Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #180 üzenetére
"Enterprise mobility ügyben (Motorola / Symbol wifi switch-ek, Intermec, Symbol WinCE-s olvasók) még mindig senki se tudós? "
tudós nem vagyok, de be kellett üzemelnem saját erőből egy ilyesmi hálót, mi a kérdés, hátha...
üdw,iwu
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
hali.
van valami jól bevált lan tesztelő progitok?
nemrég vettem át egy hálózatot. fut rajta egy sql alapú progi. ami néha magszakad egy pillanatra, aztán megy tovább. kiszolgáló szervert hétvégén újra húztam, mert az 1000 sebből vérzett, de nem oldotta meg. az exchange pl sosem dob hibát (kapcsolat szakadást) a másik szerveren...
ma pl csinált olyant, hogy total commanderbe bemeppelve a meghajtó, pittyenés, eldobta, de ha rákattintok újra, szó nélkül behozza.
lehet bugos a lan kártya esetleg? (dell t410) vagy vmi más tipp? a broadcom bacs nem ír errort a statjában, eventlogok tiszták...
sbs2k8 prem + wstd2008+sql2008 liksys 48port gb switch. xp prók...
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
thx a linket.
elvileg a switch új, és már a bug miatt lett cserélve, kábelek újak...nyomozom, hogy van-e valahol esetleg elbújó eszköz közben.
-
iwu
addikt
válasz gaborbol #484 üzenetére
hááát, jártam már így én is álmennyezetbe épített smcvel
most eddig egy hubot találtam, azt gyorsan ki is kukáztam...
de ami fura, hogy úgy néz ki, hogy az advanced windows firewall körül lesz a gáz...
ma reggel bejöttem, hogy szerverrel szórakozzak, nézem, elvileg minden ok, erre jön a telefon az egyik telephelyről, hogy nem látja az sql szervert...mellette lévő gép meg dolgozik...ááááááááá, erre itt pesten szól a kolléga, hogy nem látja az sql-t, többi 20 dolgozik...
nem volt más, tűzfal kikapcs , mert már nagy volt a hiszti, most mindenki boldog...rajtam kívül...
holnap hajnalban megint be, tűzfal be, és logolvasás ezerrel, hogy mi a búbánaton próbál még kommunikálni a progi a szerver felé...érdekesség a cégről, van még 900as duronos gép is...
más: sharepointot vágja vki? az istenért nem bírom a keresőmotort beizzítani, hogy találjon is vmit
üdw,iwu
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz chepavel #488 üzenetére
hali!
igen, ezt vágom. netacademia fórumba be is írtam, hogy nem szolgáltatás fiókkal fut, hanem sajáttal...nem oldotta meg a kérdést sajna...nah, most látom a sok választ
lényeg, nem keres a sharepoint, ill nem talál. külön fiók van beállítva neki, az eventlogot most nincs módom idézni, majd este. volt a szokásos 2424 és 2436(talán).ms-en van egy registry állítás, amit megcsináltam, és nem oldotta meg ezközben új bejegyzés a tegnapi simogatás óta:
Nem járható be a kezdőcím (<sts3s://külsőcím:987/contentdbid={7d0a8a5b-6a2f-4885-8a16-482fce251533}>).
Környezet: Kereséshez használt indexfájl a keresőkiszolgálón alkalmazás, Search katalógus
Részletek:
Hozzáférés megtagadva. Ellenőrizze, hogy az alapértelmezett tartalom-hozzáférési fióknak van-e hozzáférése a tárházhoz, vagy bejárási szabály hozzáadásával járja be a tárházat. Ha a bejárandó tárház egy SharePoint-tárház, akkor ellenőrizze, hogy a használt fiók rendelkezik-e teljes olvasási jogosultsággal a bejárt SharePoint-webalkalmazásra vonatkozóan. (0x80041205)ezek szerint valami jogot még sem adott meg jól...nah, majd holnap lesz mivel tökölni...
örökölt, migrált sbs2008
üdw,iwu[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz chepavel #495 üzenetére
igen, erre írtam, hogy ezt megcsináltam...valszeg rosszul
6.In the Value data box, type the URL mentioned in the above warning event, and then click OK
a fenti event bejegyzés alapján minek kell lenni az urlnek?
üdw,iwu[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz chepavel #500 üzenetére
nem, nem. értettem. meg eddig is ott próbálkoztam.
ez maradt:
Részletek:
Hozzáférés megtagadva. Ellenőrizze, hogy az alapértelmezett tartalom-hozzáférési fióknak van-e hozzáférése a tárházhoz, vagy bejárási szabály hozzáadásával járja be a tárházat. Ha a bejárandó tárház egy SharePoint-tárház, akkor ellenőrizze, hogy a használt fiók rendelkezik-e teljes olvasási jogosultsággal a bejárt SharePoint-webalkalmazásra vonatkozóan. (0x80041205)elvileg a felhasználó benne van a sharepoint olvasó beépített csoportba.
mi a fenéhez és hol kell jogot adni még?ráadásul tegnap nagy hiszti volt, upc délután megszűntek a bérelt vonalaink...persze azért is én voltma a hibás...
üdw,iwu
-
iwu
addikt
wazze, ne kérdezzétek, mi történt, de megjavult...
fogalmam sincs, hogy mitől. utoljára ezt a fixitet futtattam, de csak 2 perce, és restart sem volt. meg csináltam egy új usert, amit kézzel adtam hozzá a sharepoint csoprthoz...
thx a helpet mindenkinek. további eseménymenteset.
-
iwu
addikt
wazze, bocsánat a sok hszért...
megjavult a szakadásos dolog is. a Dell T410 hálókarija a tré...
üdw,iwu
-
iwu
addikt
Dell...
Felhívtam a Dell Magyarországot, hogy érdeklődjek a gariztatás után (még sosem kellett eddig), kaptam egy telszámot, hogy kit hívjak.
Felhívom az új számot, Bull Mo, lebeszélem, e-mailt elküldöm. Hívank, hogy oké, csak hát ez nem tőlük van, hanem megnézték, és a HRP-től származik...
Hívom a HRP szervizt, felveszik. igen, ez az Ő dolguk, de jelentsem előbb be a Dellnél...Női programozók rémálma? Végtelen ciklus?
csoda, hogy őszülök vazzeg...
üdw,iwu
-
iwu
addikt
válasz gaborbol #507 üzenetére
jaja
annó egyik volt melóhelyemen az 1000 NEC wsből kb 900ban halt le a hdd, kifogtunk egy szériahibát...jött a szervizes egy doboz merevlemezzel, azoknak is a 80%hibás...ááá volt pár álmatlan éjszakánk. lapos maxtor 40gb-s hdd-k...
-
iwu
addikt
hali,
tapasztalt már vki olyant, hogy sbs 2008 as háló, xp kliensekkel, + 2db w7 pro kliens.
nah, a 2db w7 szabálytalan közönként megszakad, majd simán maguktól vissza. leginkább az outlookon látszik, kiírja hogy nincs kapcsolat, majd fél másodperc, és minden ok...
a tűzfal logban nincs eldobott csomag a 2 gépről.
üdw,iwu[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #523 üzenetére
itt van mellettem egy xps gép is, ua user, ua switchen lóg a gép, amikor a w7 megszakad, az xp vígan megy...
de olyant is csinál a w7, hogy rdp ikon, katt, nem lát, katt nem lát, egyszer csak beenged...ááá
a migrálást itt nem én csináltam, már migráció után vettem át a rendszert, de jó sok reszelni való volt a sharepointban és az exchangeben, mire kitisztult az event log.
-
iwu
addikt
válasz gaborbol #526 üzenetére
jah, ez már új switch, ez kimaradt... meg a másik w7 egy xp helyére ment, ahol az xp ok volt, a w7 meg nem.
az alap kábelcsere meg hasonló hw-s dolgok már megvoltak, a w7 hisztizik a w2008al - mert pl a w2003 szerverre 100ból 100szor ment fel akadásmentesen.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #537 üzenetére
hát, ezt a kérdést most nem értem
a w7 új telepítés teljesen, originál gép, különböző brand beszállítótól.
Szűz tartományom meg nincs. bár 7 végén lehet hazaviszem a gépet, mert otthon is csak w7 kliens van az sbs2008on, és sosem volt ilyen hiba.
én a migrált sbs-t gyanítom, tele volt az event log, mikor idejöttem...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz gaborbol #541 üzenetére
sajna nem ismeri fel a hálót, vmi boardcom.
viszont valszeg a szerver lesz, mert épp a dell supportal bűvöltük a hálókarit, mikor lekékhalt a szerver...viszont ide való egy kérdés:
ki kéne egy reg kulcsot törölnöm, ami valszeg hazaveri a hálódrivert a szerveren.
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\Brcm_...
adtam rá engedélyt magamnak, ki is írj a full controlomat az engedélyek naplózása közt, viszont nem engedi törölni engedély hiányában
ötlet?üdw,iwu
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #543 üzenetére
38 óra...aham...gart annak, aki ezt kiadta.
anekdóta:
míting, fejelsztők menedzserek, főnök:
Menedzser: - de hát ez csak egy sor a programba, amit be kell írni...
Fejlesztői boss: - itt egy papír, írd le azt az egy sort, léccci...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
-
iwu
addikt
válasz kraftxld #612 üzenetére
mindig ezzel példálózom én is, és mindig megkapom, hogy személyeskedem.
előző cégnél mondtam a tulajnak, hogy méé nem swiftel jár az e-osztály helyett, mindegyik elviszi a-ból b-be, átlátszó ablakok és forgatható kormány is van mindegyikben...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
hali,
kéne 1-2 tipp
sbs2008, xp kliensek, office-ok 2003-tól...
néha 1-1 gépen, teljesen véletlenszerű, hogy melyiken outlook kiírja hogy kapcsolatban, mappa utolsó frissítése mondjuk tegnap. tolok egy küldés-fogadást, nem jönnek le az új mélek. restart után meg beesnek...
ötletek?
üdw,thx,
iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
iwu
addikt
fax szopás...
most nem olvasom végig a posztokat, csak beírom a magamét...
mai story:
lehalt az irodai fax, mondom itt az idő haladni a korral, fax a szerverre.
sbs2k3prem, fax feltelepít. szolgáltatás belő, minden zsír...
csak nem jön meg az emil a faxról. tesztemilek a groupnak, megy, küldés megy...wazzzee...újrakonfig, service restart, ua, minden megy kivéve a mailt. (jah, a küldésről eltolja a visszaigazolást...)
hol a rákba lehet. exchange message tracking..eredmény, gigalol (legalábbis nálam) : "message deleted by inteligent message filtering"
-
iwu
addikt
köszönöm a tippeket!csak most olvastam őket.
az mennyire gáz, hogy a connection filtering accept fül alatt betoltam a saját címét? így működik, és gyorsban nem volt jobb ötletem múlt este...
-
iwu
addikt
háát, csak a hasonló szívást írok le.
sbs2k8 vs oma.
Nokia e52, még pár hete szívtam, az istenért nem ment.
tegnap vett egyett a főnököm.
beállítom, nincs hiba üzi, de e-milek sincsenek. reggel reset, újra beállítás, dettó...
majd 10 perce bekapcsolom a telefont, hogy újra foglakozzak vele, erre elkezdenek beesni a levelek...ááááááá.
láma kérdés, sbs-en be van pipálva a felhasználónak az oma?
-
iwu
addikt
válasz gaborbol #1065 üzenetére
Amin én eddig a legjobban kiakadtam:
Vidéki telephelyen multitól kis iroda bérlés, ennek kiépítése, minden le van vajazva, net bekötve, mehetek.
250km. Leautózom, nincs net. tesztelgetés, szolgáltató hívás, kinyomozzuk, hogy nincs kipeccselve a végpontunkra a bekötött net. Hívom a multi IT vezetőjét, mindja, ez nem az ő dolga, mondom, ok, engedj be, majd én összedugom azt az 1 drótot, azt meg tiltja a szabályzat.
Vazze: ALVÁLLALKOZÓT HÍVOTT AZÉRT, hogy összepeccselje a modemet a végpontal...jah, mindezt 1 hét vállalással.
én meg autóztam haza, majd egy hét múlva újra le...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
Nah, nekem is jól indult a napom. Épp elindultam vidékre, mikor csöng a telefon, fekete képernyő az egyik szerveren...áááá. Telefon végén az advanced user, raidből kihalt egy hdd.
Ibm-t hívom, és kapaszkodjatok:
720$ mondtak a 74gb-s u320 hdd-re , 3-4 hét szállítással...MAAAAARGIT, NOOOOMÁÁLIS...
Bazz, kinti webshopokban, a 1/10-e....
Mind1, találtam itthon renew-t gyorsban az jó lesz.
Kérdés, ugye most 74gb-sek vannak benne, az járható, hogy 146osakra cserélem? De milyenekre? koppkopp, még sosem halt le server hddm, vagy nem ilyen régi.
Más gyártó típusa is belemegy a keretbe, függ a firmware-től , hogy kezeli-e a raid?
Vagy rendeljem meg kintről a hdd-ket, és hátha hazajönnek épségben...5milla csak a wifi, vagy a hitelesítő szerver is?
Fentebb írtam régebben motorola stuffról, nagyon bevált, és nem volt horror az ára, már kb 2 éve megy a bekonfig óta...[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
ez a care pack nem rossz ötlet? de előtte nem csekkolják, hogy mire adják meg?
480Eur is baráti...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz gaborbol #1078 üzenetére
köszönöm a felajánlást!!! (nem akartam rákérdezni - sejtettem, hogy felajánlod ) Ahhoz a 2 300ashoz megnéznéd mennyibe jönne ki még 3 - raid 5 be menne, de a 2 kevés 4+spare kéne - vagy ti hogy használjátok a raid5-t?(jelenleg fru 32p0730 van benne, e helyett lennének).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amatőr csillagászat
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest