Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
válasz kraftxld #16250 üzenetére
Sulis rendszergazda vagyok, tavaly mégis visszautasítottam egy állásajánlatot, ahol szervizeléstől kezdve hálózatépítésen át a szerver karbantartásig mindennel foglalkozni kellett volna hasonló fizetésért.. Én jelentkeztem a melóra, de miután minden tiszta lett, hogy mit és mennyiért, megbeszéltük, hogy inkább viszlát
És lám most már a suliban is kapok annyi pénzt, amit akkor kaptam volna ott
[ Szerkesztve ]
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
-
gaborbol
őstag
válasz bugizozi #16242 üzenetére
Az eredeti terv szerint szerint 12 db 960 GB-os SAS Mixed use SSD es 12 db 2 TB-os HDD lenne bennuk/ server. De most szolt a Dell, hogy van egy kis gond es szinte az osszes mixed use vagy write intense SSD -re kb 2 honapot varni kell, ugy hogy 960 SAS read intense kerul bele, mert azt par nap alatt ki tudjak szallitani.
Kis ceghez kerulnek a szerverek 50 user + SQL szerver. Eddig 8 db 1 Tb-os HDD-n ment raid 10-be az SQL
ugy, hogy ez is elorelepes lesz, de valoszinu a user ebbol sem fog sokat eszrevenni.A lenyeg inkabb az lenne, hogy tenyleg kimaxolja-e a 12db SSD a vezerlot vagy sem, most lesz idom akkor csinalok raid 10-et meg egy raid 5-ot, meres majd atpakolok SSD-ket a masikobol aztan kiderul.
Peresze a read intense ssd a kozelebe sincs a mixed-nek -
bobsys
veterán
válasz kraftxld #16254 üzenetére
Hat ez egyszeru troubleshooting volt. 4 regio, 4 RMS endpoint URL, a 4-bol 1 endpoint elerheto kivulrol, szerintem fogtak az elso regioban levo servert es tokugyanazt a configot csinaltak meg a tobbi regiora
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni vpn beállítással kapcsolatban.
Van egy pptp vpn szerver egy mikrotik routeren, ahová Windows kliensek jelentkeznek be, és a két hálózatnak, a vpn hálózatának, és a kliens gépek hálózatának azonos az IP cím tartománya, de IP ütközés nincs. A vpn-be lépett vendég gépek 192.168.1.240-254-ig kapnak címet, a helyi gépek ennél alacsonyabb tartományban vannak, és az a baj, hogyha a távoli gépek blépnek a vpn-be, akkor csak a távoli hálózat IP címeit látják, és a saját helyi hálózatukat nem. Tehát, ha van a helyi hálózatukban is egy szerver, vagy egy nyomtató, mondjuk 192.168.1.50, akkor azt már nem látják.Ilyet egyszer már sikerült megoldanom openwrt alatt, és azt hiszem, proxy-arp kellett hozzá, de már nem emlékszem rá, hogy pontosan mit csináltam, és most a Mikrotik alatt nem sikerül. Vagy kell valamit csinálni a kienseken is? A kliensek vpn kapcsolatában ki van kapcsolva, hogy ne használja a távoli átjárót, az rendben van, tehát a net a helyi hálózatról megy (wifi). A távoli vpn hálózatban csak egy szervert kell elérnie a klienseknek.
Kérem szépen ebben a segítséget. Előre is köszönöm!
-
JohnnyX
őstag
Okozhat lassulast a rendszernek az, (Win Srv2008, xampp alatt apache+mysql), hogy az apache access.log fajlja mar 13gb?
2014 ota igy megy, es panaszkodnak mar hogy neha belassul, lassan dolgozza fel a lekerdezeseket.
Masodpercenkenti oldal lekeres van._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
bon
őstag
Mi okozhatja, hogy ha újra indítom a NPS szervert vagy csak a szolgáltatást, elfelejti a hálózati házirendekben beállított csoportokat?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz Kiskutyák #16121 üzenetére
Újra előjött ez a gondom. 1-2 hét eltelik és lehal a szerver. ServerManagerben nem tud semmit sem befrissíteni. A háttér szolgáltatások futnak, működik úgy mond, de ha rájelentkezek akkor semmi sem indul el és a megosztáson keresztül akarok elérni bármit, mondjuk megnyitni egy xlsx-et vagy doc vagy bármit akkor percekig homokóra és nagy nehezen megnyitja. Logokat most nem érem el, mert nem indít el semmit. Kijelentkezés kb. 10 percet vesz igénybe, ha most rányomnék, hogy induljon újra akkor az kb. 30perc, jó esetben. A vas nem olyan régi, egy HP ProLiant ML110 G6, új vinyókkal. Server2012R2 DC. Windows update tiltva.
Találkozott ilyennel valaki?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
-
Edorn
senior tag
centOs 7.3 szerverre hogyan érdemes firebird 2.5-öt telepíteni?
Feltételezem nem fog a működő MySQL-nek bezavarni... Ha igen, mire figyeljek, mit állítsak át?Esetleg tud valaki plesk-hez firebird plugint/kiegészítést/akármit? Hogy ne ssh-n kelljen piszkálgatni, hanem a plesk felületén tudjam kezelni a firebird-et is?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Adott egy Winserver 2008 standard ami alól félig kihalt a vas, így egy az egyben kis gyomlálás után beleraktam hyperv-re virtuálisnak egy erősebb vasra.
Ami volt:
Core2 E6400, 8Gb, 2x500gb raid1, winsrv 2008 valós vason
ami lett
2x Xeon E5450, 32Gb, 2x250gb + 4x1tb winsrv2012r2 benne pár hyperv masina de azok nem esznek semmit (DC, két win7-es desktopként, pár teszt gép de leállítva ezeket is ugyan olyan lassú)
(dedikálva 4 mag és 16gb ram van neki és az ssdken fut) Hálókártya legacy módban megy a hyperv-be mert valamiért rendesen drivert kérne a 2008-as.
Eredmény, lassabb lett a lekérdezés miközben rohadtul nincs terhelve semmi, ramot 2-3gb-ot használ majd két hét után jut el kb 6gb használatig. Prociból 10% felett még nem láttam. SSD-t sem cseszteti sokat de 200mb/s-et tud olvasni az ssdről ha kell a korábbi 60mb/s helyett a régi vincsik esetén. szóval megadtam a kis dögnek mindent de némely lekérdezése lassabb mint a régi vason.
Az adatbázis is csak 2Gb méretű MSSQL2008, más cégnél ennél gyengébb gép visz tizengigás sql-eket.
Sávszélnek sima 1Gb van belső hálón, de az sem lehet limitáló mert kevés adat megy lekérdezésnél.
VHDX-eket is defrag belül, zerofill majd compact és utánna srink.
Vas az biztosan elég, szoftver oldalon a 2008-asra gyanakszom mint limitáló tényező. Újrarakásra nincs lehetőségem, SAP-osok brutál árat kérnének el érte, kb a gép árát én meg az éles rendszerben nem merném megcsinálni.Nem tudom mit tehetnék még vagy mit nézzek meg?
Hogyan vizsgálhatom meg hogy egy SQL lekérdezés mitől vesz több időt igénybe erősebb gépen? -
gaborbol
őstag
válasz MasterDeeJay #16267 üzenetére
Server Bios-ba megneznem, hogy az osszes energiatakarekos szar ki van-e kapcsolva ( C state osszes verzioja) es a ram + cpu high performance mode ba van-e.
Milyen halozati kartya van a szerverbe? Broadcom?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az újonnan létrehozandó virtuális gép típusánál úgy emlékszem, meg lehet határozni, hogy régi verzió legyen, vagy újabb. Az operációs rendszer miatt én a régi típust választottam volna, nem tudom, esetleg itt Te nem-e az új verzió mellett döntöttél?
-
-
Integration components feltelepítve? Összes HW-vel kapcsolatos marhaság legyalulva?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
válasz kraftxld #16271 üzenetére
gaborbol
Nincs kikapcsolva de megteszem hátha ez okozza, de energiatakarékosba is erősebb a proci mint az előző.Timer
egyes típusú a hyperv gép az a régebbi, mindegyiket azon használomkraftxld
nem megy fel, azt írja hogy nem támogatott os ezért van az hogy a hálókártyát is úgy ismeri fel hogy külön hardverként fel kell venni legacynak. Lehet az a gond, mivel SP1 van fent és SP2 kell hozzá...??vírusírtó nincs
VM-et kiganyéztam, maga az os gyors, azaz sokkal gyorsabban fut mint a 2012r2 hyperv-ben. Távoli asztala is sokkal gyorsabb mint az újaknak.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz MasterDeeJay #16274 üzenetére
Minden fizikai szerveren amin virtualizacio fut egybol kikapcsoljuk az osszes energiatakarekos szarsagot annyit szoptunk mar vele,de szinte mindig olyan kornyezetbe jott elo leginkabb ahol SQL szerver fut a VM-en.
Ugy erzi a fizikai vas, hogy nincs vagy csak minimals a CPU terheles es szo szerint kikapcsolja a CPU magokat par masopercre, majd visszakapcsolja, majd megint ki es ez megy korbe korbe addig az SQL meg vakarozik szepen.A masik amire meg emlekszem, hogy Hyper-v alatt volt valami "Virtual Machine Queue" feature amit Broadcom NIC( talain Intel is?) eseten ki kellett kapcsolni, mert az SQL ott is csak vart a csomagra a lassu halozati muvelet miatt. A szerverert pingelve munkaidobe ki tudod deriteni, mert vol,t hogy felugrott a ping 200 ms fole es csak az SQL szerveren. A tobbi VM meg maradt 1 MS-en.
(Az elmult par evben nem csinalunk Hyper-V-t sehol mar csak Vmware-t, igy ez a ket otletem van.)
-
válasz gaborbol #16275 üzenetére
Akkor kikapcsolom az összeset.
Hálózatból kettő Intel PRO/1000 PM kártya van, az egyik le van tiltva hogy ne is keverjen be. Hyperv beállítások alatt ilyet nem találtam amit írsz.
Ha megvan a full biztonsági mentés akkor szombaton azért ráeresztem az SP2-t a bent lévő 2008-asra mert lehet hogy az az integrációs nyavaja hiányzik neki meg persze gyanús az a legacy mód a hálókarinál, írja is hogy lassabb mint a sima.
[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #16274 üzenetére
Öööö, akkor elég sürgősen SP2 fel, meg az utána kiadott kb 300 patch, majd az integrációs komponensek.
A legacy kártya kb 10mbit-el küldi jó esetben[ Szerkesztve ]
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Hogy tudok a legegyszerűbben felvinni Windows 7-es kliensre 500 felhasználót úgy, hogy mindenki csak a saját fájljához férjen hozzá (Például: C:\ZH\user1; C:\ZH\user2)?
-
sanzi89
addikt
Tud valaki esetleg arról valamint, hogy a WSUS-ba érkező Office 2013 farm deployment update-jei azok mire jók, és kinek kell? Már rengeteg van belőle, én szorgalmasan engedélyezem, mert gőzön nincs, hogy mire jó.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
gaborbol
őstag
válasz timelord1987 #16278 üzenetére
Power shell lehet egy megoldas, de Windows 7-re 500 user folder? Akkor is kell majd egy txt vagy csv amibe a userek vannak a jelszavakkal tehat lesz mit irogatni. Ez tartomanyi gep vagy csak sima standalone?
Azt hiszem az oprendeszer nem is enged 20 megosztott fajlnal tobbet elerni egy idoben. Tehat 10 user 2 fajlt tud megynitni vagy 20 user 1 fajlt, de akkor mar lokdosi ki a kovetkezo usert. Nem egy eletbiztositas az fix.
-
bugizozi
őstag
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
ace05
senior tag
Ki mennyire izgul a Wanna Decryptor miatt ? Nálam az iskolámban, tiltanom kellet az updatet, mert rohadt lassú az iskola internete(5 mbit), de mikor felraktam áprilisban Creators Update-et akkor mindent frissítettem, csak egy gép miatt aggódok, a szkennelő laptop, mert azon xp fut, de már beszóltam, hogy lehetőleg ne kapcsolják be, míg bent nem vagyok.
-
-
-
olloczky
senior tag
Akartam én is kérdezni, hogy ki hogy áll vele. Valakit kapott-e már el (nagyon remélem nem) :/
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Theory66
aktív tag
Hali. Jön az érettségi, tanácsra lenne szükségem, ki hogyan szokta beállítani a dolgokat? Csináltam új Érettségi 1-n felhasználót, kaptak gpo-val usb cd meghajtó tiltást, lesz egy hálózati mappa amibe mindenki csak a saját mappájához fér hozzá, és egy megosztás mappa amiből leszedhetik a feladatot. Meg lehet valahogy oldani gpo-val a net tiltást, vagy csak a router kihúzás marad arra a 2 órára? Fontos lenne hogy a hálózathoz ettől még hozzáférjenek. Mit kellene még belőni ami nem jutott eszembe?
-
X Factor
addikt
válasz Theory66 #16289 üzenetére
DHCP-ből adj rossz gateway configuration-t. Vagy sima user-ként nem telepithetnek, igy ha csak IE van, akkor proxy-t 0.0.0.0-ra és letiltani h. átlehessen állÍtani.
Vagy, ha van hw fw, akkor ad-vel összekötni, és az éretségi group-tól megvonni.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
brd
nagyúr
válasz anonymus89 #16291 üzenetére
Meg kellene nézni azt az exe-t, mert az álmoskönyv szerint leginkább vírus fut ilyen névvel.
The only real valuable thing is intuition.
-
válasz anonymus89 #16291 üzenetére
Én futtatnék egy víruskeresést, meg ideiglenesen disabled-re nyomnám a QBDataServiceUser-t, majd kivágnám a szerverről.
-
sanzi89
addikt
Van egy hely, ahol jelenleg a Windows Backup közvetlenül a szerverre csatlakoztatott USB3.0-és külső merevlemezekre menti a VM-eket. Ezt szeretném kiváltani egy HP Microserver G8-al meg 4 darab WD Red 2TB-os HDD-vel RAID10-ben. A terv az volna, hogy az optikai meghajtó helyett lenne egy laptop HDD/SSD amiről futna a rendszer. A b120i vezérlő elvileg tud RAID10-et, úgyhogy lenne egy darab 4TB-os kötet. A gépen első terv szerint Windows Server 2012 R2 futna, és telepítenék rá egy iSCSI Target-et, és lenne minden szervernek egy .vhdx amit felcsatolok a kliens szervereken. Ide futna ugyanúgy a Windows Backup. Más feladata nem lenne a szervernek, és csak heti mentésre lenne használva kb. 10 VM backup-olására.
Kérdéseim. Erre ugye elég a gyári 4GB ram és Celeron proci? Semmi más feladata nem lenne a szervernek, csak ez, kb NAS funkciója lenne csak. Illetve meg lehet azt valósítani valahogy, hogy az iCSI ütemezve fel és le legyen csatlakoztatva, hogy csak a mentés ideje alatt éljen a kapcsolat, amúgy legyen izolálva a futó rendszertől amennyire lehet? Vagy milyen lépéseket lehet tenni arra, hogy a mentések tárolására használt gép a lehető legjobban védve, izolálva legyen a mentendő környezettől?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
válasz sanzi89 #16294 üzenetére
Én pár dolgot átgondolnék:
- A beépített Windows Backup egy f*s, annál már az ingyenes Veeam Endpoint is 100x jobb. [link]
- Ok, iSCSI-n van egy mentésed Windows backup-al. A fő szerver lehalt, nem indul, új vasra kell rakni a cuccot. Hogy szeded le az iSCSI-ról az adatot?
- A b120i-t ráhagynám, nem raidkodnék vele, Storage spaces-t használnék.
- Külön felhasználó a backup-ra, nem csatolnék fel semmilyen megosztást, csak a mentőprogiban tárolnám el a felhasználónevet + jelszót aminek csak a mentés mappához van joga a másik szerveren. Ezzel kivédhető, hogy a ransomware megnyissa. Esetleg a mappa jogosultságait is megnyírbálni, hogy alapból a domain adminnak se legyen joga turkálni benne.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok! Van egy cégem, ahol problémaként jelentkezett, hogy a cég nevét felhasználva küldenek gmail-ből fals leveleket, és a helyzet fokozódik, úgyhogy tenni kellene valamit. Tud valaki olyan csatornát a gmail felé, ahol kezdeményezhető egy fiók zárolása jogi okokból (spammelés, minimum, de inkább megtévesztés)? Mi ilyenkor a best practice?
Köszönöm előre is!
Sanzi, vegyél egy QNAP NAS-t, én is ilyenre mentek, golyóálló.
[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
Sziasztok!
Kellene egy kis tanács. Office 365-öt használunk céges szinten, ma az egyik kolléga a céges emailjével készített egy Saját Microsoft fiókot, amire be is tud lépni, de ez által a cégeset ugyan feldobja a belépő oldal, de nem hajlandó belépni.
A Microsoftot hívtam 2 órán át, de nem voltak hajlandóak felvenni a telefont.
Miképp tudnám a saját fiótokt törölni, úgy ,h. a céges fiók ne sérüljön? (bár ahogy kinéz, már a létrehozástól sérült) Nem is értem ilyet miért engednek....
(próbáltam másik emailhez társítani aliassal, de nem jöttek meg a pin kódok)
Segítségetek előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Először is tényleg, egy random gmail-es címeket felhasználva hivatkoznak a cégre? Ez esetben lehet reportolni.
Vagy nálatok lett az egyik fiók exploitolva? Ha, hozzáfértek ilyen levélhez, kéne egy teljes header elemzés. Ide is bedobhatod ha van benne vmi szenzitív adat, akkor azt szedd ki belőle.
Make things work
-
bobsys
veterán
Oooo, milyen powershell parancsal listazom ki, hogy az adott RBAC rolehoz milyem cmdletek tartoznak?
Konkretan az ApplicationImpersonation role erdekelEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
válasz kraftxld #16295 üzenetére
ISCSI-ről elvileg úgy lehet hogy felcsatolod egy másik gépre, akár mire ami tudja kezelni majd megosztod filemegosztással és a windows telepítővel az ki lehet már tallózni.
Vagy, bár ez macerásabb, eleve csinálni olyan telepítőt ami tud iscsi-t.
Add iSCSI initiator to the Windows Server 2008/2008R2/SBS 2008/SBS 2011 installation DVD
Viszont valóban totálisan érthetetlen hogy miért is nincs a telepítőben gyárilag ilyen lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Home server / házi szerver építése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automobilista 2
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest