Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
psyonist
csendes tag
Sziasztok!
Látom nem nagyon aktív a topic, de megpróbálom
Dye i4 maszkok felől érdeklődnék.
Láttam több kiadása van, legalábbis ár alapján 25-45 ezerig vannak beárazva, még sosem volt ilyen maszkom, leginkább a víztiszta lencsés kiadások érdekelnek, hogy ezek mennyire pára állóak, illetve mennyire kényelmesek, folyamatos hordás mellett? -
Dr.Byte
csendes tag
Kedves mindenki!
Remélem (biztosan) lesz itt tőlem jóval hozzáértőbb, és esetleg van tapasztalata is. Ha szerbiába szeretnék kivinni 10 paintball puskát (ott is hagynám) akkor a Magyar Vámos kolléga bele fog kötni valamiért? Tippmann Gryphon markerek, szóval nem egy hűha érték. (Szerb határon tudom, hogy vámoltatnak majd...de a mieink kiengedik?) Köszi srácok!!
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Lasertag topic nincs... fegyvert hol lehetne venni db-ra, nem 10-es szettben?
Mondjuk paintball markerre is ha van ajánlat, meghallgatom.Paintball pálya indításához mi kell? Haverokkal már beszéltünk róla, frankó hely van, igény is lenne rá elvileg... pénz az nem sok
de megkérdezni nem kerül semmibe.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
smallmer #4563 üzenetére
Szia!
Ha a képen látható feje van a palackodnak, akkor javaslom, hogy keress rá googleban, hogy hol van hozzád legközelebb paintball pálya, és kérdezd meg tőlük, hogy CO2-es meghajtású fegyverekkel játszatnak-e, vagy sűrített levegőssel. Ha COssal, akkor kérdezd meg tőlük, hogy tudnak-e neked segíteni a lent említett esetben, és kérdezd meg, hogy mikor vannak a helyszínen, mert általában egy paintball pályán nincs "munkaidő", jellemzően akkor vannak ott, ha bejelentkeznek játszani.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
igazából nem egy paintballos kérdéssel fordulok hozzátok. Vagyis nem annak mondható leginkább.
Növényes akvarisztikával foglalkozom és a co2 beoldás szükséges a számukra.
Van itthon egy fél kilós(pontosan 460 grammos) palackom.
Esetleg nem tudjátok, hogy hol lehetne ezt jó áron megtöltetni?
előre is köszönöm a segítséget -
gorwik
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan buta kérdésem lenne, hogy ha én otthon is szeretnék a kertben céltáblára lövöldözni akkor hogy a levegős tartályom fel tudjam tölteni vennem kellene egy olyan kompresszort ami 200 bar-os? Vagy elmegyek egy Paintball pályára hogy töltsék fel nekem?
-
Szancsó
aktív tag
Na igen, elég sokat szaladgáltunk és "picit" leizzadtam tőle.
Kontaktlencsét nem nagyon akarok (amúgy sem igazán lesz lehetőségem sokat játszani), de akkor legközelebb szemüveg készítésnél rákérdezek, van-e ezekre valami spéci bevonat, vagy ilyesmi. Esetleg előtte megnézem majd a párátlanító lötyiket/kendőket, hátha... -
Szancsó
aktív tag
Egy kérdés: szemüvegesek hogy játszanak? Úgy értem csak egyszer próbáltam és nyilván befér a szemüveg a maszk alá, de hiába kaptam valami szupi sárga, thermo lencsés maszkot, mivel maga a szemüveg párásodott alatta...
-
Köszi nektek, valszeg a paintball.hu-t választjuk
(tetszenek a pályák, de kis részben elvi kérdés is, nem megyek oda, ahol nettó árat írnak ki egy ilyen helyen (ahogy moziban vagy a sarki boltban sem teszik ezt) ).
-
Arnold2
őstag
válasz
Kalandor #4552 üzenetére
Most így nagy hirtelen Ők jutnak az eszembe. Voltam két pályájukon és én meg voltam velük elégedve (igaz már nagyon régen).
Ha még ugyan azok viszik a boltot, akkor szerintem nem lehet gond.
Ahogy előttem író kolléga is írta, Tipmann 98-as markerekről van szó. Én olyan hasonlattal élnék, hogy ezek olyan markerek mint fegyver világban az AK47-ek. Csont egyszerű felépítés, de mindig működnek. Ha nem azonnal kapsz egy másikat.
Ezen kívül kapsz egy overált, egy maszkot és ha kérsz szivacsot, meg ugye a festék golyókatSajnos nagyon régen paintballoztam már, de mikor ennél a csapatnál játszottam nekem nem volt gondom.
Remélem tudtam segíteni.
(Nagyon high tech hiper szuper markerekkel ellátott helyre sehol se számíts. Nem éri meg nekik ugyanis. Vagy ha mégis van ilyen hely, akkor ott jóval drágább a játszatás. De gondolom ezzel nem mondtam újat
)
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Kalandor #4552 üzenetére
Ne legyen igazam, de szerintem mindenhol ugyanolyan Tippmann 98-akkal, CO2-vel, ejtőtárral játszatnak még mindenhol éppúgy, mint 10 éve.
A védőfelszerelés pedig kimerül egy maszkban (ritka esetekben páramentes duplalencsés), meg egy kezes-lábas overálban (esetleg szivacsot adnak a ruhád alá). -
Rég nem járt erre senki, de hátha:
Hova érdemes manapság paintballozni menni?
A teljes felszerelést bérelnénk, ezért olyan hely kell, ahol nem gagyi cuccot adnak, ami meccs közben meghibásodik vagy gyenge védőfelszerelést.Budapesten, BKV-vel megközelíthető helyen, kültéri, beltéri is lehet.
-
v.tom
őstag
válasz
Ramses07 #4550 üzenetére
Igen, le is mondtam arról hogy szerzek hozzá szolenoidot, inkább majd veszek egy új markert.
A többi cuccom megvan, mez, protektorok, stb.. Bár van pár hiányosság, mert kölcsönadogattam a cuccaim csapattársaknak meg random embereknek, és ahogy az lenni szokott, nem minden került vissza. -
v.tom
őstag
Ha pályát szeretnétek készíteni, ahol a játszatás mellett téma lehet a valóban magyar paintball életbe történő beilleszkedés is, akkor mindenképpen javaslom, hogy nézzétek meg a hivatalos versenyszabályzatot, és minden esetben járjatok el ezek szerint. Enélkül nem sok esélyetek lesz felvenni a versenyt senkivel, de még csak versenyt sem fogtok tudni szervezni (ami egyébként is elég nehéz ügy és komoly befektetés, ha csak nem kaptok segítséget más szervezetektől).
A kérdésedre is válaszolva: mindenképpen sűrített levegő, és én is javaslom a tippman markereket, mert egyszerűek mint a faék, és bírják a kiképzést.
Ha komolyabban gondolod, akkor elektronikus automata/félautomata (nálunk csak félautomata módban használhatók és a világ nagy részén is) cuccokat is vehetsz, de számolnod kell azzal, hogy ezek ára jelentősen magasabb, a karbantartás is drágább, illetve mivel ezek főleg verseny vagy versenyközeli felhasználásra készültek, elég sérülékenyek is egy tippman vasdarabhoz képest (alu/carbon/kompozit, stb).
Természetesen az ergonómia, súly, és önmagában a tudás is mind a modern markerek mellett szól, de azért ha erdőben amatőrökkel akarsz csapatépítőtrainingeset játszani, akkor biztos lehetsz benne, hogy lezúzzák őket időnként.
-
Mosqu!to
addikt
Szia!
A kérdésekre adott válaszokat nagyban befolyásolja, hogy milyen jellegű pályát szeretnétek építeni. Inkább woodsball vagy inkább airball? Előbbi az erdőben, épületekben rohangálós bújkálós változat, utóbbi inkább sík terepen, "épített" (autó, gumiabroncs tornyok, felfújható fedezékek, raklapok) környezetben zajlik.
A fegyver tekintetében az aktualitásokat (elmúlt 3-4 év) annyira nem ismerem, de általánosságban elmondható, hogy "játszatós" fegyvernek a Tippmann fegyvereit előszeretettel használják. Ezek nem túl pontos, nehéz, primitív fegyverek, azonban ritkán romlanak el és minimális karbantartást igényelnek (azt azonban célszerű megadni nekik, ha jó minőségben akarod őket tartani).
Középkategóriából jelenleg nem tudom mi a nyerő, régen voltak a SmartParts Ion-ok, amik egészen jó ár/érték aránnyal bírtak, de ezek bonyolultabbak, érzékenyebbek, gyakoribb karbantartást igényelnek. Hogy ennek mi a mai megfelelője, annak kérlek nézz magad utána
Töltésre mindenképp a sűrített levegőt javaslom, sokkal korszerűbb, állandó nyomást ad, és a korszerűbb, solenoidos fegyverek csak ezzel képesek működni (így pl ha valaki "profi" jönne játsznai, akinek már elektronikus fegyvere van, ő csak akkor fog eljönni, ha lehet levegőt tölteni nálad)
A CO2 talán olcsóbb rövid távon, de hosszú távon megtérülhet a levegős rendszer. Töltésre célszerű beszerezni egy kompresszort, ami 200-300 bar (3000-4500psi)-ig képes tölteni búvárpalackokat, valamint felszerelés mennyiségétől függően legalább 30-40 liternyi búvárpalackot, ami szintén legalább 200-300 barig bírja a nyomást. Erre azért van szükség, mert a játékosok palackjai egyesével 0,8 - 1,1 literesek, és ha aktívan fent van 20 játékos a pályán, akkor legaább 20 literrel kell számolni, amit folyamatosan tölteni kell. Egy "olcsóbb" (300-500e ft) kompresszor ezt a mennyiséget nem tudja túl gyorsan megtölteni levegővel, így gondot okozhat az átfejtés, mert ha nincs nyomás a palackban, akkor a játékosok sem tudnak pályára lépni, mert nincs ami meghajthatja a fegyvereiket. Jellemzően amúgy egy 0,8 literes 200 barra töltött palack 600-800 lövés leadására képes, így a játékosoknak max 1x kell levegőt tölteniük a játék során, ha megfelelő nyomás alatt van a puffer búvárpalack.
A nagy palack-kis palack áttöltésére matematikai magyarázat adható, egy 30 literes nagy palackból elméletileg 30 db 1 literes palackot tudsz áttölteni. Igenám, azonban ahogy a nagyból fejted át a levegőt, és csökken a nyomás, úgy egyre kevésbé tudod a kicsiket megtölteni, így azt lehet elmondani, hogy a 30 literes "nagy"ból sztem kb 15-20 litert tudsz úgy kinyerni, hogy ne legyen nagyon alacsony a kicsikben a nyomás.
A fenti leírás részletesnek tűnik, de még mindig igen felületes, bizonyos területek kimaradhattak. Saját pályám sosem volt, de a csapatunk rendelkezett többel is, ahol általában az üzemeltetésben én is segédkeztem, így azért ne vedd szentírásnak a fentieket
Üdv. Ottó
-
asztg
csendes tag
Hali!
Egy új paintball pálya kialakítását tervezzük kis hazánkban.
Segítségre lenne szükségünk. Kérdéseink az alábbiak:
Milyen márkájú középkategóriás fegyvereket ajánlanátok?
Szerintetek melyik a jobb, CO2 vagy sűrített levegős rendszerrel működtetett fegyverek?
A palackok töltésére milyen megoldást javasolnátok?
Egy nagy palackkal hány kisebb palackot lehet feltölteni?Válaszotokat előre is köszönöm!
Geri -
Rellind
senior tag
Eladó Revision ha valakit érdekel...
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, balaton környékén, legfőképp a déli partvonalon, méginkább Fonyód közelében lehet valahol paintballozni? üdv
-
h1ght3chzor
őstag
Van vki Budapesti paintballos?
Remélem nem halt még ki a topic. -
zolikaDB
veterán
Üdv mindnekinek!
Szeretnék valahonnan egy üres paintball palackot! Hol tudnám ezt beszerezni, és kb mennyi lehet az ára? Hány gramm CO töltet megy ezekbe? (használt is nagyon jó)
Köszönöm! -
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Zalaegerszegen, vagy a környéken merre tudnék palackot tölteni?
Rákerestem, de nem találtam konkrétumot.Köszi előre is.
-
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Black Max -et, de szükségem lenne hozzá palackra. Hol találhatnék?
-
BITBOYS
addikt
-
wrox
őstag
válasz
Manitou #4530 üzenetére
Szia.
Játékszabályt majd az adott játszatóhelyen fogják elmondani.
Az hogy milyen "módban" fogtok játszani, az csak rajtatok múlik. Szerintem 4v 4 lesz, ami lehet akár zászlós is.
A 100 festékgolyó pontosan 100 lövésre elég.Ha pontos vagy, akkor 100 ellenfél kiejtésére.
@kmisi99:
Milyen markerral játszottatok?
Egyébként úgy a legegyszerűbb (szerintem) célozni, hogy az első pár festéket kilövöd irányba, és akkor már látod hogy merre megy, utána húzod a markert.
Azt az íratlan szabályt azért illik betartani, hogy pár méteren belül nem lövünk a másikra. Ha messzebbről lövöd el az ujját, akkor meg vegyen fel kesztyűt, ha nem tetszik neki.
Merre voltatok? -
kmisi99
addikt
Pár trükköt tudnátok írni hogy hogy érdemes játszani? Én eleinte célozni próbáltam de rájöttem hogy úgy kilőnek aztán csak daráltam lehet el is törtem valakinek az ujját egy golyóval
-
kmisi99
addikt
Ma voltam életembe először paintballozni de kegyetlen jó volt. Tiszta golyó nyom vagyok, a csalán hülyére marta a lábam tiszta retek voltam de megérte az elmúlt pár hónapban vagy akár évben nem szórakoztam ilyen jót.
-
Manitou
veterán
Nagy itt a tolongás.
Mindenki meghalt, a többi megsebesült?
-
Manitou
veterán
Majd valamikor pár héten belül megyünk céges "csapatépítő" paintballozásra.
Valaki tudna írni pár lényeges dolgot, játékszabályok, ilyesmi érdekelne.
8-an leszünk öszesen, gondolom 4 vs 4 lesz, vagy mindenki mindenki ellen?
Az alap csomagban 100 töltényt kapunk, ez mire elég? -
phanzetomox
őstag
válasz
phanzetomox #4528 üzenetére
(azt kifelejtettem hogy Eladó
)
Eladó még Proto piros nadrág, térdén farmer megerősitéssel, 5 ezerért. -
phanzetomox
őstag
Planet Eclipse Etek1, arany festésű szolenoidos marker, kisebb küllembeli hibákkal, kérésre küldök képet. Versenyeken volt használva. 35000 ft, vagy érdekelhet csere is bármire ami elektromos
(kivéve háztartási eszközök
)
-
TooN
aktív tag
Sziasztok!
Balatonfüred környékén tud valaki olyan Paintball pályát / szervezőt, akit nyugodt szívvel tud ajánlani egy kb 10-15 fős társaságnak?
Előre is köszi
-
.impulse.
csendes tag
üdv mindenki
Nemrég voltunk pár haverral lasertagezni, és utána úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a paintballt is. Mivel azonban abszolút dilettánsak vagyunk e téren mindannyian, tudnátok nekünk ajánlani egy jó (lehetőleg budapesti, vagy budapest közeli) pályát, ahol biztosítanak számunkra minden szükséges felszerelést, és nem is drága?
illetve melyek azok a budapest-közeli paintballos helyek, amiket illik/érdemes ismerni?
előre is kösz a válaszokat!
-
Lacusch69
tag
Hali!
Eladó:
Tippmann 98, enyhén kopottas külső, polírozott belső (gyári csővel)
12oz antiszifon csöves On/Off CO2 palack
Ejtőtár27eFt
Csak akkor, ha a marker elkelt:
14" J&J Ceramic cső 8eFt
12oz egyszerű tűszelepes palack 5eFt
Ha mindent viszel: összesen 35eFt + ajándék lézer + 50db reball.
Lacusch69 kukucom frímél pont húúúú
-
Daniford
tag
Érdeklődnék,hogy magyarországon hol lehet paintball felszerelést venni? Van bolt vagy webshop ami működik is!?
Igazából maszkot szeretnék antifog lencsével, meg kesztyűt. -
phanzetomox
őstag
Na lassan itt az Mpl
-
popey37
addikt
ÁRVÁLTOZÁS : az új ára a cuccomnak 60.000.-
-
popey37
addikt
Indul a paintball szezon: eladó egy komplett felszerelés:
Smart Parts ION tuningolt marker, + gyári alkatrészek/ a tuning: csatos tárnyak, 13grammos bolt, laser szem, on-of szelep,/ USA kivitel: semi, 3-as és full auto, 17bps
Hangvezérléses Halo backman tár, 220-as kapacitással,
0,8 literes palack regulátorral 200 baros,
4+3-as tubetartó 3 tube,
koffer+ szerszámok, O-gyűrűk, zsír, csőzsák, csőkihúzó.az egész cuccért 70.000 kérek. budapesten házhoz viszem.
A felszerelést max 10x használtam, nincs leharcolva.
Telefonon hamarabb elérsz.06-30-210-5384 -
v.tom
őstag
válasz
BemAnyó #4514 üzenetére
Jobban megfelel airsoftra, mint egy szemüveg.
Én nem vagyok az airsoft ellen, és nem is fogok beállni a paintball vs. airsoft harcok közé, mert egyrészt én airball-ozom, szóval más szemszögből tekintek rá, mint a military-s emberkék. Az airsoft-ban nekem tényleg az taszító egy kicsit, hogy az én tapasztalataim alapján egészen lesz*rják a biztonságot a legtöbben (valószínűleg a szabályok hiánya miatt), pedig elég lényeges elem.
Nekem van egy airsoftos ismerősöm, aki egy baleset után (ami viszonylag szerencsés kimenetelű lett) a sima egyszerű "airsoft szemüveg" helyett inkább már paintball maszkot hord. -
v.tom
őstag
válasz
BemAnyó #4512 üzenetére
Örülök, ha tudtam segíteni. Nekem egyébként i3 maszkom van, még nem a pro fajtából, tehát kicsit robosztusabb, ormótlanabb, mint az újabb változat, (már nem mai darab szegény, és ráadásul még a színe is ocsmány citromsárga, és kéne egy újabb lencsecsere a sok karc miatt), de ellentétben sok más proto, stb egyszerűbb maszkkal, sosem párásodik, kényelmes, viszonylag könnyű és jól kilátni belőle, elég jól hallasz vele és téged is hallani.
Megéri a többlet pénzt, mert hosszútávon sokat számít, hogy normális maszk van az ember fején.Itt nézz körül, hátha látsz eladó maszkot.
Ha használtan találsz maszkot, arra figyelj, hogy a pántok rögzítésénél ne legyen szakadás, a lencse semmiképp ne legyen repedt, és túl karcos, valamint a szivacsozása legyen a helyén, és ne legyen szétszakadva. (sufnituningban javítható persze, mindenki csinálja, de ajándékként úgy már nem az igazi
)
-
v.tom
őstag
válasz
BemAnyó #4508 üzenetére
Hello!
thermo lencse kötelező mindenképpen (duplalencsés, hogy ne párásodj annyira). Ezen felül csak azt tudom ajánlani, hogy minden maszkot, aminek a közelébe kerülsz, próbálgass fel. Fontos szempontok, hogy a szivacsozás kényelmes legyen, jól kiláss, a maszk gumiját tudd rendesen állítani, illetve jól hallj benne,
Ha a maszk könnyű is, akkor kényelmesebb benne mozogni. Fontos kérdés még az is, hogy milyen árban gondolkodsz? -
BemAnyó
senior tag
sziasztok
kezdő kérdés : milyen védő sisak az ajánlott ami nem párásodik rendesen véd, könnyű, és lehet benne mozogni ?
-
popey37
addikt
van egy ION markerem komplett felszereléssel eladó, ha valakit érdekel.
-
v.tom
őstag
válasz
phanzetomox #4503 üzenetére
Hát, egyelőre nem nagyon van eladó cuccom. Sok dolgot szeretnék még venni én is. Talán egy i3 maszkom lesz majd előbb-utóbb, és egy rossz eclipse etek ego -m.
Szombaton néztem a maszkját móváron. Jó vételt csinált...
Más maszk nem is nagyon lenne kényelmes neki szerintem. Az i4 elég kicsi. -
phanzetomox
őstag
-
v.tom
őstag
válasz
phanzetomox #4501 üzenetére
Jó tanács, ha veszel cuccot (nadrág, mez), akkor használtan vegyél valami olcsót, és add oda a Marco-nak, aki megvarratja rá a farmerbetéteket, mert linóleumon gyorsan szétmegy.
Versenyekre érdemesebb lesz beruházni egy másik mezbe, amit máskor nem nagyon veszel fel, hogy kíméld, és ne a lepusztult cuccokban kelljen égetni magad.Tubetartó: szerintem először próbálj ki párat, és döntsd el, hogy melyik megoldás a szimpatikus, mert elég sokféle koncepció létezik. A tube, amit hozzá veszel sem mellékes. Proto-t ne vegyél versenyre (edzésre jó, meg lezúzni), mert szar. Könnyen kinyílik, és kellemetlen játék közben magad alá borítani a festéket állandóan.
Jók a dye tube-jai, amik zárasak, de cserébe drágák, és nem minden tubetartóban férnek el rendesen, mert elég nagyok (180asak asszem).A maszk megint csak egyéni ízlés és pénztárca kérdése. Találhatsz dye i3pro-kat olcsón, jó állapotban, és már i4-ek is vannak igen olcsón. Az i4 szép jó kényelmes, de elég komolyan karcolódik a lencséje, és reballnál sem jobb a helyzet.(persze ha nem kapsz maszkos találatot, akkor nincs karc
A JT maszkok jók, de már elég nehéz őket beszerezni sajnos, és nem mindenkinek tetszik a külsejük.Marker tekintetében: ha a legolcsóbbat akarod, akkor vagy ion, vagy proto. Ha ennél azért több kell, akkor pedig rengeteg lehetőséged van. Nálunk csak dye/eclipse/proto a menő (én a proto-t nem ajánlanám, legalábbis az újabbakat semmiképp), de sok márka van még, csak a beszerzéssel vannak gondok.
Itt is az számít, hogy mi a szimpatikus neked, és mennyit szánsz rá.Üdv.:
Tomi -
phanzetomox
őstag
Vettem egy Eclipse könyökvédőt elég jól szuperál, már igen kellett, teljesen szétmentek a könyökeim a becsúszásoktól
. Ahhoz képest hogy használtnak írták full fehér egy kopás nincs rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest