kaptak jelet, tehát egér/billentyűzet világított, de a gép nem reagált semmire.
Megpróbáltam alaplapba dugni a hdmi kábelt, akkor valami hdd led(?) Kezdett villogni a gépházamon a bekapcs gomb mellett, pirosan..de semmi. Bármit is jelentsen ez.
Visszadugtam vga-ba a monitor kábelt, és világított a debug led, de elaludt, majd bootolt a rendszer, ráadásul eszméletlen gyorsan, az ssd miatt.
Otthagytam a gépet pár percre, majd mire visszaértem, világított az egér meg a billentyűzet, a monitor viszont nem kapott jelet, és hiába nyomogattam bármit semmi. Újraindítottam, bootolt megint ugyan úgy, mint az előbb és pár óráig működött is jól (kivéve amikor egyszer random újraindult)
Majd megint otthagytam pár percre, és megint nem kapott jelet a monitor, nem reagált semmire a gép. Reménykedtem hogy ha megint kikapcsolom a tápot (a on/off gomb nem használt ilyenkor csak ha sokáig nyomom) és beindítom a gépet, be fog bootolni, mint legutóbb. Sajnos azonban nem ez történt, és azóta nem is tudom rávenni a bootolásra.
Alaplapon világított a cpu ez debug led, megpróbáltam egy ram stickkel elindítani, cmost resetelni, hdmi kábelt alaplap/vga-ba is bedugni, semmi nem változtatott semmin, egy kicsit sem, mindig ugyan az:
Bekapcsolom a gépet, ram és cpu ez debug ledek max egy fél másodpercig felváltva villognak 3-4szer vagy valami hasonló, majd a cpu debug led világít, egészen addig amíg ki nem nyomom a gépet...mert nem bootol.
Érdekes, hogy az előző régi, és szar gépemnek a karrierje végefelé nagyon hasonló problémája volt, de azt rá lehetett venni ezzel-azzal a bootolásra.
Köszi hogy elolvastad. Hétfőn szervízbe viszem ha nem tudom megoldani, de a hétvégén le akarom tudni az új gép maceráit, meg játszani is akarok meg vigyorogni, hogy milyen gyorsan beindul már. -
XZeuszX
csendes tag
Ment a gép GTA 5 el játszottam . De màr kiléptem. Aztán 20 percig csak a net ment. Semmi terhelés, és magàtól lekapcsolt. Azt hittem àram ment el,de pàrom mondta,hogy van mindenhol.
A gép asrock z270 pro 4. 16 gb ddr 4 ram 2133mhz tàp be quiet Straight power 11 850 w nincs egy éves se.
Vga Asus rtx 3080 nincs egy éves se
Proci i7700k sose volt húzva
Be quiet hàz nincs egy éves se
Màsik régi tàppal is néztem az 100% jó csak ki lett szedve mert új kàrtyàt nem bírta volna. Azzal se megy. Se felpörgetés semmi. Az Pure power 10 500w tavaly használtam csak nem romlott el magàtól.
Mi lehet a baj?
-
Lendova
őstag
Egy ideje fennálló probléma: gép kikapcsolásakor a VGA ledjei tovább világítanak és a ház ventillátorai tovább pörögnek. Ezeken kívül semmi sem tűnik úgy, hogy kapna tápot. Billentyűzet, egér és az alaplap ledjei nem világítanak. CPU-n és a VGA-n a ventillátorok állnak.
Amiket próbáltam: Bios reset, CMOS clear, Bios flashback, Win reinstall és itt minden tipp: [link] -
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Hurrá!

-
-
válasz
Ron Swanson
üzenetére
UEFI/CSM, Secure Boot.
Ha Windows 11-gyel próbálkozol, akkor nem fog menni, csak akkor, ha TPM (és Secure Boot) mentes telepítőt csinálsz.
A HP BIOS-ban lennie kell Secure Boot Enable lehetőségnek.
BIOS: Esc, F1, F2, F10, Del billentyűk egyikére reagálni kell, ha másnak nem, de egy menünek be kell jönnie. Ha nem, akkor sajnos másik keyboard-ra lesz szükség - volt már rá példa, hogy bizonyos USB billentyűzetek, nem akartak működni brand gépekkel.
Egyébként célszerű lenne az alaplapi elemet 5-10 percre kivenni és a tápkábelt kihúzni, a BIOS alaphelyzetbe hozásának céljából. -
Sziasztok!
Munkahelyemen vettem egy leselejtezett gépet, HP Z240 Workstation, i7-6700, 8GB RAM, 256GB SSD. Teljesen le van pucolva, Windowst próbálok rávarázsolni. Media Creation Tool-al csináltam telepítő pendriveot, de nem ismeri fel. Bekapcsoláskor csak annyit ír hogy BootDevice Not Found. És a BIOS-ba sem tudok bemenni, mert nem reagál a billentyűzetre sem.
Van valakinek ötlete? -
majnkopf
tag
szia, bocsánat a késői válaszért. fsp hexa+ 500-as táp van benne, most átnéztük valószínűleg az egyik memória okozta (persze majd hosszútávon kiderül). jelenleg úgy néz ki az egyik 4gb memóriával tökéletesen működött mindegyik slotban, de a másikkal volt amelyikben be sem töltött volt amelyiknél egy idő után kék halál. remélem csak ennyi volt a baja, jelenleg úgy néz ki mert a többi lehetőség is át lett világítva, de persze ... sajnos a gépeknél mindig az idő adja meg a választ, mert van hogy egyik helyen egyik pillanatban tökéletesen megy máshol meg nem 😅
-
RVR400
veterán
válasz
racskobalazs
üzenetére
A proci, memóra, NB SOC feszültségek hogyan alakulnak? Én ezen a vonalon indulnék el, mivel, ha jól értem, akkor ez a hiba kb. a procicsere után jött elő.
-
válasz
majnkopf
üzenetére
(0) A hibát okozhatja a gyengélkedő tápegység is. Sőt, egy merülő vagy lemerült BIOS elem (CR2032 3V) is okozhat megmagyarázhatatlan hibákat. Milyen tápot használsz? Tegyél bele egy új elemet, ha nem tudod megmérni (multiméterrel) a jelenlegit.
(1) Én VGA és HDD nélkül MemTest86-tal USB-ről bootolva meggyőződnék a memória modulok épségéről, ez egyben megdolgoztatja a CPU-t és az alaplap legfontosabb részeit.
(2) Ha stabil a gép, akkor megnézném, van-e frissebb BIOS, attól ami benne van és frissíteném.
(3) Utána jönne a Windows a HDD-vel.
(4) Ezek után tenném csak be a VGA-t.
-
majnkopf
tag
sziasztok. először is remélem jó helyre írtam a kérdésem, ha nem elnézéseteket kérem. nem vagyok teljesen analfabéta az informatikához de nem is vagyok napra kész illetve profi benne. viszont a jelenlegi anomáliám elképesztően bosszantó és már a hajszálaim tépkedem mégis mi a búbánatos... virágszál baja lehet. így gondoltam profikhoz fordulnék. nos a jelenség:
ez a csodás gépezet (asztali pc) véletlenszerűen elkezdett kék halálozni akkor még win7 operációs rendszer alatt. volt mikor egész nap egyszer sem, másik pillanatban volt hogy 5 perc alatt háromszor is... változatosan. volt hogy rögtön weboldal megnyitása közben, volt hogy film lejátszása közben mikor ki akartam kattintani a teljes képernyős módból volt hogy játék közben, volt hogy program telepítésénél.. tehát teljesen össze vissza és én úgy vélem semmi összefüggés nem volt hogy éppen mi okozhatja (bevallom semmi monitorozás és hiba üzenet mentés nem történt így nem tudom mi volt az akkori jelenség). na jó gondoltam ideje újra rakni az operációs rendszert. régi bevált, mehet fel a win7... hát nem egészen mert a telepítés közben már egy hiba fogadott hogy a telepíteni kívánt fájlok nem olvashatóak, csomagolhatóak .. na jó. akkor kezdjük újra, win7 fel szépen felment ekkor. a jelenség megmaradt azonban, rögtön kék halállal kedtem, ethernet port nem működött usb portok nem működtek csak ha egér és bill volt benne (semmi külső vinyó, pendrive felismerése nem ment sehogyan sem). na jó itt elvittem szervízbe. ott megállapították hogy lehetséges zárlat baja volt de elhárították a bajt felkerült rá a win10. örülök magamnak minden hogy szép és jó a dolog... hozom haza hát hazaérek és a bekapcsolás után bűn lassú a gép, jó mondom valami nem okés.... újraindítás normális módon, windows által szépen. betölt szépen minden, na most már futott mindenféle akadás nélkül. indítanám el a böngészőt és rögtön kritikus hibával leáll a rendszer majd újraindul... és folyamatosan ugyanúgy véletlenszerűen játék közben, internetezés közben, játék letöltése közben hopp gondol egyet a gép és kék halál.... semmihez sem tudom kötni hogy a memória telne meg vagy pusztán felmelegszik a gép vagy mi baja lehet mert így laikus szemmel nézve teljesen véletlenszerű mikor jön elő....
ezeket az üzeneteket dobja be
memory_management
page_fault_in_nonpaged_area
kernel_data_in_page_errorlehet volt többféle is ezeken kívül, ezeket jegyeztem fel. a kérdésem hogy most mégis ezt egy frissen felrakott operációs rendszernél, ami ráadásul egy teljesen másik mégis milyen hiba generálhatja? hardver-re tippelek de.... számítógép szerviz által átnézett dolog után ahol állítólag semmi fizikai probléma nem lehet jelenleg már mégis mi és hogyan okozhatja ezt...
perifériák
msi mortar 7A69 (b25m mortar)
intel i5-7500
gforce gtx 1050ti
corsair vengeance 2x4GB
seagate barracuda 7200rpm 1TBesetleg ezen kívül ha valamilyen adat szükséges a hiba lehetséges feltárásához vagy hogy közelebb kerüljünk hozzá azt pótlom
tippek ötletek mi lehet esetleg a hiba?
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nemrég elkezdett a gépem heti több alkalommal kékhalálozni, nagyrészt "error in nopaged area" hibával. Mielőtt újraraktam, akkor már 3 napban 5 BSOD-t produkált. A reinstall 1 hétig kb meg is oldotta a problémát, de ma megint megkaptam, sőt, csak ma 2 alkalommal úgy indult újra, hogysemmi BSOD, simán sötétség aztán restartolt (a perifériák áram alatt maradtak, azok csak a restart idejére mentek el egy minimálisat), Event Viewerben a következő bejegyzés rögzült:

Pontosan ugyan ez az üzenet van bejegyezve 12:33:03-kor.Kezd gyanús lenni valami HW error, lehetséges?
Futtattam egy pár óra MemTest-et a múltkor még, nem talált semmi hibát.Konfig:
Ryzen 7 5800X (1-2 hónapos, egy Ryzen 5 2400G-t váltott)
2x8GB Kingston HyperX 3200MHz DDR4 CL16
RTX 3060
Mobo: Asus Prime X370-Pro
3xHDD, 1x Sata SSD, 1x NVMe SSD
Táp: Chieftec A80 Bronze 500W
3x case fanMi lehet a gond? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- DELL Optiplex 3060MT eladó
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Single channel rammal?

tippek ötletek mi lehet esetleg a hiba?