Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Aki csak "bekapcsolom és farmville-ezek" nyilván nem áll neki tuningolni.
Pedig a FarmVille az pont eléggé eszi a procit.
Egyszer pl. gyanús volt,
hogy miért megy nehezebben az aratás, mintha akadna: hát nem 2,66-on
volt? (Valszeg, amíg nem voltam otthon a hétvégén, a nővérem csinált vmit
a géppel, aztán eközben valahogy csak sikerült a tuningprofilt resetelni.
)
Ment is fel 4,2-re: ég és föld...
Viszont így zabál, mint a disznó, sajnos. -
-
HSM
félisten
Nagyon jó megfigyelés, és a legtöbb topicban amúgy így van.

De amúgy elfelejtessz egy fontos dolgot, mégpedig, hogy nem biztos, hogy minden tuningos valaha is megfordul ebben a topicban. Nyilvánvalóan sok-sok tuningos van, sokkalta több, mint ahányat itt a PH-n találsz, mégpedig azért, mert nagyrészük megveszi, utánaolvas itt-ott (akár a fórumunkban), tuningol rajta, és használja is. Nem ír ide, nem tudunk róla csak tuningol és örül. Ez abból is látszik, ha megnézed, hány tuningos lap jelenik meg, egyre több.... Ha az emberek nem tuningolnának, akkor nem kéne 10-féle lap egy szériából, elég lenne 2-5 verzió, meg nem lenne néhány gyártónál ez a fázisháború, és még sorolhatnám....(#25369) eladohardver: Jogos az észrevétel, X58-ban lapfüggő, hogy tudja-e.
Nálam az EVGA tudja, egy éve megy így ebben a lapban. 1,20-22V volt terhelve, 1V üresben, és kapcsolgatta is szépen közötte. Most is megy ez a dolog, csak nyilván üresben is kapott kis támogatást.
De amúgy terhelve sikerült lefagyasztani, 4X-es sebességgel ment a vidi, és közben a háttérben 4 szálon kisebb prioritáson a Linx, tehát 1,2V-ot szépen tartotta. -
HSM
félisten
Egyetértek veled. Úgy látom, nem egyedi a jelenség.

Az összeesküvés elméletnek most ne higgyünk szerintem, az Intel 3 év garit vállal a termékeire, nem hiszem, hogy megérné nekik cserélgetni a döglött darabokat. Megvannak nekik a maguk kis mocskos eszközei, hogy gyakori cserélgetésre bíztassák a vásárlókat, valamint hogy a drágább modelleket a nyakukba sózzák... Ha kiadnának pár hamar dögledező szériát, hamar elpártolnának mellőle a vásárlóik, és abba is bele kell gondolni, hogy szerverekbe és munkaállomásokban is ezeknek a magoknak kell helytállnia. Mivel két gyártósort nem érné meg fenntartani, ezért mi is azt a minőséget kapjuk, mint a legdurvább szerver... Ha akarnák, simán tudnák a tuningot is korlátolni, lásd az SB-ket, mégis ott is véletlen kiegészítik a kínálatot OC-zhető darabokkal, amik alig drágábbak a simánál... De I7-nél is kellemes szivatást csinálhattak volna, ha letiltják a memvezérlő és az Uncore szorzó állíthatóságát... Vagy fixálják 6,4-en QPI szorzót, 166BCLK max onnantól....
-
HSM
félisten
Asszem szép hosszú életű lesz a procim, hogy még ereje teljében a halálhírét terjesztitek...

A véleményem az a témáról, hogy nem hiszem, hogy a D0-s I7 döglődős fajta lenne, mert akkor már rég lettek volna elhullott példányok a topicban így majdnem 2 év után, márpedig én nem tudok ilyenről! És vannak páran, akik nem sajnálják izomból küldeni neki a feszt és órajelet....
Mondjuk a legviccesebb, hogy ide lyukadtunk ki, amikor csak arra próbáltam célozni, hogy a hibátlanul futó tesztprogik még kiélezetlen esetben sem garantálnak semmit. Mondjuk, hogy ennyire, azon még én is meglepődtem.

-
HSM
félisten
Az egy borzasztó nagy tévedés, hogy a Linx teszteli a ramot. A Linx egy processzor intenzív (ezen van a hangsúly) program, ami a futáshoz sok-sok memóriát igényel. De a programkód célja lineáris egyenletrendszerek megoldása, vagy valami hasonló, főleg számoltat, nem célja a memória működésének vizsgálata. Ezzel szemben a HCI memtest memória-intenzív, ráadásul speciálisan olyan rutinokat futtat, amik arra valók, hogy a legkülönfélébb memória-hibákat előhozzák. Ez azért nagyon nem elhanyagolható tényező.

-
Én már mindennel probálkoztam, azért probáltam ki a win aloli memtesztet is hátha,Mert néha vannak kékhalálaim,még alapon is.(mint lenteebb mutattam)
De bármivel tesztelek soha nem dob hibát..memtest86 se dobott semmit
Már arra gyanakszom hogy valami progi zavar be,mert pl tegnap mikor csinálta is elötte kivolt húzva a monitor mert gépet telepitettem,és utána mikor összeraktam akkor csinálta.
Mondjuk áramot se kapott a gép talán az is lehetett.
Gondoltam még az imon-ra is mert olyan is volt hogy leált a gép de a kijelző világitása bekapcsolva maradt.Szóval millió meg egy oka lehet a kékhalálomnak,csak az a baj hogy nem tom mi.
Mert ha véletlen hibás valami az se lenne gond,mert minden garanciás,de igy mit küldjek vissza.?Már arra is gondoltam hogy elkezdem mindet hogy hibás ez,meg az, hátha a szakik találnak tényleg valamit,és cserélnek
-
HSM
félisten
-
cut
aktív tag
-
subaruwrc
félisten
ja hát ha 980X is játszik kérem...
azt hittem egy kategóriát nézünk, mert amit én mutattam az a bloomefield wr..
de sebajnem adom fel

szerintem ne is keress magasabb órajelet

max ha amd is játszik

mod:
én nyertem 6mhz-cel

-
subaruwrc
félisten
szerintem nyertem
-
cut
aktív tag
Az jár....

De pl ha munkára használád az i7 , mint én akkor biztos nem vennéd vissza.
Ugyanis nem mindegy mennyi idő alatt vagy kész....
Amugy nekem 1,2 volton 3678 Mhz en, multiplier x23, bus speed 160, Qpi 2878 megy a gépecske.
Cpu 35 fok, magonként 45 fok ---- alapon
ja ez egy i7 950
Nem tudom ezek jó értékek?
Csak azért kérdem, mert nem vagyok akkor ász ebben a dologban...
Eddig csak 775 volt Quadal.Cut

-
Laraxior
titán
bőven elég lesz. Ha szerencséd van kicsit magasabb órajelet is tolhatsz majd neki ugyanazzal a fesszel. Nekem valszínűleg marad így a cucc. talán még a 4.2GHz is beleférne a normális feszhatárba

Anno a Striker 2 lapomba beletettem a Q9550et egy E8400 után hát elcsodálkoztam hogy miért E8300at ír ki. 6MB L2 és két mag,2.83GHz. jah..engedélyezni kellett magokat. Ott is volt egyesével,csak itt van ilyen hülyén
Toltam egy mapot MW2vel nem is tapasztaltam semmiféle különbséget,tehát simán marad így. Ha nagyon izélnék akkor elég lenne az egy aktív core és a HT
kurva nagy teljesítménynövekedést lehet vele produkálni,ha utána rákapcsolok egy 4+4-et 
mondjuk így télen jól jön a fűtés
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
&(#24830) mpierre Próbáljátok ki ezzel: [link]
Én pontosan ezzel a verzióval csináltam ezt a képet is: [link]
Sajnos JZ-n már nincs fenn a Giga Bios-lista, így nem vágom melyikkel használtam.
Talán valamelyik F8-assal? Amúgy a Giga DES programja is mutatta, mikor fenn volt, csakhát az a program egy hányás, minden tekintetben, ha nem muszáj, ne tegyétek fel... 
Arra emlékszem, hogy volt baj korábban is a DES támogatással, egy korai BIOS-al ment a DES, aztán vagy 4-5 BIOS-on át nem, aztán meggyógyult az F7 környékén valahol, és jódarabig úgy is maradt....(#24828) Gaben01: Na oké, de ha már fenn van?
Amúgy nem biztos, hogy olyan nagy baj, hogy el tudod forgatni, hiába nyomja rá erősen, a paszta "keni", és a felfogató nem rögzíti ez ellen.... Persze, egy próbát megér, legalább majd tudsz mesélni, javultak-e a hőfokok csere után. 
(#24832) DeathAdder: Nem kell mindent egyből mellre szívni...

"Na de jolvan,biztos hulye volt aki kitalalta a tobbit ,mert csak a 920 a legjobb!"
Én egy dolgot látok, a korai 920-ak igen nagy többsége lazán megfutotta a 4ghz-et, akármilyen lapban, akárkinél, csoda számba ment, ha valakinek nem ment a 3800 legalább. Most meg tolonganak az új 950 tulajok, és egy árva 4Ghz-es eredményt se láttam még....
Mint leírtam racionálisan a 950 jobb, de mégis a 920-akkal láttam eddig sokkal meggyőzőbb eredményeket.... Az enyém is a 4200-at is megfutja, ha kell 920 létére. A többit amúgy az intel találta ki, hogy irodai gépben, vagy aki nem akar tuningolni, attól szép summát gyűjthessen be a gyorsabb procikért. Mert ugye nem mindenki tuningol. De egyébként nem ez lenne az Intel első procisorozata, aminél kezdetben kiadott, vagy a széria kisebb tagjai a legjobbak... -
HSM
félisten
Biztos, hogy méri, a legrosszabb eset, hogy a konkrét érték helyett azt kapod, hogy "trial version", de akkor már legalább tudjuk, hogy a lapod tudja, és akkor túrunk valami más progit a feladatra....

Amúgy ezért kár lapot cserélni, de arra vigyázz, hogy a lapnak sem tesz jót, ha a tápkör határon üzemel és nagyon forró hosszabb távon.... Itt már megint a procid lesz a hunyó, azt kéne cserélned jobb eredményért.
(Az UD4P egy icipicit butított UD5, leszedtek róla egy LAN vezérlőt, meg tettek rá jóárasított hűtőt. Az UD5-ről pedig tudom, hogy igencsak jóféle lap, megy mint a mérgezett egér, a 222BCLK-s 4Ghz eredményem is abban született.
Szvsz irreálisan drágán kapnál alig jobb teljesítményt egy csúcslaptól... Az EVGA-m is az Intel-féle biztonságos feszek mellett annyit hozott csak rajta tuningban, hogy kicsit kisebb feszeken, hűvösebben jár a proci ugyanazokon az órajeleken.... Mondjuk nem is ez volt a lényeg, a slotkiosztás és a kiváncsiság volt a csere oka, némi beleszerelmesedés mellett.
) -
HSM
félisten
Az de durva!
Nekem se volt válogatott a C0-am (elhoztam, ami ócsó volt) de 1,2v-on ment 3800-at, 1,32V-on 4ghz-et... A D0-am is hasonlóan kér, a 4ghz mondjuk azzal megvan 1,25-1,28V-ból.... És ez se válogatott CPU...
Mondjuk gyorsan tegyük hozzá, hogy amelyik proci magas alapfeszű, sok feszt kér, az általában azonos feszen kisebb áramerősséget vesz fel, ezzel kompenzálja a magas feszt és nem eszik többet sokkal. Amúgy 200W fölé nem hiszem, hogy mentél, mert kb. 200W körül fekszik ki az UD4P-d tápköre....
Amúgy az UD4P everestben nem írja ki a fogyasztát? Mert ki kéne neki, és akkor pontosan meg tudnád nézni, mi a pálya.... -
HSM
félisten
Az ki van csukva... Az oké, hogy a Q6600 1,45V körül már a gatyád leeszi, de aki annyit ad neki, az meg is érdemli. Olcsóbb lett volna azt a procit elcserélni egy tuningosabbra, mint fizetni bele az áramot..
Nekem a Q6600-om 1,3V körül tudta a 3400-at, és prime smallfft alatt kért ehhez 120W-ot. De inkább 3000-3200 körül hajtottam, ott beérte 90W körül, ha jól emlékszem.
Az I7-es nálam 1,25V-on 4Ghz-en beéri 150W alatt Linx alatt, 1,28V-on is alig lépi túl. (Ebben nincs benne az Uncore, de a Q6600-nál sem számoltam bele az NB-t) Ezt csekkolhatod, HT-on, 222BCLK, 1333@CL6 ramok, 52,5 Gflops, szerintem eléggé kihajtottam a lelkét: [link] A lap mérője pedig jól mért, ezt ellenőriztem a konnektoros fogyimérővel is. Ez nagyon messze van az általad említett 200W+-hoz képest.
Nálam a 3800 olyan 120W maximum CPU fogyiból kijön. 3675-höz mégkevesebb kell, de sajnos nem találom a képet és mivel az új lapom nem mér, már nem is tudok rámérni. (Netbag-on meg már nincs fenn...
) -
HSM
félisten
"...az i7 meg sokkal többet eszik."
Én erről nem vagyok meggyőződve, sőt.... Ha mindkét procit maxra járatod, akkor a Q6600 eszik 160-180W-ot, az I7 meg 170-200-at. De ha nem szállsz el, a Q6600 megáll 3400Mhz-120W körül, az I7 meg 3700-3800 körül, szintén 120W körül....
Tehát abszolút fogyasztásban egál, más kérdés, hogy ebből az adott energiából az I7 jóval gyorsabb. -
szacsee
nagyúr
Sok topikban olvasgatok csak és/ vagy erősítsetek meg, vagy cáfoljatok, de ha jól rémlik... márpedig az ez irányú memóriám nem olyan rossz, akkor ASUS gyártja az XBOX 360-asokat, valamint az ATI desktop VGA-k többségét is. Azt már, hogy leányvállalaton keresztül, vagy milyen szervezeti egységen keresztül teszi ezt azt nem tudom, csak a PH fórumon olvastam. (ez biztos)
Viszont az is lehet, hogy egy Asus fan, aki azt hiszi, hogy a kedvelt márkájának gyártója szarta a spanyol viaszt gyárt mindent és megtréfált elég sok embert a hsz-ával.
Leszögezném nem célom az Asus-Giga vita elindítása, mert lehet magamban is beszélgetnék... itthon van 2 giga és 2 asus deszka is. ( a 3. giga most jön)
Nem vagyok miller srác, van amelyik haverom gépében van én szerelem, van amelyik öcsém cucca és olyan is akad amit a Jézuska visz majd... szóval részemről mind1 ki a gyártó, tőlem a Tomato is feltámadhat, ha jó deszkákat gyárt beneveznék rá én is.
-
Erdei88
veterán
Szerintem nem jó hasonlat ,de, minek veszel egy Porsche Carrera 4s-t amikor közel azonos teljesítményt tud, mint egy Audi S4, de az Audi olcsóbb. Viszont egy közös van bennük, magyarországi utakon nem tudod kihasználni őket. ÉS! Nagy valószínűséggel egy Porsche-val több nőt tudsz összeszedni, mint egy Classified-al

-
Erdei88
veterán
Milyen tuningra? Mekkorára? Azért a 30-50k pluszért mivel kapsz többet, amit ténylegesen ki tudsz használni? Azért kérdezem, mert én is gondolkozok váltáson, de még nem sikerólt meggyőzni magam.
Sefi84 a 10év garancia amit adnak az magyar kisker/nagykerhez kapod, vagy az Evga-hoz? Mert az Usa-ba a posta nem olcsó
-
Cybertrone
veterán
Meg is érdemlik ha váltanak!!!
...
De azt tegyük hozzá hogy a fórumon sem sok ember tulajdonában láttam még, nem olyan könnyen beszerezhető volt ez annó, mostmár talán rugalmasabb, de már csak 4-way sli-t lehet venni SR2-őt, meg a 3way sli usb3-as változatát de azt kis hazánkban nem árulják legjobb tudomásom szerint!
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Még akkor sem, vagy tévedek?
2db SSD, 2db SATA csati. Elméletben nem lehet gyorsabb az írása/olvasása magának az eszköznek, így a SATA csatinak ugyan annyit kell áteresztenie, nem? Érted mire akarok kilyukadni? 
mod: Ajánlottam volna a Bloodrage lapot is, mert simán hozza az R3E szintet így a próba után, de nem lehet VID alá menni feszültségben, és Mo.-n már nem lehet kapni.
Jah, és annak kivételesen piszok jó a hangkarija. 
-
Ha hazamegyek majd megnézem,de egyébként nem tudom mit jelent az llc?
Am már pár napja félbe hagytam a "nagy tuningot" mert az agymra ment
Nem tudom ugy megcsinálni hogy 3 tesztprogram is stabilitást mutasson.
Ha linx,meg prime stabil,(mint ahogy képet is mutattam),akkor IBT jelez hibát ha megcsinálom ugy hogy IBT jó,pl több fesz stb.. akkor meg linx mutatott hibát.
Már a tö..öm tele van vele.) De sajna nincs senki a közelbe aki segiteni tudna,,Na de azért majd megnézem ha hazaérek, ha másnem majd belepisilek és akkor feszelheti magát..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Cybertrone
veterán
A borda levételével vigyázzunk olvastam már olyat hogy a user faszál levette megtudott mindent visszatette, de sajnos a memó megdöglött, mert lelazult egy ic róla amit szabad szemmel nem látni mert ott van de megszakadt valami benne... Inkább az első 2 alternatíva!

Qru:
Az az 5ghz amd-ből kiindulva szerintem elvi lehetetlenség... a másik az hogy 8 mag addig jó de miért csak 8mb l3 chace van benne ahhoz már dukálna 12 minimum..., de nekem se legyen iagazam és a 980-at nyomja csak szépen lefeleé
Mert hogy az nem fogja befogni az biztos

-
Gaben01
őstag
Mellékidőzítések auto-n vannak,azt még nem babráltam.
QPI=VTT? Az 1,34V,most BMW kolléga tanácsára visszavettem 1,27V-ra (1,34 és 1,27 között nincs más érték).Én egyébként az XMP-re gyanakodok,hogy bekavar,eddig auto-n volt,most átállítottam profile1-re (ez a két választható beállítás van).Meglátom erre mit lép.
Jelenleg ezek a beállítások:
-
MPowerPH
félisten
Igen, megeshet, hogy a leggyengébbet veszik alapul. Bár akkor azok a nagyon ritka alacsony VID-es példányok léte megmagyarázhatatlan. Mert akkor azoknál is van alacsonyabb. És alapból kevés ez a típus. Ráadásul ezek is egészen máshogy mennek, nincs két egyforma darab. Mondjuk a 930-asok között már nincs akkora szórás.
Nah jah, Nálad is a 940-essel csak a szorzó lett volna előrelépés. Nálam is kb. annyi, és ezek szerint még lehet rosszabbul is jártam volna.
Ma jött valami finomság, kár hogy még várnom kell vele egy pöppet.
De ennyi pénzt megért, utolsó darab volt. Nem értem, hogy miért van ezekből annyira kevés, és nálunk miért olyan nehéz beszerezni.
Igaz nem CL6, de CL7-ben menni fog remélhetőleg. Csomagolás takar mindent.1,2 -
MPowerPH
félisten
Egyébként nem tudom mi alapján lövik be a VID-et. Nálad ez annyiban jó, hogy akár 1.4v fölött is adhatsz neki 24/7, ha a melegedés is konstans követi a megszokottakat.
De ez a 950-es nekem akkor is fura.
Jó lenne megnézni másik lapban.
Uff, most tegyem össze a kezem, hogy nem cseréltem én is a 930-ast?! -
Hát nekem nem megy lazán 4ghz környékén
Majd eladom veszek másikat ami majd megy
.
A q6600 ból se sikerült egy tuning példányt kifogni,meg úgy látszik i7.950böl se egyszer majd elcsipok egyet
Egyébként linx nél mit kell beállitani?priority class normál??meg a memoria all gondolom mást nem kell.Csak mert nem ismerem a programot most használom elöször..Egyébként a ház egy termaltake dh 103 elég nagy, van benne 2db 12cm es venti is,igy max szerintem nem jol raktam fel a coratort,vagy kevés a procinak...Hát nem tudom,azért ha van valakinek ötlete az írhat
Üdv.Lajos. -
na kiprobáltam amit mondtál,23x175 uncore 3333mhz qpi 1.34375dram 1.64v cpu1.26250 bootoláskor kékhalál...Szerintem az lessz a baj hogy kevés a procinak a kakó,de fentebb meg ugyenem tom venni mert akkor meg 80c fölé megy.Egyébként olvasgattam külföldi forumokat,és aki i7950el elérte a 4ghz-et mind igyen 1.35.136v adott a procinak
Szóval nem tudom kinlodjak e vele?jo lenne ha lenne itt valaki akinek i7-950en van csak hogy ö milyen beállitásoknál érte el a 4ghz-et... -
MPowerPH
félisten
En se futok majd a boltba, amint megjelent. I7 eseteben is vartam, es megerte, lasd c0-D0, ahol kezzel foghato volt a javulas. De egyenlore abban remenykedek, hogy a Bulldozer meghozza a megvaltast, en legalabbis nagyon bizok benne. Csak legyen mar ebben a katban is arverseny. Mert az itt a problema, azert ilyen draga minden. De elegedett leszek, legyen barmi, i7 piszok sokaig huzza nalam is, mar ez rekord az Athlon XP ota.
-
Tidus
addikt
Azért ezt nézd végig aztán ha érted is akkor leesik az állad, bár az nem derült ki hogy a másik táp hogyan van rövidre zárva.
Viszont az alaplap teszt laboratóriumoknak van kifejlesztve. Házi viszonylatban költhetek rá bármennyit, kihasználni még nitróval sem tudom. Ebből a tényből fakadóan viszont beton stabil. -
KAMELOT
titán
hm...ezt sem tudtam. Ugyanis a technológiát követem.
ott ezek vannak írva.
1.alacsony fogyasztás
2.kevesebb hőtermelés
3.több tranzisztor egy ugyan akkora helyen.
4.magasabb teljesítményvalamit esetleg kifelejtettem?
akkor valószínűleg az i7 esetében a 70 fok üzemi hőfok!
neked mennyi a hőfok IDLE és LOAD üzemmódban???? -
HSM
félisten
"Úgy értem, hogy TC/1066 lassabb mint DC/1600 ahogy elnéztem az eredményeket."
Ez valóban így van, mivel a DC 1600 elméletben is pari a TC 1066-al, mivel a DC--> TRI esetén 1,5-ös az elméleti max gyorsulás (ha az időzítést nem vesszük), tehát 1066*1,5=1599....
Viszont egy jobban meghúzott TC az nagyon megy.... Lásd az 1200@CL6-os eredményem.... És akkor képpzeld el, mire lehet képes egy frankóbban meghajtott 1800@CL7 vagy még durvább.... Csak az uncore-od nem bírod úgy meghajtani, hogy tartsa a lépést a ramokkal..... (Az 1200-as eredményem 3400-al készült, hasonló kihajtású 1800 ramhoz 5100-ra kéne húzni...
) -
MPowerPH
félisten
Na igen, itt kezdődik, hogy ha SB-re váltok, akkor csak 8 mag, és csak lock mentes. Nem is tudnám elképzelni, tuning nélkül a rendszeremet. És igen, lehet az piszok drága lesz. Szóval jó alternatíva lehet a 980X, vagy 990X.

A memória már más kérdés, ha kiadom az X68-as rendszerre a pénzt, akkor már csakis QC. Még jó, hogy most veszek elég drágáért Tri ch kit-et, igaz 2011 q4 még elég messze van, de majd ha eljön az idő, kaparhatom a fejem. Persze, hogy most gyengül a Ft.
Elvileg 1.5v -n is tudják a 2GHz-t, tehát ezzel nem lesz probléma. Hogy aztán Tri ch -ból hogy csinálok quad -ot, azt nem tudom.
Veszek még egy kittet, aztán a maradék kettőt eladom, már ha együtt tudnak működni. -
adamkaa777
senior tag
Én ugyvagyok vele ha lud legyen kövér persze ésszerű keretek között. kb 70 e-t szánok procira és érdeklödök hogy SB hasonlo árazásba erősebb lehet e. De megvárom szerintem az elsö teszteket
Amugy függ persze hogy a lap menyibe kerül. amugy dupla chan osok lesznek az SB-k vagy lesz tri is ? -
katt777
félisten
Dehogynem, én elismerem, hogy minden órajel-emelés tuningnak számít.
(Eddig sem ezt vitattam.) Ha viszont az órajel-emelés a gyári alkatrészek beépítésének következménye, akkor te nem tuningoltad azt a rendszert. Én csak ezt próbáltam megértetni, magyarul (ti. hogy a tuningos állapot és a tuningolás nem ugyanaz).
Sajnálom, hogy ennyire kevesen értik az anyanyelvüket, én is lezártam a témát. -
katt777
félisten
Az 1600MHz RAM gyárilag beállított érték, ergo azt nem tuningolod. Arról volt szó, hogy tuningolás nem lesz, nem pedig arról, hogy a gyárilag tuningos alkatrészek beépítése tilos.
Szóval nálam nincs fogalomzavar. Értelemszerűen nőhet a QPI és az uncore sebesség, de szerintem továbbra sem a gép tuningolása, ha egy gyári alkatrészhez lövöd be a konfigot, az csak beállítás. Jut eszembe, akkor a proci is eleve tuningos, hiszen nem alap órajelen fut, hanem gyárilag beleraktak mindenféle emelt szorzót, csak így bírtak kisajtolni belőle 2.66GHz-et!
Tessék levenni minimumra, hogy ne legyen tuning a gépben! 
Hát, baszki, ha az Everest benchmarkban 1600MHz-es CL7 RAM-okkal 30%-kal magasabb sebességet kapok, mint CL9 1066-osakkal, azt bizony csak az nem érzi a gépén, aki nem használja. Havernál mennek 1333(!)MHz-es RAM-ok CL9-13-13-ban (olyat vett a szerencsétlen), 9k körül vannak a RAM elérési értékei. Ezt tudta az 1066DDR2 CL5 Kingmax RAM-om 1154MHz-en. Az 1600-as RAM-jaim 17/14/19k körül mennek (teljesen alapon), ez nyilván tökéletesen érzékelhetetlen a mindennapokban.
Szerinted, aki nemcsak nem látod, hanem ki sem számolod a különbségeket.
Én csak azt nem értem, hogy akkor miért nem ajánlasz egy P45+E9550 konfigot inkább. 
"felesleges 1600-as ramot vennie és közanpi használatra elég a 1600 CL9-es is" - ezt jól megmondtad!

mpierre: Nyilván magáról az XMP-ről beszélek, nem a gyárilag elszart RAM-okról.
HSM: És akkor még nem is mérted 1066MHz-en CL9-ben.
04ahgy: Lásd fent.
BMW001: Havernál a DDR2-es (2 féle) és a DDR3-as GEIL-ek is szarok voltak. Ő úgy gondolta, DDR3-ból is azt vesz, csak nem fog ki harmadszorra is szart.

Toninho13: Előbb add meg a RAM-oknak és a QPI-nek a max. értéket, aztán kezdd el visszavenni, ha ott már jó.
-
HSM
félisten
Szarok én rá, ki hogy állítja be....

De abban biztos vagyok, hogy ha egy memóriának jól mérhetően javul az elérési ideje, annak szükségszerűen hasznának kell lennie, mert hamarabb fog rendelkezésre állni az adat feldolgozásra....
Én 1600@CL7-CL9 között késleltetésben bő 12% diffit mértem.... [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Háztartási gépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini PC
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

És most tessék.

Már arra gyanakszom hogy valami progi zavar be,mert pl tegnap mikor csinálta is elötte kivolt húzva a monitor mert gépet telepitettem,és utána mikor összeraktam akkor csinálta.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

777 

Illetve a tipikus 130W-os TDP értéket írja.
)