Új hozzászólás Aktív témák

• Rolly

veterán

válasz H-Mano #63393 üzenetére

éppen ezért én csak kérdeztem mert szeretnék világosan látni, de látom bonyolultak voltak a kérdésem :)

Tehát egyszerűsítve, miért tudna kibújni olyan kár esetén a biztosító a napelem "rész" biztosítása alól aminek nem volt köze a tűzhöz?

Ha van egy tűz amit eloltottak a tűzoltók és a jelentésben benne lesz, hogy a konyhából indult ki a tűz a főzőlap elektronikai hibájából... akkor a biztosító mi alapján fog kötözködni a tűzeseti leválasztó hiánya miatt amikor az irreleváns és nem is lesz benne a tűzoltósági jelentésben? Bár ilyet még nem olvastam az tény jó lenne látni ilyen jelentést.

Kb olyan ez a kibújás mintha a biztosító nem fizetett volna amikor jégkár volt a zsalúzián mert fel kellett volna húzni viharban
    Vagy nem fizetett volna a biztosító a jakuzzi tető jégkárára, mert le kellett volna fedni...
    Vagy pl nem fizetni ki a garázsban álló autó kárát, mert miért nem áltam ki az autóval...

Természetesen nem vitatom, hogy kibújni próbálna ilyen okkal a biztosító (bár erősen kétlem ha hivatalosan telepített és engedélyezett és átvett napelem rendszere van valakinek ami visszatermel és nem sufni akkus rendszer), de polgári pert szerintem bukná, ha olyan szabálytalanság miatt nem fizet egy vagyontárgyra ami nem a tűz okozója volt.

Természetesen, ha a tűzoltók sérülnek meg emiatt akkor az más kérdés de ott szerintem pedig foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés / emberölés az irány.

Ami kérdés, hogy a tűzoltók napelem esetén hogy járnak el, ha tűz van de ez igen csak másik kör és nem csak van / nincs tűzeseti kérdés.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák