Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
richardwarga
üzenetére
Szia!
Hogyne érdekelne! Köszönöm a visszajelzést!
Jó, hogy lett megoldás!
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Van egy régi HP DC5800-as számítógépem, tegnap este még vígan netezgettem, majd lefekvés előtt kikapcsoltam. Ma reggel már nem tudtam bekapcsolni, nem reagál a power gombra. Tápegység probléma lesz szerintetek? Illetve ha az, valami speckó tápegység van ezekben, van egyszerűen, olcsón cserélhető?
-
richardwarga
újonc
Ha érdekel mi volt:
CSM disabled volt valóban, de úgy sem volt kép. Aztán pár óra keresgélés után találtam egy tagot, akinek kb. ugyanez volt a problémája. BIOS-t kellett downgrade-elnem...
Szóval mostmár üzemelek szépen
Köszi amúgy nélküled nem indultam volna el ezen a szálon!
-
Adirotor
tag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
csak az integráltat látom az eszközkezelőben
a VGA nem jelenik meg ott -
válasz
richardwarga
üzenetére
UEFI és CSM beállítások.
Nem kizárt, hogy az 550Ti nem UEFI kompatibilis és ha a rendszered UEFI-ben, CSM disabled-ben van telepítve és beállítva, akkor se kép, se hang. -
richardwarga
újonc
Hi
Adott egy működésben lévő Ryzen PC. Minden tökéletesen megy rajta, használom is már régóta. Régen egy 550 Ti volt benne(nem volt pénz venni újat, Valorant meg pörgött vele), de akkor még csak egy 3600X-szel ment.
Azóta cseréltem procit 5600X-re és raktam bele egy 1060-at. Ezt a régi 550 Ti-t meg beleraktam egy gyengébb konfigba, de ott is pörgött vele a Vali, meg minden.
Ennél a pontnál minden tökéletesen működik, mindkét gép üzemel hiba nélkül.
Legyen az A gép a 1060-as, a B gép a gyengébb 550 Ti VGA-val.
Tehát kivettem az A gépből a 1060-at és beleraktam a B gépbe, működött, eladtam, hogy majd veszek egy PS5-öt.
B gépből az 550 Ti-t beleraktam az A gépbe, mondván, hogy elpöcörög azzal is, amúgy sincs időm FPS játékokra. DE NINCS KÉP.
Speaker nem pittyen, nem is megyünk el a BIOS-ig szerintem.
Minden megy(kap áramot), VGA is, Proci is, legalábbis pörgeti a ventiket.
RAM-okat megcseréltem, semmi.
Raktam bele másik RAM-ot, semmi.
Raktam bele másik VGA-t(egy 560 Ti, ami ugyanúgy régi, de egy másik konfigban folyamat megy), semmi.
Ha visszarakom a 1060-at, megy, speaker is pittyen.
Kivettem a CMOS elemet, visszaraktam, semmi.
Monitor, monitor kábel jó. (B géppel működik ugye)
A BIOS szerintem majdnem up-to-date, nemrég frissítettem, nem bétára.
Táp egy 700-as FSP, de meg ezt a VGA-t már üzemeltette.(ha netán többet enne a régi)
Tehát A gépben 1060-nal minden megy, minden fasza. A B gépben mindkét VGA-val megy minden, minden fasza. DE ha az A gépbe rakom bele a régi VGA-t nem ad képet.
Valaki találkozott már ilyen anomáliával? A proci lehet a baj? Hogy túl új? Van ilyen? Nem hiszem, de ugye a másik konfigban egy 1700X van, azzal megy...
Egyszerűen semmi ötletem sincs.
Valaki monnyon' valamit mert megb*sz az ideg.
-
Adirotor
tag
így van kép igen, erre igazán gondolhattam volna
fel se ismeri a VGA-t már, de továbbra is megy a hűtőjeez volt akkor is mikor összeraktam, alig akarta felismerni
lehet hogy kevés a 600W neki?(egyébként a procit elírtam -» i7-3770)
-
Adirotor
tag
Sziasztok!
A tegnap este folyamán MAFIA3-azni szerettem volna a lenti gépen HDMI-vel rákötve az LG50UN70003LA TV-mre.
Az első ami feltűnt az az enyhe szaggatás/lag (ennek a gépnek ezt a game-t simán bírnia kéne nem?)
Kb az intro után 5mp-el, ahogy bedobott a játék lényegi részébe elkezdett egyre hangosodni a gép és 20mp-el később mikor épp akartam kihúzni a HDMI-t, elment a kép a TV-ről.
Azóta újraindítás, kikapcsolás után sem érzékeli HDMI-ként a TV.
A VGA hűtő működik.Kérdésem az lenne, hogy mi történhetett és kihez tudok ezzel fordulni.
Előre is köszönöm- barebone ház
- Gigabyte GA-Z77M-D3H LGA1155 alaplap
- GIGABYTE Radeon R9 290 WindForce3 4GB GDDR5
- Corsair VENGEANCE LP 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz CML16GX3M2A1600C10B
- Intel Core i7-2600 3.4GHz
- Arctic alpine 12LP
- Chieftec GPS-600A8
- Samsung 650 SSD 120GB
- WD scorpio blue 250gb
- hűtők -» Cooler Master, Sezeya -
Aftershock11
csendes tag
Egy Corsair SF450-esről van szó, 5 éve használom.
A konfig egy i7-6700 és GTX1070. A ház egy Fractal Design Node 202. A szellőzéssel egészen biztosan nincs baj, portalanítva szokott lenni és amúgy is porszűrős a ház.A rendszer nincs a szokásosnál jobban terhelve, az elektromos hálózatban sem állt be változás. Most is a gépről írok, de ha tényleg rossz a táp valamelyik része, akkor nem akarnám kockáztatni a többi komponen épségét.
A Corsairrel felvettem a kapcsolatot, elvileg 7 év rá a garancia - ugyanakkor nyilván ők is csak akkor fognak elfogadni egy RMA-t, ha tudom bizonyítani, hogy a táppal van gond.
Egyelőre nem tudtam semmihez kötni a dolgot.
-
törölt tag
válasz
Aftershock11
üzenetére
Jó lenne, ha leírnád pontosan a konfigodat. Anélkül esély sincs valami értelmeset mondani.
Jól szellőző házad van? Mert ha nem a táp felmelegszik és ezt a jelenséget is okozhatja.
Vírus, trójai is okozhat proci túlterhelést, nagy áramfelvétel, melegedés egy öregebb tápnál szar szellőzéssel meg pláne.
Földelt a konnektor?
stb. -
KonzolKartel
őstag
válasz
Aftershock11
üzenetére
Esetleg elviheted olyan helyre, ahol van táp teszter. Milyen márkájú?
-
Aftershock11
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap 2x is kikapcsolt random a gép. Társjelenség, hogy a táp ventije felpörög és áramtalanítani kell a gépet. Egyszer üresjárátban történt, egyszer játék közben.
Gondolom táp gond lesz, de tehetek még valamit hogy ezt megerősítsem vagy kizárjam (azon kívül, hogy elkezdem vadul cserélgetni az alkatrészeket)? -
shotika
őstag
Videokarim (RTX 2060 Super) fel-fel pörög még üres járatban is. A géphez jó ideje nem nyúltam, nem használok semmilyen különleges progit, csak az nvidia saját drivere van a gépem. Mi lehet a probléma?
-
Werkly
őstag
Alaplap hiba vagy elmelegedés lehet az, hogy játék közben AB -el monitorozva a CPU hajtja a VGA-t mondjuk93-on majd egy idő után bezuhan mondjuk 50-60% körülire. Ekkor nyomok egy CTRL-ALT-DEL-t majd visszalépek és megint jól hajt. HWinfo szerint nincs thermal limit meglépés. Vagy játékhiba ez vagy valami C state hülyeség? Kösz!
-
törölt tag
válasz
Essejó
üzenetére
Nekem még az "őskorban", 1989-1995 között volt Vörös Csillag Mgtsz (elektronikai melléküzemága Perőcsény) tápom, strapabíró jószág volt.
Vargánya az egy fostalicska volt, a Codegen-ből a narancssárga címkés volt óvatosan használható. Voltak még más géprobbantó tápok is, csak már nem jutnak eszembe. A terminál.hu fórumán volt olyan topik, hogy "Segítség! ..... táp megölte a gépemet."
2013-ban 3 hónapos Chieftech iArena tápban durrant el a kondi a primér körben, de a gép gond nélkül megúszta. Legalább a védelmei jók voltak. Egyedi eset volt, az Aqua-ban összesen 1 perc volt a garanciális ügyintézés, kis ráfizetéssel vettem egy CTG 500-80P tápot. Na az jó, megvan még vésztartaléknak.
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
A gyermekem által örökölt gép beadta az unalmas.
Hetek óta nem volt összerakva. Előtte hibátlanul működött. Elvileg fizikai atrocitás nem érte.
Most azt produkálja, hogy indítás után kb. 30 másodpercig megy, betölt a Windows, és újraindul. 1x elment 1 percig, de inkább a fél perc a jellemző. A Discordig általában nem jut el.
Néhány újraindításnál felhoz egy Helyreállítási képernyőt, de azzal nem tudok mit csinálni, mert nincs helyreállítási pont létrehozva.
Semmit nem próbáltam még javításra, holnap lesz csak rá időm.
Régi 3. generációs proci van benne, 16 giga ram, 1 éves Gigabyte táp, ssd, hdd, 1050 Ti videokártya.A segítséget előre is köszönöm.
Üdv, Zoli
-
savior
őstag
Tönkrement a másik táp is. Játék közben durrant egyet, aztán jött belőle a büdös.
Mitől lehet ez, hogy egy hét alatt 2 táp is gallyra ment? Zárlatos valami?
Ha vennék egy új tápot milyet kellene, ami bírja a gyűrődést, de nem drága? -
Grave_444
nagyúr
-
savior
őstag
Közben eszembe jutott, hogy van itthon egy ezer éves gép és abból átraktam a tápot.
A problémám most az, hogy ezen nincs a sapphire rx570-hez( [link] ) tápcsatlakozó, így a régi rx460at kell használnom.
Van valami átalakító, amivel jó lenne a régi tápom(500W-os) az 570esemhez? Vagy mindenféleképpen új tápot kell hozzá vennem? -
savior
őstag
Helló.
Az biztosan táp hiba, ha a gépet nem lehet bekapcsolni? -
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topikba írok-e, ezért előre is elnézést kérek ha nem ide vág a téma.
Azzal kapcsolatosan lenne kérdésem, hogy már napok óta észrevettem párszor, hogy feszültség ingadozás volt a házban bizonytalan időközönként, úgy 5-10 másodpercig (villogtak a lámpák, illetve a gép tápja is "szikrázó hangot" adott ki).
A mai nap egy kicsit nagyobb szél volt, így végleg leszakadt a a villanyoszlop és a ház közötti elektromos vezeték.
Amikor ez megtörtént nem "kapcsolt" le a biztosíték (FI relé, és fesz védelem sem). Így elképzelhető, hogy oda lett pár dolog.
Annak kiderítésére, hogy a gép, illetve valamelyik periféria károsult-e milyen folyamatokat, "teszteket" végezzek el?
Vagy ha már bekapcsol, és működik úgy mint eddig, akkor nyert ügyem van?Előre is köszönöm szépen segítséget (illetve elnézést a szakszerűtlen megfogalmazásokért)!

-
Rebelf
aktív tag
Igazából nem is tudom hogy melyik topikba kellene ezt megkérdezem mert fogalmam sincs hogy mi okozhatja a következő problémát. már másodjára fordul elő hogy a számítógépet alvó állapotba tettem és mikor egy vagy két nap múlva felébresztettem akkora a Corsair házam négy darab ház ventilátora nem működik, nem pörög ,és nem is világít. a gyári Corsair programjába pedig nem jelenik meg a ventilátorral kapcsolatos beállítások, egyszerűen nem látja mintha nem is lenne. ezt már másodjára csinálja a gép legelőször az hozta rendbe hogy a biost reseteltem. És akkor is azt hiszem a második reset után villantak fel a ventilátor fények és pörögtek a ventilátorok. onnantól lehetett állítgatni a programjába is, és felismerte. szerintetek mi okozhatja a problémát mit kellene megnéznem. Corsair 4000D airflow a ház.
-
Bep
őstag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Előbb-utóbb lesz. Most egy műküdő gépet akartam. Játszani nem játszom rajta, net, youtube, stb. Játékra ott van mellette a konzol (Xbox SX).
-
Barnahalo
tag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Nem tudom én sem elképzelni, hogy tudnak az emberek még mindig single channelben ramot használni. Mikor én anno '18ban 8-ról 16-ra ugrottam, meglepődtem, hogy 20 de akár 40FPS-sel többet érek el játékokban

Főleg, hogy a marketing is a dual channel felé tereli az embereket, ahogy észrevettem.
Persze korrigálni mindig lehet, csak kicsit zsebbe kell nyúlni.
-
Bep
őstag
Picit újítva lett.
Új alaplap, és így proci/memória is. Ház, GPU, táp maradt.
Valószínűleg alaplaphiba volt, mert most semmi gond és a HDD kattogása is megszűnt teljesen. Illetve volt még pár anomália azok is. -
Bep
őstag
Köszi a tippeket. Csinálok egy takarítást még a slotokon. Ha nem lesz javulás akkor frissítek a gépen, bár amire használtam tökéletes volt ez is.
-
Rinocerosz
őstag
Pár hónapja volt egy gép ami állandóan kékhalált kapott és utána nem akart semmit csinálni. Bekapcsoltam fekete kép és ennyi. Leginkább a ram tünt problémásnak, de akárhogy próbálgattam egyszerűen nem akart megjavulni. Már a biost is átnéztem amit csak tudtam...
A végén szétszedtem a gépet megtisztogattam és újra csatlakoztattam mindent, ramokat megradíroztam... újra telepítettem és azóta is gond nélkül teszi a dolgát. Lehet nálad is valami ilyen fityfirity hiba van
. -
Bep
őstag
No. Ma volt időm kicsit többet próbálgatni. Régi tápom nem jó. Viszont 1 RAM-al is csinálja, hogy kikapcs után nincs kép, valamikor 2. kikapcs után. De mindegyik modulnál csinálja. Viszont úgy jön le, hogy tök mindegy mit csinálok, 1 slotot ki kell vennem, vagy be kell tennem, a lényeg, hogy változtatnom kell valamit RAM moduloknál és egyből van kép...
-
KROK640
nagyúr
(pont ilyen alaplapom volt az előző gépbe)
Nekem az a tippem, hogy a táp öli a gépet szép lassan. A HDD kattogás és ez a hol indul hol nem, leginkább erre mutat. Fura, hogy egy idő után elindul 8GBval, mintha csak "bemelegedne".
Mindegy melyik RAMot veszed ki?
Esteleg megpróbálhatnád a másik két slotba mert ezen a lapon 4 mem hely van. -
Bep
őstag
Sziasztok!
Adott egy régóta használt netezős PC, eddig gond nélkül.
B85M-HD3 alaplap, i3-4160 proci, gtx 750, 2x4Gb ramEgy ideje csinálja, hogy kattog a hdd feje használat közben időnként. Ellenőrizve hdd-re semmit sem talál a Sentinel, elvileg minden ok (hdd leállítás kikapcsolva winben). A rendszer ssd-n van.
Tegnaptól viszont bekapcs után nem ad képet. Se a gtx750, se az integrált és mindegyiknek egyik portja sem (hdmi illetve d-sub sem). Nem csiripel hibakóddal. Ha kiveszek egy ramot, ad képet. Ha kikapcsolom, és vissza teszem, akkor ad megint. Másnap viszont már nem
De, ha újra kiveszek egy ramot, elindítom ad képet és leállítás után visszateszem, megint jó 2 rammal.
Valakinek valami ötlet
-
Heroes fan
őstag
Van az ismerősömnek egy ddr3-as 12 giga rammal, és egy hd 7790-es vga-val szerelt gépe, procira már nem emlékszem 200 gigás vinyó van benne. És tegnap azt vették észre, hogy elkezdett zúgni, nem lehetett kikapcsolni sem. Fekete képernyőn meg csak annyit adott ki, hogy csomó betűk szaladgáltak rajta. Kb 15 éves a cumó használtan szerezték be. Mi ment tönkre benne?
-
codec
senior tag
válasz
rebugra
üzenetére
Bekapcsolom, elindul, pár másodperc múlva lekapcsol. = A Biosban talált valami hibát, és visszaállította alapállapotra. Aztán magától újra elindul = megpróbálja az alapbeállításokkal indítani a gépet. "csipog" egyet és megy tovább = Normál boot. Teljes áramtalanítás esetén ez bizony sok gépnél előjöhet. De akár gyenge bios elem is okozhatja.
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok, nekem nem egy "nem indul a gépem", hanem furcsán indul a gépem problémám van.
- EVGA 131-gt-E767 alaplap
- Intel Core i7 950
- Thermaltake Berlin 630W tápA következő az indulás: Bekapcsolom, elindul, pár másodperc múlva lekapcsol. Aztán magától újra elindul, "csipog" egyet és megy tovább rendesen tölti a Windows-t
Csatoltam egy videót ahol megtekinthető: [link]
Találkozott már valaki hasonló problémával? Ha igen mi okozhatja?
Köszönöm
-
BoscoD55
tag
Sziasztok,
honnan tudnek elovarazsolni akarmilyen logot arrol, hogy miert fagy ki az egesz rendszer? Event viewerben nincs critical, de meg warning event sem.
Annyi tortenik, hogy eloszor a hang megakad, attol majd megsuketulok, aztan a kurzur all le, a kep lefagy, de a hang egy kis ido mulva megy tovabb, de onnantol kezdve mar semmilyen billentyukombinaciora, klikkelesre nem reagal.
Koszi!
-
-
törölt tag
válasz
afrojack1
üzenetére
" Vga-m nincs " -----
Hogyan vársz képet egy IGP nélküli procitól? (IGP = Integrált Grafikus Processzor). Alaplapon csak csatlakozó kivezetések vannak.
3-5 ezer Forint spórolás miatt most meg vehetsz 75-250k -ért dVGA kártyát.
Vagy: proci csere "F" nélküli verzióra. Ez az olcsóbb megoldás. -
-
Furom13
csendes tag
Sziasztok!
Form Factor váltás miatt átépítettem a meglévő ATX gépemet egy mITX-re. A meglévő alkatrészeim közül csak az alaplapot cseréltem, B450 Tomahawk Max-ot egy B550I Gaming Edge Max Wifi-re.
A maradék:
CPU: R5 3600X (stock cooling for now)
VGA: MSI Gaming Trio X
Új ház: SSUPD Mesh
RAM: DDR4 HyperX 3200
Táp: Seasonic GX-650
SSD: 1TB WD
M2: 1TB A-data
Stock Coolert és a tápot fogom cserélni közeljövőben de nem hiszem hogy a jelenlegi problémámhoz lenne ezeknek relevanciája.A helyzet a következő:
Miútán összeszereltem a gépet az új házban valamiért egy pár perc után eldobja a Windows a képet, aztán kis gondolkodás után visszajön majd néhány másodperc után ismét elmegy, utána némi ideig fekete kép és ujraindul magától. Ezt csinálta még az előző rendszer windowsánál is majd az új friss windows telepítésnél is. Arra gondoltam először hogy Driverek nem tetszettek neki viszont ezt a Windows reinstall megoldotta volna. Kábeleket, csatlakozókat teszteltem, DP-HDMI teljesen mind1. Adathordozókat és minden más perifériát is felismer a rendszer.Update: Jelenleg már a Windows közelező első belépéses kalibrálásánál sem jutok túl...
Van bárkinek bármi ötlete mitől lehet ez a jelenség?
Előre is köszi!

-
afrojack1
senior tag
Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet: asus tuf gaming b560m plus, i5-11400f meg g.skillram és hiába próbáltam mindent a képernyőn nem jön be semmi, se bios se semmi. Valaki esetleg tud tanácsot adni? Próbáltam vga-val, nélküle, rammal, egy rammal, de semmi. Valami ötlet esetleg? -
KROK640
nagyúr
válasz
Mexwel87
üzenetére
Rossz hírem van : nem feltétlenül.
Ha házon kívül és belül is kipróbáltad és ugyanezt (meg az USB HUB-ot), akkor jönne részemről az a megoldás, hogy próbáld ki egy másik lappal. De egy ilyen öreg lapból, eleve nem könnyű (jól)működőt találni, és ha van is, totálisan nem éri meg általában az árát.Nemrég kellett keressek speckó régi géphez alaplapot (Abiit NF7 és társai) és amellett, hogy pokolian nehéz találni működőt, ha van is, olyan ára van mint egy új lapnak, azzal együtt is, hogy 0 perc garancia van rá, hiszen mindenki tudja, hogy bármelyik pillanatban elfinghatja magát.
Amúgy szerencsés vagy annyiból, hogy a géped elég régi ahhoz, hogy minimális befektetéssel jelentős sebességnövekedésre tegyél szert. Tele vannak a PC bontók és a net 4-6-7th gen-es I3-as I5-ös fél vagy brand konfigokkal (amibe a VGA és az SSD belemegy, de 6th genig a jelenlegi RAMod is, akár pluszba) meglehetősen jó áron, miközben mind technikailag mind sebességben előrelépést jelentenének.
Lehet, hogy jobban járnál egy ilyen megoldással, minthogy X munkaórát még beleölsz a hibakeresésbe, előbb-utóbb kiadásba vered magad miatta, és lehet nem eszel előrébb (pl veszel egy ugyanilyen alaplapot).
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Fotó állvány eladó
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De, ha újra kiveszek egy ramot, elindítom ad képet és leállítás után visszateszem, megint jó 2 rammal.