Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz norbert400 #16400 üzenetére
Köszi, még nem ismertem.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
DJGABI
addikt
a pokoli operátor naplója ajánlott még a témában, meg angolul tudóknak az Anon works IT
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
kopogo
tag
-
MTbc
senior tag
Jól gondolom hogy egy domainben különböző nyelvű sbs2011(HUN) és standard 2016(ENG) nem célszerű, ha nem akarom magam szívatni?
[ Szerkesztve ]
-
-
disy68
aktív tag
Nagyon jó
"14:00 Megjöttem az ebédről. A karbantartó kitartóan ült a telefonnál. Mondta, hogy párszor csengett a telefon, de ezeket mind lekapcsolta a fűtőhöz. Ez a fickó tényleg tud!
14:10 Elkezdtem Gyurit - így hívják a karbantartót - betanítani. A Doom 2-vel kezdtük. Ez a Gyuri fantasztikus tanulékony! Másfél óra után már el tudott kapni! Azt hiszem, ez a pali még sokra fogja vinni.
16:00 Gyurinak lejárt a munkaideje, úgyhogy abbahagytuk a Doomot. Nekem még maradt 1 órám. Gondolkodtam, mit kellene csinálnom, és eszembe jutott az előző napi probléma az Accounting szerverrel. Kipróbáltam, hogy működik-e a kapcsolója. Párszor ki- és bekapcsoltam. Működött. "
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
norbert400
tag
van ilyesmi programozós verzióban is. Nálam ebben a témában a kedvenc: [link]
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Kicsit más téma, konkrétan VPN.
Jelenlegi felállás:
- adott egy SonicWALL NSA2600, ez kezel pár darab site-to-site VPN-t a partnerekhez, IPSec alapon, illetve átengedi a PPTP VPN forgalmat az RRAS szerver felé;
- adott egy WS2012R2 , ami RADIUS és RRAS, és ez a PPTP VPN szerver.Eddig minden szép volt és jó, a PPTP nem a legtutibb, de nekünk eddig nem volt probléma - nagy vonalakban.
De, az iOS 10 blokkolja a PPTP VPN használatát, sőt a PPTP Passthrough-t is, így a kollégák nem tudnak VPN-en bejönni a céghez. (Persze ez a régi és az új ügyvezetőnél bukott ki, mert ők használnak iPhone-t.
Ekkor gondoltam, hogy hegesztek valami L2TP-t PSK-val elsőre. Ez meg is lett az RRAS-en, de kintről nem nagyon akart menni, hiába forwardolok az RRAS feké UDP 500,4500, 1701-et és ESP és AH protokollokat.
Kérdés:
- Jól gondolom, hogy kintről ez azért nem akar menni, mert mennek a s2s VPN-ek, és ők kezelik ezeket a portokat, protokollokat, mielőtt én továbbítanám őket?Na ekkor gondoltam, hogy csinálok L2TP-t a SonicWALL-on RADIUS-szal meg LDAP-pal, de ez valahogy nem akar összejönni.LDAP beállítás már megy, de a RADIUS még szivat.
- Nincs erre valakinek valami jó anyaga?"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
-
X Factor
addikt
Sziasztok,
Egy levelezést kéne migrálnom o365-be. A levszerveren nincs tls/ssl, sima non encrypton pw loginnal megy. Mail szerver oldalon, ha fellövöm a TLS-t, hogy megkönnyÍtsem a migrációt, attól még a meglévő kliens beállítások a 143-as porton menni fognak?
Csak azért lenne fontos, mert sok a laptopos külsős kollega, és nyilván nem tudjak atallitani Meg nem is az ő feladatuk.
Migralas után már az outlook deploy az o365 fiókkal megoldható.
Make things work
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
L2TP felépül, de kapok egy 'The PPP link control protocol terminated' üzenetet a kliensen. (Windows 10)
És ezt látom a SonicWALL log-jában:
PPP message: NCP: Closing connection: Timed out negotiating network parameters(1018-as üzenet)
Mit rontottam el?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
mark777
csendes tag
Sziasztok
Remélen senki se haragszik meg, ha ide írom a problémát.
Láttam hogy Ti scriptekkel csináljátok a Windows offline frissítést.
De van ez a WSUS program, W 8.1 a rendszerhttp://www.wsusoffline.net
Régebben működött, de most hiába futtatom az UpdateInstallert, molyol, telepít láthatóan sokáig,
majd ujraindítás után ugyanannyi frissítést jelez a W saját Update-je.
Az összes WSUS által feltettSikertelenként jelenik meg a telepített előzményekben
Próbáltam azt is hogy kézzel kikapcsoltam a W Update service-t.kösz a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Az egyik fő HP Proliant ML 310e G8 v2 szerverben megadta magát az ILO. Minden működött, amikor Windows Update miatt újra lett indítva. A gép indulás közben ILO self test error-t dob, és bootloop-ba kerül. Oké, hogy az ILO megfeküdt, de ettől miért nem használható a gép? Mit lehet tenni?
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #16417 üzenetére
Nagy nehezen eljutottam oda, hogy betöltött a Windows, és be tudtam lépni az ILO-ba. A hiba ugyanúgy megvan, de legalább a host fut. Most ott tartok, hogy frissítettem 2.53ra, majd reseteltem az ILO-t. Egy ilyen gyönyörű hiba fogad:
Neten írnak róla sokan, meg van rá parancssoros NAND formázós megoldás. A hideg kiráz már az elolvasásától is...
-
sanzi89
addikt
válasz laszak #16419 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a hibának kb. semmi köze a beépített SD kártyához, az ILO NAND-jával van valami gond. Miért is oldaná meg az SD kártya hibáját az ILO NAND-jának formázása? Innen is látszik, hogy nem sok köze van egymáshoz a két dolognak.
A HP Microserver topikban egy kollégának a formázós történet vágta teljesen 0-ra a szerverét, így kicsit bizalmatlan vagyok.De amúgy kb. az egész ILO használhatatlan. Lassú, csak teker, de nem történik semmi, beállítások nem érvényesülnek (pl átállítottam az IP-t fix-re meg kikapcsoltam az IPV6-ot, ILO reset, fix IP megvan, de IPV6 címem is van, továbbá ha bemegyek az ILO-ban az IPV6 konfigba, akkor végtelen homokóra fogad).
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Sziasztok!
Server 2012 R2 Core alatt hogyan lehet a cache-elt domain admin jelszavat torolni/frissiteni? Meg lett valtoztatva ennek a usernek a jelszava, a core serverek meg meg mindig a regit fogadjak el, rdp-n keresztul is (mondjuk ez vicces, mert maga azr rdp kapcsolat elindul az uj jelszoval, bejon a server login screen-je es ott irja, hogy nem jo a username/password, majd a regi jelszot elfogadja). ILOM-on, lokalban szinten a regi jelszot fogadja el. Koszi!
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
djgeg
őstag
válasz Воланд #16425 üzenetére
Fúúú hát ez még mindig van? Én nagyon régen találkoztam vele, de ha jól emlékszem arra jöttem rá, hogy by design ilyen, ha nem lenne elérhető az AD controller.
Ha jól emlékszem ez segített: [link]
Be lehet állítani, a cachedlogonscount értékét 0-ra is és elvileg az megoldja. (következő csatlakozásnál már az AD ból kell tolnia.)[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
djgeg
őstag
DSRM usernek nem külön kéne lennie? (vagy már én estem ki a gyakorlatból ) Lehet elvileg szinkronban egy AD user-el, de én még nem láttam használatban, ahogy eddig láttam azért szeretik elszeparálva használni.
Amúgy ha szinkron be van állítva akkor a legutóbb érvénes AD usernek a pass-nak kéne lenni a DSRM usernek is. Elméletben. Gyakorlat jó kérdés, de DSRM user is közvetlen az AD-hoz kéne csatlakoznia, szóval a be cachelt user cred.-et nem hiszem, hogy használná.[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
JohnnyX
őstag
Hali!
Az alabbi kerdesem lenne:
Adott egy WinSrv 2008 R2-es DC.
Honnan, melyik log-bol tudom megnezni, hogy melyik domain adminunk adott-hozott letre egy bizonyos felhasznalot AD-ben, es adott neki olyan jogot, amire a felhasznalo nem jogosult?
Egy idoben tobb domain admin is be van jelentkezve, es egyik sem vallalja el hogy o volt.
Hogyan tudom ezt kideriteni?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Ki szeretném váltani a windows server backupot mert egy rakás szar.
Kipróbáltam az ingyenes veeam backupot az egyik fileszerveren eddig jól működik sokkal gyorsabb mint a windowsos és kevesebb hely is kell neki. (példának 1.8Tb usb mentőre a windowsos 20-30 óra alatt végzett és emiatt dobálta a hibákat mivel csak minden másnapi mentés ment le, a veeamos meg a full mentést megcsinálta 11 óra alatt, a növekményest meg fél egy óra alatt, ráadásnak emailt is küld alapból és nem kell scriptelgetni)
A kérdés az hogy ez csinál-e teljeset ha növekményes van beállítva? Mi van akkor ha elfogy a hely a mentőn?
Kiválltható-e biztonságosan nagyobb szerver mentése is? (pl exchange, Sql...) -
válasz MasterDeeJay #16433 üzenetére
Vegyetek rendes Veeam Backup & Replication-t.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
gaborbol
őstag
válasz MasterDeeJay #16435 üzenetére
Szerintem az ingyenes verzio lementi majd az SQL-t meg Exchange-t is mindenestul, de nem szol neki, hogy le lett mentve igy a logokat majd nem pucolja majd ki.
Meg, ha esetleg gond van a restorenal akkor valoszinu csak szetterjak a kezuket, hogy meg kellett volna venni a szerver verziot.Macrium reflectnek van ertelmes mento szoftvere de az $600 dollar / szerver egyszeri dij.
Mi most mar minden ugyfelet terelgetunk at a Veeam hez, pont ma kuldtem ki az ajanlatot, hogy ideje lenne verge lecserelni a 4.2-es Macriumot az SBS-en meg az SQL szerveren.
Meg kell mondani, hogy ami ezt tudja az ennyibe kerul. Ha nincs ra penz akkor ez van ingyen, de tudomasul kell venni a hianyossagot. Ha az Exchage meg SQL licenszre volt penz akkor a mentesre is kolteni kell.
-
válasz MasterDeeJay #16435 üzenetére
Akkor itt is a vége a sztorinak, szerver mentésre a Veeam Endpointnál jobb ingyenes megoldás nem létezik.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz gaborbol #16436 üzenetére
Lehet hülye kérdés de egy restore-nál fogom és fileszinten visszamásolom a komplett SQL-t vagy Exchange-t akkor az nem elég?
Széthalt sbs2010 szervernél csináltam már olyat hogy lemásoltam az exchange adatbázist majd atach-oltam és ment, igaz server backup írja hogy sérült és nem lesz visszaállíható a mentésből de már 2 éve megy.Upo
SBS2008-ak és 2010-ek vannak, szólval lett rá költve 5-7 éve.kraftxld
Akkor lesz a veeam. -
Fooler89
őstag
Windows 2016 szerver és MDT 2013 update2-vel szeretnék deployolni win7enterpriset.
A menet az lenne, hogy csináltam a vm-et a windows 7-nek. Deployoltam rá egy windows meg még más programot. Most szeretném ezt capture(nem tudom, hogy kéne ezt leírni) csináltam egy task sequencet sysprep és capture templattel.
Indítom a litetouch.vbs-t és kiválasztom a capture taskot, akkor szépen elkezdi sysprepelni a dolgot, de nem kérdezi meg, hogy hova szeretném menteni, milyen néven, stb. A legvégén kapok egy windows 7-et amibe nem tudok bejelentkezni.
CustomSettings.ini
[Settings]
Priority=Default
Properties=MyCustomProperty
[Default]
OSInstall=Y
UserDataLocation=NONE
JoinWorkGroup=WORKGROUP
TimeZoneName=Central European Standard Time
UserLocale=hu-HU
KeyboardLocale=hu-HU
FinishAction=SHUTDOWN
DoNotCreateExtraPartition=YES
ApplyGPOPack=NO
SLShare=\\wds\logs$
WSUSServer=http://wsus.perlasca.hu:8530
DoCapture=YES
SkipAdminPassword=YES
SkipApplications=YES
SkipAppsOnUpgrade=YES
SkipBitLocker=YES
SkipCapture=NO
SkipComputerBackup=YES
SkipComputerName=YES
SkipDomainMembership=YES
SkipFinalSummary=NO
SkipLocaleSelection=YES
SkipProductKey=YES
SkipRoles=YES
SkipSummary=NO
SkipTaskSequence=NO
SkipTimeZone=YES
SkipUserData=NOBootstrap.ini
[Settings]
Priority=Default
[Default]
DeployRoot=\\wds\DeploymentShare$
SkipBDDWelcome=YES
UserDomain=Domain
UserID=Admin
UserPassword=Pa$$w0rdA másik amiről még nem találtam infót, hogy tudom azt elérni, hogy a deployolt gépek domainbe legyenek viszont mikor capture van akkor nem szabad domain tagjának lennie a gépnek. Ugye a customsetting.ini be nem rakhatom a domain joint mert akkor sysprepnél is be fogja rakni.
-
TheProb
veterán
Van arra ötletetek, hogy egyik user miért nem tudja megnyitni a personal AD-s mappáját? A fiókja nincs zárolva, a jogosultsága természetesen megvan a folder-hez. Ennek ellenére mégis, ha meg nyitna vmilyen mappát, akkor jogosultság hibát dob. Mit nézzek meg?
Mondjuk ahogy nézem a user folder almappáinak teljesen már secu beállításai vannak, mert az admin accommal még a jogosultságokat sem látom...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Upo
addikt
-
TheProb
veterán
Az owner-t azért nem akartam mókolni, mert a többi mappánál a user a saját folderjének tulajdonosa. De most átvettem, aztán kicsit helyrekeféltem a dolgokat. Holnap kiderül, mert már hazament a delikvens. Legalább már én meg tudom nyitni a subfoldereket.
(#16443) blokad:Jah, átnézem még.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
Fooler89
őstag
válasz Fooler89 #16440 üzenetére
MDT verzió 8443 bug, ezért nem ment a capture. Itt a fix!
A másikra, meg a customsetting.ini-be [taskid] és akkor taskonként tudom állítani, hogy a capturenél ne legyen domainba léptetés, a deploynál igen.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz TheProb #16446 üzenetére
Azért írtam, hogy érdemes lenne kideríteni hogy ki csinálta.
Olyankor például előállhat ilyen, ha a felhasználónak be volt jelölve a teljes hozzáférés jogosultság, akkor tud magának jogosultságot is állítani, és ki tudja törölni a rendszergazdákat is, azért nem tudtad állítani a saját tulajdonba vétel nélkül.
De nyilván lehet más oka is, vagy akár kéretlen szoftver is.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
fulopmartin
csendes tag
Sziasztok
Akadt a napokban, egy olyan problémám, hogy a régi switchünkön elkezdtek sorban megdögleni a portok.
Sikerült szereznem helyette, egy HP-t, amit be is konfigoltam az egyedüli probléma, hogy a kinai SFP-t nem igazán hajlandó elfogadni.
A kérdésem az, hogy ha veszek ebayen egy azonos paraméterekkel rendelkező (1310nm , 10km , monomodusú) HP kompatibilis SFP modult , az tudni fog-e kommunikálni a túlvégen lévő eszközzel?
Vagy inkább egy média konvertert kellene szerezni?"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amatőr csillagászat
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest