Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz X Factor #15050 üzenetére
Ezt kapom amikor beallitom az LDAPot. A mentes helye egy sima share a NASon. Ide menne mind a labor domain serverek, meg a workgroup laptopok mentese de en ugy ertelmezem, hogy vagy az egyik (AD user) vagy a masik (NAS user) megy csak, tehat a workgroup laptoprol nem fogom elerni a megosztast
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
X Factor
addikt
válasz bobsys #15051 üzenetére
Érdekes, én úgy tudom, h. csak ugyanaz a név nem lehet az ldap meg local user-nek.
De visszatérve az elejére, magához a backup-hoz, biztos h. kell az LDAP?
Nálam van olyan ami domain tag, de az rsync meg local userrel megy benn másik nas-ra gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
bobsys
veterán
válasz X Factor #15052 üzenetére
A kovetkezoket csinaltam. NASon letrehoztam egy SRV_backup usert. RW jog a megosztashoz. Majd a laptopon meg a serveren (mind ketto workgroup, no domain) csinaltam egy ugyanilyen nevu usert ugyanazzal a jelszoval es a Macrium backup job ezzel a userrel fut. Tudja irni a NASos megosztast, minden mukodik.
A laboros AD servereknel probaltam hasonlot, AD user SRV_backup nevvel, ugyanaz a jelszo, de a backup job nem fut le, beszol, hogy nem lehet irni a megosztast.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bogabi
senior tag
válasz bobsys #15055 üzenetére
Próba: csinálj másik usert a NAS-on, majd ugyanazzal a felh. névvel és jelszóval local usert a domain tag szerveren, és azzal próbáld meg a jobbot futtatni (gondolom ütemezve kellene). Vagy nincs lehetőség a backup progiban ipcim\felh.név formátumban megadni, hogy azzal akarjon írni a NAS megosztására?
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #15057 üzenetére
Pffff Ez bejott. Legalabbis a 6-os verzional. Az 5-osnel nem, de ezen elindulva megtalaltam, eleg idiota dolog
Ugyhogy a vege az lett, hogy Guest access nyista a NAS Sharen es Macriumnal beallitva a Network fulon a NAS user aminek van RW joga. Megy a backup mind a domaines gepekrol mind a workgroupus laptoprol (persze egy gep restart utan)
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
The domain controller’s primary resolver will be configured to resolve DNS names to another domain controller or DNS server in its datacenter. The secondary resolver will be set to itself.
-
-
veterán
válasz gaborbol #15059 üzenetére
Arra esetleg nem tudsz valami megoldást, hogy az ütemezett FULL DISK mentések vagy lemennek Macriummal, vagy nem? Ha kézzel indítom, minden esetben sikeresen lefut a job, de a schedule nagyjából működik egy hétig, azután leakad. A Macrium szerint persze lefutott a job, pedig nem. Ha belenyúlok az általa létrehozott windows task-ba, azonnal törlődik a Macrium felülete alól. WS2008R2-őn fut, workgroup, a cél pedig egy QNAP NAS, de korábban Lenovo NAS mellett is ugyanez volt a gond. Hely van, retention policy nincs, a QNAP-ből kivettem minden energiamenedzsment szolgáltatást, szóval már ötletem sincs, mi a répa lehet.
A VEEAM Endpoint telepíthető fizikai WS2008-ra is, legálisan?
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz X Factor #15050 üzenetére
Azóta inkább hpe vm explorert használok, végre egy tool ami együtt műkődik free esxi-vel.
A Thinware vBackup ingyenes standard verziója korlátok között, de visza a VMware vSphere Hypervisor (ESXi Free)-t is (a táblázat szerint).
Csak thin provisioned disk-ről, tömörítés nincs, email értesítés nélkül, de ennyi pénzbe ez fért bele.
Még nem próbáltam, de sort kerítek majd rá. Gyakorlatilag pénztelen iskolaként más lehetőségem nem nagyon van, és jövő tanévtől lehet hogy virtualizálnánk a szerver(eke)t.
Vagy Hyper-V jobb lenne? Többnyire linux alapú dolgok lennének virtualizálva, és olyan úri huncutságokra, hogy mentés, nem nagyon adnak 0 ft-nál többet.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
sanzi89
addikt
Van két internet elérése az iskolának, egy Digi 100/100 és egy Sulinet (Telekom) 50/5. Azt szeretném beállítani a Nagios-ban, hogy figyelje mindkét internetet, és ha elmegy bármelyik, akkor jelezzen.
A router egy TP-Link TL-ER6120, ahol van egy Routing Policy, ahol megmondhatom azt, hogy a belső hálózat IP címeiről pl a 195.199.255.195 (Sulinet KMS szervere) irányába MINDIG a WAN2-őn menjen ki, mivel az kulcs nélküli aktiválás csak a Sulinetes neten keresztül megy, a szolgáltatóin értelem szerűen nem. Azonban ha leszakad a közhálós net, akkor a router kiküldi a ping-et (amivel figyelni akarom azt, hogy él-e a kapcsolat) a szolgáltatói interneten keresztül, szóval nem veszem észre azt, hogy nem működik a Közhálós internet. Ez így nem jó.Arra gondoltam, hogy elfejeltem ezt a színes-szagos funkciót, és felveszek egy sima statik route-ot, hogy a 195.199.255.195 irányába menő kérések mindig menjenek a közhálós fix IP címünkön keresztül, akkor lényegében ugyanazt elérem, mint a fenti beépített funkcióval, nem? Nem vagyon egy nagy hálózat guru, így élesítés előtt gondoltam rákérdezek, de a tesztjeim szerint működött ahogy kell.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
X Factor
addikt
Hyper V alatt mehetnek bsd alapú rendszerek is, talán azt könnyebb backupolni.
Én ahol vagyok, ott fokozatosan step by step tanultam bele a dolgokba és vettem át az IT managelést h. ne kelljen outsource-ölni. Magát az esxi-t mások csinálták, most már néha úgy vagyok, h. talán a sok srv2012-re a hyper V jobb lett volna. De igazság szerint a 2 rendzser között felhasználásban szerintem elég mélyre kéne leásni h. különbségeket találjunk.
Nálunk most lett szempont, h. kéne out of office backup is, ott épp a szolgáltatókkal küzdök h. talán valaki képes 20-30mbit-nél nagyobb feltöltést varázsolni az irodába.
jelenleg a nas-ok, külön levannak mentve, illetve 4db szerver van virtualizalva azokról készül backup. De filóztam, h. összedobok vmi basic vasat, amire on the fly lehetne a szervereket tükrözni, h. ha maga a dell elszáll, akkor vmi addig amig megjavtják szolgájon ki, és egy külső helyre meg mennének az inkrementális backupok, plusz a nas-ok rsync-el. Igy ozonviz, vagy tuz esetén is pillanatok alatt, visszalehet lőnia fő dolgokat.
Erre meg még éves szinten az esxi essntials bel is férne 700 euro/év, 3 fizikai host, meg meg is lenne. 2 irodaban egy pedig azon kivul.
Make things work
-
Hyper-V-re sokkal több ingyenes mentés elérhető (Veeam endpoint, stb). Ha meg ez a vezérkar hozzáállása, akkor óvatosan vele, mert rajtad verik el a sz*rt ha adatvesztés lesz a mentés hiánya miatt.
Nagyon fontos, hogy írásban kérj egy árajánlatot valakitől, majd az illetékes vezetővel írasd alá, hogy nem hagyta jóvá a vásárlást, így ha gáz van, széttárod a kezed majd eléjük tolod a papirost.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz X Factor #15066 üzenetére
"Erre meg még éves szinten az esxi essntials bel is férne 700 euro/év" -> Ezt egyszer megveszed akkor a tied orokre.
1 ev support van ra, ha az alatt kijon ujabb verzio akkor azt meg ingyen megkapod aztan, ha lejar vagy veszel ra supportot vagy nem. (talan $120/ev) De inkabb vedd 3 ev supportttal alig tobb valamivel.Nalunk konkretan $560 dollar 1 ev supporttal 3 ev supportal meg... mindig ezen rohogunk
Meg a menteshez annyit, hogy legtobb helyen ahol nagyon sok az adat, ott csinalunk egy full backupot azt letesszuk a cel eszkozon, es onnan mar csak a differential megy ra.
Timer: Nalunk soha nem volt ilyen gond, ha azt irja lefutott es a logba is megjelenik akkor en is arra gondolnek, hogy valami kitoril a kesz mentes. A supportjuk eleg jo, mindenkeppen bedobnam nekik a kerdest.
Veeam free endpoint teljesen legalis, de csak W7 vagy 2008R2 oprendeszer, vagy annal ujabb eseten mukodik.
Vista a Vista alapu 2008 nem tamogatott.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz kraftxld #15067 üzenetére
Folyamatosan gyártjuk az igénylő lapokat, meg indokolást, meg az indokolás indokolását, sőt pl. tegnap annak írtunk egy indokoló levél vázlatot a továbbküldéséhez, akinek az indokolást indokoltuk...
Évek óta mindent lehúznak, külön nem kell semmi plusz aláírás, vastag dosszié van róla.
Az irodák és a géptermek fizikailag külön szerveren és hálózaton vannak, az irodai rendszerrel nincs gond, szép nyugisan elketyeg a 10+ éves szerveren (603-as foglalatú xeon, ha még valaki emlékszik ilyenre), mentve is van.
A géptermes rendszert vinném be virtuálisba, igazából kényelmi okokból kell oda a mentés. Tragédia nem lenne belőle ha elveszne minden, csak a plusz melótól mentene meg egy jó mentés. A telepítők bármikor letölthetők, a felhasználókat tudom importálni, a diákok órai dolgai vesznének el, ami ugyan kellemetlenség lenne, de senki nem forgolódna nyugtalanul az ágyában, egy hello world-öt vagy egy word dokumentum bekezdésre tagolását bármikor megcsinálják. Helyi bacula mentés van a sulixban, ha mondjuk keresnek valami kitörölt dolgot akkor az megvan, ha meg elpusztul a szerver akkor megvonom a vállam, erre adtatok pénzt. Ebben a központosított rendszerben mi próbálkozunk, de nem nagyon van hatásunk az eseményekre. Azt eszik amit főztek. Régen azért máshogy volt, amikor az iskola döntött, akkor jól álltunk, minden évben 2-3 gépterem lett felújítva, duplikált szerver, szalagos mentés volt, azóta csak szép lassan pusztul minden, 2-3 rossz hardverből próbálok csinálni 1-et, de most már lassan nincs miből mit csinálni. Úgyhogy most csak költségmentes megoldásokban tudok gondolkodni, úgy kellene elérni a lehető legjobbat.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Fooler89
őstag
Most jött egy email hogy írjuk össze milyen szerverekre lenne szüksége az iskolának?
Tudom, nagyon konkrét a kérdés. Tudtok valamit ajánlani, ami elég egy középiskolának? (közben én is nézek)
kraftxld: Köszönöm a válaszodat, még összegyűjtöm a kérdéseimet.
Pool alatt a pénzmennyiséget érted? Mert az nincs meghatározva, mint ahogy a célok se.
[ Szerkesztve ]
-
DanaL
tag
Valakienk van tapasztalata Veeam 9-el?
Veeam Backup Enterprise Managert szeretném elindítani és a következő hibát kapom:
HTTP Error 500.19 - Internal Server Error
The requested page cannot be accessed because the related configuration data for the page is invalid.Detailed Error Information:
Module IIS Web Core
Notification BeginRequest
Handler Not yet determined
Error Code 0x80070021
Config Error This configuration section cannot be used at this path. This happens when the section is locked at a parent level. Locking is either by default (overrideModeDefault="Deny"), or set explicitly by a location tag with overrideMode="Deny" or the legacy allowOverride="false".
Config File \\?\C:\Program Files\Veeam\Backup and Replication\Enterprise Manager\WebApp\web.config
Requested URL https://srvipfile.infopolis.local:9443/
Physical Path C:\Program Files\Veeam\Backup and Replication\Enterprise Manager\WebApp
Logon Method Not yet determined
Logon User Not yet determinedConfig Source:
78: <validation validateIntegratedModeConfiguration="false" />
79: <modules>
80: <remove name="FormsAuthenticationModule" />
minden role fel van már rakva mi lehet a megoldás? -
veterán
gaborbol: köszönöm a választ, nem törli ki, mert tényleg nem indul el a mentés (megnéztem a hálókártya forgalmát az adott időszakban...), valami a job környékén lehet elásva, mert ha újraindítom a szervert, vagy újra létrehozom a feladatot, gond nélkül megy. Érthetetlen számomra...Lehet, tényleg a supportot kérdezem meg erről, mert ezek szerint ez egyéni hiba lesz.
Van viszont egy másik, sokkal konkrétabb problémám, még mindig a WSUS / GPO mentén. Hosszú lesz, elnézést.
Sikerült végre kiherélni a WSUS-t a hálóból, de a GPO érvényesülésével valami gond van. A konkrét helyzet a következő: van egy OU, amiben a userek vannak. Van egy másik, amelyben a kliensgépek. A WU beállításokat definiáló GPO a gépeket tartalmazó OU-ra van ráhúzva. A gépek tagjai egy "patch" csoportnak, amelyre a GPO Security filter-t is állítottam. Tartományról beszélünk, a tartományi felhasználók nem rendszergazdák a helyi gépeken (sem). Az mindegy, hogy a default domain policy-ban, vagy OU szinten adom meg a Windows Update beállításokat, egyik "Computer" ágon kiadott változtatás sem érvényesül a klienseken, míg a "User" részen definiált GPO beállítások rendben lefutnak. A klienseken, tartományi fiók alól kiadott gpresult szerint nincs "Computer" ág alól vezérelt GPO beállítás (és nem is látom az érvényesített GPO-k között azt, ami a WU-et vezérelné), a tartományvezérlőn elvégzett GPO result wizzard viszot ugyanazon kliensgépen ugyanazon felhasználóval azt jelzi, hogy érvényes beállításként kap ilyen opciókat a kliens.
Amennyiben felveszem a lokális rendszergazdák közé az AD user-t, már látszik a GPresult lokális lekérésekor is, hogy van a "Computer" ág alatt definiált beállítás, és az érvényesített házirendek listájában is ott az ominózus GPO. A működése azonban még ilyen esetben sem tökéletes, mert letöltenie és telepítenie is kellene a klienseknek az ápdéteket, ehelyett csak szól, hogy vannak, de a frissítések keresésére és telepítésére már kézzel kell rábökni, és ha ez meg is történik, onnantól rendben lefut a frissítés. Sajnos a következő alkalommal megint el kell játszani ezt, mintha figyelmen kívül hagyná, hogy melyik mód van érvényesítve a GPO-ban. Amit kipróbáltam:
- Linkeltem a felhasználókat tartalmazó OU-ra is a GPO-t.
- A gépeket tartalmazó OU-ban a Security részen "Authenticated User"-t is hozzáadtam a listához, a "Patch"-et levettem.
- Az "authenticated users" csoport számára ellenőriztem, hogy a "delegation" résznél van-e olvasási jog
- A beállításokat közvetlenül a domain policy-ban tettem meg, hogy a külön OU-ba sorolt felhasználók és gépek ne okozzanak fennakadást.
- Mindkét OU-ra linkeltem a GPO-t, azzal a kitétellel, hogy a gépeket tartalmazó OU-ban csak a "Computers" ág, a felhasználókat tartalmazó OU-ban pedig csak a "User" ág érvényesüljön.Bármilyen ötlete esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban? Valszeg' én vagyok a láma, a fenti beállításokat nem egyidőben tettem, hanem egymást követően, így lehet, hogy valamelyeket párhuzamosan kellett volna megadni. Számomra ez jogosultság problémának tűnik, de nem tudom, merre induljak a megoldásban.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Flowtation #15077 üzenetére
De, persze ez adott, csak ez a sulinetes netre vonatkozik, a kolléga meg eggyel korábban a normál, szolgáltatói netre gondolt.
Mindegy, úgy tűnik túlagyaltam a dolgot, bekonfigurálom, ahogy gondolom, aztán majd szólnak, ha valami gond van."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
safike
csendes tag
Sziasztok
Monitorozásból írok szakdolgozatot és forrást keresek.
Tudtok mondani ebook,cikk stb forrásokat amiket feltudnék használni?
Elméleti részre szeretnék rámenni esetleg egy Zabbix beállításán mennék végig egy virtuális környezetben. -
Fooler89
őstag
válasz kraftxld #15049 üzenetére
Először is köszönöm a válaszodat.
Ugye a sulinetes netre a domain miatt van szükségünk.
Feldobtam már az ötletet a o365-be költözésre az igazgatónak a probléma hogy közhálos domainel nem lehet használni. Ha lesz lehetőségem leülök vele és átbeszélem. Nyitott rá.
A pfsenset újra telepítettem, kábelek nagy részét kicseréltem, eltünt a net eldobálás és üres a logom.Összeloptam egy gépet, i7-870 12gb ram dual channelbe és sikeresen települt az esxi. 2x2 tb vinyó (wd red vinyók) van benne szerinted elég lesz ennek a gép vm-nek?
A másik kérdésem, az alaplap nem képes a raidre, raid kártyám nincs. Hogy tudnám esxi 5.5 ben megoldani, hogy legyen biztonsági mentésem a vm-ről. Valami replikációra lenne szükségem.Ha ez költözés megtörténne akkor felszabadulna a két vm-es gép.
Hyper-v 2016-al az a bajom hogy nincs benne data deduplication és a tiszta szoftverben nem kaptam win2016 licenszet. Így is inkább 2016 legyen?
Jelenleg debianos ldap van amit szeretnék kidobni.
Közben mint kiderült a sulinet is fejleszteni akarja az internetet szóval lesz az iskolának 2*120-as nete. Megint lesz egy kis variálás. :-(
Otthon leszek leírom részletesen csak addig angol doga.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fooler89 #15084 üzenetére
Ha közhálós a domain, akkor is ugyanúgy el lehet nekik küldeni a változásokat. Nem kell semmi extra, csak megcsinálod az O365-öt, és email-ban eldobod nekik, hogy milyen rekordokat módosítsanak.
Ez jó lesz ideiglenes gépnek amíg a többiről átrángatod a dolgokat és felszabadul.
Az ESXi-t meg felejtsd el, szívás menteni vele ha nincs hozzá licenszed, és csak szenvedni fogsz vele rendes hardver nélkül is.
Hyper-V 2016-ra lehet data deduplication-t rakni, ahogy a korábbi verziókra is
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bon
őstag
válasz Fooler89 #15084 üzenetére
Domain nem lehet probléma, olcsón beszerezhető és fenntartható, nálunk jó pár éve van saját domain, évi kevesebb mint 1000 ft-ért. Ráadásul a sulinetes domain nevünk hosszú és nehezen megjegyezhető volt.
Win server 2016 licensz meg szerintem jövő év márciusában várható, addig meg megoldható a dolog.[ Szerkesztve ]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Fooler89
őstag
válasz kraftxld #15085 üzenetére
1. vm fut az esxi ami nfs-en keresztül csatlakozik a 2.vm kettőre. (ezen vannak a virtualimagek)
1. virtuális gép (enapló) 2.-ik samba és a hozzátartozó ldap.
Ebben igazad van, csak most éppen az történik, hogy az esxi-s virtuális gépet (ami jelenleg befogja a 2 xeon-os gépet) költöztetném át erre az i7-es gépre.
Na mármost míg az i7-en menne addig szeretnék egy raid1-et vagy valamilyen módszert amivel naponta le tudnám menteni a gépet. Ha felszabadulna a két gép akkor nekiállnék hyper-v-ben létrehozni egy tartományt, a file szervert létrehozni is importálni az ott lévő fájlokat.Ezért kellene valamilyen módszer, hogy átmenetileg legyen valami mentés az esxi-ről, nem akarok adatot veszteni.
Ezt az email átköltöztetést nem értem. Szóval eszerint nem tudok közhálós domainre költöztetni o365-öt. Akkor az első dolgom az, hogy domaint vegyek és utána tudom az iskolát elkezdeni költöztetni, ugye?
Bon és akárki:
Tudtok ajánlani valakit akitől érdemes domaint venni? -
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Veeam Backup & Replication-el mentem az Exchange szerverünket ami egy Hyper-V (2012 R2) hoston futó virtuális gép. Bővítenem kellene gép virtuális merevlemezét, de nem tudom a checkpoint miatt amit a Veeam csinál. Mit lehet ilyenkor tenni? Hyper-V managerben látom a checkpointot, de törölni sem tudom.
-
válasz Gombinyó #15089 üzenetére
Valószínűleg elszállt valami a snapshot készítése környékén, kézzel kell összerakni. Ugyanaz a folyamat mint a DPM-nél.
[link]
Én ez előtt még megpróbálnék kézzel csinálni egy snapshot-ot, majd törölni, hátha az megoldja.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
func93
senior tag
sziasztok
off-ba irom a kérdésemet, hátha tudtok segiteni. programozó vagyok, de szeretnék elindulni az üzemeltetés irányába is. távoli munka a cél, ahova windows server üzemeltetést kérnek, ebbe szeretném a segitségeteket kérni, hogy hogyan induljak el a tanulásba, esetleg tudtok ajánlani tutorialokat, könyv, bármi jöhet, lelkes vagyok. 1 évig kaptam Cisco Routing & Switching képzést, onnan kezdett el tetszeni, de első körben a windows serverek felé akarok nyitni
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
DanaL
tag
válasz func93 #15093 üzenetére
Szia, van ebook: Modern_munkakornyezet_epitese_-_Windows_Server_2012 ezt ajánlom alapnak,
Én problémámra valami megoldás?
Valakienk van tapasztalata Veeam 9-el?
Veeam Backup Enterprise Managert szeretném elindítani és a következő hibát kapom:
HTTP Error 500.19 - Internal Server Error
The requested page cannot be accessed because the related configuration data for the page is invalid.
Detailed Error Information:
Module IIS Web Core
Notification BeginRequest
Handler Not yet determined
Error Code 0x80070021
Config Error This configuration section cannot be used at this path. This happens when the section is locked at a parent level. Locking is either by default (overrideModeDefault="Deny"), or set explicitly by a location tag with overrideMode="Deny" or the legacy allowOverride="false".
Config File \\?\C:\Program Files\Veeam\Backup and Replication\Enterprise Manager\WebApp\web.config
Requested URL https://srvipfile.infopolis.local:9443/
Physical Path C:\Program Files\Veeam\Backup and Replication\Enterprise Manager\WebApp
Logon Method Not yet determined
Logon User Not yet determined
Config Source:
78: <validation validateIntegratedModeConfiguration="false" />
79: <modules>
80: <remove name="FormsAuthenticationModule" />
minden role fel van már rakva mi lehet a megoldás? -
bubi92
őstag
read only admin profilra mi a legjobb és leggyorsabb megoldás
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy szertnénk a cégnél valamilyen biztonságosabb adatárolást. Két lehetőség merült fel a vezetőségünk részéről. Az egyik az Active Directory rendszer , a másik pedig egy komolyabb NAS szerver. Én személy szerint a NAS szervert preferálnám (az Ad-ben nem vagyok jártas..). Ez kb. 30 gép adat tárolását érintené.
Szerintetek melyik rendszer lenne a jobb? A NAS szerveren max 1 virtualizált gép futna.
A cél az adat tárolás , a gépek "felügyelete" cégen belül megoldott ezzel szerintem nincs is probléma, és nem hinném hogy pár éven belül itt duplázodna vagy esetleg triplázódna a gépek mennyisége.Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
[Apple Watch Series 7][iPhone 14 Pro][MacBook Pro M1 pro 14" 2021][PlayStation 5 Pro][LG CX3 OLED]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest