- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny70
tag
Szia!
Kimértem feszmérővel és induláskor stabil 1,85 V-ot mértem a foglalaton. megnéztem a táp ki-be kapcsolásáváal, az elosztó kapcsolgatásával is, de minden alkalommal szépen felkúszott 1,85-re. A másik tippem, hogy terheléskor kap túlfeszt (pl melegedés miatt)
Van ötleted esetleg?Köszi előre is.
-
Krisinto
őstag
tuningolni nem is akarok nagyon!
Kingmaxot is azért adom el,mert nem valami jó ram...
Ez volt a legolcsóbb akkor,és valami neve is volt!
Annyi pénzem meg nem volt,hogy OCZ,Mushkihn,Crucial-t vegyek
17k ért kaptam egy 1066mhz-s Kingston hyper-xet(4gb os kit)
Ez is megérte még a hülyének is -
Johnny70
tag
Szia!
Köszi a gyors választ!
A RAM-ok nem melegedtek érezhetően (ráadásul a hűtőbordás Hyper-x verziók voltak).
Én is a pillanatnyi feszültség megugrásokra gondoltam, pl bekapcsoláskor. Hol lehet kimérni, hogy mennyit kap a RAM? (ha ilyen van, akkor az gondolom az alaplap hibája, ugye?)
Ilyen esetben lehet általában a lapot javítani, vagy a csere segít csak? -
Köszi a helpet, tiszta sor, hogy pénztártól való távozás... Ha partyban vannak akkor nem érdekel különösebben, cl5 és cl6. Kedden tudom leghamarabb visszavinni, amit meg is fogok tenni, hiszen nem ezért fizettem. November óta építgetem lassacskán a gépemet, figyelve a minőségre, persze ár/érték-re odafigyelve, nem szeretném ha nem az elképzeléseimnek megfelelően nézne ki a vas, amivel ráadásul dolgozom is :-) Rövidtávon képes vagyok 'harcilázat' szerezni, úgyhogy jobban járnak ha cserélik. :-) A gari papírt egyeztettem, sorszám minden okés. Tehát egyértelmű, hogy ők hibáztak, nem hinném, h átvágtak, hiszen rongyos 800forint a 800as meg az 1066os közötti különbség.
-
tzolee21
csendes tag
Köszönöm válaszod
! 4 Gb-ra most nem bővítek. Vagy 2 vagy 3 Gb lesz benne. Ezek szerint jobban járok ha 2*1 Gb megy dualban mintha 3*1 Gb nem dualban esetleg 1*1 Gb + 2 Gb? Tehát nem járok jobban +1 gb rammal? Mintha azt olvastam volna hogy a dualban futás csak 3-5%-ot javít. Rosszul tudom!?
Még valami: DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KI5 mindenképp olyat kell vennem ahol mind a 7-5 betű/szám egyezik, vagy egyáltalán mennyire fontos ez? Lehet az a megoldás hogy eladom amik benne vannak és veszek egy rendes párt? -
DarkDeer
senior tag
Még annyi info, hogy többször újratelepítettem a Windows-t és sokszor a telepítés közben is lefagyott és újraindult a gép. Tehát szerintem biztosan hardver hiba, mert Windows hiba nem lehet ha fel sem települt még. Mivel a ram feszültség emelése nem segített, így valami másnak kéne többet adni, de nem értek hozzá.
Még annyi, hogy semmi tuning nincs, nem is volt, minden alap órajelen és feszültségen megy. -
DarkDeer
senior tag
-
killipoly
aktív tag
Felraktam az alatalad ajanlott progit,de sajnos meg 620-on is fagyott a rendszer,nem ertem miert.533-on a regi 2x512-vel egyutt tokeletesen fut,egyszer sem volt kekhalal..
Viszont a programban nem talaltam feszultseg emelesre modot..
Ezt csak bisoban lehet vagy a programnak is tudnia kene?( a BIOS-om mint irtam sajnos nagyon maradi,igy ilyen opcio sincs benne termeszetesen..)
Egyeb otlet hogy lehetne ezzel valamit csinalni?
Igazabol igy is elzotyog,de ha van ra egyszeru megoldas,azert egy probat meger.. -
Mian
aktív tag
Hello újra!
Most akartam megcsinálni a memória tesztet, tegnap este már nem volt energym hozzá, de nem működik mert 32bites a progi, a windowsom (7) pedig 64es.
64bites memória tesztelő progit is tudnátok nekem ajánlani, ha van?
Előre is köszönöm.Szerk: Nem találtam a memtest86 oldalán 64eset.
-
F_Gergely
őstag
Én ezt a memóriát néztem ki.
Itt írják hogy XMP képes meg miegymás, illetve olvastam róla tesztet PH-n és ajánlották is ezt a típust, ha ma nem érkezik meg a memóriám akkor ezt venném meg.
Szerinted ez jó lenne?
-
F_Gergely
őstag
Igen a feszültségre figyelek azt tudom hogy 1,65V felett nem lehet.
Néztem a gyártó honlapján a támogatott memória listákat de sajnos ami fent van az 2009 októberi lista és egy csomó memória típus nincsen rajta...Ha veszek egy memóriát ami gyárilag 1800 vagy 1600 Mhz-es 1,65V, akkor ahhoz hogy az működjön rendesen csak az időzítéseket kell beállítsam, és ennyi?
Feszültséget nem kell emelnem ugye? -
killipoly
aktív tag
Szia!
Kozben visszairtam a hsz-edre.Valtottunk itt egy par hsz-t jancsiii-val,de o irta ha a BIOSom nem tudja akkor win alatt sem leszek kepes barmilyen programmal allitani a ram orajelet.Neked estleg lenne erre valami otleted hogy a 2x1gb 800ast tudjam DC-ben futtatni alacsonyabb orajelen?Jancsiii:
Szia!
A lap tipusat nem tudom pontosan ez egy Dell Deminesion E521 gyariilag osszerakott PC ami 1.5 honapig van nalam kolcson,addig probaltam meg egy kis upgrade-et adni neki!
Esetleg Everestbol kiszurheto effele info?Mert akkor felcsapom gyorsan.. -
killipoly
aktív tag
Szia!
Kozben kiprobaltam ugy,hogy bent van a mind a 4 modul single-ben.(2x1+2x512)
Persze 533on futnak a gynegebb ramok miatt,beszeltem osemberrel,azt mondta hogy lehet hogy a fesz keves gyarilag ezert fut alacsonyabb orajelen normalisan.
Kerdes az hogy van e olyan program amivel win alatt vagy orajelet vagy feszt tudok allitani,mivel a gagyi lap mivolta miatt,a BIOSban erre nincs lehetoseg.
Gondolom azert 2x1gb meg mindig nagyon teljesitmenyt nyujtana dualban,ha mondjuk 667-en futna..vagy akar lehet meg tobbet is tud..
Koszi -
cashback
őstag
-
Rover623
félisten
Már megint...
Miért ne lehetne 1.9V-os RAM-ot tenni az i7 mellé...
Csak nem illik annyin hajtani...
Én sem vettem "X"-es végű 1600MHz-es HyperX-et, mert attól eltekintve, hogy éppen akkor nem lehetett kapni, drágább is volt mint a "normál"...egy stabil táp, egy jó alaplap és némi odafigyelés...és máris öröm és boldogság van...1.65V-on... -
zaja8
aktív tag
-
Adept
csendes tag
-
aleister
veterán
Köszi a választ! A winrar is tervbe volt véve, továbbá a 7zip.
Konkrétan egyébként arról van szó, hogy van egy 667-es 2GB-s és két 533-as 1GB-s laptop memóriám. Érdekelne, hogy miképp járok jobban:
- 2x1GB 533MHz dual chanel
- 1x2GB 667MHz single
- 1x2GB 667MHz + 1x1GB 533MHz single
Gondoltam lefuttatok egy Photoshop benchet meg valami bench progit, de véleményeket is szívesen veszek. -
HartgeH3-2.8
addikt
Üdv köszöntem
Ha pl ezt választom akkor ez is megfelelő?
2 x 2GB 1066MHz DDR2 RAM modul Kingston KHX8500D2K2/4GRespect
Hallgatnom kellett volna arra aki azt mondta egyszer ha memória akkor kingstone vagy kingmax Régebbi gépembe Kingmax Hardcore memók vannak kb 2004 óta mai napig hibátlanok.Ez a Geil..hát nem tudom.No Comment.
-
Skyhunter
őstag
Hát most olyanokat kérdeztél,amikről azt sem tudom,micsodák...
Jelenleg csak egy ATI 4850 512 MB-os kártyám van,amit nagy vszínűséggel le fogok cserélni vmilyen 5xxx srozatú 1 Gb-osra...emellé szeretnék egy olyan NVIDIA-s karit,amint itt szépen le van írva.
A Win7 feladatkezelőjében a teljesítmény fülben van ilyen kiírás,hogy "Gyorsítótárazott" na ott mindig 1000-1200 MB foglalt.Nem tudom,hogy mire jó,ez lenne az a swap(?),és ha igen,hogy lehet (szabad) ezt teljesen kikapcsolni?
Mostani gépemmel ezért vannak problémák...az AsusP5BPlus vmér nem kezeli rendesen a 4 GB RAM-ot (legfrissebb BIOS-ra van frissítve,és "látja" az "instalált" memókat,de csak 3 GB-al dolgozik...ha bekapcsolom a Memory Remapet a BIOS-ban,összeomlik kék halállal a win,memóriahibára panaszkodva....még azt is megpróbáltam,hogy tunningmemóról lévén szó,az ajánlott max feszültséget (2,15V) adom neki,de így is bluedeath.)
Szóval jelenleg van 3 GB RAM win7 64 bit alatt,ebből 1 GB ez a gyorsítótárazott,kb 4-500 MB a zene+Opera+letöltés+a HDD-k memje (mint ahogy írtad)...és ha megy a WOW,az megeszik 1,5-1,8 GB RAM-ot...na ilyenkor van baj,mert egész egyszerűen megfagy a játék,vagy úgy laggol,hogy élvezhetetlen/játszhatatlan....
-
Skyhunter
őstag
THX a gyors választ...lenne még egy (feltehetőleg láma) kérdésem..
Hogy is van ezzel a VGA-memóval és a gyorsítótárral? Ha van egy 1GB-os VGA-m+512MB-os társkártyám,+1GB gyorsítótár....a World of Warcraft megeszik 1,5 GB ramot...ez összesen 4GB...ezek szerint,ha a wow mellett szeretnék letölteni és még +ban mondjuk zenét hallgatni,akkor kevés a 4 GB RAM ???
-
JanR
addikt
Hat a ket megoldas a kovetkezo lett volna:
i7 920 + 3x1GB 1600Mhz
vagy
x4 965 + 2x2GB 1600Mhz.Termeszetesen a 920-ast szeretnem tuningolni 3600Mhz-ig, tovabb nincs nagyon ra szuksegem. Szimpatikusabb is, csak azert kerdezoskodok, hogy hatha az olcsobb megoldas is jo nekem.
Igazabol amire igenybeveszem az: Tomorites / jatek.
-
whYz
őstag
Sajnos így se működik, bootig se jut el.
daa-raa: 2 darab 3x2Gigás kit(2000Mhz 9-9-9-27 1.65V), és igen "elméletben" működnie kellene, a gyártó még tesztelte is. Gondolom ők ennyivel elintézik, hogy náluk működött, biztos én vagyok a hülye, és nem tudom beállítani...
Az alaplap támogatja a 2Ghz-es ramokat majdnem alapórajel mellett, mondjuk nem tudom ezt hogyan oldották meg, de ügyes az biztos...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance Pro Series 2x8GB 1866MHz DDR3 kit / Beszámítás OK!
- PC alkatrészek ár alatt!
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800) INGYEN FOXPOST
- Kingston Branded Memory 64GB DDR5 4800MT/s ECC Reg 2Rx4 BONTATLAN INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest