Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOMKTOM
tag
válasz sutykuru #2712 üzenetére
Csak markert, vagy komplett felszerelést?
Ha totál kezdő vagy, akkor vegyél 35000-ért egy kezdőcsomagot a Devilpaintball-ban [link].
Ebben minden benne van, ami a játékhoz kell.
Ehez még +1500 a thermós maszk (nem párásodik), és +1000 a 20 unciás palack (többet tudsz vele lőni, de nehezebb.).
Ha meg ráéreztél a dolog ízére, akkor vehetsz jobb cuccot. Én pont most tartok ennél a váltásnál, szintén devilpaintballos kezdő csomagomat vasárnap adtam el... -
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #2714 üzenetére
bár, ha már 50-et szánsz rá, akkor ajánlom mondjuk e-bayt. ott elég sok jó dolgot lehet kifogni.
Bár ha kicsit tovább nézzük, 65e-ből kapsz már itthon is egy ION-t, ami valljuk meg elég jó fegyver, utánna már nemigazán lesz gondod fegyvervásárlásra. Viszont mellé vannak elegedhetettlen dolgok., levegős palack+motoros tár.
Attól függ hogy hol és mit játszol. MErt pl. levegőt elég kevés helyen töltenek, és ha scenárióra meg hétvégi játékokra jársz, akkor nem biztos ez a legjobb megoldás.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #2718 üzenetére
Valóban problémamentes, és nagyon könnyen karbantartható, de nem igazán pontos és lassú is. A Bulletsnél egy Tippmann 98 Custom 38.000 Ft, és egy 20 oz-s co2 palack pedig 5000 Ft. Így 43-ból megvagy. A következő lépcső egy A5 lenne, ez a legjobb Tippmann, szénné lehet tuningolni, pontos, jó és egy nagyon közkedvelt marker, de palackkal együtt egy 20-assal túllősz a pénzhatáron, mert a fegyver 63.000 Ft. Szerintem ha megengedheted magadnak, akkor inkább az A5-öt vedd, mert megéri az árát.
Papa: Már nem kapsz 65-ért Iont, az csak a novemberi vagy decemberi akciója volt a Bulletsnek, újra 70e.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
TOMKTOM
tag
válasz sutykuru #2724 üzenetére
Ne akard egy marker pontosságát a bérelt, szarráhasznált cuccok alapján megitélni.
Minden marker pontossá tehető egy jó csővel, az alapcsövek direkt nem a legjobbak, pont azért, hogy vegyél rá másikat jó pézért. Az A5-re 28ezerért már kapsz flatline csövet, azzal nagyon pontos lesz. -
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #2726 üzenetére
Nemtudom, de én VL-l megvoltam elégedve, teljesen, jó pontos és megbízható volt.
Igaz, csak 8''-as cső volt rajta, de aki tud lőni...az tud lőni, és ezért rohadt pontos volt, ne adj isten veszel hozzá egy csövet, 14''-est, akkor pedig már haláli.
Nem akarom rádtukmálni, csak annyit szerettem volna mondani, hogyha kicsit utánna olvasnál akár külföldi fórumokon, többet tudnál meg, mint itthon. Azért mert Pista Jóska aztmondja, aki életében egyszer fogott kezében VL-t hogy szar, ne hidd el.
Én nemis tudom, hányszor játszottam vele, De akár Tomktom-ot is kérdezheted, szretintem ő is aztfogja mondani, hogy pontos, egyszerű akkurátus fegyver. Kezdőknek teljesen ideális.
Én itthon slaggal tisztítottam, szétszedtem és nekiduráltam, utánna eltörölgettem és minden klafa volt. Roppant gáztakarékos. 12-es palackal többet lőttem mint tippamannel egy 20-as...
Tippman, csak elterjedtebb itthon. De ha megnézed USA-t, és olvasgatod mondjuk Pbreviewt [link] akkor meglátod, hogy nem írnak róla rosszakat, sőt...
De ez te döntésed, én csak elmondtam véleményemet...végülis, tényleg nincs tapasztalatom, mert még életemben nem játszottam....''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #2732 üzenetére
Tippman A5-t akkor ajánlanám, ha amolyan Scenáriós tipe-os PB-s lennél, azaz full surranó, meg minden, mert A5- ált. ilyen alap tuning marker, amire szoktak még dobni válltámaszt, meg flatline csövet, meg minden, hogy úgy nézzen ki mint egy m16, tehát, ha ilyen katonásdis PB-t akarsz nyomatni, akkor ezt ajánlom, mert egy e-grippel nagyon jó kis marker lehet, főleg ha rajta van rebound. Múltkor volt kezemben egy ilyen, hát jó dolog mondhatom.
Ha ez érdekel, akkor mostmár Bullets is foglalkozik rendesen ezzel érdemes esetleg ellátogatnod hozzájuk, és személyesen is beszélni velük, biztos nagyon szívesen segítenek és elmondanak mindent.[link] Ők adnak tanácsot is, meg elég jó áraik vannak, ezek után még mindig lehet kintről cuccost rendelni, de sok eladó A5 van itthon is, csak körül kell nézni PB-s tájakon. Akár bulletsben, vagy devilbe, vagy max-ban...
Mindazonáltal, abban az esetben, ha nem ilyen stílusú vagy, és szívesebben vennéd a normális PB-t alapnak, akkor én mást ajánlanék neked, hogy inkább vmi más fegyót nézzél ki.
E-bay-ről rendelés rendkívül egyszerűen megy. Kinézed mikell neked, aztán szólsz nekünk, mi megadunk neked olyan elérhetőségeket amin keresztül tudsz fizetni, erre van bejáratott utunk, egy PH! moderátor, aki kint él, szívesen segít nekünk, ő megrendeli, te neki fizetsz, majd ő postázzak nekünk/neked cuccost. Másik eset, hogy abolt egyenesen küldi neked cuccost, de ott félő, hogy levámolják, illetve nemis annyira vám, hanem áfa amit majd fizetned kell rá.
Ha felmész e-bayre, és ott körülnézel akkor sporting-goods közt megleled a Paintball szekciót, és azon belül már nézelődhetsz. Én mindkét esetben ajánlanám a komplett szettek lehetőségét, hisz abban az esetben vmivel olcsóbban, megkapod mindazt amire neked szükséged van. /ált.: marker+palack+tár+maszk+egyéb nyalánkságok/''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #2734 üzenetére
Huhh..ez nehéz dolog, nemtudnék most semmit ajánlani obejktíven, mert mindenki másra esküszig...én most pl. cockerokra vagyok beindulva..., ebből is kapsz már Triologyt ~170$ körül...
Igazából, csináld azt, hogy megnézed mennyi pénzt szánsz rá, aztán nézelődsz, hogy mik vannak olyan árban. Olvasgatod mit írnak róla stb.
Ha már van pár kiindulási alapod, belinkeled, szívesen segítünk döntnei közöttük. Illetve fontos az is, hogy ha külföldön vásárolsz, legyen utánpótlás alkatrészileg itthon. Pl. ion-ra biztos lesz, mert smart parts cuccokkal tele van bullets, de mondjuk egy diablo-hoz már nehezebb találni cuccost, illetve van, csak ritkább.
Igazából érdemes olyan cuccot nézni, ami elterjedtebb, mert annak utánpótlás és szakértelem is nagyobb. Bár Krisz Bulletsban, szinte mindent megszerel /igazi diy buherátor...arnoldnak dremel flexxel szerelte markerét, és teljesen profi lett, máskérdés, hogy arnold közben vért izzadt és összepisilte magát az izgalomtól de meglett /
Másik fontos kérdés, ami megint csak $-tól függ, hogy elektromos /akár E-Grippes/ markert akarsz, vagy mechanikusat. Ha ritkábban játszol, mondjuk ilyen havi szinten, és kijársz ilyen játszató helyekre játszani, akkor én mechanikusat ajánlanék így első körben. Akár vmi VL cuccot, vagy akár egy Icon-t, ezek viszonylag egyszerű cuccok, jók, megbízhatóak, és mindennek megfelelnek amit mondtam, lehet tuningolni késöbbiek során E-Grippel, ha már nagyno ráéreztél, vagy akár még jó árban el is mennek, ha váltani akarsz, vagy mégsem jött be PB. Ez is egy fontos dolog, mert ha megszáll PB, akkor hidd el, utsó filléredet is erre fogod költeni...ez tapasztalat Én is úgy indultam, hogy áhh..csak havonta kjárok majd...aztánmár versenyeken indulunk, meg mezt csináltattunk, meg lassan már 3. markerem lesz.... Szóval ez egy ördögi kör.
Igazából, én rájöttem így közben, hogy mindenképpen egy mechanikus markert ajánlanék kezdésre, mert az egyszerű, könnyen megérted, és ez fontos tényező, aztán akár E-Grippelheted, vagy eladod és veszel vmi komolyabb cuccot.
akár a paintball sulis csomag is jó kompromisszum lehet, mert viszonylag olcsón mindent megkapsz ami kell. Ha jól csal emlékezetem ~35e egy kezdő csomag. Piacot alapul véve, messze legjobb ajánlat, persze ha használtan fogsz ki vmi jó cuccost, az mégjobb.
Én még azt ajánlanám neked, ha van időd és energiád rá, akkor látogass el 4 helyre:
Bullets [link]
Devils [link]
Liliom utca [link]
Max [link]
/Ha vmelyik nem menne szólj, mert fejből írtam linket hozzá/
Szóval ezeket járd körbe, mond el most kezdenél és mi az ajánlatuk számodra, mindenki mond vmit, majd összegezed, levonod tanulságot, és döntesz. Lényeg, hogy minnél többhelyről szerezz be infót. Megéri, hidd el. Ha nem most, akkor késöbb, de megéri.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #2739 üzenetére
Áhh semmi extra...mindjárt mutatok egy videt...
Tulképpen csak ennyit tud a puska [link]
MÉg egy vid róla : [link]
Egy kicsit akkurátusabb formában...[link]
Sztem ez meggyőzött arról, hogy mit tud''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #2743 üzenetére
LOL....fene tudja, nem hiszem, de egy próbát megér....
hívd fel, telszáma ott van elérhetőségek közt és kérdezd meg ilyet még nem hallottam, nagyon LOL
Ilyen nagy fegyvergyűjtő vagy, vagy vadászol esetleg?''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #2755 üzenetére
Nekem idáig Ionom volt, nagyon szerettem. Aránylag könnyű a kezelése (mondjuk magamtól nem jöttem rá, de miután megmutatták, hogy hogyan kell, pofon egyszerű volt ), igényes körítés, minden hiányzó/elromló (ilyenre nálam nem volt alkalom) alkatrészt megkapsz hozzá itthon (mondjuk A5-höz is), stb stb. Viszont van pár gyermekbetegsége is. Nálam ugyan nem, de Gambitnál a CO-t eresztgette itt ott, bár csak a csövek voltak rosszul illesztve, de ez nem volt olyan jó. Aztán a tárnyak az egy rakás szar rajta, azt vásárlás után azonnal le kell cserélni ($20), mert könnyen beletörheted a tárad. Viszonylag pontos, erős, csendes(!), és elég jól is néz ki. Tippmannt viszotn csak láttam, de sosem használtam, szal beszámlni nem igazán tudok róla.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #2760 üzenetére
Kizárni max versenyen fognak, ha elmész egy hétvégi játékra, 99%-ban annyira állítod a fegyvered, amennyire akarod.
Sajnos az alsó kategóriás markerokról semmi tudomásom nincs, de ha tudsz angolul, akkor ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: [link]
Itt van rengeteg fegyverről véleményezés, talán segít a döntésben. Mindenesetre én maradnék az A5 és az Ion között, ha van rá keret. Ha nincs, akkor valamelyik VL fegyvert érdemes megvenni.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #2762 üzenetére
Szinte biztosan el tudod adni bukás nélkül.
A5 e-groppel pedig 63.875+32.000=95.875.
Viszont azzal számolj, hogy az a $300 csak a kinti ára, arra rájön még a posta költség (~$60), átutalás (~$25), illetve ha Bashon keresztül rendelsz, akkor az amerikán belüli posta is (~$20), tehát végül már majdnem $400-t fizetsz érte, de ez még mindig 80.000 Ft, ami 16.000-rel kevesebb az itthoni árnál. Cserébe nincs viszont garanciád, vagyis van, de ahhoz vissza kell küldeni, ami megint postaköltség.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #2764 üzenetére
Valóban nincsenek sűrűn problémák, de itt van Papa és Popey élő példaként, hogy ez nem mindig van így.
Most akkor melyik céggel beszélted meg, hogy $400 felett nincs posta? És ez itthonra, vagy csak amerikán belül? Nomeg ha közvetlen küldik a csomagod, akkor számíthatsz arra, hogy 20% áfát és 3% vámot dobnak rá.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #2766 üzenetére
Ebben lehet valami, de én még nem hallottam külföldi postai utánvételről. Mondjuk ettől még létezhet :)
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #2768 üzenetére
Ha utalással megy, és a csomag biztosítva van egy bizonyos összegre, akkor könnyen fentakadhat a vámon, és a ráírt összeg alapján vámolják a csomagot. Ha nem fizeted ki, akkor ott marad náluk.
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #2787 üzenetére
Nos, ebben az esetben: [link]
És próbáld meg feltérképezni hozzád legközelebb eső PB egyesületet, vagy üzletet, és ott is érdeklődhetsz. De ha telefonálsz, akkor is tudnak mit mondani, egy próbát megér, telszámla, talán kevesebb mint úti költség.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #3025 üzenetére
A pk függ attól, hogy mivel küldi az illető. Van vagy 4-5 ilyen nagy cég (DHL, UPS, USPS, etc.), akik küldenek külföldre, ezeknél még azt is figyelembe kell venni, hogy milyen időkorláttal dolgoznak, hogy kötsz-e a csomagra biztosítást és hogy mekkora/milyen nehéz a csomag. Általában úgy $50-100 szokott lenni.
Utalás díja bankfüggő, $15-25 kb.
Mint írtam, választható, hogy mennyi idő alatt érjen ide, akár már másnap itt lehet, de azért elég borsos árat szoktak kérni. Amit én írtam, az a USPS -nél az EMS szolgáltatlás, ott 3-5 munkanap alatt ér ide a csomag. De jóval olcsóbb, ha olyat kérsz, ahol a kiszállítás kb 2 hét, csak arra meg várni kell.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz sutykuru #3089 üzenetére
Már egy párszor leírtuk, most utoljára:
Legfontosabb->angoltudás. Ha nem tudsz angolul, felejtsd el az ebayt.
Ha tudsz, akkor:
1. kinézed ebayen amit szeretnél venni. NEM LICITELSZ, NEM VESZED MEG!
2. felveszed egy amerikában élő ismerősöddel a kapcsolatot, vagy az ivilággal (www.ivilag.hu)
3. valamilyen módon eljuttatod neki a pénzt (banki átutalás, moneybookers, paypal, western union, etc), amibe kerül, plusz postaköltség plusz pénz küldés díja
4. az illető megveszi/licitál a kinézett cuccra
5. elküldi valamelyik csomagküldő szolgálattal, vagy postán feladja, vagy elhozza személyesen
Ez az alternatíva lassabb, kicsit drágább a dupla posta miatt, de valószínűleg vámmentes és így tudsz azoktól az eladóktól is vásárolni, aki nem hajlandó USA-n kívül küldeni.
Másik megoldás az alábbi:
1. igényelsz a bankodnál egy PayPal accountos dombornyomott bankkártyát
2. regelsz ebayen
3. kinézed, amit venni szeretnél, megnézed, hogy az illető hova küld. ha nincs benne, hogy Worldwide vagy Europe, akkor írni kell az eladónak, hogy hajlandó-e Európába küldeni. CSAK AKKOR LICITELJ VAGY VEDD MEG HA BELEMEGY AZ EURÓPAI SZÁLLÍTÁSBA!
4. megveszed, kifizeted
Ez utóbbi gyorsabb, nem kell külső személyt bevonnod, olcsóbb a posta valószínűleg, de van esély arra, hogy a határon megvámolják. Ennek érdekében, ha így rendelsz, érdemes az eladót megkérni rá, hogy a dobozra a tartalomtól függően ruhát, gyerekjátékot, vagy ajándékot írjon, így nagyobb esély van az átcsusszantására.
Az, hogy mekkora lehet max egy csomag, az függ a csomagküldő szolgálattól. Mi USPS-szel intéztük a postázást, ot ezek az adatok leegyszerűsítve: Egy csomag mérete maximum nagyjából 64000cm^3 lehet, ami mondjuk egy 40*40*40-es doboz, de ennek lehetnek minden féle torzításai. Egy csomagba meglepő módon attól függ, hogy mi fér bele, hogy mit akarsz beletenni.
Én a multkor rendeltem 2 fülhallgatót, egy dobozos hangkártyát, egy fegyvert, palackot, kesztyűt, hámot, tárat, mp3 lejátszót, ez egy csomagba belefért, és még volt kis hely.
Most utoljára egy csomagba 2 marker, 1 tár, 4 mez, 1 nadrág, meg apróságok fértek, bár ez sztem nem volt max méretű doboz. Szóval keríts/csinálj egy nagyjából 64 literes dobozt, aztán nézd meg, hogy mi fér bele, USPS-nél az a max méret nagyjából.
Dióhéjban ennyi, ha valamit rosszul írtam, azért elnézést, én a kis fantáziavilágomban így ismertem meg a rendszert.
u.i.: A Dollár jele nem ez: § -ez a paragrafus, a Dolláré Alt Gr+é=$Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
popey37
addikt
válasz sutykuru #3549 üzenetére
USA-ból csak akkor tudsz boltból rendelni, ha a bolt hajlandó európába postázni. erre a boltok 99.99%-a nem hajlandó. és akkor még vámot is kell fizetned, ami plusz 20% a vételárra.
Ezt csak azért mondom, hogy gondolkozz el rajta: megéri-e igy rendelni.
Az A-5-öt meg nem ismerjük, legalábbis az ismeretségi körömben senkinek sincs.
[Szerkesztve]Teló: +36302105384 SW 120/600
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz sutykuru #3554 üzenetére
Ha van kint ismerősöd érdemesebb vele megrendeltetni, majd ő postázza neked cuccot, mert árban jobban jössz ki. Itthon nem is vámot kell fizetni rá, hanem áfát, ami elég húzós, és ha bolt küldi nemtudod kikerülni, ezért kell ismerős.
A5- nem rossz cumó, ha ilyen woodsball-t nyomsz, tehát hétvégi game+scenárió. De speed pályán nem lehet igazán labdábarugni vele.
[link] Itt olvagathatsz róla, ha vágod angold, írnak mit érdemes még rádobni. Flatline ajánlott. Meg trigger is. Volt kezemben már olyan A5-amire pislogtam. Pontos volt, jól reagált, jó trigger volt rajta. Csak ugye más irányvonalat képvisel
Érdemes kombó packet is nézni, soxor +cuccokat lehet vele kifogni elég jó áron.''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest