Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz E.Kaufmann #16050 üzenetére
Powershell-ben: Get-WindowsUpdateLog
Majd az asztalra kihányt log file-ban kell megnézni, hogy mi a téma.
Itt van még hozzá leírás, hogy GPO-ban miképp kell belőni: [link]
Pár portot át kell engedni a tűzfalon ha külső AV-t használtok.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Fooler89
őstag
Ismer itt valaki nod32-es viszonteladót?
Kellene egy árajánlat 25 db eset nod32 endpoint business editionre.
-
iwu
addikt
válasz Fooler89 #16054 üzenetére
ahogy bugizozi is írta, ez nem tétel. ha a 4 gépes hivatalos árat nézzük, akkor max 250K a 25 gép / 1 év (ami a lexarabb konstrukció). A verseny arról szól, hogy ki mennyi "haszonról" mond le ilyen tételnél. 20-25 ezerről beszélünk. Én tutti, hogy a megszokott "beszállítómtól" venném.
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Hogyan tudom megcsinálni azt hogy egy szerver ne látszódjon a hálózatoknál? (win10 kliensek, Winsrv2012r2)
Tehát szeretném azt hogy a felhasználó ha a hálózatra kattint akkor a szerver egyáltalán ne jelenjen meg, de kézzel beírva a nevét a címsorba elérhető legyen.
Ne is kérdezzétek minek kell, csak meg kell oldanom. -
X Factor
addikt
válasz MasterDeeJay #16057 üzenetére
Szerveren
CMD adminnal
net config server /hidden:yes
De megint, van egy olyan érzésem, hogy van egy rossz felhasználói szokás és azt próbáljuk meg megoldás helyett workaroundolni.
Gondolom a szerver, fájl szerver is, és van akiknek kéne róla cucc, de jó lenne, ha nem mindenki látná?
Bár, Írtad h. inkább ne is feszegessük
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
-
X Factor
addikt
Office 365 migrálással kapcsolatban lenne kérdésem, kérdéseim
Levelezés, külső szerverről jönne IMAP-pal, de ott nincs ssl/tls, Így elhasal. Mivel járok jobban, ha fellővök a legacy levelezésre egy tls-t 143-ra és úgy átrántom a dolgokat?
Itt az a gondom, h. egyből az összes mail klienst, telót átkéne konfigolni, ez kb 60-70db, és nem lehet szépen a háttérben ügyködni.
Vagy esetleg ssl 993-on menjen, és 143-on non secure-ként tovabb el a beallitas a klienskeben? Sosem találkoztam még ilyennel és nem egy production environmenten kezdenék el kisérletezni.
Legrosszabb esetben tudom h. péntek du kap a meglévő mail server ssl-t és hétvégén lepörgetni a migrálást, h. hétfőn már az outlook menjen office 365-el.
Outlook-ban, pst-kel variálást kihagynám, mert a user accountokon kÍvül van egy valag info,support,news,newsletter stb... cím amik kliensben sehol sincsenek beállÍtva.
És a fentebb emlÍtett dolgok kapcsán, a user migráció része tiszta, de van ugye a szokásos general purpose info,news,jobs,test...test10 címek, ezeknek nyilván nem licenselnének újabb office 365 előfizetéseket, alias-kéne legyenek valami alá berendezve? Vagy a sima 4,20 euros előfizetést mégiscsak mellé csapnni?
Kisebb cégeknél ált volt, egy info meg egy jobs, az ált az ügyvezető alá volt berendezve, de itt giga mennyiség van, és nem akarok vele háromszor dolgozni.
Make things work
-
pschio
őstag
sziasztok!
Hogyan tudnám gyorsan és egyszerűen meghatározni egy eszköz hollétét a hálózatomon? Van vegyesen sok Cisco és Ubiquiti smart switchem. Azt a switchet keresem amire rá van dugva az adott eszköz. IP-jét és MAC-jét tudom az eszköznek.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
balaaa88
aktív tag
válasz X Factor #16060 üzenetére
Ezt a részét:
"És a fentebb emlÍtett dolgok kapcsán, a user migráció része tiszta, de van ugye a szokásos general purpose info,news,jobs,test...test10 címek, ezeknek nyilván nem licenselnének újabb office 365 előfizetéseket, alias-kéne legyenek valami alá berendezve? Vagy a sima 4,20 euros előfizetést mégiscsak mellé csapnni?"
meg tudod oldani shared mailbox-ként. Kicsit ugyan több vele a szívás, de ugyanúgy lehet róla fogadni-küldeni és 50GB is megvan. De persze, hogy érdemes-e ezzel a módszerrel, azt meg kell nézni.
Hátránya, hogy a shared mailbox-hoz tartozó jogosultságokat neked kell beállítani.
Ja a shared mailboxokért nem kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Valaki nem dolgozik véletlenül az Areus-nál? Lenne pár kérdésem
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mivel és hogyan tudnák legegyszerűbben egy olyan Windows 7 képfájlt készíteni, ami hardver független.
Az irodában elég sok gép van és különbözőek is (HP,DELL, ASUS) és terveszem, hogy újra kellene már mindegyiket telepíteni, de egyesével sose végeznék( kb 150db gép).
Mi lenne erre a legegyszerűbb megoldás? Esetleg még ha az is megoldható lenne, hogy feltelepül a rendszer és az összes szükséges programot is felrakja magának egyúttal. Nézegettem ezt a sysprep szolgáltatást, de egy kicsit elvesztem benne.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
X Factor
addikt
válasz pumukli93 #16068 üzenetére
Pedig az lenne a megoldás. Mennyire különbözőek a gépek?
Ezek eléggé brand gépeknek tűnnek, ha 6-7 fajta van, akkor szedd össze a drivereket és integráld bele az image-be.
inkább úgy állj hozzá, h. egyszer kell alaposan megcsinálnod, ez egy egynapos munka, (maga az image összekalapálása), és akkor egy jó darabig nem kell vele foglalkoznod, illetve tanulsz is.
Utána, ha bizonytalannak érzed, akkor szemelj ki egy gépet, csak van egy ami nem kell napi szinten és azon próbáld ki, h. rendben lefut-e.
Make things work
-
sellerbuyer
őstag
Az Acronis tudja azt, hogy az image felrakásakor bekéri az új drivereket, csak az Acronis drága. Inkább a Win 7 a gond, ami nem 100%-osan viseli a hardware változásokat. A Win 10 jobb lenne, mert az brutálisan rugalmas, de gondolom a user összetétel miatt ez nem játszik. Ha mégis mehet a Win 10, akkor tökmindegy, hogy mivel image-elsz, felrakod az image-et a gépre, majd elindítod a gépet és felrakosgatod utólag a drivereket teljesen gond nélkül. Több ezres gépállományon csinálom ezt, mondjuk én Win 7-el is, szemrebbenés nélkül és nincs semmi gond. Sysprep az persze kell az image-elés előtt a forrás gépen.
-
bzsolt99
tag
Hello,
Én amit ajánlanék 1 referencia image plusz driverek. Mdt a te megoldásod szerintem. Rugalmasan tudod kezelni a drivereket és ha van windows szervered akkor ingyenes a cucc.
Sysrep szintén kell hozzá persze.
Windows 10 esetén pedig van lehetöség a drivereket lementeni majd beimporálod az mdt-be és ennyi.
Annyi kell egy lista a gép tipusokról és 1x kell csak összevadászni a drivereket. -
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a hibajelenséggel, hogy az autologin nem fut le?
Se a sysinternalsról letöltött progival, sem pedig a registryben mókolással. A gép domainbe van léptetve. Múlt héten még ment ma meg már nem. A sysinternalsról letöltött alkalmazással 2x is megpróbáltam, disable, majd újra enable, de semmi változás. Registryben bevittem kézzel amit kell, de az sem érdekelte. Annyi észrevétel van, hogy restart után mielőtt bekérné a felhasználónevet jelszót, 1-2 percig fekete képernyő és csak az egér kurzor van a képernyő közepén. A vinyó csak teker, teker és teker, aztán megjelenik a ctrl+alt+del képernyő.
Pénteken kapott egy Office 2016 telepítést, más változás nem volt.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Mennyit ér egy OKJ-s papír a rendszergazda munkaerő piacon?
Szerintetek a Petrik vagy a Neumann János SZKI képzése lenne jobb? -
válasz timelord1987 #16073 üzenetére
Szerintem már sokszor sok helyen leírtuk, hogy szerintünk mit érdemes tanulni. Az első kérdésed óta kb 10 MS vizsgát össze lehetett volna szedni, vagy akármelyik más gyártó papírját
-
senior tag
válasz timelord1987 #16073 üzenetére
Attól függ, hol/merre akarsz elhelyezkedni.
Ha állami munkaadóval tervezel, akkor kell az OKJ minimum, mert a céges privát vizsgáknak nincs fizetési besorolása, tehát sima érettségis fizut kapnál értük, havi 120'000-et kb. OKJ rendszergazdával pesten a duplája is simán megvan.
Ha nem állami multinál szeretnél dolgozni, akkor előny, de nem feltétel az OKJ papír, ott jobban honorálják a spec céges képzéseket. (MS, Cisco, Mikrotik) Ebben az esetben pesten kb 200k-nál indulnak a fizetések, de plafon a csillagos ég, persze tudás függvényében.Vidéken nyilván alacsonyabbak a bérek és kevesebb a betölthető állás is, ezt is figyelembe kell venni.
Ezek után döntsd el magad, hogy neked megéri-e a befektetendő időt és pénzt az OKJ képzés.
Nekem megérte.[ Szerkesztve ]
-
pumukli93
csendes tag
válasz bzsolt99 #16071 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ebben a témában elég kezdő vagyok mivel még nem csináltam ilyet. Esetleg valaki tudna linkelni anyagokat.
Ezt az MDT nézegettem és nem nagyon jöttem rá, hogy lehetne megoldani ezt a driver integrálást.Sajnos a WIN egyenlőre nem opció.
A válaszokat köszönöm!
-
X Factor
addikt
válasz pumukli93 #16078 üzenetére
Logout-ra, pont most került fel egy hasonló cikk.
https://logout.hu/cikk/elore_konfiguralt_windows_10_lemezkep_keszitese/bevezetes_es_az_otlet.html
Egyébként meg:
- Google ---> Inject Drivers to Windows 7/10 Install Media
Onnan szemezgetni azon megoldás közül, ami a legérthetőbbnek tűnik számodra.
Make things work
-
senior tag
válasz timelord1987 #16076 üzenetére
Szia. Nem tudom. Rég voltam én már középsulis és nem is ezekbe jártam.
#16077: A Ruander-nél végzetem az OKJ-t.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Office 2013 Administrative Template files ebből van 64 bites és 32-es.
Melyiket kell felraknom, ha 64bites a win server a win kliens is 64 bites de az office 32bites?A másik kérdésem, hogy lehet beállítani, hogy egy domain userhez beállítom outlookba az o365 email fiókját?
Elkezdeném domainba rakni a gépeket. Akkor ugye új account jön létre a gépen. Akkor ugye a felcsatolt meghajtói meg a programok beállításai alapra állnak?
Gondolok itt arra, hogy a böngészőből elvesznek a jelszavak meg stb.[ Szerkesztve ]
-
ace05
senior tag
Segítséget kérnék.
Iskoláról lenne szó. Ilyet még nem láttam. Az egyik asztali gép oprendszere megbolondult, Win 8.1 ( csak ezen megy a digitális tábla). Abba a helyiségbe az internet jó, mert laptoppal nem volt semmi gond.
Kap ip-t rendesen, azt írja ki, hogy jó az internet kapcsolat, de nem hoz be semmilyen oldalt se. Pingelni egyes oldalakat lehet, mint index.hu vagy google.hu. Lehet pingelni a hálón lévő gépeket, de csatlakozni nem tud rájuk, pl nas. Ip megújítottam, hálókártya driverét frissítettem, de továbbra sem jó.Ekkor fogtam magam és átraktam a winchestert egy tartalékgépbe ( van belőlük bőven, miután le lettek cserélve a dell-ekre) . Már egy másik teremben, továbbra sincs internet az új gépben. Ekkor visszaraktam a gép eredeti winchesterét és jó lett az internet. Szóval egyértelműen valami beállítás probléma, de mi? Semmi nem lett elállítva. Valami ötlet azon kívül, hogy húzzam újra a gépet ?
-
sellerbuyer
őstag
Outlook OWA-val. Fájl csatolás nem műxik webes felületen.
Silverlight kell hozzá, de a Chrome már ezer éve nem támogatja és a FF sem most már, az új verziótól kezdve. IE11-el pedig eléggé hektikus, hol műxik hol meg nem. Nem csak a csatolás nem megy, hanem az összes ikon halott az új email írásánál, ami SL-ot használ.
Ez mindenhol probléma, ahol Outlook+OWA van, főként intézményi/vállalati környezetben...
Valaki talált már erre jól működő, stabil megoldást?
-
válasz sellerbuyer #16088 üzenetére
Exchange verziója, service pack valamit patch szint?
-
sellerbuyer
őstag
válasz moha bácsi #16091 üzenetére
Nem userként van ilyen problémám, hanem rgazdaként és a user-eknél mindenféle böngésző van, nem csak IE11. Központi megoldás lenne jó.
-
válasz sellerbuyer #16090 üzenetére
De most ááá... már azt se tudom mondani, hogy a nagyszakállú csodadoki megmondja a BP TV-ből, mert nemrég halt meg.
Pontos verziót légyszives, ez kb semmire se jó.
Firefox, OWA login oldal megnyit, jobb klikk, view source és itt mi van nálad?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
sellerbuyer
őstag
válasz kraftxld #16094 üzenetére
Bocs, Exchange verziót írtam. Egyébként 14.3.210.2.
Közben kiderült, hogy van lehetőségünk ingyért használni a 2016-ot, úgyhogy abban meg már csak rendben lesz az OWA, ill. frissíthető lesz normálisra... Microfosék csak tudják az SL-ről, hogy már temetni akarják és függetlenítik tőle legalább a saját projektjeiket...
Kösz a türelmet!
[ Szerkesztve ]
-
válasz sellerbuyer #16095 üzenetére
Ha megoldható egy SP plusz a legutolsó RU telepítésével akkor minek a 2016?
Az egy nagyságrenddel nagyobb munka.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
sellerbuyer
őstag
válasz kraftxld #16096 üzenetére
Itt egy országos, több ezer user-es, több száz telephelyes intézményről van szó. Microsoft engineert kérünk majd, aki megoldja a migrálást, a 2016-ot pedig ingyért kapjuk, szóval nem nekünk kell megcsinálni szerencsére.
Amúgy leírom, hogy mit találtam, hátha valakinek segít, bár ezek csak szükségmegoldások és tűzoltások:
Egy user oldali megoldás, amit itt is javasolt a kolléga:
IE11-ben kompatibilis mód.
Edge-ben pedig az ezt helyettesítő: Megnyitás Internet Explorerben menüpont.
Utóbbit teszteltem, tökéletesen műxik vele minden az OWA-ban.Szerver oldali megoldásra pedig az OWA Light telepítését javasolták, ami nem használ SL-t ezekre a funkciókra, mint kép beillesztése, file csatolása, stb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sellerbuyer #16097 üzenetére
Tehát mégegyszer, mi az OWA pontos verziója?
-
Flowtation
őstag
törölhető, bocsánat!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs