- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #28497 üzenetére
Cseréld le a LinX-et, mert a 2010 augusztus előttiek valamiért nem jól számoltak a 980X-en. [link] Ha legutolsó 2010. Novemberi van, akkor lövésem sincs.
Én már rég nem állítom all-ra, mert néha leállt, hogy elfogyott a memória. Cirka 100-150MB-tal csökkentem a számolandó méretet és akkor nem ad ilyen hibaüzenetet.
-
MPowerPH
félisten
Értem.
más: Szerintetek miért van, hogy ha all-ra állítom a memória használatot LinX-ben, akkor a GFlops is leesik ahhoz képest, mintha kevesebb memóval csinálnám. Jelen esetben 4900 vs. 2000. És persze alapon is ezt csinálja. LinX nem szereti ezeket a 6 magosakat?
mpierre: Én pl. mindig rányomok egy adagot, aztán a hűtővel kézzel elnyomkodom. Majd pengével végigtolom, hogy csak egy vékony filmréteg legyen rajta. Ami a hűtőre tapad, az kuka. Bár én ilyenkor mindig a lapot is újra kenem, arra szoktam rátenni, akkor nincs veszteség.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #28495 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy nagyon vékonyan bekenem az egészet, majd X alakban húzok rá két kis vékony csíkot az átlók mentén. Így mindenhol lesz paszta, de nem levegősödik fel, viszont gyárt kis felesleget, ami kipaszírozódik a hűtő alól. Régebben csak simán szétkentem, és középen pötty, az is elég jó volt [link].
-
mpierre
veterán
válasz
mpierre #28477 üzenetére
Nos, ahogy elnézem az L3 írás másnál is ennyit tud, tehát nem hiba, csak a szoftver (Aida64 bencs) nem tökéletes. Elakad, pedig nem kéne neki...
Akkor ma este hűtő igazítás, talán egy kis újra pasztázással.
Pasztázás: középre egy pötty (1/2 borsónyi) aztán a hűtő úgyis széttaknyolja, vagy gondosan elkenni remegő kézzel, vagy...? Ki, hogyan műveli ezen sportot? -
mpierre
veterán
Milyen programmal lehet az L3 cache-t tesztelni?
-
MPowerPH
félisten
Köszi srácok.
mod: az tény, az elmúlt 2 hétben elkelt az összes 6 magos. Még van egy dobozos verziós, és schwartz prockója, amit csak memóriával ad.
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #28472 üzenetére
Ehh, csak egy könnyűke. Asszem csámpásan raktam fel a hűtőt...
Nem mertem sokat ráengedni, meg kell igazítani. Nagyon masszív a Gflops, de a memória műveletekben, elég gyatra a xeon... Az L3 írás igen-igen gyatra...
Szerk: Az i7 920 ezt tudta 160MHz bicikli mellett.
-
pincehely
addikt
Srácok.
Jelenleg Coolink Coratorom van. Érdemes ezt lecserélni Noctua NH-D14, re vagy Thermaltake Silver Arrow-ra?
Esetleg valami más hűtőre, mondjuk a Be quiet Dark Rock-ra?
Minimum 5 fok javulásért már belevágnék. -
mpierre
veterán
válasz
helkis #28457 üzenetére
Há-há megjavult. Aida64-et cseréltem, 1219 bétáról, 1251 béta végűre.
A biosok leírását én is nézegettem, sőt még a biosba is bele akartam nézni (award bios editor, modbin), de nem lettem okosabb, illetve nem sikerült. A giga biosa elég vicces. Ha a letöltött cuccot átnevezed zipre, akkor benne van a .bin fájl, de azt se tudtam megnyitni.
-
mpierre
veterán
Nem nyert. A páromé. A fiammal egy napon születtünk, más évben...
Miért nem veszed vissza 8× a ramot, míg 16×-ra az uncore-t. Akkor 1600MHz és 3200MHz-en se mennek 199MHz bicikli mellett. Azt bírnia kéne, ha 160MHz bicikli mellett 10× ram és 20× Uncore-t elviselte....
Na, néztem egyet gyorsba, míg fürcsi van. Eddig príma. "Vid": 1,21875V Az Uncore fix 20×, ahogy látom. Csak az Aida64 folyamatosan beledöglik, ha az L3 sebességét méri...
Lehet hibás az L3?
-
mpierre
veterán
Még se olyan xar a Gigabyte. Szalad benne a Xeon 5660, egyelőre alapon.
Hogy is van a uncore lock? 20× a maximum szorzó?
-
Qru
MODERÁTOR
Kipróbáltam az alacsonyszorzó/magas bclk-s felállást amit javvalottatok: 19x201-en elég szépen hasít 54-55GFlops-ot tol Linxben. Uncore 3216, QPI 36x, ram 1608MHz CL8 1T. Megnézem majd, hogy 199bclk-val és magasabb uncore-al jobb-e vagy így...
mod:
mértem egyet Everestben is: [link]
-
pincehely
addikt
Azt hiszem megmaradok a 160bclk beállításnál.
Szépen 1 volton elmegy a proci, 50fok terhelve.
Magasabb órajelnél előnyt nem, csak hátrányt tapasztaltam. -
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #28036 üzenetére
Hát, szar, de most már Ivy-ben vagy dózerben gondolkodom, azelőtt úgysem fog összejönni.
BMW001: Ahhoz nagyon nagyot kéne zuhanni az áraknak, hogy most új és gyors gépet tudjak venni.
Ha meg azt nem tudok, az is lassú, ami most van.
-
cyberkind
félisten
Valaki árulja már el nekem, mi az a 24/7 ?
Köszönöm ! -
WoodrufF
tag
sziasztok
Jó egy év olvasgatás után,végre i7 tulajként üdvözölhetek mindenkit.
Ezt sikerült kihoznom kis szerzeményemből.: XEON L5506 TDP:60W! 24/7 -
MPowerPH
félisten
válasz
OldJohnny66 #28435 üzenetére
Sandy Bridge...fujjj
Azt a kompit en is kiprobalnam egy alkalom erejeig.
-
gombcomp
senior tag
válasz
OldJohnny66 #28431 üzenetére
-
pincehely
addikt
válasz
Cybertrone #28420 üzenetére
Én már a 4000-es Uncore-ral is maximálisan elégedett lennék.
Valahol 3780-nál akad meg a mese. -
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #28419 üzenetére
Hát nah, meg kell nézni mi a vége... az már a vég után van 1-el...
Mellesleg csak utalás akart lenni Jones kollégának hogy esély nincs rá hogy 215*21-en post legyen
Ennek a cuccnak az a vége... és ezért sem a proci sem a lap sem a ram nem hibáztatható... mindennek van egy vége, mondjuk mi folyamatosan annak a határán tartjuk szeretett rendszereinket
pincehely:
Én 210-es BCLK-n járatom a gépet mindíg 20-as szorzóval, olyan 3800-3900-ig jó vagyok, aztán már bogarászni is kel komolyabban a biosban, oszt vagy összejön vagy nem -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #28418 üzenetére
Nem csoda. Az már 4400MHz-s Uncore.
Csúnya lenne.
-
-
Laraxior
titán
egy hét garit kaptam rá..tehát ha nem teljesít úgy ahogy, akkor megmondom nem ette meg az alaplapom
kutya se mondja meg hogy nem így volt
vagy felteszem apróba...van aki nem Vantage-re venné..mondjuk én sem,de akkor már kipróbálom,mit tud.
2GHz-et elvileg tudja a ramom,az még bele is férneelvileg.még nem próbáltam
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28403 üzenetére
Igazából a Phenom X6-okkal sincs semi baj szvsz, hozza azt a szűk +50%-ot, amit a magszám indokol. Egyszerűen az a technológia kifújt, ennyit tud. Az SB a gyártástechnológián kívül mit tud felmutatni? A több, mint 2 éves I7-ekhez képest nagyon kemény 10%-ot. Ez nagyon soványka. Oké, jobb turbo, meg barátibb fogyasztás, jobb tuningpotenciál. De utóbbi 3 nagyrészt a gyártástechnológiának köszönhető. Ezért mondom én azt, hogy hozta a kötelezőt, aztán punktum. Pedig ennek most nagyobbat kellet volna szólni, mert ez mikroarchitektúra fejlesztés volt, mint anno a core2->I7...
Amúgy az Intel se csinálta máshogy a 6-magosát, mint az AMD. Belenyomott a meglévőbe +2 magot azt csá. Az Intel 6-magosának előnye, hogy 32nm-re tették át.(#28404) Laraxior:Legjobb tudomásom szerint a Tcase a proci kupakjának legnagyobb megengedett hőfoka.
Ha már hasonlítgatod, vedd számításba, hogy a xeon 5600-ak uncore/memória zárasak! Mondjuk asszem 1333 a max, ami 200-as BCLK-n már 2ghz ram...Meg nem tudom, lefelé tudod-e állítani, de úgy rémlik, hogy legalábbis az 5500-aknál lefelé se lehetett.
EVGA SR2 tulajokat érdemes kikérdezni, abban a lapban ugye csak ezek mennek duplaprocis konfigban a dupla QPI miatt, ami csak ezekben engedélyezett. -
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #28404 üzenetére
Ha jól emléxem, akkor a TCase a biztonságos hőmérsékletet jelenti, 24/7-re.
Egyébként sem nagyon melegednek ezek a proccok, 95W-al még inkább nem fog. Kíváncsi leszek, hogy ez milyen hatással van a tuningra. Q9550-nél a low TDP-s változat nem volt bejövős. De ugye ez egy Xeon.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #28402 üzenetére
Így már stimmel. Erre én is kíváncsi leszek.
HSM: Jah, 6 mag VS. 12 mag kicsit nagy különbség, az tény. Alapon 8.80-at ad a 980X, szóval még úgy is megvan az Opteron.
Persze, nem csinált az Intel sem olyan nagy dolgot, bár az SB ígéretes lesz egy normálisabb foglalatban, több maggal. Nézd csak meg, a Phenom X4-ek után kijött a Phenom X6, ami egy borzadály. Az Intel annyiból csinálta jól a dolgokat, hogy a 6 magosokon is érezni a fejlődést, nem valami összetákolt szar. Utalok itt arra, hogy nem melegszik annyira, mint egy Bloomfield, OC-ben sem okoznak csalódást. Bár ugye ez a 32nm-nek is köszönhető.Laraxior: Oksa.
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #28399 üzenetére
X5660...összevissza vannak elnevezve
minnyá érdeklődök FPO-t,..bár nem tudom számít-e..úgyse fut sok belőle.Ő az..már drágább,mint a másik
1219dollár
reméljük a Bloodrage is megeszi
küldök privit... van kis dumálnivalónk
(a smile csak vicc volt
)
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #28395 üzenetére
Oké, beintené a mezőnyt, de az egy kétprocis csúcs-szerver, ez meg egy egyprocis csúcs-asztali!
Szandikát lehet kihagyom, nem az esetem. Majd vagy valami s1356, vagy méginkább ivy-ke!
(#28396) Cybertrone: Ja, csaképpen azok kétprocis szerverek, +2 maggal....
(#28397) BMW001: Igen, a K8-ak fölött eljárt már az idő, hiába hívják már K10,5-nek...
Bár most az Intel is kicsit ugyanazt csinálja, ami anno az AMD lezülléséhez vezetett... Azért lássuk be, a Core2 óta olyan igazán nagy áttörést nem láttunk, csak folyamatosan hozták a kötelezőt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest