Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Szia,
Köszi a válaszod.
Igen, közben meg én is elnéztem, s1156.
Failover Cluster, HyperV ilyesmi tanulásra vennék kettőt, és nagy nehezen de végre én is megtaláltam a drivereket, a Fujitsu oldala majdnem olyan katyvasz mint a HP-é az elmúlt időben, vagy csak én vagyok vaksi.
Bízom benne, hogy a fenti feladatokra egy i3 540 + 4GB ECC / node elég lesz.. Plusz ugye valami iscsi storage..Köszi az infókat!
udv
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
-
Upo
addikt
Kb pár kattintás. Google keresőbe beírtam hogy fujitsu, első találat a cég oldala, ott a keresőben rögtön a drivers+downloads-ra katt. (1)
Előjön a kisablak, ott a középső product search-re (2)
Beírom hogy TX100, continue (3)
Eredményeknél TX100S2-re katt (4)
Utána már igény szerint, ami kell.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
iwu
addikt
hali!
van pár cisco video conf eszközünk. T-nél elgurult a gyógyszer. Tud valaki szolgáltatót, ahol bérelhetnénk h323 konf szobát?ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
brd
nagyúr
válasz Gombinyó #15450 üzenetére
Valószínűleg hibás(/sérült?) a font, amit ilyenkor használ a böngésző. Ha egyértelműen az Adobe-hez köthető, akkor az telepíti (vagy írja felül) a fontot. Esetleg csak az adott oldalon van vele probléma, mert szélesebb, mint amire számít, vagy hasonló.
The only real valuable thing is intuition.
-
TheProb
veterán
Most találtam egy egész szimpatikus álláshírdetést, zöldmezős beruházásra keresik az első IT-s kollégát.
Mekkora felelősséggel és szakmai tudással való rendelkezéssel jár ez? (azon túl, hogy ez relatív).2 éve dolgozok multinál operátorként, de amennyire tudtam belefolytam a komolyabb dolgokba is. Ettől függetlenül félek, hogy ez nem pályakezdőnek való dolog lenne. Egyedüli IT-sként szerintem azért ez még nagy feladat lenne számomra, azért valaki tapasztaltabb emberke azért csak kellene mellém akivel lehetne konzultálni, hogy nem-e hülyeségek tervezésére készülök, stb.
Vagy ez hogy zajlik ilyenkor? Persze nyilván nem tudhatjátok a tudáso és tapasztalati szintemet (én se tudom, ilyen helyzetben). Csak valami véleményre azért kíváncsi lennék.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
X Factor
addikt
válasz TheProb #15459 üzenetére
Azért csak van egy felvételi eljárás, ahol felmérik, h. mi az általuk elvárt és te ennek mennyire felelsz meg.
Adott esetben, ha nincs is meg a feltétlen szükséges technikai tudásod/tapasztalatod, ámbár hajlandó vagy tanulni, belerázódni az új dolgokba és ez a lelkesedés tetten érthető, szerintem többet is nyom a latba manapság.
Nem kell félni az új dolgoktól, ahol most én a legtöbbet dolgozom, ott külsős forum moderatorkent kezdtem, jelenleg én felelek mindenért ami IT (Vmware, Windows serverek, Linux Serverek, MySQL,Külsős dolgok, céges cloud, FTP, levelezés, offsite backup, ha új Tv kell, ha nem megy a wifi, vagy ha kifogy a patron, vagy ha egy új scene-hez kell gpu render farmot épÍteni.)
Szvsz az üzemeltetésben ez a legszebb, h. sosem vgy készen, mindig van mit csinálni, ezáltal folyamatosan ütközik az ember új megoldandó problémákba, de pont ettől lehet a legtöbbet fejlődni.
Ha tetszik és úgy véled, h. ott jobb helyed lehet, vagy sokat nyújtana a szakmai felődésben, akkor jelentkezz, veszteni valód nincs.
Linkedin-en legyél fenn, bár gondolom ez alap, elég sok cég keress most Site Admin-t. pl.: wiPro
illetve dremjobs-t is érdemes böngészni. Ha semmi munkám nem lenne egy ilyet pl biztos bepróbálnék
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
TheProb
veterán
válasz X Factor #15460 üzenetére
Lehet akkor teszek rá egy próbát, főnököm is azt mondja, hogy nem kell tőle annyira félni, mert egyedül azért nem fognak hagyni addig, amíg nem vagyok mindennel tisztában, stb.
LinkedIn-en amúgy régóta fent vagyok, de azt látom, hogy itthon nem nagyon terjedt még el. Legalábbis vidéken, ugyan ezt mondják a HR-eseink is.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Argh, amikor az ember egész este azzal b*szakszik, hogy az ügyfél legkritiusabb szervereit patch-elje, közöttük olyanokat amik még nem is láttak Windows Update-t. Erre reggel tajtékzanak, hogy nem megy a legfontosabb progijuk és persze a patchelésre fogják.
Aztán elég gyorsan kiderült, hogy valami kriptaszökevény 2003-as szerveren futott a cucc, ugyanazon a szerveren egy CA, és a CA saját meg a webszerver tanusítványa is lejárt.
Persze sha1-es 1024 bites cert IP címre csinálva, úgyhogy gyorsan szögelhettem egy ugyanilyet egy másik CA-ról De a végén sikerült.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
TheProb
veterán
Rendszerüzemeltető (szerverek, hálózat, stb.) pozícióban milyen szakmai interjús kérdésekre számíthatok szerintetek?
Gondolom CIDR-es, maszkos, x eléri-e y-t jellegű kérdések lesznek, de azon túl?
Sose voltam még semmilyen interjún, így kicsit tele a gatyesz :/
-
X Factor
addikt
válasz TheProb #15464 üzenetére
Én amikor kivancsisagbol elmentem egy-két helyre, h. lássam mit reagálnak az általam mondott bér igényre h. legalább eltudjam helyezni egy skálán h. kb mennyit ér a jelenlegi tudásom a legkülönbözőbb esetekbe futottam.
- Volt, ahol elmondtam, h. mivel foglalkoztam idáig és kb elég is volt, itt egy senior mellett lettem volna, mert annyi meló volt, h. egy embernek már sok volt.
- Volt, ahol az első fordulós beszélgetés után, hálozati topológia feladatok voltak, azokat kellett megoldani.
- illetve ami a legszimpibb volt, ott körbe vezettek, elmagyarázták h. a cég specifikusan mivel foglalkozik, bemutatgattak az embereket, és közben kötetlen beszélgetés keretében vázolták nagyjából a belső rendszereket (szerverek, hálozat, kliensek, felhő, workflow, nyilván ezekből annyit arultak el, ami meg nem túl belsős infó)és annak keretében kérdezték h. az ember min változtatna, milyen elképzelései vannak stb...
Sose voltam még semmilyen interjún, így kicsit tele a gatyesz :/ Légy határozott, lássák h. magabiztos vagy és h. tényleg érdekel a dolog, tanulni mindent meglehet, ettől ne félj szerintem.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
iwu
addikt
válasz TheProb #15464 üzenetére
elmész 3-4re, és lesz rutin. teljesen változó...légy határozott, az a lényeg.
én 2 hleyen voltam eddig, ahol szimpi teszt volt. nem a dőlt betű abróbetűsébe kérdeztek, hanem csak a napi üzemeltetési rutinba, de ott sokfélébe.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
sanzi89
addikt
Mik a vélemények, nyugis időszakban frissítsem a szervereket 2012 R2-ről 2016-ra? Licensz megvan.
Mik a tapasztalatok az új rendszerrel? Nekem még nem sok...[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
LTO6 drive nem támogatott Server 2003-on? [link]
Van egy IBM ULT3580-HH6 LTO6-os FC driver, amit nem ismer fel a Windows Server 2003, csak a Medium changer-t. Ezt a drivert sztem le hozzá. Van esetleg valami trükk, amivel életet lehet lehelni bele?Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Fooler89
őstag
Szerintetek mennyire lenne problémás egy windows xp-t egy mssql 2008-at adatbázissal (egyszerű raktározó program) fizikai gépről átemelni hyper-v-be? Kéne a vas meg a hely. Bár szerencsére meg tudom máshogy oldani is de érdeklődnék hátha valaki csinált ilyet.
Gép igénye alíg van nagyjából 2 ember használja de egyáltalán nem sokszor.[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz Fooler89 #15471 üzenetére
Szerintem nem lehet vele baj. Mi 5 éve húztuk be Hyper-V alá az ERP szervert (Windows2K3 egy eredetileg IBM226 vason volt), azóta is köszöni szépen, jól van. Más kérdés, hogy már régen cserélni kellett volna...
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
sellerbuyer
őstag
Kaptunk egy rakat vékonyklienst, amire az oprendszert és mindent egyetlen image-ben kaptunk meg. Ez nekünk egyáltalán nem felel meg, egyszerűen Win 10 LTSB-t szeretnénk telepíteni és abba a licenszkulcsukat betenni, aktiválni. Ehhez ki kellene előbb nyernünk a kulcsot az image-elt Win 10-ből, amit kaptunk (és az Office 2013-ból is).
4 különböző product key kinyerővel próbálkoztunk már, mindegyik ugyan azt a kulcsot írja ki, de ez a kulcs nem jó. Kipróbáltuk több gépünkön, egyiken sem a megfelelő kulcsot írták ki a programok.
Tudtok valamilyen jó megoldást arra, hogy a Win 10 LTSB-ből (ill. Office 2013-ból) hogyan tudjuk kinyerni a licensz kulcsot?
Amikkel eddig próbálkoztunk:
- custom vbs
- ProduKey
- KeyFinder
- ShowKeyPlusEgyik sem azt mondja, hogy nem talál kódot, vagy ilyesmi, mindegyik ugyan azokat a Win és Office kódokat írja ki, de ezek közül egyik sem a helyes kód.
-
Kész, felk*rtam az agyam, valakinek hátha van ötlete erre a tök egyszerű problémára.
Van egy CSV file-om, benne több ezer file amit egyik helyről kell mozgatni a másikra a hálón.Kb így néz ki plusz fejléc
\\szerver\megosztás\abc\kecske1.txt, \\szerver2\megosztás2\abc\kecske1.txtA feladat, hogy át kéne helyezni a fileokat automatikusan.
Amire már rájöttem:
Robocopy nem jó, mert nem tud csak file-okat
Copy nem jó, mert nem törli a forrás file-t
Move nem jó, mert nem hozza létre a mappa struktúrát
Xcopy nem jó, mert nem törli a forrás file-t.Valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #15474 üzenetére
Egy gyors felvetés, bár még annyira sok batch-et nem hegesztettem:
Robocopy-s batch írása, minden sor elejére odaszúrni a robocopy parancsot (akár változóval), nyilván nem manuálisan, mert akkor nyugdíjba is elmehetsz a végén.Vagy hülyeség?
-
válasz sellerbuyer #15475 üzenetére
Lehet a forrás file használatban van, és akkor szétcsúszik az egész és az error handling is bonyolult lesz.
-
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #15479 üzenetére
Ez nem egészen igaz, ha csak mappáig tartó útvonalat adsz meg, akkor átmásol minden benne lévő cuccot.
Melóban írtam pár ilyen scriptet, MIR-rel használva tükrözöm az adott mappa tartalmát egy megadott helyre."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
letix
senior tag
Üdv a szakiknak,
Failover cluster tanulás céljából (2012R2-vel, illetve akár HyperV role-al kiegészítve) vásároltam otthonra két belépő szintű szervert, melyekhez Gbit-es hálókártyát keresek. A storage egy másik 2012R2 lesz, 3db Gbit-es kártyával ellátva.
Szóba jöhet az alábbi két eszköz első körben a node-okba. (integrált mellé)
-HP NC360T Dual Gbit / node
-2-3db Intel PRO/1000 PT Server Adapter / node.Előbbit elvileg hivatalosan támogatja a Windows (bár drivereknél a 2012 szegmensben csak 2008R2 van), míg a másodikra In-box Support van, Full support nincs. Ez mennyiben gátolhatja akár egy Teaming, vagy a szolgáltatások működését? (pl iSCSI Initiator-Target)
Plusz szóba jöhet esetleg ilyen kütyü is.:
-Emulex LPe1100 4Gbps PCI-e Dual Port Fibre Channel HBA
Ehhez van otthon kábelem, de igazából lövésem sincs, hogy ha a storage kap kettőt, a node-ok pedig 1-1-et, akkor ezzel letudtam-e a storage irányába a kommunikációt, ilyen cuccot még csak képen láttam.Ha véleményt, vagy ötletet tudnátok esetleg adni, azt megköszönném.
udv
letix[ Szerkesztve ]
don't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
-
sanzi89
addikt
Ha használ valaki ilyen Emulex csodát, akkor írhatna róla pár szót, engem is érdekelne, hogy 4Gbps sebességet lehetne elérni egy 1.600Ft-os kártyával. Hol a buktató?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
-
letix
senior tag
válasz kraftxld #15484 üzenetére
Ahogyan az Ethernet szabványban közvetlen kapcsolathoz Cross kábel kell(ett), úgy FC-vel ezt nem lehet megtenni? FC Switch nélkül ez a felépítés akkor nem kivitelezhető?
A storage kialakítással kapcsolatban (Windows Server) mintha olvastam volna, hogy létezik FC Target. Az hogy 3rd party sw. kell-e hozzá vagy alapból tudja a rendszer, azt n/sem tudom.
udv
-
Fölösleges küzdeni vele, csak szopás van. Ha a 4Gbit kell akkor akármilyen alap gigabit switch ami tudja a portchannelt, meg 4 gigabites rezes port és mehet a team.
FC kártyát meg storage-re kell használni. A csatit meg kb baltával tudod cross-ra rakni| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
letix
senior tag
válasz kraftxld #15474 üzenetére
Nem akarok beleokoskodni, de úgy rémlik, mintha az xcopy tudna üres struktúrát létrehozni, amit a move-nál hiányoltál.
Szóval két lépésben nem oldható meg a probléma?Én ilyen helyzetekben igyekszem linux oldalról megközelíteni, bash-ban nekem egyszerűbb az élet..Felcsatolni meg bármit fel lehet (cifs)
udv
-
-
-
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #15482 üzenetére
Ja, hogy ez a helyzet. Akkor amit mondtam? minden fájlhoz odabittyeszteni a robocopy parancsot? Valahogy, vmelyik text editorral biztos lehet prefix-ként stringet hozzáadni a sorok elejére. Sztem n++ is tudhat ilyet.
-
-
válasz kraftxld #15495 üzenetére
Na, két lépésben úgy néz ki, hogy jó lesz.
1, mappa csinálásImport-Csv c:\temp\batch\kecskefule.csv | Foreach-Object {mkdir $_.DestPath}
2, áthelyezés
Import-Csv c:\temp\batch\kecskefule.csv | Foreach-Object {move $_.FilePath $_.DestPath}
Persze előtte excel-ben mókolni kellett egy sort, hogy jók legyenek az útvonalak.
-
letix
senior tag
Igen, a team nagyon foglalkoztat, elvileg kártyák is lesznek, csak éppen azt nem tudom, ha egy faék egyszerű Gbit-es switch mit szól hozzá. Gondolom managelhető eszköz és a megfelelő szolgáltatás aktiválása kell switch oldalról. Vagy tévedek?
Köszönöm!
letix
don't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Vizsgálják, hogy miért volt globális leállás az ASML-nél
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mesterséges intelligencia topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest