Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo #3917 üzenetére
Ja, értem, csak elsőre azt hittem, hogy azt is rendelni akarsz, kicsit meglepődtem.
A posta miért 10k? Mert a csomag nagy és nehéz, simán ennyi. Gondolj bele, nem Sopronból vagy Nyiregyházáról kapod, hanem az USA-ból, kicsit nagyobb távolság.
A nem vámolják erős szó. Ha magánszemély küldi, nem vámolják áltlaában, de azt is inkább akkor, ha nincs rá nagy érték feltűntetve és olyan dolog van ráírva, ami hihető a méretéről, súlyáról és állagáról ránézésre.
Ahogy érzed, nem foglak sem lebeszélni róla sem rábeszélni. -
Arnold2
őstag
válasz
ronaldo #3917 üzenetére
A red dot úgy müködik hogy,mint tanult kollegám P.-G. is próbálta mondani, egy áttetsző üveg/műanyag lapra rávetít egy piros pontot.Mikor célzol akkor egyszerre nézel mind a két szemeddel,s nem csukod be mondjuk a balt.így a szem tehetetlenségét kihasználva mint egy rávetül a célra a piros pont.De mint mondtam egyszerre kell nézz mind a két szemeddel.
Lehet hogy M. kicsit túlzott az árakkal,de nem sokat.Egy csomagra rá van mindig írva hogy mennyi (ha nem teszed felbontják és megnézik).Ha gyanúsan kevés van ráírva akkor szintén felbontják.Nos akkor abból az összegből ami a dobozon van számolják ki a vámot+rájön a postaköltség,természetesen súly alapján.Én is beszívtam egy 10-12-t mikor rendeltem a cuccom. -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
ronaldo #3914 üzenetére
angolul hopper, vagy loader hol mikor hogy...
red dot egy olyan célzó amiben egy üveglapra vetítenek egy piros pöttyöt..vagyis igazából egy csőbe nézel be, és benne látsz egy piso pöttyöt, amit azon látsz amit nézel...nem kell úgy belenézni mint távcsőba, hanem simán ahpogy fegyvert tartod...
Nah ezt most jól m,egmondta...hanemérted, megértem -
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo #3914 üzenetére
Az lehet, hogy ez így 58000, de erre jön usa-n belül a pk, ami még kb 5000 majd még rájön a haza posta ami még 10000 körül van. Ezek után 73000-nél jársz, ami ugyan olcsóbb kb 10%-kal, mint az itthoni ár, de lutri, hogy mindent megkapsz-e, minden működik-e és ha vmi elromlik, azt mindenképpen önköltségen kell intézni.
Az A5-höz egy gázmeghajtású cyclon feed tár jár, ez rajta is van, az a fekete paca a cső végénél az az, csak rossz szögből van fotózva. A tár angolul hopper.
Golyó? Mi van a golyóval? -
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo #3908 üzenetére
Nos, a 98 custom is jó, de ha beleszeretsz a sportba és lesz némi pénzforrásod, biztonsan cserélni fogod. Igazából ebbe kell belegondolni, hogy megéri-e egy gyengébbel kezdeni, vagy nyomod inkább egyből azzal, amit maradandóan meg fogsz tartani. Körbe lehet kérdezni a fórumon, itt mivel mindenki aránylag tudatlan és eleinte szűkmarkú volt, olcsóbb markerekkel kezdte, majd eljutott a jóval drágábbig.
A duplaravasz asszem csak a Pro-n van, a sima customon nincs. Ez mechanikus állapotában igazából használhatatlan, csak olyan-mintha helyzetet alkot. Az elektromos markereknél van amúgy dupla elsütő, ez arra szolgál, hogy 2 ujjal jóval gyorsabban tudod pörgetni a ravaszt, gyorsabban tudsz lőni. Mechanikuson nincs semmi előnye, talán kényelmesebben rajta van az ujjad, de hátránya sincs, talán nem olyan szép és életszerű
Motoros tárra nincs a Tippmannokhoz szükség. Igazából a lövések gyorsaságát nem befolyásolja, csak abban az esetben, ha a markered és a kezed már túlteljesíti az ejtőtár sebességét, de ez a helyzet nálad nem áll fenn. Ha paintballozni mész általában csak egy marker lehet nálad, bár anno voltam játékon, ahol kidőlt az egyik ember a csapatból és a másik bement egyszerre két fegyverrel a két kezébenÉrtelme nem volt, mert össze-vissza lövöldözött, de jót röhögtünk rajta. Pisztolynak mi értelme? Hát ez inkább ilyen militarista érzetet nyújt, hogy van nálad egy nagy fegyver, meg egy kis pisztoly a közelhelyzetekre, de ha belegondolok, igazából hasznos is lehet, ha házban mozogsz, mert jobban elférsz.
A protektoros pólón nem túl sokat ér a protektor, mellesleg ezek általában feltűnő színűek, amik az erdős (woodsball) játéknál nem túl előnyös. Javaslom inkább a katonai álcamintás pólót és rá egy taktikai mellényt.
Az e-grip hasznosságáról és fontosságáról megoszlanak a vélemények. Igazából szerintem nincs rá szükség, woodsballnál inkább a pontosságon, mint a tűzgyorsaságon van a hangsúly.
Amit azon a markeren látsz, az egy mamba. Arra szolgál, amit leírtál, megkönnyíti a kezedben a fegyvert és kényelmesen a derekadra-hátadra teheted a co palackod. Nagyon hasznos szerkezet, de ha használod, mindenképpen érdemes a fegyveredre egy válltámasz, mert különben nem tudsz pontosan lőni, nincs hova támasztani. Ezt általában külön is lehet kapni, átszerelhető bármilyen markerra.mert ugyan itt csatlakozik. A kép egy kcsit csalóka, úgy tűnik, mintha máshová menne, mint a co palack, pedig ez nem igaz. A co ugyebár hátra alulra megy, de onnan egy egyszerű cső pont oda vezeti át, ahova ez van közvetlen bekötve, szóval csak ez a része le lett egyszerűsítve.
A Tippmannoknál ez úgy lett megoldva, hogy a tárnyak el van tolva oldalra, főleg az A5-nél, ahol az egész tár és tárnyak a cső mellett van, nem felette, így nem akadályoz a távcsőnél a nézésben. Igazából ehhez a részéhez már nem értek a témának, sosem folytam bele ennyire a woodsballba, hogy távcsövek, lazer, válltámasz, álcaháló meg a többi okosság -
sutykuru
aktív tag
válasz
ronaldo #3908 üzenetére
Ami a képen van az a mamba, lehet rendelni, lehet itthon is kapni, de lehet csináltatni is, több fajta van belőle.
távcső: nem igazán célszerű, inkább lézert ha már sniperezni akarsz.
Én már láttam légpuska távcsövet tippmennen, de nem érdemes szvsz, inkább reddot.
Szerintem van már egy pár ember aki szeretne rendelni. -
ronaldo
őstag
válasz
ronaldo #3907 üzenetére
Uhm, lehet hogy mégis csak A5 lenne a jó. Igazából ebayról szeretném mert ahogy nézem ott vannak rendesen és nem kicsit olcsóbbak (még tele tuningcuccokkal meg okos kiegészítőkkel) Viszont csak usába postáznak. Bár talán egy fórumos tengerentúli segítene...
szóval az idézett hsz kérdései még adottak, emelett az elektromos ravasz (e-grip vagy hogyhívják) jó? (nem hiszem hogy egy amatőrnek kellene, csak érdekel)
valamint [link] ezen a markeren az a vezeték érdekelne. láttam már olyat, hogy egy kis műanyag cső tartozék, gondolom a marker végébe kell dugni ahova a co2 palackot kéne, és egy engem hátra szerelhető kis övre emlékeztető cuccos amibe gondolom maga a co2 van. ez elég kényelmesnek tűnik. de a fenti képen levő verzió méginkább. csak nem tudom, hogy ez mindegyikre átszerelhető-e (ilyenkor a marker végén levő bemenet elveszíti a funkcióját, úgyérzem) és hogy hol lehet ilyet venni utólag? (ha esetleg olyat rendelnék ebayról, amihez nem tartozék).
és egy utolsó kérdés: lehet venni tippmannhoz is távcsövet. na most azt hova szereli fel az emberfija? mert bezavar a képbe a tár.
[Szerkesztve] -
Mosqu!to
addikt
válasz
ronaldo #3903 üzenetére
Ha megengedheted magadnak és tényleg csak hétvégi játékos vagy, nem akarsz versenyezni, akkor a legjobb választás a Tippmann A5. Nem olcsó, de mindenképpen megéri az árát, nem bonyolult, nagyon megbízható, strapabíró, pontos, szénné lehet tuningolni. Másik megoldás a Smart Parts Ion, de ezt csak sűrített levegővel ajánlatos használni, amit a hétvégi játszatóhelyeken még nem mindenhol töltenek.
Igen, tárat venni kell a legtöbb fegyverre, csak a Tippmann A5 kivétel ezalól, ahhoz gyárilag kapsz egy gázzal működtetett ''motoros'' tárat. Amúgy egy ejtőtár 700Ft, ami nem nagy pénz, a motorosok viszont egészen 35e Ft-ig kaphatóak.
Salakos cipő általában jó, mert az minden terepen tapad. Mondjuk az ilyen domboldalas-erdős helyekre lehet jobb egy túrabakancs, amit nem sajnálsz erre, bár a minőségre szükség van.
Az, hogy milyen alkatrészt kell rajta újítani, teljesen marker és igény függő. Ez olyan, mint egy autó. Működik úgy is, ha teljesen gyári állapotú, de ha javítani akarod a teljesítményét, ki kell benne cserélni ezt-azt. Bizonyos fegyvereknél igazából csak tuning alkatrészekből egy egész fegyvert össze lehet építeni (pl Ion), de van, amihez nem kapható csövön kívül semmi. Amúgy ez az, amit leginkább ajánlatos minden fegyveren lecserélni, mert a gyári cső nagyrészt túl nagy átmérőjű, ami pontatlansághoz vezet. Azonban nem érdemes csőből sem akármilyet venni, Dye (ultralite) és Smart Parts (progressive, freak, stb) csöveken kívül nem sokról mondható el, hogy jobb lenne a gyárinál. Nagyon fontos: NEM a méret a lényeg. 16''-os csőnél nagyobbat semmi értelme venni, használhatatlan. 14-16'' az ideális hossz és 688-689 az a kaliber, ami a legtöbb golyóhoz jó (persze kivételek mindig akadnak).
CO2 vagy sűrített levegő palackra épp úgy szükséged van, mint maszkra, öltözetre, tárra és fegyverre. Ez hozzá tartozik a felszereléshez. Nyilván ha elmész játszani és nincs ezek közül valamid, tudnak adni, de ezért rendszerint pénzt kérnek. -
Arnold2
őstag
válasz
ronaldo #3903 üzenetére
Nos,ahogy olvastam akkor te maradnál a hobbi szinten és nem lépnél feljebb.
Ez esetben tényleg jó egy Tippman.Esetleg egy A5-ös.Azt aztán tudod orvérzésig tuningolni.Elég strapa,itthon viszonylag sok alkatrészt tudsz hozni venni és javíttatni tudod ha elromlana.
Tárról:hát ha már van egy fasza (mondjuk Tippmanod) akkor dukál hozzá egy középszintű motoros tár is.
A palackról:amennyiben van még rá pénzed akkor nem árt ha van egy.Általában tudnak mindenhol tölteni neked,de legrosszabb esetben kapsz mindig ha kifogyna és nem számolnak fel érte + pénzt.
Cipő:nos változó.Játszhatsz salakos cípőben is.De mondjuk hogy ha gyakran eljársz erdős bokros pályákra akkor nem ártana esetleg egy olyan cipő ami kényelmes és védi a bokádat.
Nyugodtan olvasgasd a Bullets fórumát mert sok okos ember van ott aki szívesen segít. -
Arnold2
őstag
válasz
ronaldo #3901 üzenetére
Huh,ez jó kérdés.Én konkrétan nem találkoztam ilyennel.
De talán ezzel bejebb vagy:
Játéktípúsok:[link]
Szabályok: [link]
S esetleg ha van kérdésed akkor az ide ill a Bullets csapat fórumába ([link])is megteheted.
Fegyverekről így külön nincs magyar adatbázis ill leírás,esetleg angolt tudok neked linkelni:[link] Itt másko írják le a tapasztalatukat az adott markerrel kapcsolatban. Egész sok marker van.
Valamint még tudom neked ajánlani ezt:[link].
Jó böngészést!
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest