- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kínai X99 lap + Xeon E5 V3/V4 + ECC DDR4
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
jattila48 #58797 üzenetére
Ha nem érzed úgy hogy az utolso fél, mármint 0,5 fps hiányzik a játékoknál, meg sehol máshol sem érzékelsz hátrányt akkor nem gond.
Több okból szokták itt a forumban javasolni hogy 2 modulból legyen megldva:
-vannak alaplapok ahol ugyan elindul 4 modullal, de csak alap sebességen és ha az ráadásul AMD akkor 15-20% teljesítményt is veszítenek; - nálad ha a dobozon írt sebességen pörög, akkor nincs gond, ezt pl CPU-Z programmal is tudod ellenőrizni, a memory fülön írja: pl ha 1600-at ír akkor az dualban 3200-al fut.
-másik ok hogy a processzorban lévő memória vezérlőt normál procik esetében (mint pl lg1151 foglalatos intelek) alapvetően 2 modulra tervezik, azzal használva a memória vezérlőnek kevesebbet kell számolni, ezért gyorsabban éri el a ramokat, míg 4 modullal többet kell számolnia, tehát fél fps-nyit belassul és jobban melegszik;Alapvetően akkor javasolnak itt a topicban 2 modulos felállást ha épp beszerzés előtt áll, vagy épp probléma van, ha már meg van és gond nélkül fut XMP profillal akkor nem kell zargatni egy működő rendszert.
Nálam is hynix csipes az egyik páros és samus a másik páros, a dobozon szereplő xmp profillal gond nélkül megy, nem próbáltam hogy ha 1-1-et felcserélek a slotokban akkor változik-e, de szerinitem amíg xmp-n vagyok tuti nem fog. Ha elkezdenék tuningolni, lehet hogy gyengébb eredménnyel végez ha a párosokat elpakolgatom, de alapvetően nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
jattila48 #58798 üzenetére
Teljesül, dual channelben mennek most is. Ha indítasz pl. egy CPU-Z-t, a Memory fülön láthatod is.
Single rank annyit jelent, hogy a memóriamodul egyik oldalán vannak csak memóriachipek, ezek az egyoldalas modulok. Dual rank esetén pedig mindkét oldalán vannak memóriachipek, ezek pedig a kétoldalas modulok. -
jattila48
aktív tag
válasz
jattila48 #58797 üzenetére
Másik kérdés: a 2x8 gb Hynix chipes a 2. és 4. foglalatban volt, ahogy az alaplap leírása javasolja. A két Samsung chipes modul később került bele, az 1. és 3. dimm foglalatba. Gondolom a dual channel miatt szokás a két csatornába azonos modulokat tenni. Ez most a 4 modullal is teljesül?
-
PROTRON
addikt
válasz
jattila48 #58786 üzenetére
Persze, hisz kíméletlenül mélyen megbúvó adatokat kell kiolvasnia a ramodból.
Hogy mellette mik vannak még a háttérben azt nem tudom.
Nálam is 5 sec után kilövi a rendszer, de ha egy új mappába kicsomagolom akkor megint van 5 secem arra hogy program indítás után klikkeljek a "read" gombra középen majd a felugró ablakban a jobb oldalon a legfelső "manufacturer" és a fentről 4. "DIE Density" rublikákból kiolvastam hogy a samsungjaim "B" dieosak, míg a Hynixeim "CJR" ---->"C"-k...Az én esetemben ez azt jelenti hogy a samsungjaim elméletileg jobban bírják adott frekvencián a finomhangolást, míg a "C"-seim elvileg XMP profilon jobban mennek alapbeállításon. -
PROTRON
addikt
válasz
jattila48 #58783 üzenetére
Én a saját esetemet tudom írni, nálam a hasonló felállásban simán mennek a Hynix csipekkel szerelt változatok x299 lapban a samsung cspekkel szerelt modulokkal a dobozon írt XMP beállításon. Nem próbáltam erősebb beállításokon.
Amúgy Rammon program az egyik ami kejelezheti, de az csak a gyártót a pontos die típust nem.
A Thaiphoon Burner egy olyan program ami részletesebben kiírhatja, de pl az én gépemnél hisztizik és nem indul.
Már 165-nél jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Kingston Fury 2x32GB 6400Mhz
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged