Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modern
aktív tag
üdv.
lenne egy fura kérdésem felétek
Honnan tudhatom hogy milyen márkájú a memóriám ha titan hűtőborda van rajta (amit nem akarok leszedni) és a gép pedig nem írja ki ?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
modern
aktív tag
Hát ez nem jött be.
Se az everest (pedig ultimate és van licenszem) se a siw nem mutatja h konkrétan milyen márka.
Egyéb ötlet?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
modern
aktív tag
Üdv.
Van egy kis problémám.
Van a gépembe 12gb ram (8+2) és most vettem bele még +8gb-ot, viszont a rendszer azt írja, hogy 20gb van a gépben de csak 12gb használható...
Nem lehet valahogy megoldani, hogy 20gb-ot használhasson?Ötlet?
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
modern
aktív tag
4et akartam írni bocsi (8+4)
Jó ezt én is tudom, így jött ki a lépés de sztem ettől függetlenül használhatónak kéne lennie nem, hogy nincs triple-ben?A slotok mennek amúgy mindet próbáltam, ha csak ezt a 8gb-ot teszem be akkor is megy csak így együtt írja ki ezt. memtest szerint OK.
[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
Üdv.
Kingston garanciáztatásban tud valaki segíteni?
Elméletileg élettartam gari van rá. (használtan vettem itt hardveraprón, papírok nélkül..)
Hibája (mint itt már korábban írtam) h benne van a gépben, a bios is látja viszont a memóriája nem "használható".
Érdemes a kiküldéssel foglalkozni? Van ezzel valakinek tapasztalata már?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
modern
aktív tag
Udv.
Remelem tud segiteni vki mert mar semmi otletem.
Vettem tegnap egy H61es lenovo lapot egy G620 pentium procival es kulon 4gb ddr3 ramot.
Nah most a problema az vele hogy nem tudom meg a windowst se ujratelepiteni mert folyamatosan kifagy kekhalallal mindig mas uzenettel. Automatikus javitast ir h elkezdi tolteni de a felenel megall es kekhalal.
Memory management stb ilyeneket ir ki. A ram ezek szerint a gond vagy en basztam el vmit?
Vagy tobb gond is lehet?[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
válasz Bajgunar #56085 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott és "jelentéktelen" probléma volt.
Gondoltam kicserélem az ssd adatkábelét és azóta semmi hiba a windows is szépen betölt stb
Már bánom, hogy nem ezzel kezdtem. (tegnap este 9 és éjfél között ezzel b*sztam el a időm)
Köszönöm a segítséget mindenkinek azért[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte p55-ud3l lapom (rev 2.0)
És (eddig) volt 4x2gb kingston ram.
Működött is minden fasza volt de közben az i5 procit cseréltem xeon-ra .
Szarakodtam a hűtővel szerelés közben kevés helyem volt és a két szélső ramot kivettem a gépből addig.
Utána feltettem a hűtőt visszatettem a ramokat és azóta nem tudom így elindítani.
Az a két slot mintha meghalt volna?
Nagyon gyorsan sípol az alaplap és mindegyik led folyamatosan világít.
Többször ellenőriztem és semmit nem rontottam el csak így nagyon idegesítő h 8gb ram helyett csak 4et tudok használni.
A ramokat próbáltam a két másik slotban ott jók szóval pont most adta volna meg magát az alaplap?
Ötlet esetleg?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
-
modern
aktív tag
válasz PROTRON #58586 üzenetére
Úgy néz ki h megoldódott.
Szétnéztem itt a topicba és keresgéltem hasonló hibák után.
És végül nekem is az oldotta meg elv a problémát h a biosban a ram beállításoknál nem standard a feszültség hanem turbo.
Plussz feszültséget ad és így nem fagy ki.Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs