- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz
ballington #10990 üzenetére
Ja, már tudom, hogy én miért nem megyek: akkor van a házassági évfordulónk, asszem az asszonyom megölne
-
aor
tag
válasz
Hali!
Ha nem jön közbe semmi, én igen, szeretnék!
-
TayRol
nagyúr
válasz
én éppen siofokon fogok pihenni.
-
KSparrow
őstag
válasz
elképzelhető.
-
ballington
addikt
A nyári fotófesztiválra megy valaki?
-
válasz
ballington #10984 üzenetére
Nekem szerencsére 3 fotózásom lesz a két napban, úgyhogy sorry.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Nálunk lakásfelújítás...marad az otthoni borozás/fröccsözés jó kis háziból
.
-
KTTech
veterán
válasz
Én sajna nem, mivel épp a Pádis fennsíkon fogok kattintgatni...
-
Freddy76
addikt
válasz
Én biztos
-
ballington
addikt
Jövő hét végén akkor tervezi valaki, hogy megy arra a Monori fesztiválra?
-
Freddy76
addikt
válasz
Karima #10973 üzenetére
Ivós bicikli... vazz, ezt védd le gyorsan. Kezdd el árulni, csinálunk rá egy céget, a szót bejegyeztetjük védjegyként, majd átteszük a projektet franchise-ba, először az egyetemi városokba. Olcsó bringák kocsmázni.
A következő fotóstalin d4 lesz a nyakunkban, és d800 lesz az ivós gépünk, figyeld meg.
-
válasz
ballington #10979 üzenetére
No akkor egyszer betervezem az útba...
-
Karima
őstag
Javaslom ez ügyben a devecseri volt laktanyában lévő használtpiacot (lomi). (Nagyrészt németországból/Ausztrából leselelejtezett/lopott bicikliket találsz fillérekért) Én kb 2 éve vettem 6ezerért egy oldschool Puchot olyan állapotban, hogy szinte semmit sem kellett rajta szerelni, azóta is az az ivós biciklim
-
*Ropi*
félisten
-
Throme
veterán
válasz
*Ropi* #10967 üzenetére
Nekem nem gond a tekergetés és örültem, hogy egyáltalán bekerülhettek a képeim.
Azt hittem, ha egyik-másik esetleg megüti azt a minimumot, hogy felrakod, csak akkor kerülhet be az albumba. Erre ott van mindj.bravo:
Te inkább - a kapucnival és kesztyűvel felszerelkezve - olyan sompolygós fotós érzetét keltetted, nem az a japán túrista forma voltál....szvsz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Throme #10966 üzenetére
Tény, hogy ABC sorrendben vannak a képek elkövetők szerint, így volt a leglogikusabb. Csillagot nem enged használni (ha jól tudom), szóval vagy az "R"-nél leszek, vagy a csillagok helyére alsóvonást teszek és akkor vagy az elejére tesz, vagy a végére...Nem foglalkoztam vele, mert ha valaki tényleg kíváncsi a képekre és a legvégén lesznek, akkor max. végigtekeri, biztosan megizmosodik a mutatóujja...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Összekalapáltam a galériát a képeknek, viszont időhiány miatt az enyémek még nincsenek benne, majd beteszem őket később.
-
Freddy76
addikt
válasz
ballington #10951 üzenetére
Mivel ez egész napos rendezvény, nem szokott hajnalig tartani. Szerintem bőven jó, ha kijössz kora délután, 8 körül elindulsz, vonat 40 perc alatt a Nyugatiban van (vagy 30 perc alatt Köbánya-alsón, ahonnan, ha jól tudom,megy busz az Örs Vezér térre, ahol ugyebár ott a HÉV-ed).
Vagy fognál egy taxit, de az, ahogy gondolod, nem lenne olcsó mulatság.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #10948 üzenetére
Álló, fekvő, akkor már nem számít.
Vigyázz, ha az eljegyzési időszakban nem szoktatod rá az asszonyt arra, hogy eljársz otthonról, később már nem fog menni. 26-án reggel csapj az asztalra, és mondd: "Asszony, elmegyek borfesztiválra inni meg fényképezni, mire hazajövök, ki legyen ám tapétázva, azt a leborult szivarvégit!"
Én is így csinálnám. Na jó, lehet mégsem.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Uraim, és Többiek,
A múltkor említett pincefesztivál két hét múlva, 26-án lesz Monoron. Egész napos rendezvény egy hangulatos pincefaluban, épület, portré, szocio, természetfotóra egyaránt lehetőséget ad. Sőt, a kora esti órákban kezdő portréfotósok könnyen találnak olyan alanyt, aki nem mozog
, így lehet rajta gyakorolni.
Egyedülálló férfiak, családosok számára ideális szórakozás, sőt, a kettő együtt is (én délután családosként, este egyedülálló férfiként leszek kint).
Akit érdekel, kérdezhet. Ja, Bp.-től 20 km (a reptértől számítva), vonattal is simán megoldható, a Nyugati Pályaudvarról óránként két vonat jön-megy, egészen éjfél magasságáig.
-
KSparrow
őstag
válasz
Real_Necro #10941 üzenetére
Köszi
A kutya meg bemászott a képbebár akár a gépbe is nézhetett volna...
-
Freddy76
addikt
Az igazi elhivatott:
Férj fotózott, miközben az asszonyt a gepárdok marcangoltákBár azt nem tudni, milyen géppel csinálta. Biztos m4/3-os volt, talán panás.
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #10935 üzenetére
Ez úgy lenne érdekes, hogy egy fordítógyűrűvel felrakni, és makróban fotózni a madár szempilláján rohangáló élőlények lábát
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #10935 üzenetére
Ez inkább a "profi madáretető telepítésének titka".
-
Real_Necro
veterán
Megvan a profi madárfotózás titka. Csak egy megfelelő obi kell hozzá.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #10932 üzenetére
Nekem valamiért a második jobban bejön
-
Real_Necro
veterán
Mai fain:
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
válasz
Real_Necro #10927 üzenetére
Nagyon nagy
-
törölt tag
válasz
Hatalmas!
-
válasz
ez zseni!
-
Real_Necro
veterán
Pontos idő jelentés: [link]
-
KTTech
veterán
válasz
ballington #10925 üzenetére
Ez a célegyenes végén levő visszafordító kanyarban készült, kigyorsítás közben
hasonlóan trükkös... De több, nem svenkelt képem sikerült (igaz rövid záridővel, 1/1250-1/1600s - a kerekeken azért látszódik a mozgás, de nem ilyen szépen, mint az előzőn) a célegyenes ráfordító kanyarjában.
-
ballington
addikt
válasz
KTTech #10922 üzenetére
Ez a módszer így megvan elméletben, már csak gyakorolni kellene, igazából ma csináltam először ilyet élesben.
A gond az, hogy ahol ültem, ott balról jöttek a kanyarba, majd arra is mentek. Tehát volt olyan pillanat, amikor szinte teljesen szembe voltak és alig volt tárgy sebesség, aztán mikor mentek el előttem, egyre gyorsultak. Igazából ezt a gyorsuló mozgást volt nekem nehéz lekövetni. -
KTTech
veterán
válasz
ballington #10920 üzenetére
Tavaly előtt voltam a WSR-en, ott 300*1,6-ot használtam (Canon 300/4L IS+40D) 1/100s körül, egész jó eredménnyel, de tény, hogy lett selejt bőven...
Gyakorlás kérdése a dolog (előtte a Harley Davidson fesztiválon gyakoroltam a felvonulás közben nem keveset, erről képek vannak fent a honlapomon is)
A lényeg (szerintem, de vannak akik többet fotóznak ilyet), hogy már jó előre fel kell venni a fotózandó célpont sebességét, majd kioldás közben és expó után is követni. Ekkor jó eséllyel folyamatosan megfelelő sebességgel mozgatod az objektívet és az autó (vagy amit épp svenkelni akarsz) éles lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
válasz
ballington #10920 üzenetére
Én 1/125-tel lőttem a svenkeket 135mm környékén. Minden csak gyakorlás kérdése.
-
ballington
addikt
Nem tudom eldönteni, hogy ez negatív vagy pozitív vélemény
Azért ez a svenkelés nem egy egyszerű dolog, de ezt gondoltam is. 10-ből 1 ha jó, de az is csak az lcd-n tűnik annak, lehet gépen már az is szar. Milyen beállításokkal érdemes? Próbáltam záridő prioritással, 1/160-nál hosszabbal már nem sikerült sehogy se 100-135-s gyútávval. -
Fejo
őstag
válasz
ballington #10918 üzenetére
Emlékszem, még gondoltam is, hogy megkérdezem, nem-e PH-s vagy, mert Te voltál közel s távol az egyetlen, akiből kinéztem...
Tudtam, hogy kijössz, csak azt hittem olvastad a reggeli postomat. -
Fejo
őstag
válasz
ballington #10916 üzenetére
Direkt nem vettem le a sapkát, hogy felismerhető legyek...
-
ballington
addikt
Duplán vazze: akkor kereshettem Sanyit; ott ültem melletted jobbra pár székkel (na jó, egy sorral hátrébb). Legalábbis sok sárga baseball sapkást nem láttam, aki azon a részen ült, nagy fotós táska volt nála.
kár hogy nem néztem meg még egyszer a fórumot, még itt voltam ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
Sajnos Ropi sem tud jönni. Én kint leszek, de lehet, hogy megnézek egy másik tribünt, a célegyenes végén. Sárga (brazil) basballsapka lesz rajtam, mint ismertető jegy.
-
Fejo
őstag
válasz
ballington #10908 üzenetére
Kb 8-ra, mert 8:45-kor már warm-up van.
-
Sucuka
senior tag
válasz
Real_Necro #10896 üzenetére
Ne kapkodd el a vásárlást töltő ügyben!
Én ezt használom: MAHA Powerex MH-C9000
Nekem bevált nagyon! teszteltem vele együtt egy IPC-1-et, és sok tekintetben jobb a tudása nála. Kapásból ott kezdődik, hogy cellánkénti max 2 amperes töltés, és nincs az a hóbortja, mint az IPC-knek, hogy előbb a legnagyobb töltőűramot kívánó celát kell beletenned, majd utána a többit. Ezen kívül pedig többféle üzemmódja van analizálásra is. A töltőáram és a kisütőáram ráadásul egymáshoz képest teljesen függetlenül állíthatóak.Egy kikötés lehet csupán, az ára, mert akkuk nélkül kerül annyiba, mint az IPC-1. Itthon a TME forgalmazza, a weboldalukról rendelhető, 48 órán belül szállítják, mert a lengyelországi lerakatból jön. A számlát meg kell őrizni, mert az a garancialevél. Röviden ennyi, ha érdekel még infó róla, akkor kérdezz bátran.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Az első fél perc-en besírtam