Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10551) AirBooms válasza Lauda (#10550) üzenetére


AirBooms
addikt

Mikor adod már el a WS Pro-t? ;]

(#10552) AtG


AtG
aktív tag

Egy érdekes probléma fordult elő a barátom konfigjával kapcsolatban (GA-EX58-UD3R, i7 920 (D0), 3*2GB OCZ Intel Extreme 1600MHz Kit). A gyári hűtőt a procin cseréltük Mugen II-re, és azóta a 4. slotban nem viseli el a lap a memóriát, nem indul vele, hanem csak sípol sokáig. Minden más slot működik, de így oda a triple channel. Valakinek van ötlete, mi lehet a baj? Elromlott a foglalat? Köszi a válaszokat előre is.
A lap leírása alapján Power error-t sípol.

(#10553) HSM válasza AtG (#10552) üzenetére


HSM
félisten

Tudtommal az UD3 lapon az első három slotot kell először feltölteni, különben nem müxik.... Olvassatok utána, milyen sorrendben kell bepakolni a modulokat.

(#10554) Sárpac válasza AtG (#10552) üzenetére


Sárpac
nagyúr

1-3-5 a sorrend 4. az nem jó így ebben a formában!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#10555) Sárpac válasza Erdei88 (#10548) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Esetleg reset gomb ha van rajta nyomogasd meg párszor hátha, vagy jumper?:F

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#10556) AtG válasza Sárpac (#10554) üzenetére


AtG
aktív tag

Ez a lap sajna csak 4 foglalatot tartalmaz, 3 fehér és egy kék színnel jelöltet. A 2. slot színe a kék, ha mindet a fehérbe tesszük, akkor lenne triple channel. Viszont az utolsó slotba hiába rakunk, ha egyedüli modulként csak azt használjuk akkor nincs POST, de hibahang sem, ha rakunk bele modult, akkor sem indul, de sípol.
Kép A linkelt képen az alsó slot a rossz.

[ Szerkesztve ]

(#10557) Lauda válasza AtG (#10556) üzenetére


Lauda
félisten

ehhez mi koze a mugennek?

toltsd fel egyenkent a slotokat, ugy se megy?

(#10558) AtG válasza Lauda (#10557) üzenetére


AtG
aktív tag

Annyi köze van, hogy előtte a gyári volt fent, és működött normálisan. Szombaton megyek majd megnézni a gépét (a haver nem szedi szét), elviszem majd a saját ramjaimat is.
"toltsd fel egyenkent a slotokat, ugy se megy?"
Ezalatt mit értesz? Rakjuk csak az 1.-be, bekapcs., utána 2 foglalatba, bekapcs. majd 3-ba és bekapcsolás?

(#10559) Lauda válasza AtG (#10558) üzenetére


Lauda
félisten

ehhez csak annyi koze lehet, hogy valamit elbabraltatok a lapon, nehogy mar a ramslot megsertodjon a mugen miatt.
igaen azt. 1-es slot, bekapcs, biosban latja lekapcs es igy sorban.

[ Szerkesztve ]

(#10560) AtG válasza Lauda (#10559) üzenetére


AtG
aktív tag

Ok, köszi, majd megnézzük.

(#10561) Zájec válasza westlake (#10542) üzenetére


Zájec
veterán

még mindig az elözö h.sz-m van érvényben..hanem tetszik,akkor se kell off-ba átmenni...
de ahogy nézem nehézkes a felfogásod.

nemértem mit kell elmagyarázni neked egy superPI-nél :U
hiába egymagot terhel,akkor se mindegy hogy mennyi a részideje,,, legyen az E2180 vagy E8500,vagy Q9550 vagy core i920 vagy bármilyen AMD-s proci...

egyébként meg mi a bajod?az hogy nálad nem fut le, vagy nem indul a rendszer ilyen beállitásnál?

egyébként a valid-nak mi értelme van ?
ugye -ugye..

nálam a valid az a superPI 1M.....

[ Szerkesztve ]

(#10562) #97544192 válasza Zájec (#10561) üzenetére


#97544192
törölt tag

Ne haragudj, mindig te eredményezel a népnek... Ilyen eredményt ki nem tud? Csak agyon kell feszelni a cuccot, aztán 8 másodpercre stabillá tenni. Mielőtt azt mondanád hogy akkor csináljam meg, nem, nem fogom, mert nem akarok másfél voltokkal strapálni a procimat.
Nem mindegy ám, hogy 2-3 óra, vagy 8 másodperc. Ja, és ha már ennyire az offolásnál vagyunk, meg annál, hogy mindig beszólogat valaki, akkor az inkább te vagy, és nem én, mert nem én kötök bele mindig valakibe, mert éppen fájásom van... Épp ellenkezőleg, mindig én belém köt valaki, kivéve sniper, ő nála fordítva van tényleg. ^^ Csak ez a divat, ennyi.
Nem kell ám most a moderátor topikba rohanni, mert semmi olyat nem mondtam... Pusztán tényeket közöltem, te is ezt tetted westlake-el. Ja, és nem fogom off-ba tenni, mert ebben a topikban az "eredményekről" való beszélgetés full on, az viszont full off, ha i7-ről beszél az ember, vagy segítséget kérnek... Miért nem nevezteti át valami olyan ember ezt a topikot "OC klub"-ra, aki olyan sokat jár a moderátor topikba az off hozzászólásokat bejelenteni? (mert az i7-ről beszélni bizony offnak számít)
Písz \,/ :)
Mellesleg ne írj most privátot, teljesen normálisan szólok hozzád, elvárom hogy te is normálisan szólj hozzám, és ne azt mond hogy "mutass fel valami eredményt", stb. :U
És mástól nem várok választ, mert nem máshoz szóltam! ;) Vagy ha már van valaki olyan jófej, hogy válaszol, ne személyeskedjen, mert már sok lesz.
Validnak kb. annyi értelme van, hogy én nekem most 5 GHz-en megy, 1.0V-on a procim, és terhelve 0 °C. A validnak ennyi értelme van, aki érti érti, aki nem nem.

[ Szerkesztve ]

(#10563) knbs válasza Zájec (#10561) üzenetére


knbs
senior tag

A valid eredmenyre reagalva, ott van pl overek 5Ghz feletti eredmenye, ott is HT off van, engem itt meg leoltottak, hogy mekkora lamasag, meg nem is eredmeny,ami HT off.
Az a gond, hogy millio a tesztprogram es mindenkinek masik tetszik...

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá

(#10564) westlake válasza Zájec (#10561) üzenetére


westlake
félisten

en kerek elnezest.. kicsit mas a felfogasod ezekrol a dolgokrol, mint nekem (direkt nem azt irtam, hogy a normalis tuningosoknak).. el is bujok valahova gondolkozni, hatha valoban nalam nem gombolyu valami..
egyebkent nalam meg a zold az barna, mert szinvak vagyok.. viszont ezt a legrobb ember leszarja, mert nekik attol meg az zold.. etttol fuggetnelnul te nyugodtan mutogass ehhez hasonlo "eredmenyeket", en meg marha jokat mosolygok rajtuk.. es igen, tettento irigy vagyok (igy 27 eves fejjel ez a legfontosabb dolog az eletemben), hogy nekem nincsenek ilyen jo cuccaim.. hiaba no, nem lehet mindenki akkor pro, mint egyesek itt a forumon..

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#10565) #97544192 válasza knbs (#10563) üzenetére


#97544192
törölt tag

"ott van pl overek 5Ghz feletti eredmenye, ott is HT off van, engem itt meg leoltottak, hogy mekkora lamasag, meg nem is eredmeny,ami HT off"

Ha itt rám célzol, akkor eléggé érdekesen fogtad fel, amit írtam neked anno a HT-val kapcsolatban. De jó, én már senkivel nem állok le vitázni, mert úgyis összefog majd 5 ember, aztán akkor már tuti hogy okos dolgot mondanak. Az az igazság, hogy én nem azt mondtam, hogy mekkora lámaság, meg nem is eredmény, hanem hogy ezzel tulajdonképpen elveszti az i7 egy nagyon fontos funkcióját, és ha már annyira bench eredményeket akarunk közölni, akkor szvsz jobb ha van HT. Nem azt mondtam, hogy lámaság... Akkor még talán érteném is azt a bizonyos üzenetet... De fullon NEM ezt mondtam. :B

[ Szerkesztve ]

(#10566) westlake


westlake
félisten

core temp 0.99.5.25 final
32bit / 64bit

cpu-tweaker 1.2 final

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#10567) Zájec


Zájec
veterán

nekem továbbra is az a célom hogy minél több eredményt lássunk a proci topikjában , ebböl következtetve milyen órajelre milyen mhz-re képes , mennyi fesszel, milyen hütéssel stb... tapasztalat eszme csere.... :K

az a lényeg hogy mindenki leirja és vagy képpel illusztrálja.. ;)

(#10568) Sárpac válasza Zájec (#10567) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Ez igaz, de valahogy Westlake-val kell egyet értenem, mert míg windows xp alatt lazán feláll a rendszer pi 1m -re is addig pl. win7 alatt már bootkor nyom egy resetet a cucc!
Aztán a tesztek többségénél az se mind1 64 bites oprendszeren megy vagy csak 32bitesen, ugyan is az utóbbin az összes 64bites egység alszik a cpuban, de pl. ma teszteltem a vt-t is az is bődületesen sokat számít, hogy éppen aktív e.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#10569) Zájec válasza Sárpac (#10568) üzenetére


Zájec
veterán

hát igen , nekem is 64pista van fent.. most mindig..
de korábban én is figyeltem hogy az xp alatt mintha lazább lenne....

mondjuk a vt-nek már van értelme a win7-nél.

szerinted miben van befolyása? teljesitmény , melegedés?
miben számit bődületesen sokat ?

(#10570) #97544192


#97544192
törölt tag

Nekem régen, az XP-n beállított dolgok Vista-n azonnal kimutatták, hogy mennyit is érnek. Egy naaaagy kék képet. Tehát akinek XP-je van, és úgy gondolja hogy stabil a gépe... Nos, ha nem adott még több plusz feszt, akkor ne gondolja. :D

(#10571) Sárpac válasza Zájec (#10569) üzenetére


Sárpac
nagyúr

3oprendszeren tesztelek ibt linx prime egyiken ez másikon az futkos és bizony előfordult, hogy kifeküdt a rendszer egy szép kék képernyővel.:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#10572) gombcomp válasza AtG (#10558) üzenetére


gombcomp
senior tag

Lehet köze a hűtőcserének a ramkezeléshez!
Ha elmozdul a proci lábainak az érintkezése a hűtő le-föl szerelésénél simán nem lát
memória slotot.Vegyétek ki a procit is nézzétek meg,hogy nincs e oxidálódás a "tappancsokon",vagy nincs e a foglalatban elkuszálódva egy-két láb (ezt elég gázos
korrigálni).Lehet hogy egy proci ki-be megoldja a gondot,de én is azt javaslom,hogy a megtanítós módszert alkalmazzátok: Slot1 Boot BIOS Save Kikapcs.Slot2 Boot BIOS
Save kikapcs stb...A slotok számozását feltétlen nézzétek meg mert i7 nél nem jellemző,
hogy a proci felé eső az 1-es DIMM-foglalat!

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#10573) westlake válasza Zájec (#10567) üzenetére


westlake
félisten

akkor talan erdemenyeket kozolj..
probalkozhatsz azzal, hogy meggyozd a forumozokat arrol, hogy van barmifele ertelme annak az egy szalas, egy megas superpinek, de szerintem nem fog sikerulni.. nyugodtan tartsal kozvelemenykutatast arrol, hogy az altalad linkelt valami mennyire erdemeny.. eredmeny egy stabil memoria/cpu/vga tuning, egy nitros max cpu sebesseg, egy szarazjeges max bckl.. ezek tenyleg eredmenyek.. amiert te annyira kardoskodsz, annak kb. annyi ertelme van, mint legures terben elert, autos sebessegrekorddal villogni..vagy dos-os alkalmazast futtatni vga stabilitastesztre.. az xs egyebkent egy jo forum, de attol meg a superpi egyszalas futtatasa nem szamit stabilitastesztnek, mert ott azt mondjak.. stabil a procid azon a sebessegen? nem! akkor meg mit turaztatod magad? leegni nem csak a napon lehet..
mod: es szerintem nem az a gaz, hogy ilyen valamit linklesz, hanem az, hogy teljesen meg vagy arrol gyozodve, hogy ez bizonyit barmit is.. vagy teged is ugy kell kezelni, mint azokat, akik a cpu-z stabil kepeiktol vannak elszallva? (persze azt is fenykepezolvel csinaljak, mert egy keplopo progitol mar szetfagy a rendszer)

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#10574) keIdor válasza westlake (#10573) üzenetére


keIdor
titán

Maximálisan egyetértek veled. A Pi még csak sebesség mérésre sem alkalmas, mivel AMD-n pl. alapból sokkal lassabban fut le.
Az egész program egy vicc a szememben, 2009-ben már nagyon el kéne felejteni...

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#10575) Szatesz válasza keIdor (#10574) üzenetére


Szatesz
őstag

Én is mindig futtatok SuperPi t már csak abbol a szenpontbol is hogy az valamilyen szinten tükrözi hogy mennyire stabil a rendszerem...Nem amiatt hogy nagyon jo eredményt fogok kapni..Csak pl ha leggel akarok megnézni max BCLK t mint pl Zajec akkor elkezdem emelni a BCLK t kis lépésekben és mindig lefuttatok 1M et és ha pl nemfut le az 1M akkor tudom hogy körülbelül már csak 1-2 BCLK t tudok még emelni rajta ÉS validot késziteni....
ÉS más is ha tuningol akkor ezzel problaja tükrözni hogy mennyire is stabil az az adott orajel illetve memoria sebesség...Pl hogy csak 8M et futtat abbol következtetni lehet hogy csak az ment le a 32M már nem futott le neki...ÉS igy tovább...Én emiatt nem tartom ezt hülyeségnek... :N

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#10576) ImI87


ImI87
őstag

Érdekes nézni, hogy a két "legfurcsább" stílusú ember esik egymásnak.......
De inkább hagyjátok abba, mert megint takarítás lesz! :))

Látom a címlapon van kint i7 975 teszt.......... először azt hittem, hogy sniper alkotott valamit, de nem. :D BTW, a fiúk nem nagyon erőltették meg magukat. :U

[ Szerkesztve ]

(#10577) westlake válasza Szatesz (#10575) üzenetére


westlake
félisten

nagyon jol tudod, hogy az alatalad emilitett modszer es amit zajec csinalt, koszonoviszonyban sincs egymassal :U
mod: vagyis inkabb ugy fogalmaznek, hogy amiert zajec futtatta a superpit, an nincs koszonoviszonyban azzal, amit te leirtal..
en is pont azt ecseteltem nemregen, hogy csak a hyperpi oli meg a gepem, semmi mas.. nem a programot hatekonysagat kerdojeleztem meg, hanem a modszert minositettem.. nagy kulonbseg ;)

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#10578) keIdor válasza ImI87 (#10576) üzenetére


keIdor
titán

"Érdekes nézni, hogy a két "legfurcsább" stílusú ember esik egymásnak......."

Hehe, jól van, akkor nem csak nekem tűnik ez így. :))

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#10579) Zájec válasza westlake (#10573) üzenetére


Zájec
veterán

te figyu, már leirtam hogy nem fogok senkit meggyözni semmiröl , pláne nem téged... :U
azt linkelek és olyat ami nekem szinpatikus... de az hogy ezt te nem érted meg, pálne 27 éves fejeddel, ez már egy kicsit sok.... komolyan egy ovadásnak már több sütnivalója van mint neked... ennyi siránkozást és baromságod már rég látott a topik amit te össze összehordtál a topikban...

és még mindig nem értem hogy miért neked jár a szád , pont aki nem csinál semmit, csak kötekszik másokkal... a véleményed egy nagy baromság, ami az egyéni meglátásodat tükrözi , nem pedig az átlagét,,, az hogy te leirod nekem hogy szerinted ez igy van, attól még nem az, sőt szerintem irto nagy baromságokat irsz...

a superPI akkor is jó sebességmérésre ebben a formában, ha tetszik ha nem...
tetszik érteni ? látom nem... valahogy nem jut el odáig neked , ameddig kellene..

ez érdekes gondolatod, azért mert "más hütés" van rajta, akkor az már neked egyböl eredménynek számit ? :U
"eredmeny egy stabil memoria/cpu/vga tuning, egy nitros max cpu sebesseg, egy szarazjeges max bckl.. ezek tenyleg eredmenyek.."

tudnám azok mitöl stabillabak.. megsúgom, semennyiresem... annyira mint az én eredményeim... ezt megpróbálhatnád bebizonyitani , de nem fogod tudni mert csak a szád jár megint....

"es szerintem nem az a gaz, hogy ilyen valamit linklesz, "

szerintem az a gáz hogy ilyen kötekedö OFFoló barmok vannak a topikban, akikinek semmi nem tetzik és csak fikázzák másnak az eredményeit...
ez még a hülyeségnél is nagyobb bün én szerintem...

"hogy teljesen meg vagy arrol gyozodve, hogy ez bizonyit barmit is."

miért mit irtam oda, hogy mit bizonyit? odairtam a meggyözödésemet is ?
nem... csak te találod ki az egészet, flamet és off-ot inditva.... :((

az ilyenektöl mint te higul fel a topik tartalma és indulnak az OFF-k és a flame-k...

(#10574) Keldor papa :: te is egy érdekes gyerek vagy , neked minden zsákutca, és semmi nem jó a semminek a mérésére... nemértem miért kellene elfelejteni..
de azt sem értem a hülyeségedet miért osztod ekkora melénnyel.. ?

[ Szerkesztve ]

(#10580) #97544192 válasza Zájec (#10579) üzenetére


#97544192
törölt tag

Jól van, kössél bele Keldorba is. :C

(#10581) keIdor válasza Zájec (#10579) üzenetére


keIdor
titán

Dehogy nem jó... ott az Everest, vagy bármi más, ami rendesen több szálra terhel. De veled nem fogok elkezdeni vitázni, inkább majd a 4 fal. Tőlem azt linkelgetsz ide, amit akarsz...

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#10582) Pörp


Pörp
senior tag

Ez a több szál azt jelenti, hogy hány magot terhel egyszerre? Stabilitástesztre az Orthos jó?

(#10583) keIdor válasza Pörp (#10582) üzenetére


keIdor
titán

Azt.
Nem, használj inkább Prime-t, vagy LinX-et.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#10584) Zájec válasza Szatesz (#10575) üzenetére


Zájec
veterán

egyébként én csak poénból raktam oda az 1M-s eredményt, semilyen bizonyitási célom nem volt, ahogy ezt mások gondolják..
meg mit is mondott ,,, :: " villogok vele"... ;] (ez marha nagy villogás..)

egyébként a BCLK szempontjábül teljesen stabil még 222-n is, akár prime alatt is amit már korábban linkeltem...

itt az volt a lényeg , hogy ilyen órajelen, ilyen léghütéssel is felált a rendszer gond nélkül... gondoltam ezt megörökitem egy képpel, amit egyéni validnak is mondhatunk ilyen formában.. dehogy ne legyen annyira öres, egy 'm-s eredményt is csináltam mellé...
ennyi...

mások meg elkezdik túlragozni, meg fikázni, és olyan állitásokat találnak ki hogy én ezzel bizonyitani akarok , akárkinek is valamit... :U :F

(#10585) Pörp válasza keIdor (#10583) üzenetére


Pörp
senior tag

Az Orthos is olyan mint a Prime95 nem? Úgy tudtam hogy a Prime alapból csak egy magot terhel, és kettőt kell indítani ha két magot akarok vizsgálni, ez igaz?

(#10586) westlake válasza Pörp (#10582) üzenetére


westlake
félisten

az orthos mar elavult.. prime95, linx, winrar benchmark, hyperpi benchmark, everest stability teszt, occt.. ha ezek nem dobnak hibat, akkor mar van egy (elmeletileg) stabil rendszered..
jajj, majdnem kiment a fejembol, hogy vannak profik, akik a superpi 1 megas tesztjere eskusznek..

#10585: a prime alapbol annyi szalat teherhel, amennyi szal elerheto ;)

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#10587) keIdor válasza Pörp (#10585) üzenetére


keIdor
titán

Régi verzióknál lehet így volt, de ma már ez nem így van. Neten megtalálod a 25.11-es verziót, az 8, vagy 16 szálra terhel, meg nem mondom fejből, de a mostani i7-ekere tökéletes.
Orthos az, ami azt hiszem 2 szálig jó, de már régóta nem fejlesztik, úgyhogy én 1 magos procit se azzal terhelnék 2009-ben.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#10588) Pörp válasza westlake (#10586) üzenetére


Pörp
senior tag

THX!

Keldor Papa: Neked is köszönet! Én csak egy E6300-ast fogok tesztelni :B

[ Szerkesztve ]

(#10589) Zájec válasza westlake (#10586) üzenetére


Zájec
veterán

[ Moderálva. - peterkeT ]

BR4D:: megint egy tartalmas off és flame keltö hozzászólás részedröl... gratulálok , csak igy tovább,,,,...

ezt szeretné olvasni mindenki hogy te milyen egyéni véleményen vagy...

jól néz ki hogy köpködö kocsmává alakul át a topik....

GRATULÁLOK AZ OFF és Flame keltö profiknak.... :: BR4D , Keldor papa...

(#10581) Keldor papa:: persze majd 4.6ghz-n 1.5v Vcore-al , léhütéssel elkezdek neked majd stabilitás tesztet futtatni :O :W ez ugye nem gondolod komolyan....
[ Moderálva. - peterkeT ]

[ Módosította: parandroid ]

(#10590) keIdor válasza Zájec (#10589) üzenetére


keIdor
titán

Mert az Everest-ben csak stability test van. :D neked is gratulálok, minden nap bal lábbal kelek barátom. :))

#10591: Oké, legyen a tiéd az utolsó szó, csak fejezd már be! Én sem kértem személyeskedést... :U

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#10591) Zájec válasza westlake (#10586) üzenetére


Zájec
veterán

töled még nem láttam Prime-t 220bclk felett..

ugyhogy kicsit dolgozzál is ne csak a szád járjon a fellegekbe....
rakjál be eredményeket..

most akkor ki itt a profi eltévedt báránykám ??

ugy te se gondolod komolyan hogy a 4600-s 1.5v léghütéses beállitásra majd primet-t meg linx-t fogok ráengedni.. ?? :O :W

(#10590) Keldor papa:: tejesen jó napom van,, csak ti beszéltek oltári baromságokat, falmet keltettek és offoltok.... ezt nem látod ??

egyébként nemkértem személyeskedést... :((

Everest stab tesztet sem fogok ráengedi erre a beállitásra....
max egy 1M superPI-t ami még nem süti meg a procit..
nekem nem célom hogy szétcsesszem a cuccomat... :U

[ Szerkesztve ]

(#10592) Sheltem77


Sheltem77
aktív tag

Hogy ne csak egymás köpködése legyen a topicban felteszek egy kérdést:

Valaki sejti, hogy kb mennyivel fogyaszt többet egy i7 920 4.2re húzva mint 3.8ghzen?
Vagy ez erősen függ a maghőmérséklettől is? Amennyiben igen úgy számoljunk mondjuk 70C vel.

Bocs ha butaságot kérdeztem,de olyan szépen megy 3.8on 1.156V on a proci, hogy ha megjön a házam meg akarom nézni mire jutok 4-4,2Ghz en 24/7re. (Ha már lúd...)

Talán sárpac írta nekem régebben, hogy 3.8-4 között legalább 30Watt van(de nem emlékszem pontosan).

(#10593) keIdor válasza Sheltem77 (#10592) üzenetére


keIdor
titán

Feszültség függő ez. Mekkora feszültség kell a 4.2-höz? Uncore is beleszól a fogyasztásba. Hőmérséklet nem tudom, hogy beleszól-e, szerintem nem, de Everestben tudsz mérni CPU fogyasztást. Mivel szoftveres nem 100%-os, de arra jó, hogy kb. tudd.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#10594) AirBooms válasza Sheltem77 (#10592) üzenetére


AirBooms
addikt

Az biztos, hogy feszben és hőmérsékletben is nagyobb ugrást jelent a 3,8 GHz --> 4 GHz mint a 3,6 GHz --> 3,8 GHz. Legalább is nálam. S ez valahol asszem indokolható is "tudományosan".

(#10595) Sheltem77 válasza keIdor (#10593) üzenetére


Sheltem77
aktív tag

Everestet néztem énis de elég butaságot mutat(12,3W alapon prime közben 56W)

(#10596) A_Papa


A_Papa
aktív tag

Sziasztok!
A procim i7 920 d0, meg lett húzva 3,5-re Fesz: (bios->1,18)
A hűtőm Mugen 2.
A Cpu hőfokok 50-54 fok (alul feszelve). 3,5-on. A gyári hűtővel 58 fok volt alapon.
A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek a hőfokról, én egy picit magasnak érzem, pl, az OCCT 3,6 Ghz-n leállt "cpu too hot" üzivel.
Többet várnék a Mugen-től... :(

Az lep meg, hogy szinte mindenkinek 3,8-on megy léghűtéssel... nekem meg úgy néz ki ez a max?
Vagy szerintetek érdemes egy plusz ventit venni a Mugen-re?

Köszönöm a válaszokat!

ui: Sajnos a szobámban elég meleg van (panel 8.emelet, egész nap odavág a nap.... :(

Papa

(#10597) Sheltem77 válasza A_Papa (#10596) üzenetére


Sheltem77
aktív tag

Maximum hőfokot írj terhelés alatt(prime95 vagy occt negyed óra után) az idle hőfokok nem sokat mondanak. Hőmérsékletet realtemp progival mérj.

Az 50-54 fok teljesen jó hőmérséklet, olyan 70 fokig(terhelés alatt) bőven jó 24/7 használatra a proci.

Szerk: OCCT nálam 78 fokig vitte fel a procit(amikor 30fok volt a szobában) és mégsem állt le "cpu too hot" üzenettel. Dobj fel egy realtempet és occt..aztán mondd a maximumot.

[ Szerkesztve ]

(#10598) A_Papa válasza Sheltem77 (#10597) üzenetére


A_Papa
aktív tag

Szia, köszönöm a választ!

OCCT -vel tegnap - nagy melegben - teszteltem 20 percig. 3,5Ghz 79 fokig ment fel.

3,6 80 főlé ment és ott ki is lőtte a progi....

Az javasolt programokat köszönöm kipróbálom!
Üdv:
A_Papa

ui: Az zavar, hogy alulfeszelve, Mugen 2-vel, szerintem elég meleg, nem?

Papa

(#10599) Sheltem77 válasza A_Papa (#10596) üzenetére


Sheltem77
aktív tag

Egyébként OCCT ből melyik verzió van fenn? (Nekem 3.1.0) A procit rendesen felismeri i7 920nak? (Olyat simán el tudok képzelni, hogy valami régebbi occt van fenn nálad és sokallja azokat a hőfokokat amik ma átlagosak, nem lehet ilyesmi?)

Szerk:
Megkérdezhetem milyen házad van? (Lehet vak vagyok, de a profilodban nem látom).
Mugen 2 nagyon jó hűtő, esetleg megpróbálhatod levenni és újra felrakni(hátha nem illeszkedik rendesen). Mivel kented be a procit milyen pasztával?

Szerk2:
És a QPI nek illetve a Ramnak milyen feszültségeket adtál?(ugyanis a túl QPI fesz is közrejátszik ám a procimagok hőmérsékletében(énse gondoltam)).

[ Szerkesztve ]

(#10600) Szuperboci


Szuperboci
senior tag

Tegnap rendeltem egy Big shuriken t ma meg is érkezett :)

Tapasztalatok:

Csöndes,viszonylag jól hüt egy TT lanbox házba.52 fokos a proci 3.8 ghz en windowsba.
Ami nem tetszett, hogy nehéz volt felszerelni,bár sima inteles megoldásu a rögzitése,viszont mérete miatt harci sebeket ejtett a kezemen :D Na meg az ára.11k volt.

[ Szerkesztve ]

Music!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.