Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz HSM #21863 üzenetére

Én meg azokat a teszteket nem tartom megfelelőnek, amelyekben egy csúcs VGA-t nem csúcs-beállításokkal tesztelnek, aztán osztják az észt, hogy milyen izomállat processzorok + tuning kellenek a mai VGA-k kihajtásához (sokszor "hivatalos" tesztekben is. Maximalista vagyok, feltolok MINDEN lehetséges VGA beállítást maximumra (pl. AA-t 24X Edge-detectre, vagy legalább 12X-re, ha a RAM-korlát miatt csak 4XAA-t tud a kari elvinni), úgy tesztelek, mert a kevesebb nem érdekel. Akkor vennék egy HD3650-et, aztán ellennék azzal... :DDD :R
    Hát azért kell több helyre menteni, meg a tűzálló fémszekrény sem rossz. Amúgy a kőtábla elég tartós, amiből - több máshoz hasonlóan - nyilvánvalóan látszik, hogy az emberi civilizáció egyáltalán nem fejlődik, sőt! ;]

tom_tol: Akkor +1X: Én (másokhoz hasonlóan) azt mondom, hogy az i7 alapon elég egy HD5870 alá. Ez rendesen megírt alkalmazásokkal igazolható, ha magas összetettséget használ az ember. Ha valaki nem használ magas grafikai összetettséget (az persze mi a francnak vesz erős VGA-t? :F ), vagy optimalizálatlan, ill. régebbi programot használ (esetleg a VGA-driver csal el valamit), az nyilvánvalóan CPU-limitet fog tapasztalni, ami viszont továbbra sem az i7 sara. Vannak programok (HSM is írt ilyeneket. mármint nem programokat, hanem példákat :DDD ), amelyek erősen CPU-igényesek, miközben kevésbé használják a VGA-t, ilyenek pl. a PhysX-esek is (ha ATI kártyát használ az ember), ezeknél értelemszerűen szintén CPU-limitet tapasztalhatsz, de az megint nem azt jelenti, hogy az i7 kevés, hanem hogy az adott programokat erősen úgy írták meg, hogy a maflább usereket a hardverük fejlesztésére kényszerítsék (lásd: GTA4), vagy csak szimplán ennyire értettek a VGA leprogramozásához a fejlesztők.

Természetesen én is tapasztalom a kevésbé VGA-igényes programoknál fennálló CPU-limitet, de ezek olyan magas FPS-számmal futnak, hogy ezekhez nem a CPU-t tuningolom, hanem a VGA feszültségét és órajeleit szabályozom le, ami megint csak komoly energiamegtakarítás, ahogy a 0.96V-on üzemelő i7 is, és ugyanúgy csökkenthető vele a CPU-limit, vagy akár el is tüntethető. :) De attól a hardveres képességek alapján egy 920-as proci még mindig megfelel a HD5870 hardveres képességeinek, max. a programozókénak nem. :D

Remélem, így érthetőbb voltam. :R

Új hozzászólás Aktív témák