Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
2*1GB kingmax 1066, és 1*2GB kingmax 1066 CL:6-6-6-18 2,1V Ha lenyomok egy memtestet, nem fogja kiírni melyik hibázik, muszáj egyesével?
Közben írom a memtest86-ot cd-re, meg levittem 1,9V-ra kb 40 perce és azóta nem halálozott. Lehet sok fesz miatt? Mondjuk a 2,1V az még a gyári specbe is belefér...
-
$p@rr0w
őstag
Kösz a gyors választ, de úgy néz ki, sikerült megoldanom.
Idézet a dobozról:
- CAS latency: 4-4-4, CL=4(533Mhz), 5-5-5 CL=5(667Mhz/800Mhz/1066Mhz), 6-6-6, CL=6 (1066Mhz)
Ezt odáig olvastam hogy: 5-5-5 CL=5(667Mhz/800Mhz/1066Mhz)
Most beállítottam 6-6-6-18-ra (5-5-5-18-on nem ment) így megy 1066-on, együtt a 2*1-el is, assymetric dual channelben. Ez a 6-6-6-18 akkor szabványos? Miért van ott az 5-5-5-nél is az 1066Mhz? Érthetetlen, a 2*1Gb eddig 5-5-5-18-on ment 1066-ban dual channelben... -
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a következő ramról: Geil Value ddr3 1066 Cl7? Ez a ram most 2×2GB kitben 16000Ft körül lenne. Tudom, h érdemes lenne még ddr2-t venni, de újítanám a közeljövőben az egész gépet, 5 év után és valószínűleg 5 évig megint nem lesz abban az esetben, ha megint mindent kell cserélni. Azonban most egy am3-as procifoglalatú, ddr3-as ramokat fogadó alaplap vásárlását tervezem, így valószínű, h egyenként is tudok majd cserélni.
Az érdekelne főleg, h a geil mennyire megbízható, valamint, h mennyivel rosszabb a teljesítmény az időzítés miatt egy ddr2-hez viszonyítva?
Mondjuk csendes gép építése a célom (2db S-flex 800rpm hangoskodik a gépben és egy Corsair HX450), tehát tuningolni nem fogok. És jó ha a fogyasztás is alacsony (semmiképp nem vennék 1600-as ddr2-t (ha van ilyen egyáltalán
).Köszi.
-
FoBCRaistlin
őstag
lol, ez hatalmas volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csak hogy kérdezzek is valamit. sajna egy ideje nem követtem a memória dolgokat, de most aktuális lett. régebbi micron chipes tracerem elment vadász azokra a bizonyos vadászmezőkre! most megy vissza gariba. hallottam olyan híreket, hogy most már már chipek kerülnek a tracerekre. konkrétan milyen chipek, és kb azok mit tudnak?

-
P100
senior tag
A gyártó azt írja 4-4-4-12-re, hogy 1,9V. Most 1,8-on van, akkor még kéne rajta növelnem. Hol tudom ellenőrizni Everest-ben, hogy biztosan jó helyen írtam-e át? Ha a DDR2 feszültségét növelem a BIOS-ban, akkor Everest továbbra is ezt írja: "Modul feszültsége SSTL 1.8" - vagy nem is ezt kell néznem?
-
Dyingsoul
veterán
Nem erőltetem én, de ha össze lehet hozni, miért ne hozzam össze?
Rontani nem fog rajta semmit.
Mindenesetre köszi a segítséget, úgy döntöttem, hogy majd veszek akkor még 2*2 gigát és nem adom el a másik 2 gigát sem. Remélem win 7 alatt majd ki tudom használni a 6 giga ramot!
Köszi neked és ThaBoss-nak!
-
-
yolan
őstag
Szerintem ha nem is döntő fontosságú, de azt is hozzá lehet kalkulálni, hogy az ilyen 1066-os modulok, 2v vagy a felett kérnek, jobban melegszenek, többet fogyasztanak. És már ha csak azt nézzük hogy egy cl4-es időzítésen egy 50-100mhz-s emelés (850-900), valszeg biztosabban kivitelezhető mint 1066-hoz 50-100mhz (1116-1166), 2.0v körül nagy az esély hogy egy 850-es cl4-es ram bírni fogja a strapát.
-
És AM3-as rendszerrel RAMtuningban el lehetne érni ugyanazt az eredményt, mint egy i7-essel?
szerk.:
Ghostmat: Ha nincs DX10-es VGA-d, akkor XP64, ha van, és használsz punkbusteres játékokat, akkor Pista64, ha nem használsz PB-seket, akkor Win7-64. Nekem a 3.2GHzes E2160-al nagyon jó elvan a Pista, de alapjáraton megeszi a 4-ből az 1.2GB-ot... Ha meg játszok(pl. GTA4 bench azt írta, hogy) 68% kihasználtság van
De nem baj, végülis ezért vettem a RAMokat, hogy ne legyen hiány 
-
kaoszpapja
aktív tag
-
Zalaymate
senior tag
533-as frekin 6x-os FSB szorzót kell használjak, hogy 3198MHz járjon a procim, így viszont nem indul el a gép....

Nem értem egyébként, mivel a 6x-os szorzó megengedett és 7x-es szorzó mellett jóval magasabb frekvenciát is el tudok érni, működőképes állapotban...

Ennek mi lehet az oka?

-
Zalaymate
senior tag
Hát elolvastam párszor, mire letisztult a dolog!

Na az a gond, hogy mivel nekem 7x-es szorzóval van beállítva 428MHz a procimnak, így ha 2x-es DRAM szorzót állítok be, akkor csak 856MHz-en fognak járni az 1066-os RAM-jaim.
Tehát most 2,5-ös szorzót állítottam be, így 1070MHz-en muzsikálnak.
Csak érdeklődnék, hogy fontos-e az 1:1-es arány, ha igen miért?

THX a segítséget!

-
Padree.c2
tag
köszi, h mondtad, sikerült még találnom infót róla a gyártó honlapjának archive részlegében.
még jó, h megkérdeztem, mert összesen kezel 2 GB-ot, és slotonként csak 1-et.
köszönöm a választ, nagyon jól jött
, szerencse, h nem vásárlás után jutott eszembe..
és ha azt írja, h 533/667MHz-es memókat kezel, akkor a 800as megy benne 667-tel, vagy azt nem is kezeli? csak azért kérdem, mert ahol néztem memóriákat, általában a 800as olcsóbb, mint a 667-es, 533-ast pedig abszolút nem láttam újban, csak max használtban. és hamár ilyen olcsók a memók, akkor újat veszek, nem rizikózom párszáz forintért a használttal..
válaszokat előre is köszi -
-
r0xy
csendes tag
-
Biliskmer
aktív tag
Akkor nincsmitől félnem.
A starcraft kihajthat mindent a Q6600-ból (ugye van egy olyan rossz szokása, hogy minden procit 100%-on hajt
)Kezdhetem letölteni a 64bit-es XP-t.
Szerinted a 2 x 1GB 800MHZ Corsair TWIN2X2048-6400C4 (4-4-4-12) időzítéseivel érdemes-e szórakozni?
Ha húznám szerinted meddig mehetnék el velük?
-
Biliskmer
aktív tag
Kössz a gyors és tömör választ

Tömör de a lényeget megragadja.
Amúgy meg azt hallottam, hogy a 64bit-es rendszereken nem minden 32bit-es alkalmazás(gondolok én játékra , felhasználói progira) indul el, vagy fut rendesen.
Nekem azt mondták, hogy ha 64-re váltok minden 32bit-es prigiból be kell szereznem a 64bit-es verziót!
Remélem tévedek!
-
Biliskmer
aktív tag
Konfigom: legalábbis ezt tervezem venni (a tápom már megvan ez volt az előzőben)
Gigabyte GA-EP35-DS3
2 x 1GB 800MHZ DDR2 RAM Corsair TWIN2X2048-6400C4
Q6600 vagy E6xxx procit szeretnék, még nem döntöttem el.
Samsung 250Gb sataII
HD 3870 vagy HD46xx en godokozom.
FSP ATX-400 PNR -
-
Laraxior
titán
a CellShock is tudta...2.2x v-on..aztán egyre több kellett neki
ezért kérdem...ezt nem akarom kinyírni... de igazából rájöttem olyan mindegy mennyin megy..egyedül 3dmark alatt számít.... a minőség..ott meg a mennyiség nem. Játéknál tökmindegy hogy CL4 vagy CL5...főleg hogy 4GB van
ill. 3.25GB 
-
samfishR
senior tag
nem értem h miért kell annyira nagyobb 800mhz-nél. ha emelem amd-nél az "fsb"-t, akkor emelkedik a ram orajel is. szóval nem értem h miért kell akkor nagyobb frekin mennie alapbol a memorianak, mikor az is emelkedni fog ha emelem a proci orajelet. max visszaosztom ha már nem bírja cl5ben (amit kétlek). A mostani ram is épphogy nem bírja cl4ben a procinak adott +600mhz-et (10*260). egyébként Phenom II jön majd mellé, amellé elég lenne a ST T800?
-
izomhod
őstag
ja értem. akkor minek vettem még ramot?

xp sp2 van most
leteszteltem a 3 modult.
Adata1: 2.5 3 3 8
Adata2: 3 4 4 8
Inferion: 2.5 4 4 8hogy érnék el legjobb teljesítményt, ha hogy pakolom össze?
esetleg egy kis tuning? de nemnagyon értek hozzá, előrevetem
2 foglalatom van csak
-
gumimajom
csendes tag
Tehát egy asus p5k lapban egy e2140 procival nyomom ezt a procit szeretném húzni mint állat léggel, most van micron ramom, már eladtam 667es, nemtom hogy de 800on is megy, most is úgy van, szal a micron el és szeretnék 4GB ramot, a kérdésem az milyet érdemes vennem?
Ha jól értem elég a 800as? -
1000MHzben nem is reménykedtem, 960 bőven elég lenne(ugyanis 400MHz-es FSB mellett most a lehető legkisebb órajelen fut a RAM-800MHzen, és a következő szorzótól már 960-on menne).
A VDIMM drop az everest szerint 0.03V, van olyan deszka, ami 0.05öt is droppol simán...
De az az érdekes, hogy ugyanilyen fajta Kingmax, csak a típusjelében az utolsó előtti betű I, simán megy 1066-ot 2.0V-on, 2.1-en pedig 1100-at. Aggregátoré az ominózus ramcsoda.
Lehet, hogy leszerelem hátulról a 8 centis ventit, és valahogy rávezetem a RAMokra, és reménykedek
-
Pityke78
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple Watch Series 7 44mm, használt,Töltővel,12 hó garanciával
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszönöm kielégítő válaszod 
ill. 3.25GB
fudi2002