Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Azért az sem volt semmi hogy beállítottam neki (haver gépről van szó) a DOCP-t mikor megjött a ram, 20p Testmem5 Anta volt ráengedve, nem dobott hibát, majd két nap múlva jöttek elő a problémák, böngésző nem nyílt meg és egyéb nyalánkságok.
Most 3000en 1usmus 3 kör lemegy stabilan, mégis van még egy két anomália. Ami ki tudja mivel van összefüggésben. Főleg hogy zsír új alkatrészekről van szó, és nálam 100% ugyanaz a hardver, leszámítva ramot, az más, és a docp nálam sem volt jó. -
bobalazs
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Ez most fontos?
Igazság szerint nem szeretnék fél napot másnál tölteni stabilitást tesztelgetni stb.
Konkréta az érdekelne ezek a ramok így okozhatnak gondot a gépen, melyeket vázoltam a korábbi hszemben.
2133-on, auton nyilván nem akarom hajtani a gépét, ryzen 5600 mellett.
Bosszant hogy a 3200at nem hozza stabilan, még a feszt is emeltem azt hiszem 1.37re akkor se volt jó. Pedig direkt Aegisre beszéltem rá mert hogy azok olcsók és jók. (tudtommal.) -
Milka 78
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
Tfaw 16-on megy a teszt a trfc talán 280 az alja viszont az 1t az necces lehet G1-ben, legalább is azt írkálják a Rapiban, hogy felesleges cécó, inkább a subokat kell szűkíteni...azért ránézek

Ui : Azóta vettem le a tfaw-ot 16 amióta írtad, hogy csökkentsem csak most perpill teszetlem TM5-el.
-
Daffchy
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
A BIOS a Te által megadottakon kívül teljesen gyári beállításokon van.
Lehet a CPU-nál valami beállítás ami visszafoghatja? (CPU topikjában még nem kaptam választ rá)
Mem verzérlő vagy passz, valami, nem tudom, de nagyon érdekes...
Dual Channel megvan, A1-B1 slotokban mennek. -
Daffchy
őstag
-
-
sittes79
addikt
-
-
-
Pakmara
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Igen, az megvolt. Kapott.. Olyan 45 fok körül voltak a modulok. A bordás minimálisan volt csak hűvösebb. Azt is inkább azért mert az volt A2-ben és a ház ventitől kapott minimális légáramlatot, a másikat viszont kitakarta. Megcsináltam felcserélt modulokkal is. Úgy kb a borda kompenzálta a pozicióból adódó különbségeket.
-
sittes79
addikt
-
PeL
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Mi lehet még akkor? Ezek szerint szórakozni kellene a beállításokkal? Közben egy modullal már a Pass 2-ben tart 50%-nál, eddig nincs hiba. Két modullal már Pass 1-ben is volt több 100. Gyanítom hogy a másik is jó lesz így akkor...

tasiadamŐszintén szólva kicsit megbántam már hogy 3600-as memóriát vettem, és nem 3200-est. Nem gondoltam hogy szívás lehet vele, vagy nem fog működni úgy ahogy kéne alap XMP-vel...
-
válasz
fudi2002
üzenetére
Köszi, mivel csak játékra van használva a gép, azzal teszteltem, nem futottam bele semmi anomáliába...eddig.
Most nézem a csomagolást, ezek tényleg teljesen egyformák.
Nyilván teljesen felesleges a 48GB, az egyedüli dolog, ami miatt gondolkodom a megtartásán, a vizuális megjelenése, sokkal jobban néz ki 4 modul, mint 2....de ez már nem ide tartozik.
-
spleenszuru
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Amúgy, most hogy kiderült, végülis a gyári XMP beállításon kívül másra nem képes a RAM-om, mi miatt lehet?
A RAM "rossz", az alaplap, vagy mindkettő?Mi történne, ha cserélném pl. Trident Z-re, ami elvileg jobb minőség?
Akkor sem garantált, hogy egy szimpla GDM OFF-ot követően menni fog a masina?Teljesen lottó ez a téma?
-
aleister
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
Értem. Köszi!
Akkor kb az a helyzet, mint a GDDR5-ös vga ramok esetén. Erősen gyártófüggő a tuning.
Esetleg azt lehet tudni, hogy a Beast vagy a Renegade-ek esetében van nagyobb esély Hynix ramra, vagy ez teljesen lutri?Érteni anno értettem a témához, viszont manapság újra utána kell majd olvasnom a dolgoknak. Egyrészt platformot váltok Intelről AMD-re, másrészt -ahogy nézem- ezeknek a Zen4-es cpu-knak a lelkivilága érzékeny a ramokat illetően. Szóval pár tutorial-on át kell majd rágnom magam.
Magukra az alapokra voltam kíváncsi, hogy hardveresen mire képesek a DDR5-ök, s erre meg is kaptam a választ.
-
krono.
tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Én mondjuk eleve nem értem azonos cikkszám alatt hogyan mehetnek különböző chipek, mikor ekkora eltérések vannak teljesítményben.
Mindenesetre fennállhat az a szituáció, hogy ha csak az 1-3 helyre van téve ram, akkor nem engedi 3200on bootolni (mindkét chippel), ha mindben, akkor pedig probléma nélkül? Vagy gyanakodjak alaplapra? A Gigabyte még megvan, végső esetben össze tudom rakni a gépet azzal is, csak mivel az alatt halt meg a videókártya, félek tőle.
-
taKZo
csendes tag
válasz
fudi2002
üzenetére
hat igazabol tulsagosan nem vagyok a ramban otthon..
de.. ugyan ugy probaltam mint a regi ramomat..
tehat xmp profilt betoltom, 3200mhz
es ennyi
es az elozo ment igy
ez ugye nemaz elozovel annyit kellett jatszani hogy az egyik bios update utan 1.35 helyett 1.30 fesszel indult csak el..
ehez mit tanacsolsz?
-
ricsip
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
fagyás és hibázás nélkül ezt hogyan lehet túlélni egy futó rendszeren menet közben? Vagy csakis bekapcsoláskor fut le ez a teszt villámgyorsan, és ha hibázás van fixen belövi a lassabb értéket, csak utána indul el az oprendszer boot, így a következő reboot-ig már nem változtat rajta menet közben?
-
spleenszuru
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
Nos, be sem töltött a windows GDM off-al. Folyamatos restart, próbálta magát megjavítani, de nem sikerült neki.
Ez a BSOD:
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
ntoskrnl.exeMit tud amúgy ez a GDM, hogy ennyire érzékeny erre a rendszer?
Teszem azt, megvenném az eredeti tervem, G Skill Ripjaws V, az is így reagálna, mert csak a Kingston sz*r, vagy ez teljesen lottó?
-
zolee1984
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Windows 11
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Suzuki topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Villanyszerelés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - Garancia
- 16GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jött egy új BIOS update a lapra. Xmp be, 1,4 fesz, időzítés 16-19-19-39 3200mhz és pőcre indul mind a 4 modult látja 3200on
így van bent a gépbe 1-3 a lassabbik 3200 es 2-4 3600 os.