Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapi007
veterán
Ha már paintball: [link]
-
TOMKTOM
tag
válasz
Arnold2
üzenetére
Milyen áramkör???? Miszlikre kell szedni egy lcd monitort, de a háttérvilágítás kivételével minden egyébb elektronikáját meg kell tartani. mögé kell rakni egy speckó izzót (~500W, 5000Ft) meg egy fresnel lencsét, ezt az oldalt hűteni is kell keményen, mert sem a fresnel, sem az lcd nem bírja a meleget (haveromnak megolvadt a fresnel, ezért rendelne most újabbat). A másik oldalra szintén egy fresnel, meg még egy fókusz lencse, és kész a projektor 30000+lcd-ből.
Összehasonlítva egy normális projektorral:
Gyári:
Felbontás: 800*600 (vagy nagyobb, de az már a 300000+Ft-os katergőria)
izzó élettartam: ~2000 óra, ~100000Ft/csere
méret: kicsi
ára: minimum 200000Ft
Házi készítés:
Felbontás: 1280*1024 (1680*1050 is akár)
izzó élettartam: ~4000 őra, ~5000Ft/csere
Méret: nagy...
ára: ~30000+lcd=~70000Ft (~100000Ft, 1680*1050-es felbontással)
Képminőség: Ha ügyes az ember, akkor olyan, mint a gyári, de nagyobb felbontásban. -
-
TOMKTOM
tag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Ugyan arra, mint egy mezei domború lebcse, csak ez ki van lapítva így:
![[kép] [kép]](http://www.3dlens.com/shop/images/fresnel-lens-zone.jpg)
Házi készítésű projektor lesz belőle és egy 17''-os lcd monitorból. -
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
ezen a biroi tréningen én is erősen gondolkodom. 17-én megdumáljuk a részleteket, remélem addira megjön a markerem is.
-
Papa-Georgo
senior tag
Hali Mindenki!
Látom Popey végre elhatározta magát, meg mindenkiben él a játék szellem. Én készen állok mindenre nyitott vagyok. 17.-én megyek X-ballt nézni, gyertek ki ti is és megbeszéljük a továbbiakat. Aztán meg megcsinűálom a bulletsfél ebírói tréninget is, remélem lesz meló és pénz belőle.
Rendelnék USA-ból énis, de most incs keret rá. majd úgyis rendelünk még
-
-
törölt tag
Halihali paintballosok!
Szeretnénk játszani, sokan vagyunk, és lehetőleg olcsón.
Milyen helyet ajánlotok, hol mi van, mennyiért?
V -
popey37
addikt
[link]
itt az uj markerem, hozzá egy halo tsa backman tár. ugyhogy ujra reszketés vegyen erőt minden ellenfelen
-
popey37
addikt
na a kérdés az, hogy milyen markert vegyek?
iont nem akarok. -
popey37
addikt
B.U.É.K.

-
popey37
addikt
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
ha összejön a pusira valo tavaszra, én benne vagyok a régi-uj Targets indulásában.
de csak egy mechanikusat vennék, mondjuk cockert![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
akkor indulhatunk simán.
egyszer összeülhetnénk beszélgetni kicsit valahol, mondjuk egy kávézó, meki, esetleg étterem.
mit szóltok hozzá?
kellemes karácsonyi ünnepeket kivánok mindenkinek -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
popey37
üzenetére
Jelentem, még mindig élek, kompótnak nekem is elvan rakva fegyó, gondolkodom eladásán is de ha értelmesen elkezdünk játszani, szívesebben megtartom higgyétek el

2007-es szezont lehetne vmi kis csapatépítés, Arnoddal beszélgettem, és ha van kedvetek rookie-ra mehetün kmegint, de most végignyomva, anyagilag talán most jobban állok, fedezet is lesz rá
Szal egy út van előre! -
Mosqu!to
addikt
válasz
popey37
üzenetére
Igen, én azóta hetente 2x kb játszom, pontosabban edzem, versenyezgetek itthon-külföldön. Dzsindzsába nem hiszem, hogy szívesen mennék a jövőben, nem nagyon szeretik arrafelé a versenyzőket.
Érdemes lenne eljönnötök, a Bullets X-Ball köv. fordulójára. Hihetetlen, mennyit változott a játékstílusom, felismerhetetlen vagyok a rookiehoz képest
-
TOMKTOM
tag
Vagyok én is, csak ''kicsit'' el voltam foglalva...
Vettem egy lakást és felújíttattam / felújítottam.
Játszani már nagyon szivesen mennék, csak a fentiek miatt egy vasam sincs...
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
válasz
Arnold2
üzenetére
ja, kicsit eltüntem, idáig tartott a távcsővem elkészitése anyagilag
megérteelvileg bármelyik szombaton mehetünk, ha van hová. Persze nekem markert kell bérelni, mert az egyenlőre nincs / nem bizti, hogy veszek, arra a pár alkalomra minek/ .akár a bullets pályára is mehetünk
Amugy mi van veletek?
Szunyog elvileg a Bullets-nél, a többiek? -
popey37
addikt
hahó!!!!!!!!!!!!!
van még valaki a régiek közül?
Vagy az ''őstermelők'' teljesen eltüntek a süllyesztőben?
szivesen mennék egy jó kis játékra valahová,/ nem 200 km messzire /
PAPA, ARNOLD, TOMI, REALIST, SZUNYOG megvagytok még?
Igaz markerem nincs, de a játékkedv töretlen.
mit szoltok?? -
Oly
őstag
Skacok!
Meddig áll el egy golyó?
Mennyi ideig lehet felhasználni? -
Sziasztok!
Hétvégén szeretnénk menni paintballozni,viszont hallottam egy olyan infót,h nem működik 10fokC alatt a cucc,mert összesűrűsödik a gáz,és nem lesz elég nyomás...mondjuk ezt már csak én logikáztam ki csak a hőfokot hallottam.
AMúgy láttam van aki itt naon tud számolni,so megírom,h CO-val műxenek ott puskák,hátha számít.
Remélem nagy hüleség és hétvégén agyonlőhetjuk egymást
-
ngabor2
nagyúr
válasz
pisti666
üzenetére
basszus, hányszor kell neked elmondani, hogy tanulj meg fogalmazni! attól, hogy egy zagyva betűhalmazt te megértessz, az még nem biztosíték arra, hogy más is megérti. sehol egy vessző, sehol egy pont. és az eddigi kb. 100 alkalommal leírt dolgot is megjegyezhetnéd végre: golyó! ly-nal és hosszú ó-val!
-
pisti666
aktív tag
ha venni akakrunk akkor keddig le kell adni a rendelés és onnastol kezdve nincs vissza ut senkinek mégegyszer keddig nálam v ngábornál kell jelezni a gojo igénylését legkésöbb keddig .
-
pisti666
aktív tag
na német versenygolyo. az ára aztem elfogadhato. és azt mondják nagyon jo.
-
pisti666
aktív tag
hé emberek van még eggy lehetöség jo minöségü golyot tudok szerezni .
narancssárga 2500db 16000ft én ijet fogok rendelni sztem ez ennyiért itt van kéznél.
van méeg eggy gaggyibb verzio is.
zöld/sárga 500darab>>>2990ft -
ngabor2
nagyúr
no, debrecenből és nyíregyről az érdeklődőkkel a legutóbbi lövöldözésen nagyvonalakban megbeszéltem, hogy lehetne rendelni egy tételben cuccokat. így egy fuvarköltséggel sokaknak meglenne a golyó, esetleg a felszerelés. átjöttünk inkább ide ezzel a témával, mert mégiscsak ide kapcsolódik...
a profiktól meg a golyókról (esetleg egyéb felszerelésekről) véleményt fogunk kérni, hogy azért xart mégse vegyünk... -
pisti666
aktív tag
Akkor rendezzünk eggy téli lödözést a golyot tudok szerezni az lessz, sztem a co2-t is meg tudom oldani, márcsak játékosok kellenek.

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Führer89
üzenetére
valóban debrecen. szfvár kicsit messze van... de tagokat mindig örömmel fogadunk. ha sikerül páyát is találnod a közelben, az is előfordulhat, hogy oda is elmennénk, mert miért ne

Xpod félig-meddig fehérvári illetőségű (ott tanul, ha jól tévedek), talán őt is be lehet rántani. -
Führer89
újonc
Szevesztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy hol székel(megye vagy város) a csapat, és hogy kerestek-e új tagokat?
-
Oly
őstag
válasz
Arnold2
üzenetére
Üdv mindenkinek! Úgy néz ki, napokon belül meg lesz az én felszerelésem is!
Egy ''közeli'' ismerősömhöz (ngabor2) hasonlóan... baráti áron jutottam egy VL Orionhoz!
Feszegettetek itt egy PH-s csatát! Jelzem: Én is benne lennék! Sztem ngabor2-vel és pisti666 társainkkal egyetemben részt is vennénk!
Hogy miért erre a postra válaszoltam?
Szerk: Itt a fórumban jóval leljebb megalálod Papa-Georgot. Neki ha jól csalódom akkor ilyen markere volt,vagy hasonló. Dobj neki egy privátot és sztem tud majd tippeket adni a kiszemelt markeredről.
Van egy furcs érzésem, hogy ngabor2 pont a Papa-Georgot markerét birtokolja!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
realist
őstag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
nincs gond,
írj, ha gondolod és mehetünk!
-
ngabor2
nagyúr
kellene nekem 2 méret: a CO-átfejtő 2 végének a méretei kellenének, mert mesterrel akarnék csináltatni átfejtőt... csak nem tudok neki mit mondani. azt látta/tudja, hogy hogyan kell kinézni a cuccnak, és ért is a dolgokhoz, emiatt nem akar rosszat csinálni.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Ha-ha..

A Centurion az a szokás, hogy a csapatok bíráznak, csak a főbírók az úgymond vizsgázottak, ebből pályánként 1 van. Elméletileg minden csapatnak 1x kell bíráznia az évadban és ha jól végzik a munkát, 200 pontot kapnak érte (de ez nem garantált, most pl a ruszkik 180-at kaptak, mert undorító mocsok módon találattal nem szedték ki a pályájukon az orosz csapatokat, én speciel 1 pontot sem adtam volna, de ez egyéni vélemény).
Utólag kiderült, hogy ez a 200 pont már nem volt fontos, enélkül is megnyerték a szezont. Érdekes volt, jól éreztem magam, hoztam a formám és itt is csaptam a balhét
Eltilttattam egy játékost az összes európai versenyről (törölt, adtam egy 2:1-et, aztán jött arcoskodni, csövét nekem nyomta, meglökött, etc, pedig többen is alátámasztották, hogy 100%-ban nekem volt igazam).
Röviden ennyi
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
realist
üzenetére
Rea...Bocsi múltkoriért, h nem írtam vissza, csak eléggé elvoltam havazva nem értem rá, mostanába sokat kellett külföldre utaznom, meg anyagiak miatt is háttérbeszorult pb. Viszont ha talán most majd kicsit fellendülök, meg helyreakom cuccomat is és mehetünk vmikor lassan játszani.

-
-
realist
őstag
megy(jön) valaki az október 7-i, Fóton megrendezendő scenariora?

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Arnold2
üzenetére
hogy jön ide a tél? debrecenben keresek, nem decemberben
pesten tudom, hogy van több is, de addig elmenni már kicsit messze van. én a lakhelyemhez közel szeretek vásárolni, mert az utazásra sajnálom az időt és a pénzt, a webshopokhoz meg nem mindig tudok igazodni.
közben pü-ben kaptam pár leírást, elég jónak tűnik kezdőcuccnak. -
Arnold2
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
Hmm,ugyan nekem nem volt,de egy elég jó kezdő marker. Ha megkérdezhetem akkor mennyi az annyi amiért adják neked?
Amúgy meg az elöző kérdésedre a válasz: télen sztem nyitva van a Bullets bolt. [link] Ők a Blahától kb 5-8 percre vannak. Abszolút segítőkész emberek fogadnak téged ha bemész.
Szerk: Itt a fórumban jóval leljebb megalálod Papa-Georgot. Neki ha jól csalódom akkor ilyen markere volt,vagy hasonló. Dobj neki egy privátot és sztem tud majd tippeket adni a kiszemelt markeredről.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Viewloader Orion markerről valaki tudna véleményt mondani? baráti áron kínálják, erősen gondolkodom rajta.
-
ngabor2
nagyúr
debrecenben tud valaki paintball cuccokkal foglalkozó boltot? kezdőként megtetszett a játék, és szeretnék saját felszerelésre beruházni, de időm nincs utazgatni. ha nincs, akkor marad a webshop.
-
Integra
titán
válasz
Arnold2
üzenetére
sajnos nem
legalábbis jó felszerelés nélkül biztosan nem
kibaszott nagy pára van, a fejvédők hihetetlen gyorsan párásodnak, két pillanaton belül nem látsz semmit, a szellőző nem működött, a fegyverek párásodtak és mindig rázni kellett őket hogy lőjenek (tippman custom 98 alappityu)
a terep amúgy jó lenne hozzá, klassz, van feelingje, de hatalmasakat is lehet esni mert annyira nyirkos a beton..
lehet sima irtani, ct vs t, ctf, bomba lerakás, zónafoglalás -
Integra
titán
válasz
Arnold2
üzenetére
jó játék, de csak értelmes arcokkal, mert ennek nem sok értelme volt azon kívül hogy valag pénzt kidobtam, talán majd később újra elmegyek paintballozni.
éles lövészetre járok amúgy, így nekem az a fő terület, arra szívesen költöm a pénzt, de itt most nagyon pénzkidobásnak éreztem
-
Integra
titán
voltam paintballozni
meg is látszik. egyik dilettáns idióta faszgyökér csapattársam szénné lőttem a hátam pár méterről. nem egy, nem kettő, nem három, hanem ötször...
úgy is néz ki a hátam..
soha többet kezdőkkel, agyrém
[Szerkesztve] -
zOtyiii
csendes tag
Grat!
Jó volt a mai nap. -
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
Ja, értem, csak elsőre azt hittem, hogy azt is rendelni akarsz, kicsit meglepődtem.
A posta miért 10k? Mert a csomag nagy és nehéz, simán ennyi. Gondolj bele, nem Sopronból vagy Nyiregyházáról kapod, hanem az USA-ból, kicsit nagyobb távolság.
A nem vámolják erős szó. Ha magánszemély küldi, nem vámolják áltlaában, de azt is inkább akkor, ha nincs rá nagy érték feltűntetve és olyan dolog van ráírva, ami hihető a méretéről, súlyáról és állagáról ránézésre.
Ahogy érzed, nem foglak sem lebeszélni róla sem rábeszélni. -
Arnold2
őstag
válasz
ronaldo
üzenetére
A red dot úgy müködik hogy,mint tanult kollegám P.-G. is próbálta mondani, egy áttetsző üveg/műanyag lapra rávetít egy piros pontot.Mikor célzol akkor egyszerre nézel mind a két szemeddel,s nem csukod be mondjuk a balt.így a szem tehetetlenségét kihasználva mint egy rávetül a célra a piros pont.De mint mondtam egyszerre kell nézz mind a két szemeddel.
Lehet hogy M. kicsit túlzott az árakkal,de nem sokat.Egy csomagra rá van mindig írva hogy mennyi (ha nem teszed felbontják és megnézik).Ha gyanúsan kevés van ráírva akkor szintén felbontják.Nos akkor abból az összegből ami a dobozon van számolják ki a vámot+rájön a postaköltség,természetesen súly alapján.Én is beszívtam egy 10-12-t mikor rendeltem a cuccom. -
ronaldo
őstag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Semmit nem értettem belőle
De szerintem nekem ilyenre nincs szükségem.
Mosquito: azt mondtam, hogy még golyó is kell. A hazafelé posta miért 10k? Ha nem tudják mennyi az értéke, akkor nem vámolják. Vagy mi benn olyan drága? Tömege miatt?
szerk: de így ha 73k is lenne, nem csak a marker lenne benn [link]
ezért gondolkozom. Csak markert is lehet venni, az meg aztán végképp nem tétel. Legalábbis az itthoni 80-85k-hoz(még sok pkg-val sem)
[Szerkesztve] -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
ronaldo
üzenetére
angolul hopper, vagy loader hol mikor hogy...
red dot egy olyan célzó amiben egy üveglapra vetítenek egy piros pöttyöt..vagyis igazából egy csőbe nézel be, és benne látsz egy piso pöttyöt, amit azon látsz amit nézel...nem kell úgy belenézni mint távcsőba, hanem simán ahpogy fegyvert tartod...
Nah ezt most jól m,egmondta...hanemérted, megértem
-
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
Az lehet, hogy ez így 58000, de erre jön usa-n belül a pk, ami még kb 5000 majd még rájön a haza posta ami még 10000 körül van. Ezek után 73000-nél jársz, ami ugyan olcsóbb kb 10%-kal, mint az itthoni ár, de lutri, hogy mindent megkapsz-e, minden működik-e és ha vmi elromlik, azt mindenképpen önköltségen kell intézni.
Az A5-höz egy gázmeghajtású cyclon feed tár jár, ez rajta is van, az a fekete paca a cső végénél az az, csak rossz szögből van fotózva. A tár angolul hopper.
Golyó? Mi van a golyóval? -
ronaldo
őstag
[link]
Például én ezt egy jó szerkezetnek találom. Lehet igazad van Mosquito, jobb egy ilyenre benevezni mint később váltani. Igazából azért akartam meghátrálni mert idehaza 80-85k újonan egy A5. Ez meg ennyi cuccal 58 ezer.
Emellé már csak válltámasz kellene (egyébként angolul a tár hogy van, mert a képen nem látom, de azt mondtátok hogy a5-höz jár elektrongyos). Nomeg golyó. -
Papa-Georgo
senior tag
Távcső, lézer, red dot, engem eléggé kiábrándít, még ha sniperezik is ember...de hát mindeki maga tudja szüksége van e rá...
Kérdéseidre válaszok..ha jól emléxem
Dupla ravasz: Hosszított, h két ujjad elférjen rajta...gyakorlati haszna alap mecha markereknél nem igazán van, inkább cockereken illetve e-grippes, vagy szolenoidos pusikon, mert ott ezzel elég jó tűzgyorsaságot lehet elérni.
E-Grip, annyiból jobb mechával szemben, hogy míg mecha esetében elsütéshez nagyobb erőt kell kifejtened, és ezzel hoszabb ideig tart a ''ravaszolás'' e-grip esetében csak mikrokapcsolóval kell szembeszállnod, és ugye mondanom sem kell, hogy gyorsaságban veri mechát. Természetesen általában egy mecha marker egyszerübb és könyebben karbantartható mint egy e-grippes adott esetben de ez nem számottevő, és fegyverenként változó dolog. Amúgy sem olyan nagy dolog...csak megemlítem.
Eletromos tár, megint csak érdekes dolog. Bizonyos mecha markerek mellé már ajánlatos, főleg jobb cockerek esetén, sztem, amúgy meg annyival jobb, hogy ejtő tár esetén a golyó beesését csak a ''gravitáció'' biztosítja, és így néha fennakadás történhet, míg elektromos tár esetében a tárenyakba szinte pumpálkja bele a golyókat a tár, így biztosítja a folyamatos adagolást. Természetesen gyorsabb is
hirtelen ennyi jutott eszembe...
-
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
Nos, a 98 custom is jó, de ha beleszeretsz a sportba és lesz némi pénzforrásod, biztonsan cserélni fogod. Igazából ebbe kell belegondolni, hogy megéri-e egy gyengébbel kezdeni, vagy nyomod inkább egyből azzal, amit maradandóan meg fogsz tartani. Körbe lehet kérdezni a fórumon, itt mivel mindenki aránylag tudatlan és eleinte szűkmarkú volt, olcsóbb markerekkel kezdte, majd eljutott a jóval drágábbig.
A duplaravasz asszem csak a Pro-n van, a sima customon nincs. Ez mechanikus állapotában igazából használhatatlan, csak olyan-mintha helyzetet alkot. Az elektromos markereknél van amúgy dupla elsütő, ez arra szolgál, hogy 2 ujjal jóval gyorsabban tudod pörgetni a ravaszt, gyorsabban tudsz lőni. Mechanikuson nincs semmi előnye, talán kényelmesebben rajta van az ujjad, de hátránya sincs, talán nem olyan szép és életszerű
Motoros tárra nincs a Tippmannokhoz szükség. Igazából a lövések gyorsaságát nem befolyásolja, csak abban az esetben, ha a markered és a kezed már túlteljesíti az ejtőtár sebességét, de ez a helyzet nálad nem áll fenn. Ha paintballozni mész általában csak egy marker lehet nálad, bár anno voltam játékon, ahol kidőlt az egyik ember a csapatból és a másik bement egyszerre két fegyverrel a két kezében
Értelme nem volt, mert össze-vissza lövöldözött, de jót röhögtünk rajta. Pisztolynak mi értelme? Hát ez inkább ilyen militarista érzetet nyújt, hogy van nálad egy nagy fegyver, meg egy kis pisztoly a közelhelyzetekre, de ha belegondolok, igazából hasznos is lehet, ha házban mozogsz, mert jobban elférsz.
A protektoros pólón nem túl sokat ér a protektor, mellesleg ezek általában feltűnő színűek, amik az erdős (woodsball) játéknál nem túl előnyös. Javaslom inkább a katonai álcamintás pólót és rá egy taktikai mellényt.
Az e-grip hasznosságáról és fontosságáról megoszlanak a vélemények. Igazából szerintem nincs rá szükség, woodsballnál inkább a pontosságon, mint a tűzgyorsaságon van a hangsúly.
Amit azon a markeren látsz, az egy mamba. Arra szolgál, amit leírtál, megkönnyíti a kezedben a fegyvert és kényelmesen a derekadra-hátadra teheted a co palackod. Nagyon hasznos szerkezet, de ha használod, mindenképpen érdemes a fegyveredre egy válltámasz, mert különben nem tudsz pontosan lőni, nincs hova támasztani. Ezt általában külön is lehet kapni, átszerelhető bármilyen markerra.mert ugyan itt csatlakozik. A kép egy kcsit csalóka, úgy tűnik, mintha máshová menne, mint a co palack, pedig ez nem igaz. A co ugyebár hátra alulra megy, de onnan egy egyszerű cső pont oda vezeti át, ahova ez van közvetlen bekötve, szóval csak ez a része le lett egyszerűsítve.
A Tippmannoknál ez úgy lett megoldva, hogy a tárnyak el van tolva oldalra, főleg az A5-nél, ahol az egész tár és tárnyak a cső mellett van, nem felette, így nem akadályoz a távcsőnél a nézésben. Igazából ehhez a részéhez már nem értek a témának, sosem folytam bele ennyire a woodsballba, hogy távcsövek, lazer, válltámasz, álcaháló meg a többi okosság
-
sutykuru
aktív tag
válasz
ronaldo
üzenetére
Ami a képen van az a mamba, lehet rendelni, lehet itthon is kapni, de lehet csináltatni is, több fajta van belőle.
távcső: nem igazán célszerű, inkább lézert ha már sniperezni akarsz.
Én már láttam légpuska távcsövet tippmennen, de nem érdemes szvsz, inkább reddot.
Szerintem van már egy pár ember aki szeretne rendelni. -
ronaldo
őstag
válasz
ronaldo
üzenetére
Uhm, lehet hogy mégis csak A5 lenne a jó. Igazából ebayról szeretném mert ahogy nézem ott vannak rendesen és nem kicsit olcsóbbak (még tele tuningcuccokkal meg okos kiegészítőkkel) Viszont csak usába postáznak. Bár talán egy fórumos tengerentúli segítene...
szóval az idézett hsz kérdései még adottak, emelett az elektromos ravasz (e-grip vagy hogyhívják) jó? (nem hiszem hogy egy amatőrnek kellene, csak érdekel)
valamint [link] ezen a markeren az a vezeték érdekelne. láttam már olyat, hogy egy kis műanyag cső tartozék, gondolom a marker végébe kell dugni ahova a co2 palackot kéne, és egy engem hátra szerelhető kis övre emlékeztető cuccos amibe gondolom maga a co2 van. ez elég kényelmesnek tűnik. de a fenti képen levő verzió méginkább. csak nem tudom, hogy ez mindegyikre átszerelhető-e (ilyenkor a marker végén levő bemenet elveszíti a funkcióját, úgyérzem) és hogy hol lehet ilyet venni utólag? (ha esetleg olyat rendelnék ebayról, amihez nem tartozék).
és egy utolsó kérdés: lehet venni tippmannhoz is távcsövet. na most azt hova szereli fel az emberfija? mert bezavar a képbe a tár.
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Lehet, hogy csak Tippmann 98 Custom (Pro)-t tudok venni, az mennyivel rosszabb? Azt írják, az duplaravaszos. Az mit jelent? Ehhez sem érdemes motoros tár, ugye? (ez egyébként csak a lövések gyorsaságát befolyásolja, ugye? Ha igen, milyen mértékben tapasztalataitok szerint)
Egyébként ha paintballozni megy az ember, akkor egyszerre csak egy marker lehet nála? (pl. mire jók a pisztolyok?)
Öltözetnek ajánlott venni protektoros pólót? -
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
Ha megengedheted magadnak és tényleg csak hétvégi játékos vagy, nem akarsz versenyezni, akkor a legjobb választás a Tippmann A5. Nem olcsó, de mindenképpen megéri az árát, nem bonyolult, nagyon megbízható, strapabíró, pontos, szénné lehet tuningolni. Másik megoldás a Smart Parts Ion, de ezt csak sűrített levegővel ajánlatos használni, amit a hétvégi játszatóhelyeken még nem mindenhol töltenek.
Igen, tárat venni kell a legtöbb fegyverre, csak a Tippmann A5 kivétel ezalól, ahhoz gyárilag kapsz egy gázzal működtetett ''motoros'' tárat. Amúgy egy ejtőtár 700Ft, ami nem nagy pénz, a motorosok viszont egészen 35e Ft-ig kaphatóak.
Salakos cipő általában jó, mert az minden terepen tapad. Mondjuk az ilyen domboldalas-erdős helyekre lehet jobb egy túrabakancs, amit nem sajnálsz erre, bár a minőségre szükség van.
Az, hogy milyen alkatrészt kell rajta újítani, teljesen marker és igény függő. Ez olyan, mint egy autó. Működik úgy is, ha teljesen gyári állapotú, de ha javítani akarod a teljesítményét, ki kell benne cserélni ezt-azt. Bizonyos fegyvereknél igazából csak tuning alkatrészekből egy egész fegyvert össze lehet építeni (pl Ion), de van, amihez nem kapható csövön kívül semmi. Amúgy ez az, amit leginkább ajánlatos minden fegyveren lecserélni, mert a gyári cső nagyrészt túl nagy átmérőjű, ami pontatlansághoz vezet. Azonban nem érdemes csőből sem akármilyet venni, Dye (ultralite) és Smart Parts (progressive, freak, stb) csöveken kívül nem sokról mondható el, hogy jobb lenne a gyárinál. Nagyon fontos: NEM a méret a lényeg. 16''-os csőnél nagyobbat semmi értelme venni, használhatatlan. 14-16'' az ideális hossz és 688-689 az a kaliber, ami a legtöbb golyóhoz jó (persze kivételek mindig akadnak).
CO2 vagy sűrített levegő palackra épp úgy szükséged van, mint maszkra, öltözetre, tárra és fegyverre. Ez hozzá tartozik a felszereléshez. Nyilván ha elmész játszani és nincs ezek közül valamid, tudnak adni, de ezért rendszerint pénzt kérnek. -
Arnold2
őstag
válasz
ronaldo
üzenetére
Nos,ahogy olvastam akkor te maradnál a hobbi szinten és nem lépnél feljebb.
Ez esetben tényleg jó egy Tippman.Esetleg egy A5-ös.Azt aztán tudod orvérzésig tuningolni.Elég strapa,itthon viszonylag sok alkatrészt tudsz hozni venni és javíttatni tudod ha elromlana.
Tárról:hát ha már van egy fasza (mondjuk Tippmanod) akkor dukál hozzá egy középszintű motoros tár is.
A palackról:amennyiben van még rá pénzed akkor nem árt ha van egy.Általában tudnak mindenhol tölteni neked,de legrosszabb esetben kapsz mindig ha kifogyna és nem számolnak fel érte + pénzt.
Cipő:nos változó.Játszhatsz salakos cípőben is.De mondjuk hogy ha gyakran eljársz erdős bokros pályákra akkor nem ártana esetleg egy olyan cipő ami kényelmes és védi a bokádat.
Nyugodtan olvasgasd a Bullets fórumát mert sok okos ember van ott aki szívesen segít. -
ronaldo
őstag
válasz
Arnold2
üzenetére
Elolvastam és most már némileg okosabb vagyok. Csak pár kérdésem lenne már.
Egy kezdőnek(aki maradna is hétvégi hobbiszinten) milyen markert ajánlanál? (Tippmannról olvastam, hogy jók meg Spyderről.) Nem feltétlen gyík kell, hanem olyan amit lehet tuningolni és ''életem végéig'' kitart. Néztem ebayon hogy egy itthon 50-60ért (újonan) csúszkáló Tippmann custom 98 úgy 35ből megvan szállítással együtt (legrosszabb esetben).
Valamint ugye mindenképp tárat is kell vennem hozzá?
Valóban jó a salakos (nike vagy adidas) hernyőtalpas cipellő paintballhoz?
Milyen alkatrészt érdemes újítani a markeren?
Co2 palack is kell saját ha van saját fegyverem, a pályán csak töltetem?
Ahogy olvasgattam te értessz hozzá. De megnézem a bullest fórumát is, ott is sok érdekes dolog van így ahogy átfutottam a topikcímeket. -
Arnold2
őstag
válasz
ronaldo
üzenetére
Huh,ez jó kérdés.Én konkrétan nem találkoztam ilyennel.
De talán ezzel bejebb vagy:
Játéktípúsok:[link]
Szabályok: [link]
S esetleg ha van kérdésed akkor az ide ill a Bullets csapat fórumába ([link])is megteheted.
Fegyverekről így külön nincs magyar adatbázis ill leírás,esetleg angolt tudok neked linkelni:[link] Itt másko írják le a tapasztalatukat az adott markerrel kapcsolatban. Egész sok marker van.
Valamint még tudom neked ajánlani ezt:[link].
Jó böngészést! -
ronaldo
őstag
Van valahol paintballhoz gyíkoknak útmutató? Teljesen alapoktól a markereken át, mindenről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest