Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
BlackGoku63
üzenetére
Hova mellékelted? Mert ide nem.
-
Essejó
veterán
válasz
d@minator
üzenetére
Arról az alig elhanyagolható de szükséges dologról nem beszélve, hogy rendszer telepítéskor a telepíteni kívánt meghajtó kivételével a többit illik kikapcsolni, mer a Win képes azokra is ráírni rejtett módban. Ami egészen addig, míg az adott nem rendszermeghajtót el nem távolítjuk a gépből, nem probléma. Mert ekkor a Win hajlamos azonnal összefosni magát.
-
Essejó
veterán
válasz
Submarine
üzenetére
"Új" gép, W7 telepítés - frissítés W10-re. Gondolom végig bent maradt a telepítő adathordozó, és gép bekapcsoláskor - újra indításkor kérte a telepítő adathordozót.
Azért linkelhette nekem külön, mert én mondtam neki a Home server építése topikban, hogy inkább ide jöjjön, mert ott ez erősen off topik.
-
-
Essejó
veterán
válasz
vargabalazs2
üzenetére
Van benne SSD? Vedd ki és úgy indítsd.
-
Essejó
veterán
válasz
Askformore
üzenetére
Ugyan nem engem kérdeztél, de én ezt az smb megosztással valósítanám meg. Akkor nem csak zenét hanem filmet is átküldhetsz, vagy képeket. Valahogy így link
-
Essejó
veterán
Hát nézd, megnézheted, hogy van-e az alaplaphoz Bios frissítés, aztán az alaplap oldalán, hogy melyik nagyobb teljesítményű C2D proci menne bele. Aztán venni bele ha jól tévedek ddr2 ramot úgy hogy ram kitet veszel, hogy menjen a dual chanel, meg egy bele való táposabb videokártyát. A rendszert átklónozod ssd-re és azt használod utána rendszer meghajtónak. Ez utóbbi, mármint az SSD már eleve dobna a sebességén. Ezt végül is neked kell eldönteni, hogy egy lassan nagykorú technologiára akarsz-e még költeni. Vagy veszel üzletben pl egy használt felújított Brand gépet.
-
Essejó
veterán
válasz
AliceWhat
üzenetére
Én tavaly raktam össze új gépet. Az előd egy Hp mini tower 4-ik gen intel i3 8 Gb ddr3 rammal, az utód Ryzen 1600 16 Gb ddr4 a videokártya ugyan az a 1050 Ti, a W10el telepített ssd-t raktam át. Az első bekapcsoláskor fekete képernyő de a hdd led erőst villogott, majd kb 1 perc után kék képernyőn kiírta, hogy a szükséges kiegészítők beszerzése, kb 2 perc mojolás után újra indult, és azóta is megy, csak egy új aktiváló kódot kért.
-
Essejó
veterán
válasz
kispori
üzenetére
A klíma valami zajt generál amit vissza küld az elektromos hálózatba. Ebben az a szép, hogy az adott fázison akár a szomszédoknál is jelentkezhet hasonló zavar. Elméletileg kéne benne lenni valami zavarszűrőnek, ami lehet egy méretes Elko, csak vagy kihagyták a szereléskor vagy elpukkant. Nem ártana villany szerelővel vagy klíma szerelővel megnézetni. Esetleg egy szünetmentes beszerzése és beüzemelése a gép elé is orvosolhatja a hibát a gépeden, mert az galvanikusan leválasztja az elektromos hálózatról a géped. Viszont akkor is foglakozni kéne vele, mert ha a szomszédnél okoz gondot és bejelenti az Elműnél, ők ki tudják mérni a hálózaton, és az lehet pénzedbe kerül.
-
Essejó
veterán
válasz
DiamondBack
üzenetére
Mert amikor a Bios betölt még nem a procinál van a vezérlés. A Bios ugyanis az alaplapon van.
-
Essejó
veterán
"többnyire újonnan beszerzett HP, Nec, IBM, Lenovo, Fujitsu Siemens, Fujitsu, Dell gépeket"
Viszont ez egy valószínűleg használtan vett második generációs Intel procival szerelt Brand gép aminek ki tudja az előéletét, és jószerivel lassan negyedik éve használják. Én meg nem vagyok annyira hívő, hogy elhiggyem, hogy a használt gép forgalmazók a portalanításon túl minden egyes gépet újra pasztáznak az eladás előtt. Elméletileg tesztelik is őket. Ennek ellenére vettem már gépet úgy, hogy egy darab USB port sem működött rajta, természetesen szó nélkül cserélték. Ezzel együtt én sem bízok abban, hogy paszta probléma lenne, csak kiakartam volna zárni mint lehetséges hiba forrást. Lehet ventilátor csapágy is vagy csak egy jó adag por a hűtésen, de lehet alaplapi kondi is, sőt még akár a videókártya is okozhat gondot. Hogy a Brand gépek egyik nagy mumusáról a gyári tápról szó se essen, ami nem kompatibilis már méretileg sem a normál ATX tápokkal szemben. -
Essejó
veterán
válasz
freeknight
üzenetére
Mondjuk az alaplapi kondikra azért vethetnél alkalmasint egy pillantást, van-e púpos köztük.
A videókártya ventilátor is lehet hunyó, sőt a hűtője alatt lévő paszta vagy gap pad is ha kikeményedett.
Hiányzó boot fájlokat mintha eddig nem említettél volna, vagy én nem olvastam figyelmesen? -
Essejó
veterán
válasz
freeknight
üzenetére
Videókártya, vagy alaplapi videó esetén a kondikat nézd át, nincs-e púpos, bár ha smd kondi haldokol, akkor az csak műszerrel derül ki. Esetleg a proci, és a hűtő közti paszta milyen állagú? Azt elvileg évente nem árt lepucolni, és újra pasztázni.
-
Essejó
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Szerintem meg válaszoltam, hogy kapcsold addig vissza amíg működik a videokártyád. Esetleg szerzel egy kölcsön kártyát és azzal kapcsolod be, ha a mostani elromlik. Vagy ha elromlik a kártyád, akkor reseteled a biost.
-
Essejó
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Ha ennyire értesz hozzá, akkor inkább tényleg ne tedd. BIOS = Basic In Out System. link A gép bekapcsolásakor egy vagy több billentyű megnyomása után érhető el. Nekem pl F2, de lehet, hogy a Del vagy F12 vagy a Space kell. Ez alaplap, és BIOS vagy gyártó függő. Általában ki is írja indításkor, hogy mit kell nyomni a BIOS eléréséhez. Tehát ha most amikor még működik a videokártya, bekapcsolod az IGP-t az nem befolyásolja a garanciát. Csak figyelj arra, hogy mit módosítasz mert könnyű elállítani dolgokat.
Tehát nem kell a gép házat kinyitnod a BIOS eléréséhez. -
Essejó
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Az hogy belépsz a biosba, és engedélyezed az IGP-t, annak mi köze a garanciához?
-
Essejó
veterán
Na jó a 600 Wattos táp tényleg túlzás ebbe a gépbe, de a hangsúly a minőségi tápon legyen, és ez messze nem az. A Brand gépek saját tápja egy más kategória. Az én HP gépembe sem tudnák akármilyen tápot tenni, hiszen nincs is rajta alaplapi 24-es csatlakozó, hanem a HP saját szabvány csatlakozója van.
-
Essejó
veterán
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Akkor kapd a hónod alá, és nagy sebességgel vidd gariztatni. Egyébként bár nem vagyok szakértő de az a táp nekem gyenge eresztésnek tűnik a géphez. Én egy EVGA 600 Wattos 80 Bronzos tápot raktam volna bele.
-
Essejó
veterán
válasz
LemonHorse
üzenetére
Ha az alaplap, és a hűtő közt volt valami fémes kapcsolat, az okozhatott zárlatot. 😭
-
Essejó
veterán
válasz
LemonHorse
üzenetére
Hogy a viharba ne, simán hazavághatott valamit némi zárlat miatt.
-
Essejó
veterán
válasz
laceszgamer
üzenetére
A windows telepítésekor az ssd mellett rajta maradt a hdd is, és a win jó szokásához híven arra is pakolt a rendszerből. Ezért kell win telepitéskor csak a rendszer lemeznek üzemelnie. A többiről vagy a táp vagy az adat kábelt le kell húzni. Le kell menteni az adatokat, mindkét meghajtót formázni, gép kikacs, hdd lehúz, bekapcs win telepít only ssd-re.
-
Essejó
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nekem anno egy ssd döglött meg az asztali gépben és szintén még a bios betöltésig sem jutott el a gép, hanem folyton újra indult. Miután az ssdt kikötöttem már jött a bios és az üzenet, hogy Non system disk...
Azt máig nem értem, hogy a halott ssd hogy tudta úgy kiakasztani a gépet. -
Essejó
veterán
válasz
Angelland13
üzenetére
Alaplapon van videó kimenet? Mondjuk kell hozzá, hogy a prociban is legyen videó, de ha igen én egy átdugással kipróbálnám, hogy úgy elindul-e.
-
Essejó
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Bocs telefonon nézem...
-
Essejó
veterán
válasz
egonthekille
üzenetére
Probálj esetleg olyat keresni akinek van Eu-s raktára, pl Gearbest. Hátha van bekik.
-
Essejó
veterán
Csak tipp, de megprobálhatnád a boot sorrendet Usb-re állítani.
Egyébként miért kellett neki gpt? Csak a 2 Terránál nagyobb rendszer lemez esetén szükségszerű. Lehetséges, hogy a telepítő usb sem jó formátumba volt megírva. Föleg ha most Legacyban bootol, de gpt particióra van telepítve. -
Essejó
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
Nézz itt körül használt gépügyben.
-
Essejó
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
Ó, én jártam már úgy, hogy a gép a bekapcsolást követően a biosig sem jutott el. A mindent lehúzok majd egyenként vissza modszernél kiderült, hogy a 120 GB-os SSD döglött meg. Azt kihagyva a gép indult csak nem volt rendszer. Egy üres lemezt berakva, a többit lehúzva telepítettem egy friss rendszert, és tökéletesen működött.
-
Essejó
veterán
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Vedd ki az SSD-t, és próbáld ki anélkül. Vagy csak húzd le róla a kábeleket.
-
Essejó
veterán
válasz
Erunosta
üzenetére
Egy idő, pár év után a porvédelem ellenére a venti csapágya összeszed némi koszt, emiatt hidegen lassabban indul meg, ez lehet tizedmásodpercnyi késés is, de a bios észreveszi és szirénázik. Bejáródva melegedve újraindításkor ez még nem jelentkezik. Vedd le a ventit a hűtőről, általában a hűtő felöli részen a tipusjelölő matrica alatt van egy pici lyuk. Általában egy kis gumi dugoval lezárva, bár találkoztam már olyannal is amit csak a matrica takart. Abba a lyukban látszik a csapágy, tegyél rá egy csepp WD40 vagy Szilikon olajat. A felesleget töröld le. A lehúzott matrica helyett egy csík szigszalag pont megteszi. Forgasd körbe párszor a lapátot, hogy keje az olaj, és szereld össze.
-
Essejó
veterán
válasz
flurider
üzenetére
Nem tudom, hogy jól értem-e. Arra gondolsz, hogy monitor1->1060, monitor2-> alaplapi csatlakozó? Lányom próbált ilyet, és az alaplapra dugott monitoron se kép se jel, viszont a 1050-es videokártya simán viszi monitor1->hdmi, monitor2->dvi-d csatlakozóval. Az egyik monitoron játszik másikon webfejleszt. A gép 2,5 éves, valami akkori Ryzen proci van benne.
-
Essejó
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Inkább Lan kártyát.
-
Essejó
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Mintha régebben szintén írt volna valaki ilyen hibajelenségröl. A konfig nem rémlik, de valami olyan megoldás lett, hogy az usb klavit PS2-re cserélte, és megszűnt a kernel power hiba.
-
Essejó
veterán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ami usb-n csatlakozik, mármint a vevöje.
-
Essejó
veterán
válasz
MrDerekas
üzenetére
A tipped jó, bár nem billentyű hanem tapipad, és Kv.
Idézek a Sráctól:
"Az informatikus azt állapította meg, hogy régen, valamikor kávéval le lett öntve. na most a csersav stb., megtette a hatását. Hol kiszáradt, hol, ha párásabb volt ismét dolgozott. Így szép lassan ráment az elektromos részekre. Az aktuális gondot az okozta, hogy az érintőpadra is ráment. Az meg a kontakt-hiba miatt el kezdett össze visszázni. Szerencsére a szervizben volt egy ugyanilyen csak alaplapos, alkatrész gép, így abból az érintőpadot és egyéb tönkrement alkatrészeket meg lehetett menteni."
Csak azt nem értem, hogy amikor én kérdeztem tőle, hogy ezt ugye nem áztatta el, egyből nemleges volt a válasza. Mert, hogy 3 éve egy gépet már kint hagyott a teraszon, és elkezdett esni az eső. Bevitte, letörölgette, és bekapcsolta. Az meg kikapcsolt.
Szerencsére nem rokon...
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)