- Fórumok
- Infotech
- Rendszergazda topic
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
-
SirRasor
addikt
-
bugizozi
őstag
Azta nem semmi... a csalók is mi munkát beletesznek az ilyen megtévesztésekbe...
Szabad tudni esetleg valami infót a másik két esetről?
Én mint laikus, kívülálló, hozzá nem értő nagyon szeretem az ilyen sztorikat a Hack és Lángos podcastet rendszeresen hallgatom emiatt
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni! -
bobsys
veterán
-
Gargouille
őstag
Mi két évvel ezelőtt egy hazai KKV ügyfelünknél találkoztunk egy ehhez nagyon hasonlóval. Ott egy szomszédos országbéli partner cég (nagy cég) levelezése kompromittálódott, a csalók onnan spájzolták be az információkat, majd ugyanígy megtévesztő domainről küldtek levelet a KKV ügyvezetőjének egy utalásos dologról, de úgy, hogy a levélben benne voltak az előzmények meg az üv saját korábbi válaszai is, szóval full eredetinek látszott a levél. Az üv csak mobilról nézte meg a levelet, fel sem merült a gyanú, utaltak is (valamit vásároltak korábban ettől a külföldi partnertől, ennek az ellenértékét kellett kifizetni, szóval még az alkalmat is jól időzítették).
Mikor hozzánk fordultak (már csak utólag) mi is csak a levél fejlécből vadásztuk össze, hogy hol lóg ki a lóláb. Amúgy a levél ijesztően profi volt, a nyelvezet is, a szóhasználat full ugyanaz mint az előzményekben, simán bárki benyalta volna, látszott, hogy alaposan felkészültek a csalók.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt. -
bogabi
őstag
-
kraftxld
Topikgazda
Igen, már anyázik is rendesen az internet népe, idén már sokadjára az on-prem Exchange miatt

Lassan kezdem azt hinni, hogy ezeket direkt teszik be, hogy minnél többen menjenek O365-re.
Ma lesz hivatalos megoldás, de van workaround: [link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)' -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Timer
veterán
-
bobsys
veterán
-
Timer
veterán
-
Alteran-IT
őstag
Akkor nem történt volna összeesküvés, ha nem írná felül az inf-ben nem szereplő hardvernévvel a telepítési listán szereplő elemeket és nem próbálná minél jobban ellehetetleníteni egy régebbi, de tökéletesen működő driver feltelepítését.
Ez egyébként egy otthoni szerver, vállalatnál oké, ha cserélgetve vannak pár év után, de most otthonra minek vegyem meg mindig a legújabb Supermicro alaplapot százezrekért, ha a feladatot a mostani is tökéletesen ellátja megfelelő fogyasztás mellett, csupán annyi, hogy szerettem volna rá egy újabb oprendszert tenni, ami tökéletesen elfut, csupán az alap driverrel amit nem enged cserélni, azzal bizonyos funkciók elvesznek, szóval ha már támogatják ilyen szinten, hogy használható, akkor azt az 1-2 funkciót még igazán beletehették volna a driverbe, hogy most egy WoL-ért ne kelljen pl. új alaplapot venni, mert ugye a beépített kártyát cserélni nem tudod, a plusz kártya meg a szerver 1u mivoltát tekintve sajnos nem jöhet szóba, mert 2 db 3.5-es HDD-vel már nem fér be a bővítőkártya.
A gépben meg szintén azért van régebbi adapter, mert egyrészt nem most vettem, másrészt a WoL-tól eltekintve tökéletesen működik, két célja van csak, egyrészt hogy ne az alaplapi romoljon el ha valami túlfesz keletkezne véletlenül az UTP hálózatban (rendes táppal van egyébként minden eszköz ellátva, de a kábeleken nincs túlfesz védelem, az azért túl drága otthonra, legalább is nekem), plusz hardveres kártya lévén levegye a felesleges terhelést a processzoról, szóval ezeknek megfelel és tényleg ha nem lenne olyan a Microsoft és az Intel is, mint amilyennek említettem, akkor simán mehetne a régebbi driverrel teljes funkcionalitással, de itt konkrétan az a baj, hogy az MS ráment teljesen az ellehetetlenítésre, ez WS2016-nál nem jött összes teljesen, de bezavar hogy más hardvereken hoz be, mint ami az INF-ben szerepel, viszont a legújabb Windows 10 verziókon, meg gondolom WS 2019-ben is már sikerült ezt teljesen ellehetetleníteni és ez geciség, meg tudod szakmailag is zavar, mert ezek a szerencsétlenek ilyen hülyeségekkel foglalkoznak, vagyis hogy minél jobban kibasszanak a felhasználókkal, közben az egész Windows, meg lassan az összes szoftverük egy bughalmaz tátongó hátsó ajtókkal, mint Exchange esetén is, foglalkozhatnának inkább ezekkel a problémákkal ezek a szerencsétlenek, nem pedig azzal, hogy minél jobban kibasszanak a felhasználókkal, mert nem csak új hardvert nem fognak venni az emberek, hanem új Windows-t nem, a NASA is ott hagyta őket a picsába, a hasonló magatartásért lesz még más is, lehet én is áttérek Linux-ra legalább a szerveren, bár már sikerült megtákolni a hálókártya dolgot, úgy hogy egyelőre hagyom így.
-
bobsys
veterán
Van valami linked a cryptohoz? Mostani ugyfelem kb két hete rakta ki a netre az EWSt a hybrid miatt, igaz korlatozva az MS cimekre, de ha kryptozna lehet megmondom nekik, hogy lojjek ki és a migráció kethete alatt nem lesz rendes free/busy (hybrid agentet nem rakok fel, mire az megvan a fél migrációt lenyomjuk)
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel -
bobsys
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bobsys
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
-
kraftxld
Topikgazda
Csináld PST migrációval.
Powershell scripttel kiszedsz minden levelet ami régebbi mint 1 hónap, majd törlöd is.
Mehet a migráció, majd az O365 ingestion service-l feltöltöd a PST file-okat onnan ahol van gyorsabb net.Még régen csináltam egy kisebb site-ot úgy (nekik sok mailjük volt, és tetű lassú ADSL), hogy hazavittem az SBS 2011 szervert, átírtam a publikus DNS-t és ment a migráció
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)' -
kraftxld
Topikgazda
-
Timer
veterán
Kis helyzetjelentés. A CU23 végül felment, az Outlookok kicsit sírnak első indításnál, de egyelőre ennyit veszek észre negatívumként, most az egész nap arra megy, hogy függök a logokon. Domain admin fiók alól, futtatás rendszergazdaként módban telepítettem elsőre és másodikra is, a különbség csak annyi volt, hogy másodjára share-ből ment a setup, plusz kilőttük az AV-t is fullra, biztos ami biztos.
Szép kis szopó volt, reméljük ennyivel megúsztuk. Most már legalább fullra van patchelve megint az EXCH, kis kínai barátaink kereshetik a következő 0 day hibát ebben a szép nagy f_shalomban.
Eddig is úgy voltam vele, hogy éljen az O365, ezek után még inkább így leszek. Oszt' peccselje a gazdája.
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk -
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Azzal egyebkent mi van ha csak a hybrid management miatt volt on-prem server, nincs mailbox semmi, csak object management meg mail relay. Onnan akkor sok mindeng gondolom nem tudtak elvinni
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel -
Timer
veterán
-
kraftxld
Topikgazda
Én épp most takarítottam egy cégnél, ott az smtp.cégnév.co.nz címen nyomták fel, Exchange 2016 CU6 volt

Jövő hétvégén migráltunk volna amúgy is O365-re, de patchelni is kellett így.
A szerveren futott a csodálatos Trend Micro, de lóf*szt nem talált
, kidobott pénz az egész.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)' -
Timer
veterán
-
Timer
veterán
-
Timer
veterán
-
Timer
veterán
Marha jó hír. Lefuttattam az MS féle ellenőrzést, elvileg nincs nyoma zsiványkodásnak. Erre van valami külön hotfix, vagy WU útján jön a megoldás?
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk -
radi8tor
MODERÁTOR
Tegnap este ezt írta Microsoft a Partner Networknek:
To patch these vulnerabilities, you should move to the latest Exchange Cumulative Updates and then install the relevant security updates on each Exchange Server.
You can use the Exchange Server Health Checker script, which can be downloaded from GitHub (use the latest release).Running this script will tell you if you are behind on your on-premises Exchange Server updates (note that the script does not support Exchange Server 2010).We also recommend that your security team assess whether or not the vulnerabilities were being exploited by using the Indicators of Compromise we shared here.⭐ Stella -
gaborbol
őstag
-
Gargouille
őstag
A VLAN-ozásnak meg a különböző alhálózatoknak van értelme amúgy. Sokkal jobban tudod szabályozni a kommunikációt közöttük, mintha mindent egy subnetbe raksz bele. Csak egy példa: Mondjuk a kameráknak csinálsz egy külön VLAN-t és oda pakolod őket és nagyon egyszerűen tudsz egy olyan tűzfal szabályt csinálni, hogy mondjuk a belső hálózatodból átláthass a kamerákhoz, viszont a kamerás hálózatból nem tudsz kapcsolatot indítani a belső hálózatod felé. Így például kényelmesen tudod használni a kameráidat, viszont ha kiderül, hogy valami dzsunka firmware miatt a kameráidat felnyomták (ugye még senki nem hallott a jó árú kínai kamerákról), akkor a támadó nem tud a kamerás hálózatból a belső hálózatodhoz férni. Vagy például nagyon egyszerűen tudsz sávszélességet szabályozni stb.. meg még ezer ilyen példát lehetne mondani. Szóval a VLAN-ozás elég kézenfekvő dolog és sokkal egyszerűbb mint egyes IP címekkel vacakolni egy subneten belül.
A kávéfőző amúgy nálam is dedikált subnetben van természetesen, a mosógéppel együtt.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt. -
bobsys
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
E.Kaufmann
veterán
-
Gargouille
őstag
Vagy akár (ha még működik a gép) egy disk2vhd is megoldás lehet és akkor VM-ként akár tovább is élhet a gép. Már ha ez a cél.
Bár a 2000 alatt nem tudom működik e, de próba szerencse.
Tamy
őstag
Én mindenképp valami lemezről (pendrive-ről) futó progival esnék neki: Easus, Clonezilla, Macrium Reflect... Ezek szerintem mind tudják, nem hiszem, hogy érdekli őket milyen Op rendszert mentesz.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm. -
gaborbol
őstag
-
bugizozi
őstag
-
M@no
tag
-
Timer
veterán
A helyi TMK dolgozik, nincs itt semmi látnivaló!
Bár, nálunk azért már ügyesebbek a fiúk, legalábbis van köztük egy-két megbízható szaki. Egy AP-t már simán feldobnak, ha nagyon kell, és többnyire még irányba állítani is sikerül.AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk -
looser
addikt
-
CsodaPOK
senior tag
-
bobsys
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
X Factor
addikt
-
I02S3F
addikt
Nézd, nem tudom hány éves volt az orvos. Én tudom és elfogadom, hogy vannak nagyon laikus felhasználók. Én - a magam részéről - segítek nekik, ha szükséges. Fogorvosomnak például az Excelben a védett nézetet nem tudta kikapcsolni és ezért kitölteni egy előre elkészített táblázatot. Nyugdíjhoz van nagyon közel. Ők nem úgy nőttek fel, hogy számítógépeztek, nem ügyesek, nem igazodnak ki rajta. Van, aki meg főzni nem tud.
Én úgy vagyok vele, hogy alázattal segítek nekik, mert lehet, hogy az élet más területén tanáccsal meg ők tudnak szolgálni. Nem tudhatod.
-
MrSealRD
veterán
Ez aztán tényleg happy end történet. Nálam ez a verzió nem megoldható. Mármint, hogy céges környezetbe tegyek saját dolgokat. Nem is nagyon szeretném... De a képzési módszer az nagyon jó...lehet átveszem csak fejlesztési oldalra kell átültetni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage -
bugizozi
őstag
Szia!
Köszi így sikerült

Elolvasva az irományod rémlett, hogy egyszer már csináltam így, akkor se értettem, ezt a fájlt miért nem lehetett letölteni külön. (vártam 10 percet biztos ami tuti, 30%-nál "megakadt" fél percre de aztán folytatta szerencsére, aztán a pingre nem akart válaszolni, az meg usererror, rosszat írtam be, de ilyenkor mindig izgulok, pláne hogy sok km-re messze van tőlem a gép
)VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni! -
MrSealRD
veterán
Köszi. Ez most fennmaradt egy projektből és csak értékmeghatározás kell, hogy be tudjuk zsákolni a cégbe.
Viszont itthonra is nézelődöm párhuzamosan, mert fel kell újítani a homelabet... És tower-ből nincs nagyon olyan amit szeretnék...viszont Rack változat meg tényleg bőséges ahogy írod is... Csak azt meg nem tudnám hova tenni. Nem csak a méret, de a zaj miatt is. Így lehet megint valami munkaállomást veszek 3620 esetleg 5810-es Dellt.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage -
MrSealRD
veterán
-
bugizozi
őstag
-
E.Kaufmann
veterán
-
sziszi-fuszi
senior tag
Mindenben igazad is lehetne, ha nem volna már több éve a piacon a termék. Vélemény is van róla a Távoli asztali kapcsolat - IT topikban. Ezért bátorkodtam érdeklődni itt!
Mi alá kell írás? -
kriszrap
tag
-
kriszrap
tag
-
bobsys
veterán
NanoHD van es majd lesz melle egy sima HD. Itthon van egyebkent egy switch es a nanoHD injectorrol megy, akkor lehet marad az, hogy a HD is kap egy injectort es kesz (mintha jonne is egy vele?). LEgalabb nem kell elkoltenem ~$200 switchre
bobsys
veterán
injector meg talan akadna a rumlis dobozban, csak tisztabb es szarabb erzes lenne ha a switch hajtana meg. Azt hittem azert irnak 802.at az AP-hoz, mert elker 20+ wattot.
De ha nem kell neki annyi, akkor nezek valami olcsobb switchet amin van mondjuk csak 2-4 802.at port a tobbi meg sima switchport.lehet veszek valami l2/l3 occsoert ebayrol ha mar ugyis cisco-t parancsokat nyomogatok mostanaban. Na jo nem, mert nem jon be ez a switch basztatas
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
-
Gombinyó
őstag
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
Szia!
Én épp augusztus 4-én délelőtt tettem vizsgát

Ezt a fejléces dolgot hol látni, hogy eltörölték a kötelező 2 éves újravizsgázási követelményt?
A certmetrics weboldalon látok olyat, hogy az Expires részt ki van húzva.Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni! -
_kovi_
aktív tag
-
emvy
félisten
-
törölt tag
-
törölt tag
A licensz kulcs tovabb ertekesitheto, megveheted, birtokolhatod. Ettol az ezzel aktivalt MS termek nem lesz jogtiszta.
Ez olyan, mint a lezerblokkolo. Lehet, adni, venni, felszerelni, mindent szabad. Kivetel hasznalni, ami az egyetlen ertelme. Az nem legalis.
Az, hogy te vettel egy MS kulcsot valami sufnibol, azzal NEM kotsz licenszszerzodest az MS-sel. A kulcs technikailag teszi lehetove a szoftver hasznalatat. A licenszeles pedig egy jogi elem.
-
Upo
addikt
Itt van az ítélet, ami szerint a terjesztési jog kimerül az első eladással. [link]
Néhány eladó még linkeli is.De ahogy kiveszem a leírásokból, amiket itt árulgatnak, az nem már használatban volt de már beszüntetett használatú példányok, hanem valami nagyon nagy számú licencből fel nem használt példányok.
Viszont ezt az ítélet szerint se lehet továbbadni, mivel nem minősülnek eladottnak amíg használatba nem veszik! Erről meg elegánsan megfeledkeznek az üzérek.
"A Bíróság mindazonáltal hangsúlyozza, hogy ha az első megszerző személy által megszerzettlicenc a szükségleteit meghaladó számú felhasználóra vonatkozik, akkor ez a megszerző a terjesztési jog kimerülésére tekintettel nem jogosult arra, hogy a licencet megossza, és annak csak egy részét adja el újra. Ezenkívül a Bíróság kimondja, hogy a számítógépi program azon anyagi vagy immateriális példányának eredeti megszerzője, amely esetében a szerzői jog jogosultjának terjesztési joga kimerült, a program példányának újraeladása időpontjában a saját számítógépére letöltött példányt köteles használhatatlanná tenni."
A hivatalos jogi szöveg 84 - 86 pontja érdekes, ahogy gyorsan átfutottam: [link]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc" -
looser
addikt
Őszintén szólva nekem annyi volt a tudásom a dologról, hogy létezik a használt szoftver továbbértékesítése, innentől nem tűnt szürkezónásnak a dolog, de az ár, amit te is említesz, eléggé zavarbaejtő. Vagyis zavarbaejtően jó, de gondoltam, mégis legális legyen, hiszen a lapcsalád szoftveres topicjaiban tilos a warez, így a hardveraprón sem árulhatnak lopott kulcsot. Innentől kezdve megkerestem a legjobb árat és vettem 3 példányt a W10+O19 csomagból (~4300 Ft-ra jött ki darabja). Amikor az első emailt megkaptam az "instrukciókkal", akkor bizonytalanodtam el. Hogy a viharba "iktathat közbe" egy - nevezzük kereskedőnek vagy viszonteladónak - egy plusz aktiválási eljárást? Sokféle licenszünk van és találkoztam már hasonlóval (pl. Adobe CC esetén a kereskedőtől kapjuk a hozzáférést és sajnos ha mástól vesszük, mindig új VIP numbert és így site-ot kapunk a licenszekhez) vagy SPSS esetén is a kereskedő küldte a hozzáférés részleteit. Megnyugtatott, hogy "nem ér 4500 Ft-ot az , hogy néha egy-egy scammer lehúzzon". A scammer szónak utánanéztem, nem ismertem, csalót jelent, így e kedvesség miatt sem érdekel tovább a dolog. Nem tudom, a számlát adó hirdetők hasonló kulcsokat árulnak? Köztük is van olyan, aki magánszemélyneknek olcsóbban ad el míg cégeknek drágábban. Ezt sem értem, hogyan lehet...
Mindent tudok a rákászszakmáról... -
MasterMark
titán
-
szallasi007
őstag
-
törölt tag
Az OST nemhogy macerásabb, az OST-t tessék elfelejteni, az egy cache-file. Van rá tool, amivel nyitható és babrálható, de alapvetően nem erre készült, hanem IMAP/Exchange fiókhoz cache-nek.
A PST sem rossz, de elég könnyen hamisítható, valamint a PST-t nem tudod inkrementálisan frissíteni. -
KaiotEch
nagyúr
-
M@no
tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bugizozi
őstag
-
MasterDeeJay
veterán
-
M@no
tag
-
CsodaPOK
senior tag
-
bwgabor
tag
-
pdave
aktív tag
-
pdave
aktív tag
-
Galopp
tag
-
X Factor
addikt
Ah cool, köszi. Már meg is rendeltem őket, egy nagy 3000VA ahol sok cucc van és két kisebbet, de azok is kapnak network card-ot management miatt.
Irodaban van egy fobb szerver szoba, oda kell a bitang, kb ott van minden, viszont van egy uj reszleg is, odakerul egy 2200VA-s, és ezt a két részt kötti össze egy minimal helyiseg, ahol egy atkoto switch van meg par alap masina, oda meg egy 1500VA, ez igy kartyakkal megall asszem 1.8m-bol.
30p nekunk untig eleg, igyis elvileg nem lehetne elorebejelntes nelkul az irodahazban szunet, de ha van valami a hazba levo 2 betáp váltásánal elofordul 2-3mp kieses, ami minket pont rommá szopat.
Make things work -
bobsys
veterán
-
X Factor
addikt
Esxi es vcenter kompatibilis a management card, es mukodik is. Emailt kuld kieses eseten, majd ha nem ter vissza az aram szepen lelovi a vm-eket grace shut down-nal.
Pontosan ezt keresem, köszi.
Poe a switch vagy sima? Is-is, wifi-t poe viszi, lan-t meg sima 48asok, ellenben lehet kettő kéne, mert az iroda masik felén van meg alakuloban egy masik rack amiben mar akad par alap eszkoz.
Arban is tökekeletes, köszi szepen.
Még 1 kérdés, látom itt mindehol a c13 megy, most hagyomanyos 230-as 1u-s elosztok vannak, ezeket cserelejm gondolom mind c13-ra és akkor arrol hajtsam az eszközöket?
Make things work -
sugarforce
addikt
-
kraftxld
Topikgazda
-
SirRasor
addikt
Azért lett 2 klíma a szerverszobában, mert pár éve tönkrement az 1db és amikor a hőmérő 23 C°-ot mutatott, már 2 lemez pukkant el a storage-ban...
DopeBob a fentihez: valószínűleg nem a 23 fok miatt nyiffantak meg, hanem a hirtelen 5 fokos növekedéstől.
Make Love not war! -
DopeBob
addikt
-
kraftxld
Topikgazda
Akkor egykutya szar mind, egy 20 fős ügyfélnél épp most kukázom a trend-et és mennek szépen Win10 defenderre

Gondolom azért nem látom a webroot-os hülyeségeket mert az esetek 99%-ában VMware-t, Veeam-et, vagy O365-öt rugdalok az amcsiknál, szerecsére ezekre meg nincs telepíthető AV.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)' -
Upo
addikt
Jah, ott ahol mindenért IS perelnek, és a mikróra rá kell írni hogy ne száríts benne macskát, ott nem biztos hogy tolerálnák a hirdetett sebesség/garantált sebesség számukra feloldhatatlan kettősségét...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc" -
szabi_zoli82
csendes tag
Köszönöm a linkeket. Egy részét már korábban végig jártam. De továbbra is sikertelen. Az nem világos, hogy a Ctrl + Shift + - gombokat hogyan kell megnyomni illetve pontosan mikor, és hogy nyomva kell tartani vagy csak egyszerre megnyomni vagy egymás után megnyomni. stb... Illetve HUN zongora lévén
A Shift melletti - (mínusz) is játszik vagy a numerikus billentyűzeten lévő - (mínusz)? Mert ugye a Shift melleti - a shift gombra már nem mínusz jelet produkál ha egyszerre kell lenyomni a gombokat. A fordítást a google végezte, így könnyen lehet hogy nem jól fordította a leírást. Minden egyéb megoldást, mint VT100, VT400 próbáltam, a billentyű kombinációkat is számtalan verzióban. Az eszközök jól tűrik a megpróbáltatásokat. 
-
DopeBob
addikt
Ezt pontosan hogy kell elképzelni? Most nekünk is a két szerver + storage megoldás van, de DC-ből pl mind a két hoston fut egy. Ez egy Hyper-V Replicahoz hasonló megoldás, mondjuk max 30mp-es másolat van a másik szerveren, és ha az egyiknek annyi, akkor indulnak a másikon a gépek? Kell hozzá külön kontroller gép/szoftver vagy egymás között lerendezik? Vagy mi van olyan esetben, ha a két gép valamiért nem látja egymást? Akkor indulnak a VM-ek mindenhol?
MZ/X -
szallasi007
őstag
-
kraftxld
Topikgazda
-
VeryByte
őstag
A Unifi és az EdgeMax vonal két külön dolog - bár vasilag kb. ugyanaz.
A Unifi egy egyszerűen, központilag kezelhető eszköz, kell is hozzá a kontroller.
Az EdgeSwitch elég jól beállítható. Amit nem tud, az a port security.
D-Linket nem igazán vennék."What is the most important thing in a woman?" - "The soul." -
kraftxld
Topikgazda
-
kraftxld
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Infotech
- Rendszergazda topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Vagy tényleg pici cég, vagy nagyon gyomláltatok
Bár, nálunk azért már ügyesebbek a fiúk, legalábbis van köztük egy-két megbízható szaki. Egy AP-t már simán feldobnak, ha nagyon kell, és többnyire még irányba állítani is sikerül.

)
kraftxld