- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #28795 üzenetére
Jó vicc. Ez a giga UD5 esetleg 210-ig bírja... szerintem. -
MPowerPH
félisten
-
jones965
Modder
-
Laraxior
titán
Negyedóra... és Xeon-tulaj vagyok
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #28757 üzenetére
Én pl. GTA4-nél tudtam észrevenni a hatását, kevésbé "röcögött" a kép, mikor kanyarodtam, vagy új helyekre mentem.
Én ebből arra következtettem, hogy gyorsabban cserélgeti a VRAm tartalmát, ami végülis logikus is, mivel a QPI linken fér hozzá a VGA a rendszermemóriához meg a procihoz.
De ugye te nem riadsz vissza a tuningtól, így a 6,4 és a 4,8 közötti beállítás egy kattintás.
esetleg adsz neki még kis uncore-feszt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #28757 üzenetére
Benchen kívül nem veszed észre.
mod: Igen egy Cmos clear ajánlott vagy legalább egy load default! Ha esetleg régi bios-od van ami nem támogatja még a 970-et akkor meg frissítés után úgy is alapon indul a ketyere. Mást nem is kell csinálnod.
Erdei88: Jaja. Fanatikusság erre enynit tudok mondani. Ano én is cseréltem a 400-as ramom 433-asra. Értelme nem sok volt de ugye kinek mi a hobbi(t).
-
radi8tor
MODERÁTOR
Procicsere előtt BIOS reset vagy miaszösz ajánlott?
-
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #28763 üzenetére
Mármint a 920-ra? Hmmmm... nah majd ha kiélvezkedted magad, és ismerve téged visszaviszed az étkezőből a szobába a gépet, procit cserélünk, és megnézem megy e egyálltalán a lapomban, avagy moddolni kell csórót hozzá, lefrissítettem a biost, elvileg mennie kell így is, csak a régebbi 759-760 pároson 2 ponton moddolni kell a lapot!
Na most mi jön?
Persze ha marad a prociból valami, széndarabra nem alkuszunk -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #28762 üzenetére
60k minimum
két óra múlva itt is van....vagy a másik GTX580zsákbamacska
-
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #28758 üzenetére
Megcsinálom a Vantage tesztet,aztán onnantól nincsen nagyon szükségem rá,már vevőm is akadna... nem is egy
ez a 930 tudja a 4300-t..kb-re...akkor annak tudnia kell a 4400-at minimum,hogy ne menjen a levesbe. Különben is előrébb vagyok a 2 GPUval.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A System Bus 6.4 GT/s vs. 4.8 GT/s miben érezhető? (970 vs 980X)
-
Laraxior
titán
Nekem is az utolsó napom a 930al
időközben majdnem elcsábultam egy másik GTX580 felé a Xeonomért cserébe...de aztán marad a Xeon. (ezért is a pár nap csúszás) Pár utolsó mérés a 930al,mielőtt dobozolom:
Az első... a többi még most születikés a feszek,beállítások,órajelek:
Hát,lehet ha előbb tesztelem akkor nem Xeonozok
Bár..még mindig adott a lehetőség hogy egy GTX580ra elcseréljem 1:1
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #28754 üzenetére
Még nem szereztem be, pár nap múlva veszem át. Hardverker 127+áfa (TRAY)
A többi bolt azt sem tudja mikor kapnak belőle. Nem tudom mi van ezekkel a procikkal Magyarországon mióta Intel csökkentette az árat. -
radi8tor
MODERÁTOR
Megrendeltem az i7-970 -et, így hamarosan elhagylak titeket
-
keIdor
titán
Jó lenne ha a 970 árát még elosztanák kettővel, akkor a lélektani határom alá csökkenne a proci ára és Bulldozer, Sandy Bridge mellett egy újabb alternatíva lenne. 70k-t még adnék érte. (2600K-ért is max ennyit csengetnék ki)
-
Qru
MODERÁTOR
A desktop változatok ott is csak 1,65V-ot viselnek el hivatalosan ha jól emlékszem. Bár én 32nm-en már azt a 1,4V proc feszt se erőltetném...
45nm-en még elmegy, 1,39V-al én is lazán megküldöm a 920-am, igaz azt 1,36V-ra dropolja le már a szajrém load-ban.
mod: Csalás, akkor csak Bloomfiled-el van 1,65V? Szemetek.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mondjatok még ilyen nagy USA árusító helyet. Vagy ez a legjobb? (Newegg)
-
HSM
félisten
Nem az az igazi kérdés, hogy megvennéd-e, ha kényszerítenének, hanem hogy megvennéd-e, ha megtehetnéd, és neked az hasznosabb volna, hogy nem kell a tuninggal vesződni, és mindenkinél gyorsabb géped lenne. Ez azért egy komolyabb dolgokra használt otthoni PC-nél se éppen hátrány...
Sajnos én sem tartozom abba a körbe, akik ezt megengedhetik maguknak, se nem abba, akinek kellő mértékben hasznára válna.
-
pincehely
addikt
válasz
OldJohnny66 #28713 üzenetére
Létezik egyáltalán már 12 magos proesszor?
Persze IBM-en kívül, tehát desktop-proci. -
OldJohnny66
tag
válasz
DigitXT #28711 üzenetére
Maximálisan egyetértek, de ezek "régebbi játékok" és mégis képesek némi előnyt kovácsolni a több, mint négy magból is, ami arra enged következtetni, hogy az újabbak, még nagyobb mértékben fogják használni a több-magos procik erejét. Mindazonáltal nem gondolnám, hogy csak ezért 8 vagy 12 magos procit kellene venni, mert szerintem azok, azért ettől komolyabb feladatra hivatottak.
-
DigitXT
félisten
válasz
OldJohnny66 #28710 üzenetére
Érdekes teszt: hol maradnak a grafikonok?
Amúgy 5-10% átlagban:
De majd ha rágyúrnak, akkor kihasználhatóvá válik, pl. stratégiáknál, stb. -
-
DigitXT
félisten
Gondolhatnának azokra is akiknek nagyobb teljesítményű gépe van
LOL, és ezt pont a Crysis alkotóinak javasolod: szerinted mire gondoltak?
A mai napig nemigen van VGA, ami maximális grafikai beállítások mellett
röccenésmentesen elviszi. Akkor kinek is van "nagy teljesítményű gépe"?
(Persze, 2-3 GPU-val már lehet "sikereket" elérni, node csak CPU-val?)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)