Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Upo
addikt
válasz Flowtation #16204 üzenetére
Nálunk most KMS aktiválással fut, nem mak kulccsal. Vagy arra gondolsz hogy a sulinet kms szerverén fogyhatott el az aktiválás?
Egyébként irónikus, hogy minden évben az érettségi előtti napokban kezdenek az aktiválások leheverni. Ennyi év tűzoltás után esetleg nem lehetett volna előre felkészülni? Azért nagyjából lehet tudni hogy mikor vannak az érettségik, nem egy nagy észt igényelne felkészülni.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
_Roy_
tag
válasz X Factor #16196 üzenetére
Ha dhcp exclude range-n kivuli statikus ip cimuk van beallitva? Akkor mégis hogyan foglalnák vissza...
Ipconfig kliensen mit mutat?
-Hát ez az amit nem értek. Ipconfig csak a fix ip-t mutatja, viszont a mac cím ugyan az mint amit a dhcp rangebe befoglal.Értem a problémát, csak ha te kliens oldalon beállitod h. statikus tcp/ipv4 legyen, onnantól nem fog a dhcp-től kérni.
-Pl itt van egy gép .49 az ip vége a range meg 55-228-ig van mégis itt foglalja a 213-at. (ugyan az a mac address de a gépnév a már említett basf.....)DHCP exclude range, az address pool-nál felvan véve jól?
-Igen jó.Address lease-nél látsz olyan gépet, aminek elméletileg statikus ip van beállÍtva?
-Igen.
Nem lehet h. korábban ezek a gépek az általad jelölt dhcp tartomány részei voltak, és DNS-ben ezek az infók vannak benne? Bár ezt, amikor te statikus IP-t állítasz be, szvsz figyelmen kívűl kéne hagynia.
Illetve, ha nagyon friss a probléma, nem lehet, hogy csak kliens oldalon belett állÍtva statikusra, de mivel, lease time-n belül vagy, szerver oldalon látod még a dhcp lease-ben ezeket a gépeket?
-Benne voltak, de kaptak fix ip-t és kész. Érdekes mert más gépek nem csinálják ezt.
Utóbbi esetben, dhcp lease-ből töröld ki, kliens-nél meg csekkold ipconfiggal, h. a statikus beállÍtások az érvényeks-e.
-Ezt már párszor megcsináltam és semmi értelme, mert visszajön.Viszont:
dhcp/ipv4 properties/enable deny list - pipa be
így legalább a tiltás miatt nem foglal szabad ip-t, de hogy mitől foglal azt még nem tudom[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jött a BSA-tól egy levél a céghez, hogy nyilatkozzunk, hogy csak legális szoftvereket használunk (azokat használunk természetesen, de előfordulhat, hogy egy-egy user feltol néha portable winRAR-t, vagy ilyesmit); ilyenkor mi a praktikus? Nyilatkozni, vagy hagyni őket? Köszi a válaszokat!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Flowtation
őstag
Megmondom őszintén a kms-t nem tudom, mert itt a suliban most minden gép megy, azt a kulcsot próbáltam, amit sanzi89 kolléga is kapott, nekem is az van meg, azzal kapom a dmak üzenetet. Akkor szoktam használni, ha egy gép nincs a tartományban. De ha jól emlékszem, a másik suliban volt egy új telepítés, domain után aktivált lett, szóval a kms oké.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
addikt
Szia!
Induláskor már a biosa kér egy ip címet, ill a bios-nak egy kiterjesztése az Intel MEBX.
Nyomj F12-t és a boot menün kívül ott van az Intel® Management Engine BIOS Extension menüpont, itt tudod konfigurálni (admin az alapjelszó). Ha még nem volt használva, akkor nem enged semmit amíg át nem állítod az alapjelszót. Kis+nagybetű+szám+különleges karakter is kell (legalább 8), hogy elfogadja.Ebben Intel® AMT Configuration\Network Setup\TCP/IP Settings\IPV4\DHCP Mode: disable. Ugyanez IPV6-nál.
Utána nincs mentés, csak sima exit. Rákérdez, hogy beállítod e a maskot, mert ő így nem tudja, nyomj N-t. Ha legközelebb visszamész, mindig enabled-et mutat, de ettől függetlenül megjegyezte. Nem foglal többet ip-t.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
X Factor
addikt
Szvsz nyugodtan, de ezek azok a dolgok, amihez azért nem árt egy jogász, vagy egy olyan cég ami audittal foglalkozik. és tőlül biztosra megérdeklődni.
Eleinte én is úgy voltam, h. ha kell valami jelezzék, és nézzük meg. De sokszor ennél bonyolultabb a dolog, mert hiába free egy xnview, otthonra, ha már munkavégzéshez használod akkor nem az. Mondjuk ez csak egy hirtelen kiragadott példa volt.
Én azt szoktam csinálni, hogy nézem wmi-n keresztül h. ki miket telepÍt, és a változásokat automatiksan exportálom magamhoz. Aztán, ha vmi nem odavaló, akkor szedem is le és jelzem h. ejnyebejnye.
Egyébként érdemes évente csináltatni egy külsős audit-ot. Nekem is volt ugyanilyen problémám, amit te írsz, h. minden legális, de hébe-hóba ha egy adott tool trial-ja korlátozza a feature-ket, akkor vásárlás előtt megénzzük h. egyébként beilleszthető-e a workflow-ba illetve beváltja-e a hozzáfűzőtt reményeket.
Nyilván, szerintem ez belefér, mert minden más legit, számlával, accountokkal eltárolva bizonyithatóan, de aztán lehet h. az én értelmezésem téves. Úgy voltam, h. inkább ne ezen műljon. Évente egyszer beszolgtátunk minden ilyen jellegű adatot a vásárlásokkal együtt és lesz egy whitepaper, ami egy jogi dokumentum és bizonyitja h. fehérek vagyunk mint a friss téli első hó.
Make things work
-
-
wetsom
tag
Hejj!
Van némi problémám a csoportos házirenddel, beállítottam a háttérkép átállításának a tiltását, ezt sikeresen felvette az összes gép. Ezek után a zárolási/bejelentkezési képre vonatkozó változtatási tiltást állítottam be, de az istenért sem akarja alkalmazni egyik sem. Windows 10-es gépekről van szó.
-
Fooler89
őstag
válasz MasterDeeJay #16212 üzenetére
WinBox belépsz a routerre. ip->dns-> static és ott hozzáadsz egy static entry-t. Name-hez beírod a weblap címét 'azenoldalam.hu' addresshez a belső hálózatos IP címet (pl:192.168.bla.bla) utána kiüríted a cachet és kész.
Egy kis idő kelhet míg érvényesül a beállítás. -
válasz Fooler89 #16215 üzenetére
belső DNS-t használok a gépekek nagy részén (winserver 2012 r2) illetve google dns-t pár eszközön
Ha a szerverbe írom meg a dns-t akkor az egész komplett külső weblap minden egyes aldomainjét be kellene írnom hova mutat, mindezt kézzel. Mivel a fő domain név az nem helyileg megy csak egy egy aldomain weblapja fut belül. -
addikt
Egy macrium reflect image-t nem lehet sehogy, utólag módosítani? Csak sima fájlműveletekre gondolok, beletenni egyet, kitörölni egyet, kicserélni egyet.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Fooler89
őstag
válasz MasterDeeJay #16216 üzenetére
Nem teljesen értem már a problémádat.
Szóval azt szeretnéd, hogy domain.com -> 1.1.1.1 ip-re és a aldomain.domain.com -> 2.2.2.2 ip-re?
Kinél van a domain?Kicsit bővebben kifejthetnéd a problémát és, hogy mi hogy merre van.
-
válasz Fooler89 #16221 üzenetére
Ok
tehát van egy fő domain ami mutat egy webtárhelyre pl domdom.hu
csináltam egy webszervert ami a mikrotik mögött van és kiraktam 80-as portal. elérhető a külső ip-vel, valamint a domain szolgáltatóba beírtam a külső ip-t aldomainnek. teszt.domdom.hu megy is kintről de bentről nem.Ha a helyi dns szerverben felveszem a domdom.hu-t dns tarománynak akkor értelem szerűen ha beírom a teszt.domdom.com-ot belső ipre akkor oda mutat és bentről is elérhető.
De jön a csavar, pár kliens nincs tartományban és google dns-t használ.
Illetve a másik gond az hogy van egy rakás másik aldomain is ami más ip-kre mutat amik kint vannak azaz nekem fel kellene vennem azokat is mert ha a fő domaint felvettem a dns-be akkor az összes aldomaint is fel kell vennem.A probléma csak annyi hogy a belső hálóról nem érem el az aldomain címével az a weblapot ami rajta van. Csak a gép nevével, vagy belső ip címével.
-
brd
nagyúr
válasz MasterDeeJay #16223 üzenetére
A NAT-oló eszközön fel kell venned egy olyan NAT szabályt, amit Hairpin NAT néven is szoktak emlegetni.
The only real valuable thing is intuition.
-
sanzi89
addikt
Egy okosabb Powershell szakértőt kérdeznék. Van a következő script, ami egy távoli gépen elindít egy .exe-t:
$h1 = New-PSSession -ComputerName gepnev.domain.local -Credential felhasznalonev@domain.local
Enter-PSSession $h1
cd C:\Users\felhasznalonev\Desktop\program_mappa
.\program.exeHa ezt bepötyögöm egy Powershell ablakba, hibátlanul lefut. A cél viszont az volna, hogy legyen egy .ps1 állomány, amin csak duplán kell kattintani. Namost, ha ezt kirakom egy .ps1 állományba és futtatom, akkor hibával elszáll, hogy nem helyes a C:\Users\felhasznalonev\Desktop\program_mappa elérés. Mi az oka?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz laszak #16230 üzenetére
Nem, mindent egy felhasználóval csinálok. Ezzel a redvás útvonallal van baja. Azt írja, hogy nem elérhető, holott elérhető. Valami MS/PS köcsögség lesz a háttérben, tuti.
Ugyanez a gond itt is az Update 1 résznél.
[ Szerkesztve ]
-
-
gaborbol
őstag
-
Edorn
senior tag
Van egy Plesk-el üzemelő (centOs 7.3) VPS-em. Rajta pár domain, weboldalakkal. Az elsődleges NS-t maga a vps biztosítja, míg másodlagos/harmadlagos külön van természetesen.
Egy ideig gond volt a zónaadatok átadásával, de végül helyrejött a dolog. Addig is pár domain külső szolgáltatónál volt elsődleges/másodlagos NS-en.
Most vagy 15 domain már megy rendesen a VPS NS-éről, de van vagy féltucat, amire ezt kapom ellenőrzéskor: M-PNAU -E- [***.hu] NS not responding or not authoritative: ns3.dnspark.hu, 87.229.108.110
BIND újraindítás volt, named.conf fájlban benne vannak ezek a domain-ek is ugyanolyan paraméterekkel, mint a működőek...
Mi lehet a hiba? Hol keressem? Hiányzik valamilyen fájl ezekhez a domainekhez? Ha igen, milyen fájlokat ellenőrizzek?
Próbáltam átnevezni, majd visszanevezni az egyik kevésbé fontos domain-t, de így sem javult meg. Törölni és újra létrehozni nem szeretném ezen domaineket, mert van amelyiken ~30 GB levelezés van...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #16236 üzenetére
Még mindig nem jó valami...
Van az alábbi PS script, amit ha kézzel elindítom A gépen, végre helyesen elindítja a B gépen lévő PS scriptet:
$s='gepnev.domain.local'
$a = 'INT'
Invoke-Command -ComputerName $s -ScriptBlock {
C:\Users\felhasznalonev\Desktop\program\program_run.ps1 $using:a }Ellenben sehogy se tudom megcsinálni azt, hogy ezt a scriptet az A gépen betegyem egy ütemezett feladatba. Az alábbi beállításokat használom:
Program/parancsfájl: powershell.exe
Argumentum: -file "C:\Users\felhasznalonev\Desktop\program\program_run.ps1"Kézzel elindítom, a státusza A művelet sikeresen befejeződött lesz, de semmi se történik. Nem gondoltam volna, hogy ennyire háklis fos ez a Powershell...
-
sanzi89
addikt
válasz sugarforce #16239 üzenetére
A megoldás a következő lett:
Program/parancsfájl: C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe
De, hogy mi a pékért nem bírja ezt valamilyen formában jelezni, és miért OK a futás státusza, holott semmi se történik, az örök homály marad...
-
És ilyenre jelentkeznek még emberek? [link]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
veterán
Bács-Kiskunban szintén. Bár nem tudom, meddig tartana a lelkesedés, amikor a Főni heti hatszor hívja fel a delikvenst egy 15 perces munkára, amiből persze csak a részarányos időt akarja majd kifizetni.Egyébként az ilyen hirdetések puszta léte jól mutatja, hogy a cégvezetők mennyibe nézik a szakmánkat. "Számítógépes fiúk" vagyunk mind, csak van, akit jobban fizetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Ez felénk is kb. olyan állás, ahova kihalásos alapon/sógor komai ismeretséggel lehet csak bekerülni...
Ha nem akarsz a fővárosba költözni akkor igen nehéz normális állást találni, az ilyenekre tódulók gombokért bevállalnak mindent.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
bon
őstag
Bocs ha hülye a kérdés. Wifik radius hitelesítését akarom beállítani, és az NPS szerver konfigurálásánál a leírások többségénél használják a Active Directory Certificate Services-t. Ha ezt feltelepítem és beállítom a leírásnak megfelelően akkor nem fog bekavarni (nem fogja megkövetelni) a vezetékes gépektől felhasználóktól a használatát? Egyenlőre csak a vezeték nélküli bejelentkezéseknél szeretném használni a tanúsítványt.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bobsys
veterán
Exch 2013 CU11 -> Office 365 migracio lassu, tok lassu. Mi a szart nezzek meg es hol? Azt irja, hogy stalled duration 7:55:38 / in-progrees duration 2:16:49 meg ilyenek amikor nezem a batchet. Az egesz batchben van 5 user
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest