Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#20601) gulylali


gulylali
csendes tag

Sziasztok.Egy nem fiatal Acer Al1913 monitorom tápja megadta magát.Honnan tudnám beszerezni.

(#20602) mezis válasza gulylali (#20601) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv. ! Pl innen.

mezis

(#20603) Mosqu!to


Mosqu!to
addikt

Sziasztok!

Van egy Acer XF270HUA monitorom, displayporton csatlakoztatva a géphez. Amikor vettem, a rendszer már telepítve volt, ekkor csak bedugtam, és felismerte a monitort és a hangszórókat is benne, így a win tudta azt használni.

Most újratelepítettem a rendszert, és nem adja ki hangszóró opcióként a monitort.

Ami viszont érdekes, hogy ha a Bluetooth és egyéb eszközök menüpontban vagyok, akkor ott a Hang részen megemlíti a monitort, de nem nagyon lehet vele semmit tenni.

a Rendszer/Hang részen viszont nincs a kimeneti eszközök listáján.

Van valakinek ötlete, hogy miként tudnám újra aktiválni?

Köszi,
Mosqu!to

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#20604) igor556


igor556
csendes tag

Sziasztok!
Nemrég vettem egy Acer Z321QU-monitort.Pár napja hideg indításnál a képernyő felét piros pixelek
borítják,amik indítás után 5-10 másodperccel később eltűnnek.Mi lehet a hiba?

(#20605) jeszi


jeszi
tag

Sziasztok!

Benq 27 gw2760hs monitoromon elég gyakran pár másodpercre fekete lesz a képernyő, majd egy darabig újra látható a kép. Mi lehet a baja? Esetleg a kábel miatt is lehet ilyen jelenség? (Szerzek másik kábelt, azzal is fogom tesztelni)

Jó lenne, ha javítható lenne...

Köszönöm a segítséget.

Nem félek a haláltól, majdcsak túlélem valahogy!

(#20606) mokiber


mokiber
tag

sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy 19 colos wide monitoron miért tűnnek úgy a kisbetűk mintha kicsit szétesnének? A felbontás az ajánlott 1440*900 ra van állítva. display porttal kapcsolódik a géphez.

(#20607) iMFi$t


iMFi$t
csendes tag

Sziasztok.
Van egy problémám. A PC-m a következő a következő paraméterekkel
I7 7700 (proci), ASRock H270 Pro4 (alaplap), 16GB G.Skill RipJaws (memória), HKC 550W (táp), 120GB Kingstone SSD, 500GB WD green, WD 1TB black és most vettem mellé egy Samsung C27FG73 Full HD (144Hz 1ms) ívelt Gaming monitort. A problémám a következő, az első napon nem volt semmi gond miután összeszereltem aznap minden rendben futott. Másnap viszont mikor bekapcsoltam a gépet a PC felpörgött, a monitor viszont fekete képet adott és csak az bekapcsolás jelző LED éget. Miután a régi monitort (LG 22” 60Hz) visszadugtam rá, hibátlanul működött, próbából rádugtam másodlagos monitornak az újat és ment. A régi monitor kihúzása után már az új volt az elsődleges és hibátlanul működött. Amig kíváncsiságból ma be nem kapcsoltam ma reggel és ugyan azt produkálta, tehát a gép ment a monitor nem. Esetleg valami ötlete valakinek, hogy mi lehet a gond? Nem bírja a videókártya vagy a tápom lehet gyenge, valaki segítsen, mert egész hétvégén ezzel ügyködtem és már nincs ötletem ( Köszi a segítséget , Szép napot. Ghostraven

(#20608) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Egy Dell U2312HM-hez vettem egy 10m-es HDMI kábelt, de nem ad vele képet. Egy hdmi-dvi átalakítóval használom. 2m-es kábellel jó volt, 5m-essel jó volt, 10m-essel már azt írja ki, hogy format not supported és fekete kép. Mi fogyhatott el? (Maga a kábel jó, TV-n ad képet, csak a monitoral nem megy)

(#20609) Zola007


Zola007
veterán

ha tartósan natív felbontás alatt használnak egy LCD monitort, attól lehet baja?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20610) Zola007 válasza Chosen (#20608) üzenetére


Zola007
veterán

nagy a jelveszteség, 5 méter felett már nagyon meg kell nézni a kábel minőségét, 10 méternél már erősítővel szerelt kábeleket szoktak használni

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20611) Chosen válasza Zola007 (#20610) üzenetére


Chosen
addikt

Uh, ez nem jó hír. Azért köszi a választ! :R

(#20612) zsolt20


zsolt20
tag

Sziasztok . Samsung 940b monitor képen szereplő hibával mit lehet kezdeni vele? No signál felirat igaz nem látszik de mozog a képernyőn ,cof nincs felválva kijelző panelon. Köszönöm.

(#20613) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok,

Milyen adapter kell nekem ahhoz, hogy egy külső monitort tudjak használni a laptopomhoz?

Laptop: HDMI kimenet

Monitor: HP Displayport bement

Köszönöm.

(#20614) mezis válasza Jumbozorz (#20613) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Talán ezek közül valamelyik.

mezis

(#20615) gyenesmartin válasza zsolt20 (#20612) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Szalagkábel rendben?

(#20616) zsolt20 válasza gyenesmartin (#20615) üzenetére


zsolt20
tag

Cof kábel kijelző panelon igen ok, uvegfelületen is szerintem , mozgatásra változatlan a hiba . Másik kábel alaplapra megy egyenként ellenőrizve a lábak ok mind,mozgatásra változatlan a kép. Kábeleket kizárnám a hiba lehetőségekből. Scaler lapon valami vagy kijelző vezérlőn lehet a bibi,de nem tudom merre indúljak meg.

[ Szerkesztve ]

(#20617) Elar


Elar
senior tag

Sziasztok.
Nem kimondott hiba, hanem sztem beállítási problémám van az új monitorommal.
Tudnátok segíteni?

22" Benq monitorról váltottam 24" iiyama-ra

Szóval.. Rohadtul nem esik jól a szememnek nézni. Mintha "vibrálna" a szemem, elfárad, kényelmetlen érzés.
Mondanám azt hogy nem is "tűéles" a kép.

Mi a probléma? Min lehetne állítani, hogy jó legyen?

A monitor tipusát beállítottam a win10-ben. 75 Hertz-re feltettem a képfrissítést.

Vagy az lehet a probléma, hogy az 1920 x 1080 kevés már a 24 collhoz? Vagy túl közelről nézem?

[ Szerkesztve ]

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#20618) asprey


asprey
tag

Sziasztok! :((
Kis segítség kellene! LG 23EA63V Flatron monitorom bal oldalán az ikonok vízszintesen csíkosak persze nem csak az ikonok hanem az egész kijelző! Olyan mintha kisebb felbontáson működne. Ha az ikonokat áthúzom a jobb oldalra hibátlan éles és nem csíkos. Enyhén kékes is a kijelző bal oldala. Tápegységet cseréltem, kompletten ki lett cserélve az egész elektronika. (mert azt hittem az lesz a hiba forrása) :W
Megpróbálom pár fényképen bemutatni a hibát.
Minden segítséget előre is köszönök. :R

(#20619) MM


MM
őstag

Sziasztok!

Adott egy Samsung C24FG70 monitor (24" FullHD PVA 144Hz Freesync), ~1,5 éves. Eddig tökéltesen elégedett voltam vele, nagyon szép színek filmnézéshez/általános használathoz, és a játékoknál (főleg FPS-ek) a 144Hz is nagyon jó.

A hibajelenség, hogy néhány szürke szín erőteljesen villog a képernyőn, ez nagyon zavaró.
Bizonyos háttérképnél/böngészőben nem látszik, de ha tartalmaznak ilyet a háttérképek/ikonok, akkor desktopon látszik. Játékok alatt is villog (Pl: FarCry5-ben a fák lombja árnyékos helyen), ez még rosszabb.

Videokártyát közben cseréltem.
Évekig használtam egy Sapphire R9 290 Tri-X kártyát, és egyszer csak elkezdte ezt kb 3 hónapja.
60Hz, 100Hz, 144Hz mindegy volt, csinálta. Freesync-el és anélkül is.

A VGA-ra gyanakodtam, de most egy MSI 1070-es kártyával kb ugyanez a helyzet. Annyi javulás történt, hogy eleinte ezzel is bármilyen képfrissítés mellett produkálta a hibát, de mióta a FastSync-et bekapcsoltam, azóta 100Hz-ig jó vagyok. 144Hz-en már ugyanúgy csinálja.

Lehet ez monitor probléma, mert akkor visszavinném garanciáztatni a monitort, vagy esetleg szoftveres oldalon lehet a gond? (nem szívesen tenném újra a belakott Win10-et)
Driver gond azért lenne fura, mert az AMD/NV váltás és komplett driver csere nem javított a helyzeten...
Találkozott esetleg valki hasonló problémával?

(#20620) Elar válasza Elar (#20617) üzenetére


Elar
senior tag

Valaki? :)

Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)

(#20621) kwisatz2017


kwisatz2017
kezdő

Sziasztok,

Segítséget kérnék az alábbi hibajelenséggel kapcsolatban:
LG 24MP59G-P monitor, használat közben néha elkezd villogni a képernyő (fekete kép,vissza az eredeti képernyő, fekete kép stb), mint pl. amikor ablakot váltok, de semmi kiváltó oka nincs és néha 5-10 villanás után marad az eredeti képernyőkép, de van, hogy csak az újraindítás segít vagy a kábel ki-be dugása (vagy az se).
Display Portos kábellel van összekötve.
Mi lehet ez a hiba, monitor vagy VGA esetleg? Radeon RX 560 2GB VGA van a gépben.
Másik hiba, ami lehet, hogy összefügg ezzel (de lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz), hogy egy HDMI kábel megy ki a VGA-ból egy Samsung TV-be, és filmlejátszás közben ott is néha villan egyet a kép, de ott mindig csak egyet és nem "ragad be" ebbe.
Bármi ötlet, mi okozza ezt az anomáliát?

(#20622) Intel core33


Intel core33
tag

Sziasztok! Vettem egy (igen tudom régi,de jó pénzért volt) Syncmaster p2270HD monitort,mellette egy LG 20en33 led monitor van osszekotve.(Lg-be dvi-i -dsub átalakító megy,samsungba hdmi kábel.)Az lenne a problémám hogy a monitor bekapcsolást követően visszaállítja az előtte beállított képernyő beállításokat,pl kiemelt vagy filmes(ezek az módok).Es a kép át áll 16:9-re tehát elcsúszik az egész és külön a beállításokba be kell állítanom újra mindent.De nem csak ekkor történik ez,hanem számítógép használat közben is bizonyos időközönként frissít magán a monitor és újra visszaállnak a beállítások.Mit tudok tenni ezek ellen?Angolul kerestem rá megoldást de semmitsem találtam. :(

(#20623) #94529552 válasza Zola007 (#20609) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem, csak rosszabb lesz tőle a képminőség. De ha kicsik az ikonok és egyéb objektumok, akkor inkább a windows-ban kell nagyítást beállítani, és nem a felbontást levenni.

(#20624) #94529552 válasza MM (#20619) üzenetére


#94529552
törölt tag

Cserélj monitort. Mikor vetted? 3 napig ki lehet cseréltetni, ha valóban hibás, de ha mégsem, akkor az oda-vissza szállítási költséget bukod. Ha te viszed be, akkor az más.

kwisatz2017 Ez nem monitor hibának tűnik. Ha csak egyik kijelző van rákötve a gépedre, addig minden ok, csak a 2 kijelzőt nem bírja egyszerre? A gépeden minden frissítés naprakész, vidikártya legújabb driver, esetleg vezetékek tesztelése másik gépen.

(#20625) kwisatz2017 válasza #94529552 (#20624) üzenetére


kwisatz2017
kezdő

Ha csak a monitor van rákötve, akkor is villog néha a kép. Driver legfrisebb.
Ami még furcsa, hogy néha bootoláskor nem a native Full HD kép jelenik meg, hanem 640*480-ban rakja ki a képet (és ezt a monitor ki is írja, hogy nem az optimális felbontással jelenik meg), restart után általában Full HD-ben jön vissza.

(#20626) #94529552 válasza kwisatz2017 (#20625) üzenetére


#94529552
törölt tag

A videókártya driverében próbálj keresgélni, de a keresztpróba is jó lenne(másnak is, aki nem tudja eldönteni, hogy melyik a hibás), hogy betudd azonosítani a rakoncátlankodó eszközt(másik PC/vidikártya, másik vezeték, másik monitor). Így biztosra mehetsz, és sokkal könnyebb lesz a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#20627) kwisatz2017 válasza #94529552 (#20626) üzenetére


kwisatz2017
kezdő

legutóbb a display portról már be sem jött a kép (no signal), a HDMI-ről simám megy villogás nélkül, gyanítom, hogy a monitor panel kontakt hibás (TV is megy VGA-HMDI-ről)
vagy a VGA display portja ment gallyra, de szerintem inkább a monitoré

(#20628) MM válasza #94529552 (#20624) üzenetére


MM
őstag

Köszönöm, a hozzászólást, értékelem, hogy megpróbálsz segíteni... anélkül, hogy elolvastad volna amit írtam, vagy hogy egyáltalán mi volt a kérdés...

"Adott egy Samsung C24FG70 monitor (24" FullHD PVA 144Hz Freesync), ~1,5 éves"

"A hibajelenség, hogy néhány szürke szín erőteljesen villog a képernyőn, ez nagyon zavaró."

"Találkozott esetleg valki hasonló problémával?"

[ Szerkesztve ]

(#20629) #94529552 válasza MM (#20628) üzenetére


#94529552
törölt tag

"Találkozott esetleg valki hasonló problémával?"
Ja, hogy nem írtam oda az elejére, hogy nem, az most a bajod? Most akkor tessék: Nem. Ha leírják többen is, hogy "NEM", akkor elégedettebb lennél? :DDD Mert ezt nem hinném.

Szívesen! :R Szerintem a nullánál több, amit kaptál, ezért nem kellene bírálni. Vajon a vitatkozás kezdeményezése által előrébb jutottál az eredeti állapothpz képest?!! A feltételezésedet meg visszautasítom.

(#20630) silver87


silver87
tag

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni.
Vettem egy Samsung C27fg73-as monitort. Display porttal van összekötve 144HZ-en megy egy 1080-as kártyáról.

Előtte 4K TV-re és 2K monitorra is volt kötve és nem volt ilyen bajom.

A gondom az, hogy a monitor fullhd-ba van állítva de mégis iszonyatosan pixeles minden rajta.Egy éles egyenes vonal nem látszódik rajta mert olyan mintha 100ppi pixelsűrű lenne és óriási pixelkockákból állna a monitor. Lehet, hogy a 2K és 4K monitorokhoz szokott szememnek csúnya, de a munkahelyemen a fullHD TN paneles Samsung monitor tűéles képet ad ez meg mintha egy CRT monitor lenne ami azért egy 130ezres monitortól eléggé bajos.

Szerintetek ez normális és fogadjam el vagy valami tényleg nem jó?

[ Szerkesztve ]

(#20631) silver87 válasza Elar (#20620) üzenetére


silver87
tag

Hasonló a bajom. Eggyel feljebb látod. Te jutottál valamire ezzel?

(#20632) #94529552 válasza silver87 (#20630) üzenetére


#94529552
törölt tag

Biztos, hogy nem normális az ilyen. Lehet, hogy ezek az íveltek el vannak átkozva? :DDD Igaz, hogy a VA panel jobban mosódik, és nem olyan éles, de azért ennnyire nem szabadna rossznak lennie. Csináltál kereszt- próbát, hogy tutira beazonosítsd a hibás eszközt? Videokártya beállításokban nincs valami elállítva?

(#20633) Mikisys válasza silver87 (#20631) üzenetére


Mikisys
őstag

Neked és Elar-nak is!

A Display-port nem 100%-os megbízhatóságú, azaz nem minden konfiguráció tetszik neki, gondolom, mindketten ott próbálkoztok.
Mindkét monitor esetében ez a funkció kérdőjeles, tehát nem biztos, hogy abban a konfigurációban hibátlanul fog működni. Esetleg más gépen, más csatlakoztatási módon jó lesz, ezt mindenképpen ki kell valahogyan próbálni. Másféle kábel, vagy másik bemenet használata esetleg megoldás lehet.

Üdv!

(#20634) silver87 válasza #94529552 (#20632) üzenetére


silver87
tag

Nincs semmi elállítva az biztos. Átnéztem a monitor beállításokat az nvidia beállításokat mindent. Emellett a display port mellett a HDMI-t is kipróbáltam, de ugyanaz. Viszont csak display porton tudja a 144hz-t azért kötöttem azzalé össze. Elég rossz a helyzet mert ez egy kicserélt monitor azaz egy TN paneles 2k dell monitort vittem vissza mert ott meg a kontraszt és a színek voltak vállalhatatlanok és helyette a jó értékelések miatt választottam ezt, de úgy érzem magam mint régen a suliban a CRT monitorok előtt.

Mikisys Nem próbáltam még mással csak másik csatlakozással. De biztos , hogy nem a gép hibája.

[ Szerkesztve ]

(#20635) #94529552 válasza silver87 (#20634) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem egyszerű a helyzet. Pedig Mikisys is hasonlót írt, vagyis minden eszközt másikkal pótolni a rendszerben, amíg ki nem ugrik a megoldás. Esetleg ismerősnél tesztelni a gépedet és a monitort. Akkor ezek után nincs más hátra, mint előre, ezt viszed a boltba és hozod a következőt. Mondanám, hogy vidd be a gépedet az üzletbe, és ott nézd meg 1-2 monitorral, de ezt nemtom meg lehet-e valahol csinálni. Van ugye egy monitoros szaküzlet Bp-en, ahol működés közben lehet tesztelni a monitorokat, de ilyenhez vajon mit szólnának. Harmadik típus az IPS/PLS, olyat még nem próbáltál? Mert azért a legtöbben azt veszik általános használatra és munkára, játékra is, bár a TN-nek is van még piaca a játékra. De egyik se minden szempontból tökéletes, tehát valamiből engedni kell.
Nekem a csak 2 év gari miatt kiesne a Samsung, mert az összes többi 3-at ad, egyes darabokra meg 5-öt is, bár azok már a drágább kategória.

(#20636) silver87 válasza #94529552 (#20635) üzenetére


silver87
tag

Erre hármat ad a Samsung. TN panelból a jobb fajtám volt előtte 2k-ban. Az élességgel nem volt bajom egyedül a gamma és a kontraszt az ami szörnyű volt. Nem bírtam 100k fölött megbarátkozni vele. Aztán ez jött. Ezzel meg ez az élesség bajom van, de nagyon. Valószínűleg a boltban utálni fognak zsinórban viszem vissza a második monitort, de biztos vagyok benne, hogy nem a géppel van a baj. Szerintem ilyen ez a monitor csak van akit nem zavar. 27colon fullhd egy hajlított VA panelen. Ha nem lenne ennyi pozitiv visszhangja ennek a monitornak akkor azt hinném ez egy átverés. Egy letisztult éles ívet nem tudok mondani. A chrome és a spotify ikonja nekem nem élesen kerek alakú hanem látom a fűrészfogak csúcsát.

[ Szerkesztve ]

(#20637) MM válasza #94529552 (#20629) üzenetére


MM
őstag

Nem kötekedni akarok, arra akartam rávilágítani, hogy - a segítő szándékon kívül, amit köszönök - gyakorlatilag nulla információ tartalma volt annak, amit írtál.

Ennyit írtál:
"Cserélj monitort. Mikor vetted? 3 napig ki lehet cseréltetni, ha valóban hibás, de ha mégsem, akkor az oda-vissza szállítási költséget bukod. Ha te viszed be, akkor az más."

Na most, azzal kezdtem, hogy 1,5 éves a monitor.
Leírtam a hibajelenséget, mi az, amit már kiszűrtem, hogy nem lehet a probléma forrása, és mi maradt, amire gyanakszom. Kicsit tovább olvasva felmerülhet, hogy esetleg hasonló hibát tapasztalt fórumtársak segítségét várom, melyik irányba lenne érdemes tovább menni a hibás eszköz felderítésében.

Esetleg azt akartad sugallni, hogy szerinted a monitor a hunyó?

Ezt vegyem megalapozottnak annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem, vagy csak nagyon felületesen futottad át a soraimat, a lényeget messzire elkerülve?

A garanciális ügyintézés menetével pedig köszönöm, tisztában vagyok, ez nem volt kérdés...

Esetleg te vagy itt a topic gazda, és hivatalból muszáj válaszolnod?

(#20638) #94529552 válasza silver87 (#20636) üzenetére


#94529552
törölt tag

Bocs, ha rosszul mondtam, én itt néztem az IT megoldások/ LED / LCD 3,5,7,9-es szériánál, de akkor szuper, ha megkaptad a 3-at, de érdekes, hogy a boltban is 24 hónapot írnak, és most is volt valami változtatás a garis feltételeknél: 2018. május 25-én töröljük my.samsung.hu profilját
Amúgy ezekre gondoltam, hogy például már 5 év garit is adnak: 1, 2, 3,

MM Az előzőben elmondtam, amit akartam, kár tovább magyarázni, csak annyi mégegyszer, hogy nem úgy van, ahogy feltételezed. Csak felesleges bill. koptatás miindkét oldalon.

[ Szerkesztve ]

(#20639) silver87 válasza #94529552 (#20638) üzenetére


silver87
tag

Köszönöm a választ Pumma, de nem jutottam előrébb.

Némileg pár monitor beállítással jobb lett a helyzet. A monitor menüben állítottam a profilokon, levettem a szoftveres feljavításokat és az monitor élességet emiatt az pixelek közti élességet elmossa és nem annyira fejfájósan zavaró, de így is csúnya sajnos. Próbálok még rajta optimalizálni.

Állítgattam a frekvenciákon is hátha segít, de nem.

Egyébként egy nagyon furcsa jelenségre figyeltem fel amit nem tudtam reprodukálni mégpedig ahogy mindent állítgattam a monitoron egyszer csak aktiválódott a Freesync funkció a monitor menüjében ami eddig inaktív volt hiszen Nvidia kártyám van nem AMD. De ahogy állítottam mást is, úgy újra inaktiválódott és nem tudtam újra előhozni, bár az életlenségen nem segített sajnos.

(#20640) syberia válasza silver87 (#20639) üzenetére


syberia
veterán

Windows 7 betöltés közben vibrál kicsit a kép közepe függőleges-csíkszerűen, de csak 1-2 másodperc amikor a W7 logó látszik. Működés közben teljesen stabil minden, nem tudtam előhozni máshogy. Monitorhoz köthető a jelenség? :R

https://howbad.info/

(#20641) silver87 válasza syberia (#20640) üzenetére


silver87
tag

Syberia én itt áldozat vagyok nem pedig aki a megoldásokat hozza. De a helyedben én kipróbálnám máson is a monitort és a gépet is másik monitorral. Kábelt is cserélnék egy teszt erejéig és másik portot a monitoron ha van. De lehet a VGA vagy a ram ami okozhat megjelenítésbeli anomáliát. Szerintem tesztelt le amiket írtam és közelebb kerülsz a probléma forrásához.

(#20642) syberia válasza silver87 (#20641) üzenetére


syberia
veterán

Köszönöm szépen! :)

https://howbad.info/

(#20643) RAZOR/BALI


RAZOR/BALI
csendes tag

Sziasztok!

egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mégpedig a monitorom időnként elkezd vibrálni,csikózódni.
mellékeltem 2 db képet amiben mutatja a "vibrálást" és milyen mikor nem vibrál.
van mikor 1 óránál semmi, és egy idő után elkezd egyre sűrűben vibrálni.
mi lehet az oka?
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-09/28/79624_kacztnuxuep1yqme_1.thumb.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-09/28/79624_kfwc7drkdckmrhvv_2.thumb.png

[ Szerkesztve ]

(#20644) hentes555


hentes555
senior tag

Sziasztok

Haverom nevében kérdezem, van egy LG L194WS monitora, ami azt a hibát produkálja, hogy maga a monitor kap áramot, bekapcsol a led, de semmilyen kép nem jelenik meg rajta. Ez minek a hibája lehet és kb. mennyi lenne a javítása, ha javítható?

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#20645) Mikisys válasza syberia (#20640) üzenetére


Mikisys
őstag

Ez nem hiba, ha egyébként minden programban jó a kép.

Üdv!

(#20646) Mikisys válasza RAZOR/BALI (#20643) üzenetére


Mikisys
őstag

Melegedésből adódó hibajelenség. Ha a monitor be van zsúfolva egy zárt szekrényeb, vagy polcra, akkor ez előfordulhat.
A szabad szellőzést, hűlést nem nem szabad akadályozni, mert meghibásodáshoz vezethet.
Ha nem hűtés-szellőzés a jelenség okozója, akkor a monitoron belül lehet öregedő alkatrész, ami a melegedéstől elveszíti a névleges értékét és ez okozhatja a vibrálást. Alkatrész cserékkel javítható, megszüntethető a jelenség.

Üdv!

(#20647) hentes555 válasza Mikisys (#20645) üzenetére


hentes555
senior tag

De nem ad semmilyen képet :U
A monitor alján levő led kapcsol ve, ami kikapcsolt állapotban ugye pirosan világít.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#20648) RAZOR/BALI válasza Mikisys (#20646) üzenetére


RAZOR/BALI
csendes tag

Köszi :) valószinüleg alkatrész hiba

(#20649) #94529552 válasza hentes555 (#20647) üzenetére


#94529552
törölt tag

Valószínűleg kiment a háttérvilágítás benne. Saccra 10-15k, de pontos árat csak szakember tud mondani, ha konkrétan behatárolta a hibát.

Mikisys nem neked válaszolt.

[ Szerkesztve ]

(#20650) Simivok


Simivok
senior tag

Sziasztok

Van egy elég régi BenQ G2222HDL monitorom. Mostanában azt csinálja, hogy friss bekapcsolásnál mintha vibrálna a kép vagy háttérvilágítás a kijelző felső részén. Az a baj, hogy nem tudom felvenni, mert alig észrevehető, és olyan 3 másodpercig tart csak.

Ennyiből meg lehet állapítani, hogy mi lehet a probléma? :F

Galaxy S23 256GB Cream

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.